Kad se može očekivat isplata dividende na našim računima
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
6.5.22.
-
6.5.22.
Ide to na tekući ili se mora imati Žiro račun?
-
6.5.22.
U pravilu na tekući.
-
6.5.22.
na onaj koji das u skdd
-
na onaj koji das u skdd
To možeš provjeriti na egrađani. Čak mislim da tamo možeš i promjeniti račun ako trebaš.
-
na onaj koji das u skdd
To možeš provjeriti na egrađani. Čak mislim da tamo možeš i promjeniti račun ako trebaš.
Jedan period smo morali imati kod SKDD prijavljen umjesto tekuceg žiro račun, sada to vise nije obvezno pa preporučujem da oni koji još nisu promijenili obavezno to učine .Razlog je jednostavan, porezna provjerava žiro račune i traži da joj pošaljete dokaz tko vam je uplatio i temeljem čega, jer oni navodno vide samo iznos, pogotovo ako se radi o većoj uplati. Nepotrebna zahebancija.Tekuće račune ne provjeravaju.
-
Jel netko zna kolika je izloženost Zabe hrvatskom drzavnom dugu (obveznicama)?
-
Jedan period smo morali imati kod SKDD prijavljen umjesto tekuceg žiro račun, sada to vise nije obvezno pa preporučujem da oni koji još nisu promijenili obavezno to učine .Razlog je jednostavan, porezna provjerava žiro račune i traži da joj pošaljete dokaz tko vam je uplatio i temeljem čega, jer oni navodno vide samo iznos, pogotovo ako se radi o većoj uplati. Nepotrebna zahebancija.Tekuće račune ne provjeravaju.
Porezna vidi žiro ,ali ne vidi tekući.
To je bilo prije 15 godina.
Sada vide sve jer im banke šalju podatke.
Eto, zajebala si poreznu sa tekućim računom.
Kako su samo glupi.
-
Porezna vidi žiro ,ali ne vidi tekući.
To je bilo prije 15 godina.
Sada vide sve jer im banke šalju podatke.
Eto, zajebala si poreznu sa tekućim računom.
Kako su samo glupi.
Ja sam pisala temeljem svog iskustva, kad sam dividendu dobila na žiro račun prijavljen kod SKDD nazvali su me i tražili da im pošaljem dokaze tko mi je doznačio sredstva i na temelju čega jer su kazali da imaju uvid samo u iznos sredstava.
Da li je ta dividenda oporeziva ili ne njih nije interesiralo jer je to moja obveza u godišnjoj Prijavi poreza i ja je uredno prijavljujem i izvršavam.
Nakon toga sam online promijenila račun na SKDD i sada kada dobivam još veće iznose dividende na tekući račun vise me ne zovu i ne provjeravaju izvor sredstava.
Pa ako sam iz toga izvukla krivi zaključak svima se ispričavam.
-
-
Croatia Government Bond 10Y - 2022 Data - 2008-2021 Historical - 2023 Forecast - QuoteCroatia 10Y Bond Yield was 2.62 percent on Thursday April 21, according to over-the-counter interbank yield quotes for this government bond maturity.…tradingeconomics.com
Gledao malo ove srednjoeuropske banke i kako im se kretala cijena posljednjih mjeseci.
Erste, Raiffeisen i Unicredit su se skroz sasule ( najvise zbog Ukrajine ) .
Komercni i Pekao su pale i to znacajno, pa se donekle oporavile.
NLB ima slican pattern ali losiji.
Jedino nasi Zaba i Hpb kao ni "metkom okrznuti"?
Zasto pitam za bondove, odnosno obveznice, pa zato jer pretpostavljam da su nase banke pune drzavnih obveznica, a prinosi na obveznice su zadnje vrijeme snazno porasli, a cijena javnog duga pala.
To se u nekom trenutku mora u knjgama banaka pokazati kao gubitak , odnosno umanjenje vrijednosti.
A onda, ako rast prinosa obveznica znaci rast rizika i vuce za sobom rast kamata , a kamate fiksirane na vecini plasmana( kredita) u bankama, a onda ce ocito i kamatne marze vjerojatno dosta stradati.
Cini mi se da se to vanjska trzista itekako prate i uvazavaju , a kod nas, kao da je sve u najboljem redu.
Dali je zaista ?
-
Na bilanci Grupe su dužnički vrijednosni papiri oko 3,5 milijardi kuna. Koliko od toga su hrvatske državne obveznice? Ne znam. Ono što se vidi je da je krajem 2020. bilo iskazano skoro tri puta manje tih DVPa na bilanci.
-
https://tradingeconomics.com/croatia/government-bond-yield
Gledao malo ove srednjoeuropske banke i kako im se kretala cijena posljednjih mjeseci.
Erste, Raiffeisen i Unicredit su se skroz sasule ( najvise zbog Ukrajine ) .
Komercni i Pekao su pale i to znacajno, pa se donekle oporavile.
NLB ima slican pattern ali losiji.
Jedino nasi Zaba i Hpb kao ni "metkom okrznuti"?
Zasto pitam za bondove, odnosno obveznice, pa zato jer pretpostavljam da su nase banke pune drzavnih obveznica, a prinosi na obveznice su zadnje vrijeme snazno porasli, a cijena javnog duga pala.
To se u nekom trenutku mora u knjgama banaka pokazati kao gubitak , odnosno umanjenje vrijednosti.
A onda, ako rast prinosa obveznica znaci rast rizika i vuce za sobom rast kamata , a kamate fiksirane na vecini plasmana( kredita) u bankama, a onda ce ocito i kamatne marze vjerojatno dosta stradati.
Cini mi se da se to vanjska trzista itekako prate i uvazavaju , a kod nas, kao da je sve u najboljem redu.
Dali je zaista ?
da zanimljivo jedan Goldman Sach jedna od najvećih banaka na svijetu se na super precijenjenom Američkom tržištu trzi sa P/E oko 6, koliki je ZABI-in?
-
Izašlo izvješće. Sta kažete, nešto manja dobit..hm..?
-
Izašlo izvješće. Sta kažete, nešto manja dobit..hm..?
Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 629 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja u prvom
tromjesečju 2022. godine. Dobit je za 225 milijuna kuna (+55,7%) veća u odnosu prvo tromjesečje 2021.
godine. -
Dobiti iz prvog kvartala kroz godine.; ove godine su baš podbacili...
Godina 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 Q1 dobit 628.830.016 404.420.931 492.574.537 537.330.393 469.156.603 -152.795.851 440.020.609 281.434.762 292.509.370 371.342.510 -
Ukupna sveobuhvatna dobit tekuće godine (38. + 39.; 62. + 63.) 061 395.488.532 395.488.532 378.419.467 382.014.675 -
a dionica tone!!?? ha.... vidite sad kaj su znalci!
-
Nikad bolja kvartalna dobit...ja se danas opet nakrca( nakon jutrašnjeg trejda), ovde dionica MORA reagirat pozitivno na ovakav FI.
Ovo definitivno izlaze dividenda burkeđije, vjerovatno po cijeni za koju i ušli. Pomalo za koji dan, tjedan ode ovo gore, MORA.
-
Nikad bolja kvartalna dobit...ja se danas opet nakrca( nakon jutrašnjeg trejda), ovde dionica MORA reagirat pozitivno na ovakav FI.
Ovo definitivno izlaze dividenda burkeđije, vjerovatno po cijeni za koju i ušli. Pomalo za koji dan, tjedan ode ovo gore, MORA.
Izvjestaj je super i drago mi je da nisam nista prodao nakon onih 6 kuna divke. I ova godina ce brzo proci i po meni ceka nas i dalje zakljucana trogodisnja divka 2023. godine koja bi mogla biti najmanje 12kn ako isplate sve 3 godine. To je na ovu cijenu cca 80kn fer vrijednost dionice. Ispod toga necu prodavati. A do tada cekam pocetkom svibnja uplatu divke. Taman za ljetovanje.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner