čini se da dolar kreće jačati
https://m.investing.com/currencies/usd-hrk#
na daily-u i weekly-u rekao bih da se formira morning star pattern.
čini se da dolar kreće jačati
https://m.investing.com/currencies/usd-hrk#
na daily-u i weekly-u rekao bih da se formira morning star pattern.
Vidjet ćemo ispod te tvoje crte.
Proslo je mjesec dana ovo gore jos drzi vodu, a ovaj drugi graf pokazuje da je JPY naslabiji od svih parova i ako se uzmu drugi krosevi osim ovoga s Eurom
Izgleda da ide test te linije.
neki komentar na jačanje dolara?
Bit će.
In Go(l)d we trust
odavno ga nacrtao.
parkirao se u USA obveznice.
kad dođe do točke singulariteta, dionice će fino zaroniti (i ne samo one, već i sirovine, a posljedično i vozarine, već se vidi na zlatu, npr ).
btw., prilično je čudno što, u razdoblju stagfacije (rast infacije veći od rasta BDP-a) i zlato roni, a to samo govori da na tržištu fali baš dolara (najviše kod "stranaca").
toliko o FED-ovom "printanju" novca (p.s. printaju se zapravo bankarske rezerve, koje nemaju nikakvog utjecaja dok god banke ne izdaju nove kredite, a to samo govori da je ekonomija zapravo u "banani").
mogli bi u srpnju, kad fondovi naprave rebalansiranje i isteknu kvartalne opcije (ipak je ovo market opcija i poluga), držati gaće 🤷
Državne? Uf ...
Možda u privatne ...
Doduše, ovisi i o vremenskom horizontu parkiranja pa možda pišem gluposti.
Državne? Uf ...
Možda u privatne ...
Doduše, ovisi i o vremenskom horizontu parkiranja pa možda pišem gluposti.
pa sada, dok rastu.
fino probile jaki otpor na velikom volumenu.
wyckoff se napokon ostvaruje, kao i dolarsko "šamponiranje" EUR-a.
korporativne će ići u "papar", jer će ih FED dump-ati, a zbog niskih kamata banke neće davati nove kredite, pa ovi neće imati ni za kupon isplatiti, jer da je to ikad bilo profitabilno, onda ne bi bile junk bonds
baš me zanima na kojim razinama dolara će Putin narediti likidiranje US assets-a, jer mu rublja ionako već fino stenje pod inflacijom, a vidimo da je i Erdogan postao nešto kooperativan u zadnje vrijeme.
tko bi rekao da je jaki dolar najbolji lijek za diktatore
Aksel Kibar, Peter Brandt i Raoul Pal, svi crtaju isto, a tko sam onda ja da proturječim
Aksel Kibar, Peter Brandt i Raoul Pal, svi crtaju isto, a tko sam onda ja da proturječim
Je, pratim redovno sta pisu, a to sta nagovjestaju "ne bu dobro" po dionice
ja očekujem sličan hodogram kao u veljači/ožujku 2020. (rast dolara, rast obveznica, likvidacija commodites-a i dionica), a onda rast commodities-a kao izvrsnog infation hedge-a (možda i crypta, al Raoul je tu pristran).
nadam se da će se, u međuvremenu, pokrenuti i neki crypto ETF da možda i tu nešto alociram 🤷
ja očekujem sličan hodogram kao u veljači/ožujku 2020. (rast dolara, rast obveznica, likvidacija commodites-a i dionica), a onda rast commodities-a kao izvrsnog infation hedge-a (možda i crypta, al Raoul je tu pristran).
nadam se da će se, u međuvremenu, pokrenuti i neki crypto ETF da možda i tu nešto alociram 🤷
Ne treba ti crypto etf, tu glavnu rijec i smjer trzista odredjuje BTC. BTC ti je kao indeks, odnosno indeksni fond. Kupis njega i uhvatio si prosjek trzista.
Ne treba ti crypto etf, tu glavnu rijec i smjer trzista odredjuje BTC. BTC ti je kao indeks, odnosno indeksni fond. Kupis njega i uhvatio si prosjek trzista.
ma onda bi to morao preko Revoluta i slično, a to mi se ne da otvarati.
ovako bi to mogao i preko "domaće" banke.
nisam baš sklon davanju osobnih podataka nekoj ekipi koja nema jurisdikciju na "mome" području, al smislit ću već nešto (možda otvorim preko osobne od babe ili dida )
Gadno šara EURUSD danas. Već se 4. puta predomišlja. Velika je rupa ispod pa nije siguran da li da skoči unutra.
Gadno šara EURUSD danas. Već se 4. puta predomišlja. Velika je rupa ispod pa nije siguran da li da skoči unutra.
cini mi se da bi mogao biti jos jedan bounce prije dive in-a ?
Baš gledam. Tako i meni izgleda. I to možda čak u slijedeći tjedan. Ovaj support ispod je prilično jak.
Baš gledam. Tako i meni izgleda. I to možda čak u slijedeći tjedan. Ovaj support ispod je prilično jak.
Skočit će unutra bez brige.