Šta nije nešto Danko končar sa tim Champion shipping imenom vezan? ali jel prema brodogradilištu uljanik ili plovidbi bio spominjan ?
To su Norvežani. Končarov je br. 4 koliko se sjećam.
Šta nije nešto Danko končar sa tim Champion shipping imenom vezan? ali jel prema brodogradilištu uljanik ili plovidbi bio spominjan ?
To su Norvežani. Končarov je br. 4 koliko se sjećam.
Mislim da su njihove 2 Supre na spotu ili kratkoročnom najmu...koliko se dalo iščitati iz izvješća.
I sad im dolaze još 2 Supre u rujnu, sa njima su dosad samo upravljali.
Sada su i suvlasnici istih od 50%.
Onaj 1 njihov tanker je na dugoročnom T/C još uvijek i to po dobroj cijeni a sa još 3 tankera upravljaju.
Ispravite me ako sam nešto krivo napisao.
Sve napisano stoji, još je bitno da su kroz predstečajnu nagodbu refinancirali sve dugove.
Taman su sve stigli sredit prije savršene oluje vozarina.
A bili su na granici propasti u jednom trenutku
Da iz trenutka propsati i cijene dionice 20-30 kn uletis u savrsenu oluju 🤗
ne mrda ovo. imam nešto komada, kupio bih niže, ne ide, prodao bih više, ne ide... hodl.
Pa kupi po asku
Jel to ulpl ide na novogradnju ????
Ministar Ćorić posjetio Uljanik. Na vidiku gradnja velikih brodova. ZNAČAJNO RASTE BROJ ZAPOSLENIH https://www.glasistre.hr/pula/ministar-…poslenih-742505
Valjda su naučili iz prošlog ciklusa koji su cirkus napravili
ipak se kreće
Nagla promjena sentimenta nakon jučerašnje skupštine. Slučajno ili ne? Je li netko možda bio?
Došli na cijenu zadnje dokapitalizacije, to mi je bilo čudno da je toliko trebalo, ali bar se moglo u miru i dugo čekati da se uzme po 20-30-40... a sad nema 15-tak naloga na prodaji.
Ovdje je trzišna kapitalizacija prošle godine bila 2-3 mil $, pa ti bude karakter i nemoj kupiti, makar sve otišlo u 3PM.
A di su cijene od prije 5-10 i više godina, iako se to ne može uspoređivati nakon reseta kod predstečaja.
Tko ima 50k moze sto hoce izgleda, "drma" burzom... drago mi je da raste ali bezveze... kad ce opet dobri stari miljunski prometi na burzi...
il je Floki il je divka.
Ma kakva divka, neka zacementiraju i osiguraju budućnost i poslovanje, pa neka investiraju u brodove i novi keš.
Malo je zapelo važno da je pređena 100 kn čekamo daljnji slijed..
Nit je Floki, nit je divka .... Optužnica je, u odnosu na okrivljenike, činjenične i pravne opise kaznenih djela te zakonske kvalifikacije djela, identična optužnici koja je bila podignuta 24. ožujka 2020 .......... http://www.dorh.hr/rij31082021
Možda su se uspjeli dogovoriti i za otkup onih 45% što je ipak manji pothvat nego otkup ova dva zadnja bulkera. To mi se sada čini kao logičan sljedeći korak. Njima trebaju brodovi, brodogradilištima treba novac za vjerovnike i novogradnje koje su otkupili od države, državi odgovara da brodogradilišta rade a ti brodovi su sada ionako pod hipotekom države. Svi elementi za takav ishod su tu.
Nemam nikakav info, to je samo moje naklapanje.
U narednom razdoblju poduzet će se sljedeće
- Nastaviti s radnjama unovčenja imovine stečajnog dužnika (brodova u gradnji),
materijala na zalihi, poslovnih udjela, dionica, potraživanja od dužnikovih dužnika.
- Nastaviti s ispunjenjem obveza stečajne mase po ostvarenom prilivu od unovčenja,
- Nastaviti sudske i ostale postupke