Pa ako smo vidjeli kako su to radili na PBZu onda bi bilo blesavo prodavati ispod cijene radi kratkotrajnog delistinga koji će im poslužiti da prikažu niži 3-mjesečni prosjek.
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Pa ako smo vidjeli kako su to radili na PBZu onda bi bilo blesavo prodavati ispod cijene radi kratkotrajnog delistinga koji će im poslužiti da prikažu niži 3-mjesečni prosjek.
Naravno da bi bilo "blesavo" ali kako ćete to spriječiti?
-
Koliko sam pratio situaciju u PBZ-u i ako me sjećanje dobro služi, oni koji su tamo ostali dioničari do samog kraja su prošli bolje od onih koji su prodali na burzi. Cijena koju su dobili je bila nešto manja, ali su dobili jednu izglasanu dividendu više, pa im je ukupni score bio u pozitivi.
Ispravite me ako griješim.
-
A što da se sad napumpa cijena na 100 kn ?
-
Neda mi se sad tražit post, samo sam htio napomenut da sam upozorio na ovaj scenarij jer sam imao inside. Bio sam žestoko popljuvan ovdje i bilo mi je malo žao zbog toga.
-
Neda mi se sad tražit post, samo sam htio napomenut da sam upozorio na ovaj scenarij jer sam imao inside. Bio sam žestoko popljuvan ovdje i bilo mi je malo žao zbog toga.
Vjerujem da je vrijeme izliječilo rane!?
Čemu crnjaci, pa rekli su javno da neće
-
Nece trenutno, ali u dogledno vrijeme sigurno hoce😌😌
-
Budu kad možebitna recesija dobro zabetonira cijenu. I mali dioničar ne može apsolutno ništa u vezi toga. Doduše, ako se ne varam, delistirat su mogli i ranije, ali nisu mogli istiskivati. Moguće istiskivanje je ono što je toksično.
-
Nece trenutno, ali u dogledno vrijeme sigurno hoce😌😌
Vidite budućnost 😟
Voli ekipa stvarati paniku...a možda prije zvekne neka nuklearna pa vam bude svejedno za delist i istiskivanje, jer to je vjerojatnije scenarij...ovi tvrde da neće a Putin tvrdi da hoće
-
Naravno da bi bilo "blesavo" ali kako ćete to spriječiti?
Nikako . Svjedoci smo vrhunsko "odigranog" posla na Optima telekom. A ni PBZ nije nista casnije postupio.
-
-
Tesko. Jer ce mali izlaziti jer dobro poznaju ZSE.
-
Tesko. Jer ce mali izlaziti jer dobro poznaju ZSE.
Sada slijedi mrcvarenje. Rekli su u obavijesti da "trenutno" nema delistiranja i istiskivanja. Samim tim što su za to stekli kako kažu "zakonsku mogučnost" počela je bježanija malih. Znači dionica će padati a trenutak u kojem će povući delist biti će onaj kad njima bude odgovaralo po tromjesecnom prosjeku...sve u svemu slijedi mrcvarenje...
-
Koliko sam pratio situaciju u PBZ-u i ako me sjećanje dobro služi, oni koji su tamo ostali dioničari do samog kraja su prošli bolje od onih koji su prodali na burzi. Cijena koju su dobili je bila nešto manja, ali su dobili jednu izglasanu dividendu više, pa im je ukupni score bio u pozitivi.
Ispravite me ako griješim.
Nema potrebe za ispravkom. Sve ste točno rekli. Oni koji su ostali dobili su cca 2 kune manje po dionici ali su pobrali divku te su dosta profitirali. Mada je upitno koliko je preuzimanje rizika i čekanje vrijedilo tih novaca zbog neizvjesnosti i stresa.
-
naravno na neće čekaju valjda presudu vrhovnog suda kada se dovoljno spusti dionica na nekih 40 tak kn al globalna situacija je vrlo loša prije par dana je u zadnji čast centralna banka spasila mirovinske fondove od kolapsa al nema besplatnog ručka to če se vratiti kao bumerang ova cijena je preskupa za delistik IMHO
-
Poznavajući našu burzu ništa se strašno neće dogoditi za sada, misleći na nekakav pad dionice. Pa u petak je nakon te vijesti zaba čak i rasla. Treba pričekati Q3 i vidjeti za koliko je Zaba prodala udio u Allianzu. Pitanje je i što će raditi mirovinski, puno fondova ima zabu, da hoće, mogu držati projek visok bez brige i biti sigurni. Oni izlazit neće jer ne mogu. Kladim se da će cijena ostati tu gdje jest ili cak mozda i rasti prema trenutnom prosjeku od 65 kn. Nakon izvješća za Q3 smislit ću što ću.
-
Poznavajući našu burzu ništa se strašno neće dogoditi za sada, misleći na nekakav pad dionice. Pa u petak je nakon te vijesti zaba čak i rasla. Treba pričekati Q3 i vidjeti za koliko je Zaba prodala udio u Allianzu. Pitanje je i što će raditi mirovinski, puno fondova ima zabu, da hoće, mogu držati projek visok bez brige i biti sigurni. Oni izlazit neće jer ne mogu. Kladim se da će cijena ostati tu gdje jest ili cak mozda i rasti prema trenutnom prosjeku od 65 kn. Nakon izvješća za Q3 smislit ću što ću.
Upravo to. A ja još moram i pričekati malo s prodajom jer bi morao platit porez na dobit😁. Bilo bi jako fer od njih da nam ponude cijenu po kojoj su oni otkupili.
-
Upravo to. A ja još moram i pričekati malo s prodajom jer bi morao platit porez na dobit😁. Bilo bi jako fer od njih da nam ponude cijenu po kojoj su oni otkupili.
Neće nuditi ništa, napravit će upravo onako kako su i najavili, a to je da za sada neće raditi delist i istiskivanje. Da hoće to napraviti napisali bi tako jer onda bi tek nastala panika i cijena bi bubnula. Ali, vjerujem da nas to čeka kroz koju godinu, do tada treba skontati što raditi s dionicama, čekati neke divke koje bi trebale biti masne ili prodati sve kod nekog eventualnog skoka ili najave prve dividende pa onda eventualno opet ulaziti ako se dogodi nekakav pad dionice. Osobno mislim da ću dosta skratiti poziciju jer mi čini oko 50% protfelja što mi je prepreviše i ostavit ju na nekih 5 do 10% portfelja do daljnjeg ali za početak čekam Q3 izvješće.
-
Ukoliko dođe do toga, jel može netko pojasnit kako istiskivanje manjih dioničara funkcionira? Banka ponudi svima otkup po prosječnoj cijeni (zadnja 3 mjeseca?) i onda se svatko odluči da li će prodat ili ne? Van toga sve isto samo ne možeš više trgovat na ZSE već kao i sve ostale dionice koje nisu izlistane?
Neće ti niko ponuditi ništa nego ako dođe do delistinga moraš ići na skupštinu i glasati protiv odluke jedino tada imaš pravo na isplatu dionice, pošto je likvidna ide tromjesećni prosjek da nije likvidna bila mi moguća pljačka di oni angažiraju revizora koji procjeni vrijednost, ako ne glasaš protiv te odluke ostaju ti dionice, ali ih možeš prodat preko njuškala i sličnih oglasa
-
To što ste napisali vrijedi za delististiranje, ali kod istiskivanja vas nitko ništa ne pita niti o ičem glasate, jednostavno vas silom zakona isplate po ponuđenoj cijeni bez da vas išta pitaju.
U tome je i poanta istiskivanja. Delistiranje i istiskivanje nisu isti pojmovi. Delistiranje je samo micanje kompanije s tržišta kapitala, ali i dalje ostajete vlasnici ako ne glasate protiv delistiranja, istiskivanje znači da više niste vlasnici, ali ste isplaćeni za vaš udio.
U slučaju delistiranja možete odabrati da ostanete vlasnici, u slučaju istiskivanje ne možete birati ništa već dobijete pare na račun i više niste vlasnik. I naravno, cijenu kod istiskivanja ne određujete vi, nego onaj tko vas istiskuje.
Za delistiranje je potrebno 75%, a za istiskivanje 95% kapitala.
-
Ukoliko dođe do toga, jel može netko pojasnit kako istiskivanje manjih dioničara funkcionira? Banka ponudi svima otkup po prosječnoj cijeni (zadnja 3 mjeseca?) i onda se svatko odluči da li će prodat ili ne? Van toga sve isto samo ne možeš više trgovat na ZSE već kao i sve ostale dionice koje nisu izlistane?
Neće ti niko ponuditi ništa nego ako dođe do delistinga moraš ići na skupštinu i glasati protiv odluke jedino tada imaš pravo na isplatu dionice, pošto je likvidna ide tromjesećni prosjek da nije likvidna bila mi moguća pljačka di oni angažiraju revizora koji procjeni vrijednost, ako ne glasaš protiv te odluke ostaju ti dionice, ali ih možeš prodat preko njuškala i sličnih oglasa
Da li možete pojasniti kako se računa taj 3-mjesečni prosjek?..To je jednostavno prosjek zadnja 3 mjeseca prije planiranog datuma istiskivanja ili npr. neki prosjek najbolja 3-mjeseca u nekom periodu (godini) ili sl.?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun