Baš su šugava ta elektro auta, osim jednog Tesle nema normalnog dizajna .
-
-
-
ta zelena energija je u osnovi bila odlična ideja sve dok se nije umješala politika i napravila od toga veliku prevaru.
Tek će biti odlična ideja, samo gledaj kroz neko vrijeme ovo još nije ni počelo .
Samo dok ljudi počnu malo računati benefite
-
Auuu! Meni je Tesla među šugavijima po dizajnu ... De gustibus ...
-
ta zelena energija je u osnovi bila odlična ideja sve dok se nije umješala politika i napravila od toga veliku prevaru.
Tek će biti odlična ideja, samo gledaj kroz neko vrijeme ovo još nije ni počelo .
u mom slučaju to je samo velika investicija sa nikakvim povratom. u slučaju evrope do sad je na pogrešnoj energentskoj politici u kratkom roku izgubljeno 1000 milijardi i izgubit će se još više. šta misliš kad će se to vratiti sa vjetrenjačama i panelima? nikada, a možda čak ni tad.
-
Auuu! Meni je Tesla među šugavijima po dizajnu ... De gustibus ...
lako za dizajn.. jesi se vozio u električnom Zoe ili Twingu? kutija je slaba riječ za to
nisam visok, a noge su mi udarale u bradu
-
u mom slučaju to je samo velika investicija sa nikakvim povratom. u slučaju evrope do sad je na pogrešnoj energentskoj politici u kratkom roku izgubljeno 1000 milijardi i izgubit će se još više. šta misliš kad će se to vratiti sa vjetrenjačama i panelima? nikada, a možda čak ni tad.
za vjetrenjace neznam, za panele je bio povrat nakon 6-7 godina 😉, sada kad su digli ogranicenje instalacije na 20 kW, mozda i brze, jer ces trosit minimalno na grijanje, imas ☀️🌞i klime za vecinu godine, a za ekipu na obali i otocima i cijelu godinu 👌
-
Age of the universe estimated at 26.7 billion years
According to the study's author, Rajendra Gupta, a physics professor at the University of Ottawa, their newly-devised model indicates that the universe is 26.7 billion years old, significantly older than the previous estimate of 13.7 billion years.---------------------------------------------------------------------------------------------------------
james webb teleskop se ruga sa kozmologijom...zanimljivo koliko sve ovo u javnosti prolazi nezapaženo(kuglice sladoleda top tema)...
Age of universe is 26.7 — not 13.7 — billion years, claims new studyThe discovery challenges the dominant cosmological model and explains the existence of ancient stars observed by the Webb Telescope.interestingengineering.com -
– Imam prijatelja iz Pule, pa sam s njim obavio jedan razgovor, pitajući ga šta mogu očekivati, kako se trebam ponašati kad dođem i slično. Rekao mi je da Istrani vole Srbe, da su jako prijateljski nastrojeni prema nama i da se ne trebam ni o čemu brinuti – govori Buđevac.
Kako kaže, ubrzo se i sam uvjerio u to koliko su Fažanci prijatni i gostoljubivi.
– Vole naše djevojke, obožavaju naš akcent. Svi su jako ljubazni prema nama, čak i više od toga – priča Vanja.
-
Ma jel to lebowski s Alenovog foruma Moj novac?!
Drago mi je
Tko je Alen? I zašto forum Mojnovac nije aktivan?
-
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Rezultati poslovanja NLB ?
-
-
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođe na 1,79 book-a i prodaš.
-
ŠUTNJA U NEČIJEM INTERESU: Zašto dvije najveće hrvatske banke od javnosti kriju veliku odštetu?Priča o izigranim štedišama Ljubljanske banke dobro je poznata saga koja traje već desetljećima. No, manje je poznato da su i nakon famozne presude suda u…www.lupiga.com -
Jesi provjerio koliko poreza na dividendu moras platiti kao hrvatski građinin na slovenske dionice?
Ili prakticki ostanes bez pola dividende ili te skrbnik odere da ti odradi izbjegavanje dvostrukog oporezivanja
-
Jesi provjerio koliko poreza na dividendu moras platiti kao hrvatski građinin na slovenske dionice?
Ili prakticki ostanes bez pola dividende ili te skrbnik odere da ti odradi izbjegavanje dvostrukog oporezivanja
Provjerio sam plaća se 25% i ostatak se bez problema vrati, na kraju se plati 5% Slovencima, 5% Hrvatskoj i na tih 5% prirez tako da je ukupna stopa manja nego u RH
Dakle, sva potraživanja stare ljubljanske banke prema građanima s područja bivše Jugoslavije su podmirena, ostale su neke dubioze sa poduzećima. Ali i te dubioze kad se postigne nagodba ili sud donese pravomoćno rjesnje se rješavaju na način da NLBR podmiri dug i ima ugovor sa slovenskim ministarstvom financija koji im svaku takvu isplatu pokrije u najkraćem mogucem roku u 100%-tnom iznosu. Dakle, rizici povezani sa prednicom - Ljubaljnskom bankom s naslova poslova i obveza iz vremena bivše SFRJ su u cijelosti pokriveni.
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i veču) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođeš na 1,79 book-a i prodaš.
Pa to i radim. Zaba je dokaz koliko malen freefloat i hrpa entuzijasta mogu biti iracionalni. Al to može trajati neko vrijeme, al ne moze trajati svo vrijeme. Otuda, svakom je jasno da će prije NLBR napraviti 50% upside nego Zaba. A da budem iskren, NLBR ima mnogo veći potencijal u poslovnom smislu da to napravi nego Zaba koja posluje na dva tržišta od kojih 90% aktivnosti predstavlja RH
-
Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯
Ps. Nisam jos kupio
Nemoj.
Za Nlb se izvješće očekuje za par dana. A oni tamo u Slo nisu pratili Zabu toliko u ovom rastu. Možda ih izvješće ugodno iznenadi.
-
Bome ova godina bi mogla biti rekordna za HEP i proizvodnju struje iz hidrocentrala… koliko se napadalo kise ove godine, pa i sada u ovim ljetnim mjesecima, to bas odavno nije bilo tolike kolicine kise i vode mi se cini 🤔
-
Imamo puno veće i dublje probleme od žalopojki turista, a stručnjak poručuje: 'Hrvati nemaju...'Rentijerstvo je u Hrvatskoj dominantna vrijednost. Dolaze stranci, sad ćemo im uzeti novce. To je dio lihvarskog mentaliteta, koncept rentijerske...net.hr
Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.
-
Ehh kolega sad će vam prilijepiti etiketu da ste Boljševik ili najmanje fanboy Stipe Šuvara. Uopće je problem što dobar dio ljudi ne teži nečem produktivnijem od rentanja.
-
https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7
Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.
Više manje je zakonom sve regulirano. Vlasnik stana koji iznajmljuje nekretninu je odgovoran za svoje podstanare. On je dužan da se njegovi podstanari moraju držati kućnog reda. Treba zvati policiju svaki puta. Nakon nekog vremena po zakonu ga se može tužiti i čak izbaciti iz suvlasništva. Tu imate još jedan problem. Obzirom da se od iznajmljivanja nekretnine na Jadranu na nekim lokacijama može zaraditi jako puno novaca a porez je izuzetno mali..takvi ljudi nakon nekog vremena počinju osmišljeno izgurivati ostale suvlasnike iz zgrade metodom proizvodnje osmišljenog kaosa. Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali. Jedno vrijeme sam trpio pa sam počeo zvati policiju. E to njima ne odgovara pa su počeli pričati nemoj svaki puta ti zvati daj da mi pomognemo. Skužio sam ih odmah i pustio da vidim što će napraviti. Kaos se nastavio oni nisu zvali nikoga. Metoda broj dva pomicanje stolova i stolica na način da se guraju a nema na ni jednoj nogi onaj podložak da se ne čuje. To pomicanje se uvijek događa u vrijeme odmora ili spavanja... metoda broj 3, svaki dogovor oko zgrade ide mailom da postoji pisani trag što je tko rekao i tražio kada se uvede počinju telefonski pozivi da nema traga.. i onda idu odgovori na ranije postavljene upite "ma nisam ja to rekao", pa nakon nekog vremena nitko više niti ne želi odgovoriti na mail..... itd.itd.
-
https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7
Više manje je zakonom sve regulirano. Vlasnik stana koji iznajmljuje nekretninu je odgovoran za svoje podstanare. On je dužan da se njegovi podstanari moraju držati kućnog reda. Treba zvati policiju svaki puta. Nakon nekog vremena po zakonu ga se može tužiti i čak izbaciti iz suvlasništva. Tu imate još jedan problem. Obzirom da se od iznajmljivanja nekretnine na Jadranu na nekim lokacijama može zaraditi jako puno novaca a porez je izuzetno mali..takvi ljudi nakon nekog vremena počinju osmišljeno izgurivati ostale suvlasnike iz zgrade metodom proizvodnje osmišljenog kaosa. Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali. Jedno vrijeme sam trpio pa sam počeo zvati policiju. E to njima ne odgovara pa su počeli pričati nemoj svaki puta ti zvati daj da mi pomognemo. Skužio sam ih odmah i pustio da vidim što će napraviti. Kaos se nastavio oni nisu zvali nikoga. Metoda broj dva pomicanje stolova i stolica na način da se guraju a nema na ni jednoj nogi onaj podložak da se ne čuje. To pomicanje se uvijek događa u vrijeme odmora ili spavanja... metoda broj 3, svaki dogovor oko zgrade ide mailom da postoji pisani trag što je tko rekao i tražio kada se uvede počinju telefonski pozivi da nema traga.. i onda idu odgovori na ranije postavljene upite "ma nisam ja to rekao", pa nakon nekog vremena nitko više niti ne želi odgovoriti na mail..... itd.itd.
I još da dodam u jednom trenutku mi je jedan od njih prijetio ubojstvom pa sam i to morao prijaviti policiji. Policajac koj me primio je bio fer ali mi je rekao operativno da nažalost ima dosta takvih ili sličnih slučajeva i da ih sudac pusti dosta često.. pa nisam na kraju podnio kaznenu prijavu..sad mi je žao što to nisam napravio iz razloga dođu opet gosti kod njega ( ja sam u prizemlju a taj koji mi je prijetio na vrhu ) dođe gost izvati spolovilo i piša sa balkona... prijavio ih policiji a oni se drugi dan parkiraju na moje parkirno mjesto i tu stoje dva dana... ljudi nemojte se ustručavati takve rabote prijavljivati
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner