USD.
Kupila sa danas dolare, i pretplatila ih.
kako si se to pretplatila na dolare!!??
USD.
USD.
Znači da će dolari stizati svaki mjesec, a za uzvrat ćemo davati sve više kuna za njih
Ha.
Dragi moj admine, nije mi mjesto na forexu
Dolare sam stvarno kupila kao Safe Harbour.
Nije to kupi, prodaj.
Pretplatila, nisam se pretplatila na dolar, nego sam dolar preplatila . Zloćka ne vidi, whoops
Zašto mislim da će u ovoj krizi američka industrija profitirati, a dolar ojačati ?
Imaju naftu, imaju žito, prilično su samodostatni, i imaju Europu kao tržište.
I Kinu
Europa ko' osiromašena daljnja rođakinja čije je vrijeme odavno prošlo
Sad ste se sitili o dolarima,, vec odavno je trend jacanja dolara
Forumaši, jel tko kupio Rublje?
Danas raste 6% u odnosu na Euro i 5% u odnosu na dolar
https://finance.yahoo.com/quote/RUBEUR=X/
https://finance.yahoo.com/quote/RUBUSD=X/
Baš gledam. Tako i meni izgleda. I to možda čak u slijedeći tjedan. Ovaj support ispod je prilično jak.
Skočit će unutra bez brige.
Aaahh, da nisam igrao kratkoročno .... ali lako s naknadnom pameti ...
Ako netko želi low risk entry, pogledajte si USDHKD!
Trenutno se samo malo odlijepio od doljnje branjene granice.
Još ako ste srednjeročni (2-3 godine) USD bull pa razmišljate o proboju peg-a (vidi CHF!) - gornje granice ...
Lijepo se okrenuo. Još nije kasno za igru protiv peg-a.
Razlog naglom slabljenju jpy
The Bank of Japan offered to buy unlimited amount of 10-year Japanese Government Bonds after yields rose to the upper end of the target range. In a statement released Monday, the central bank said it will buy unlimited amount of 10-year JGBs at 0.25 percent for three consecutive days starting March 29.
kad vidim da je CHF u ofanzivi (trenutno € 1,021 ) znači da market ide dolje
I obratno.
Inflacija ne gricka sve jednako.
kad vidim da je CHF u ofanzivi (trenutno € 1,021 ) znači da market ide dolje
I obratno.
CHF je, uz JPY, jedan od finih kandidata za short prema USD.
dvije centralne banke sa najredikuloznijom monetarnom politikom, CHF tolikom da ih je Mnuchin, ministar financija za vrijeme Trumpa, htio stavio na istu valutnih manipulatora.
StatusQuo je fino objasnio za JPY, a ovo je još jedan "pick na draftu" koji će me najvjerojatnije natjerat da otvorim račun na Interactive Brokersima
Display Morekad vidim da je CHF u ofanzivi (trenutno € 1,021 ) znači da market ide dolje
I obratno.
CHF je, uz JPY, jedan od finih kandidata za short prema USD.
dvije centralne banke sa najredikuloznijom monetarnom politikom, CHF tolikom da ih je Mnuchin, ministar financija za vrijeme Trumpa, htio stavio na istu valutnih manipulatora.
StatusQuo je fino objasnio za JPY, a ovo je još jedan "pick na draftu" koji će me najvjerojatnije natjerat da otvorim račun na Interactive Brokersima
Da moram se sam pohvaliti na vrijeme sam usao u long USDJPY doduse cak i prerano cekao sam pola godine da se pokrene s igrom zivaca ali to tako ide uvijek tajming je nemoguce pogodit za poljetanje i jos jedna manja pozicija na short EURUSD i sad se opet zanimljiva postavka dogadja koja mislim da ce se odigrat iako ovaj tapering ne znam kako ce trziste reagirat u 5 mjesecu
Da ponovimo ipak jos jednom sadasnje stanje kako sam davno vec bio objavio na USDJPY na mjesecnom grafu postoji ogromni H&S koji je sad dosao na testiranje pitanje je kakva ce reakcija biti sad nakon fed-a u 5 mjesecu, ako yield nastavi rast preko 3% slijedi lagani proboj i onda vjerovatno testiranje linije, s japanske strane nema nista sta bi potaknulo da Jpy jaca prema dolaru pogotovo nakon nedavne injekcije prema obveznicama, s obzirom na brzi rast nedavno 10y yielda moguce da bude i neka konsolidacija taman koincidira s ovim otporom
Identicna situacija na EURUSD H&S trenutno u proboju, zanimljivo sve u harmoniji visegodisnjeg kanala
I sam se borim s misljenjem da dodan na poziciju samo radi se o bitnim otporima i veci je rizik sad odigrat pametnije nego je bilo prije, jer izgledna je nekakva igra oko linije proboja prije ili poslje iako nije pravilo ako je trend jak vrlo lako to moze otic gdje hoce bez stajanja.
Sta se tice CHF gledao sam ga i ja, jedini je vec dugo pozitivan odnos za carry trade, pokusao sam nekoliko puta zauzet poziciju medjutim nekako je zacementiran u izlasku iz ovog bottom rangea i stalno se tu vrti tako da sam zasad on hold gledam i ne diram iako me svrbi radi tog dobrog odnosa kamatne razlike, a i graf CHFJPY pokazuje da je JPY slabiji u toj prici, ali prije ili poslje trebat ce nadoknadit razliku.
Nego, znate li kako stvari stoje?
Vrlo loše.
Treba da se riješavate pozicija na tržištu kapitala i tržištu novca jer dolazi takva ekonomska depresija da če onaj koji bude imao keš u datom momentu moći vrlo jeftino da kupuje.
Pogotovo ako Rusi zavrnu plin i embargo na naftu već najavljuju .
Rasulo če da nastane .
Evo ja kupujem CHF i JPY jer me $ i € i £ ne zanimaju zbog nekoliko puta veće inflacije koju imaju .
Evo ja kupujem CHF i JPY jer me $ i € i £ ne zanimaju zbog nekoliko puta veće inflacije koju imaju .
kako vas euri mogu ne zanimati!!?? a čime ćemo plačati nakon 01.01.2023.g?
Inflacija na eure i $ je visoka.
Chf i JPY me čuva od inflacije.
Inflacija na eure i $ je visoka.
Kako je onda toliko yen oslabio u zadnjih pola godine, ta vam teorija nesto ne drzi vodu
S obzirom na to da si uvjeren JPY, nadam se da pratiš situaciju JGB-ovima
S obzirom na to da si uvjeren JPY, nadam se da pratiš situaciju JGB-ovima
Ne pratim.
možete li malo pojasniti? kako vas čuvaju od inflacije? ili imate prihode i troškove u francima i jenima!?
da ne bi ispalo kako je rekla moja stara susjeda u osamdesetima. njoj penezi ne devalviraju jer ih čuva doma, a ne na banci!!!
možete li malo pojasniti? kako vas čuvaju od inflacije? ili imate prihode i troškove u francima i jenima!?
da ne bi ispalo kako je rekla moja stara susjeda u osamdesetima. njoj penezi ne devalviraju jer ih čuva doma, a ne na banci!!!
Dal susjeda veli penezi ili jezerace ?
na tragu naših rasprava, molim te budi ljubazan nabaciti par valutnih parova di vidiš dobar potencijal.
mislim da bi se tu moglo naći dosta "zlatnih koka"