1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 20, 2023 at 1:45 PM
    • #5,001

Baš su šugava ta elektro auta, osim jednog Tesle nema normalnog dizajna .

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 20, 2023 at 2:31 PM
    • #5,002
    Quote from verdi

ta zelena energija je u osnovi bila odlična ideja sve dok se nije umješala politika i napravila od toga veliku prevaru.

Tek će biti odlična ideja, samo gledaj kroz neko vrijeme ;) ovo još nije ni počelo 8).

Samo dok ljudi počnu malo računati benefite

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 20, 2023 at 2:55 PM
    • #5,003
    Quote from KultLicnosti

Auuu! Meni je Tesla među šugavijima po dizajnu ... De gustibus ...

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 20, 2023 at 3:13 PM
    • #5,004
    Quote from D_artagnan
    Quote from verdi

ta zelena energija je u osnovi bila odlična ideja sve dok se nije umješala politika i napravila od toga veliku prevaru.

Tek će biti odlična ideja, samo gledaj kroz neko vrijeme ;) ovo još nije ni počelo 8).

u mom slučaju to je samo velika investicija sa nikakvim povratom. u slučaju evrope do sad je na pogrešnoj energentskoj politici u kratkom roku izgubljeno 1000 milijardi i izgubit će se još više. šta misliš kad će se to vratiti sa vjetrenjačama i panelima? nikada, a možda čak ni tad.

Files

298068921_579173913892534_369788094013587764_n.jpg 40.96 kB – 0 Downloads
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 20, 2023 at 3:17 PM
    • #5,005
    Quote from etoimene
    Quote from KultLicnosti

Auuu! Meni je Tesla među šugavijima po dizajnu ... De gustibus ...

lako za dizajn.. jesi se vozio u električnom Zoe ili Twingu? kutija je slaba riječ za to

nisam visok, a noge su mi udarale u bradu

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 20, 2023 at 5:31 PM
    • #5,006
    Quote from verdi
    Quote from D_artagnan

u mom slučaju to je samo velika investicija sa nikakvim povratom. u slučaju evrope do sad je na pogrešnoj energentskoj politici u kratkom roku izgubljeno 1000 milijardi i izgubit će se još više. šta misliš kad će se to vratiti sa vjetrenjačama i panelima? nikada, a možda čak ni tad.

za vjetrenjace neznam, za panele je bio povrat nakon 6-7 godina 😉, sada kad su digli ogranicenje instalacije na 20 kW, mozda i brze, jer ces trosit minimalno na grijanje, imas ☀️🌞i klime za vecinu godine, a za ekipu na obali i otocima i cijelu godinu 👌

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 21, 2023 at 10:06 PM
    • #5,007

Age of the universe estimated at 26.7 billion years
    According to the study's author, Rajendra Gupta, a physics professor at the University of Ottawa, their newly-devised model indicates that the universe is 26.7 billion years old, significantly older than the previous estimate of 13.7 billion years.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

james webb teleskop se ruga sa kozmologijom...zanimljivo koliko sve ovo u javnosti prolazi nezapaženo(kuglice sladoleda top tema)...

Age of universe is 26.7 — not 13.7 — billion years, claims new study
    The discovery challenges the dominant cosmological model and explains the existence of ancient stars observed by the Webb Telescope.
    interestingengineering.com
  • Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • July 25, 2023 at 12:56 AM
    • #5,008

– Imam prijatelja iz Pule, pa sam s njim obavio jedan razgovor, pitajući ga šta mogu očekivati, kako se trebam ponašati kad dođem i slično. Rekao mi je da Istrani vole Srbe, da su jako prijateljski nastrojeni prema nama i da se ne trebam ni o čemu brinuti – govori Buđevac.

4stranci-150x150.jpg

SEZONSKA RADNA SNAGA

Kako kaže, ubrzo se i sam uvjerio u to koliko su Fažanci prijatni i gostoljubivi.

– Vole naše djevojke, obožavaju naš akcent. Svi su jako ljubazni prema nama, čak i više od toga ^^ – priča Vanja.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • August 1, 2023 at 6:09 PM
    • #5,009
    Quote from franciska

Ma jel to lebowski s Alenovog foruma Moj novac?!

Drago mi je :)

Tko je Alen? I zašto forum Mojnovac nije aktivan?

Goran
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • August 3, 2023 at 1:52 PM
    • #5,010
    Quote from havi

Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.

Rezultati poslovanja NLB ?

• pn11
    Početnik
    Reakcija primljeno
    43
    • August 3, 2023 at 1:53 PM
    • #5,011
    Quote from havi

Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.

Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođe na 1,79 book-a i prodaš.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • August 3, 2023 at 2:00 PM
    • #5,012
    Quote from havi

ŠUTNJA U NEČIJEM INTERESU: Zašto dvije najveće hrvatske banke od javnosti kriju veliku odštetu?
    Priča o izigranim štedišama Ljubljanske banke dobro je poznata saga koja traje već desetljećima. No, manje je poznato da su i nakon famozne presude suda u…
    www.lupiga.com
  • Marsovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    448
    • August 3, 2023 at 2:14 PM
    • #5,013
    Quote from havi

Jesi provjerio koliko poreza na dividendu moras platiti kao hrvatski građinin na slovenske dionice?

Ili prakticki ostanes bez pola dividende ili te skrbnik odere da ti odradi izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 3, 2023 at 2:59 PM
    • #5,014
    Quote from Marsovac
    Quote from havi

Jesi provjerio koliko poreza na dividendu moras platiti kao hrvatski građinin na slovenske dionice?

Ili prakticki ostanes bez pola dividende ili te skrbnik odere da ti odradi izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

Provjerio sam plaća se 25% i ostatak se bez problema vrati, na kraju se plati 5% Slovencima, 5% Hrvatskoj i na tih 5% prirez tako da je ukupna stopa manja nego u RH

Dakle, sva potraživanja stare ljubljanske banke prema građanima s područja bivše Jugoslavije su podmirena, ostale su neke dubioze sa poduzećima. Ali i te dubioze kad se postigne nagodba ili sud donese pravomoćno rjesnje se rješavaju na način da NLBR podmiri dug i ima ugovor sa slovenskim ministarstvom financija koji im svaku takvu isplatu pokrije u najkraćem mogucem roku u 100%-tnom iznosu. Dakle, rizici povezani sa prednicom - Ljubaljnskom bankom s naslova poslova i obveza iz vremena bivše SFRJ su u cijelosti pokriveni.

Quote from pn11
    Quote from havi

Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i veču) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.

Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođeš na 1,79 book-a i prodaš.

Pa to i radim. Zaba je dokaz koliko malen freefloat i hrpa entuzijasta mogu biti iracionalni. Al to može trajati neko vrijeme, al ne moze trajati svo vrijeme. Otuda, svakom je jasno da će prije NLBR napraviti 50% upside nego Zaba. A da budem iskren, NLBR ima mnogo veći potencijal u poslovnom smislu da to napravi nego Zaba koja posluje na dva tržišta od kojih 90% aktivnosti predstavlja RH

Edited 2 times, last by havi: Merged a post created by havi into this post. (August 3, 2023 at 3:02 PM).

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • August 3, 2023 at 10:11 PM
    • #5,015
    Quote from Blister
    Quote from Vule

Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯

Ps. Nisam jos kupio

Nemoj.

Za Nlb se izvješće očekuje za par dana. A oni tamo u Slo nisu pratili Zabu toliko u ovom rastu. Možda ih izvješće ugodno iznenadi.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • August 4, 2023 at 9:52 AM
    • #5,016

Bome ova godina bi mogla biti rekordna za HEP i proizvodnju struje iz hidrocentrala… koliko se napadalo kise ove godine, pa i sada u ovim ljetnim mjesecima, to bas odavno nije bilo tolike kolicine kise i vode mi se cini 🤔

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • August 4, 2023 at 11:07 AM
    • #5,017
    Imamo puno veće i dublje probleme od žalopojki turista, a stručnjak poručuje: 'Hrvati nemaju...
    'Rentijerstvo je u Hrvatskoj dominantna vrijednost. Dolaze stranci, sad ćemo im uzeti novce. To je dio lihvarskog mentaliteta, koncept rentijerske...
    net.hr

Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • August 4, 2023 at 12:24 PM
    • #5,018

Ehh kolega sad će vam prilijepiti etiketu da ste Boljševik ili najmanje fanboy Stipe Šuvara. Uopće je problem što dobar dio ljudi ne teži nečem produktivnijem od rentanja.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • August 4, 2023 at 1:18 PM
    • #5,019
    Quote from 5. Element

https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7

Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.

Više manje je zakonom sve regulirano. Vlasnik stana koji iznajmljuje nekretninu je odgovoran za svoje podstanare. On je dužan da se njegovi podstanari moraju držati kućnog reda. Treba zvati policiju svaki puta. Nakon nekog vremena po zakonu ga se može tužiti i čak izbaciti iz suvlasništva. Tu imate još jedan problem. Obzirom da se od iznajmljivanja nekretnine na Jadranu na nekim lokacijama može zaraditi jako puno novaca a porez je izuzetno mali..takvi ljudi nakon nekog vremena počinju osmišljeno izgurivati ostale suvlasnike iz zgrade metodom proizvodnje osmišljenog kaosa. Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali. Jedno vrijeme sam trpio pa sam počeo zvati policiju. E to njima ne odgovara pa su počeli pričati nemoj svaki puta ti zvati daj da mi pomognemo. Skužio sam ih odmah i pustio da vidim što će napraviti. Kaos se nastavio oni nisu zvali nikoga. Metoda broj dva pomicanje stolova i stolica na način da se guraju a nema na ni jednoj nogi onaj podložak da se ne čuje. To pomicanje se uvijek događa u vrijeme odmora ili spavanja... metoda broj 3, svaki dogovor oko zgrade ide mailom da postoji pisani trag što je tko rekao i tražio kada se uvede počinju telefonski pozivi da nema traga.. i onda idu odgovori na ranije postavljene upite "ma nisam ja to rekao", pa nakon nekog vremena nitko više niti ne želi odgovoriti na mail..... itd.itd.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • August 4, 2023 at 1:38 PM
    • #5,020
    Quote from bbkk0000
    Quote from 5. Element

https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7

Više manje je zakonom sve regulirano. Vlasnik stana koji iznajmljuje nekretninu je odgovoran za svoje podstanare. On je dužan da se njegovi podstanari moraju držati kućnog reda. Treba zvati policiju svaki puta. Nakon nekog vremena po zakonu ga se može tužiti i čak izbaciti iz suvlasništva. Tu imate još jedan problem. Obzirom da se od iznajmljivanja nekretnine na Jadranu na nekim lokacijama može zaraditi jako puno novaca a porez je izuzetno mali..takvi ljudi nakon nekog vremena počinju osmišljeno izgurivati ostale suvlasnike iz zgrade metodom proizvodnje osmišljenog kaosa. Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali. Jedno vrijeme sam trpio pa sam počeo zvati policiju. E to njima ne odgovara pa su počeli pričati nemoj svaki puta ti zvati daj da mi pomognemo. Skužio sam ih odmah i pustio da vidim što će napraviti. Kaos se nastavio oni nisu zvali nikoga. Metoda broj dva pomicanje stolova i stolica na način da se guraju a nema na ni jednoj nogi onaj podložak da se ne čuje. To pomicanje se uvijek događa u vrijeme odmora ili spavanja... metoda broj 3, svaki dogovor oko zgrade ide mailom da postoji pisani trag što je tko rekao i tražio kada se uvede počinju telefonski pozivi da nema traga.. i onda idu odgovori na ranije postavljene upite "ma nisam ja to rekao", pa nakon nekog vremena nitko više niti ne želi odgovoriti na mail..... itd.itd.

I još da dodam u jednom trenutku mi je jedan od njih prijetio ubojstvom pa sam i to morao prijaviti policiji. Policajac koj me primio je bio fer ali mi je rekao operativno da nažalost ima dosta takvih ili sličnih slučajeva i da ih sudac pusti dosta često.. pa nisam na kraju podnio kaznenu prijavu..sad mi je žao što to nisam napravio iz razloga dođu opet gosti kod njega ( ja sam u prizemlju a taj koji mi je prijetio na vrhu ) dođe gost izvati spolovilo i piša sa balkona... prijavio ih policiji a oni se drugi dan parkiraju na moje parkirno mjesto i tu stoje dva dana... ljudi nemojte se ustručavati takve rabote prijavljivati

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:35 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:35 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:31 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 2:31 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 1:57 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. All

May 23, 2025 at 1:57 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. All

May 23, 2025 at 1:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 2:31 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 23, 2025 at 1:39 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt