Sad je niza cijena pa još vise obećava! Diona pada jer su objavljene nove cjenovno osjetljive informacije
ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
-
-
-
Ostvarena konsolidirana neto dobit na nivou Grupe od 56.422.848 kuna (EUR 7,5 milijuna)
Povećali su dobit za 6m u odnosu na nerevidirano za 22.
-
U sektoru prijevoza nafte, naftnih produkata i kemikalija zabilježen je nastavak trenda stabilnih vozarina iz
zadnjeg kvartala 2022. godine. Brod “Verige“ bio je do konca studenog 2022. godine zaposlen na temelju
ugovora o najmu s fiksnim iznosom vozarine, nakon čega je brod nastavio komercijalnu eksploataciju na spot
tržištu putovanjem iz Južne Amerike za Indiju s teretom biljnog ulja. Preliminarna kalkulacija predmetnog
putovanja ukazuje na očekivani TCE rezultat vozarine od USD 28.150 dnevno. Drugo spot putovanje koje je
započelo tijekom prvog kvartala je s teretom melase iz Indije za Europu. Preliminarna kalkulacija ovog putovanja
ukazuje na očekivani TCE rezultat vozarine od USD 40.000 dnevno. -
Zbog čega je jutros ovo netko bacao po bidu?
Ima li tu logičnog objašnjenja?
P. S. Nisam ja kupovala jutros jer sam bez love trenutno.
-
Razlog je očit. Dobit u q1 poprilično ispod očekivanja.
-
Izvještaj je očekivani za one s realnim očekivanjima. Ovo je firma koja tek izlazi iz problema.
Zapravo je sasvim solidan i dalje će biti bolji.
-
Onako na brzinu ugrubo gubitak bulkera oko 1.4m eura što bi bilo dosta više od očekivanog a to bi značilo da je dobit na tankeru bila oko 1.7m što bi opet bilo u okvirima očekivanog.
-
Ja moram naglasiti da sam ocekivao bolje, nisam mislio da ce toliko stete napraviti dry bulk(vozili u prvom kvartalu po 10 k pa oko nove godine po 7 k, break even je nekih 12 k). Sto je kljucno u izvjescu? Pa to da su na kraju prvog kvartala dry bulk brodovi vozili po 14 000 k, znaci ovaj kvartal zaraduju, a uz to, slag na tortu, pise da tanker Verige vozi po 40 000 dolara. Svakako bi po navedenom Q2 trebao biti miljama bolji, ali pricekajmo, tek je 1/3 kvartala iza nas. Mislim da je ludost ovo trenutno prodavati uz svu pozitivu, ali svak ima svoje misljenje. Zbog ovako losih rezultata dry bulka prodao sam svoj dio u ATPL, mislim da ce imati los prvi kvartal i cekam na kupnji ULPL.
-
Onako na brzinu ugrubo gubitak bulkera oko 1.4m eura što bi bilo dosta više od očekivanog a to bi značilo da je dobit na tankeru bila oko 1.7m što bi opet bilo u okvirima očekivanog.
Bojim se da bi ostali bulkeri na ZSE bi mogli kreativno prikazati poslovanje u Q1, a svi znamo kakve su vozarine tada bile…
-
Vozarine za bulkere su bile loše u siječnju i veljači. Mene rezultat bulkera nije iznenadio.
Rezultat Verige je ok. Isto je očekivani. Moglo je i bolje, ali ok.
Drugi kvartali budu bolji od ovoga.
P S. Ja sam Atpl prodala još prije dva mjeseca i kupila ULPL. Upravo zbog ovih kalkulacija.
-
-
Vozarine za bulkere su bile loše u siječnju i veljači. Mene rezultat bulkera nije iznenadio.
Pa šta nije Verige vozio za 100k/d ili tak neke astronomske iznose?
-
To su spot vozarine za te tankere u datom trenutku.
Ne voze svi tankeri po tim cijenama, pogotovo ne cijeli kvartal
A i TCE se dobiva tako da se od spot vozarina oduzme trošak goriva.
-
Bojim se da bi ostali bulkeri na ZSE bi mogli kreativno prikazati poslovanje u Q1, a svi znamo kakve su vozarine tada bile…
Pa šta nije Verige vozio za 100k/d ili tak neke astronomske iznose?
Po stranici Signal Ocean je vozio od 50 k do 100 k.. Ja sam rekao da je to pretjerano, ali da je jasno da su vozarine visoke, jer ta stranica radi kalkulacije po nekim svojim parametrima. Ono sto sam ja pratio dalo mi je vozarine od 30 do 50 tisuca dolara i zaradu kvartalnu za Verige 1,5 do 2 m dolara, ipak ocekivao sam puno manji minus na bulkerima, Pa sam falio dobit za velikih 6 miliona kuna. Ipak sad voze bulkeri za nekih 14 k a verige za 40-50 tisuca dolara te ako se ovako nastavi vise nema boga da ne bude dobit preko 15 m kuna..
-
To su spot vozarine za te tankere u datom trenutku.
Ne voze svi tankeri po tim cijenama, pogotovo ne cijeli kvartal
A i TCE se dobiva tako da se od spot vozarina oduzme trošak goriva.
Zar nije ovo kolega Jasko stavio?
PostRE: ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
Bit će tu napeto samo da vozarine potraju koju godinu ..............The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. jaskoMarch 21, 2023 at 11:27 AM PostRE: ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
Prelazak komercijalne eksploatacije broda Verige na spot tržištu u periodu dobrog marketa omogućit će Društvu ostvarenje ekstra prihoda u tankerskom segmentu........... …jaskoMarch 6, 2023 at 11:54 AM -
Ta stranica su procjene.
Ovisi naravno u na kojoj ruti vozi tanker. Sada se iz izvješća vidi i koju dobit je ostvario.
-
Ta stranica su procjene.
Ovisi naravno u na kojoj ruti vozi tanker. Sada se iz izvješća vidi i koju dobit je ostvario.
Aha.. ja sam onda krivo shvatio da je to kao legit cijena ugovora. Barem se tako na forumu u to vrijeme predstavljalo. Mea culpa
-
Izvjestaj scorpio tankera, vidimo da su ugovorili dio Q2 po prosjecno 35 plus tisuca dolara. Takoder predviđa se jacanje vozarina, ne sad u Q2 jer je to slabiji kvartal ovog ciklicnog biznisa, ali vozarine su ionako jako jako visoke.
Racunajuci prosjek vozarina od 35 000 dolara( u izvjestaji kazu da je drugo putovanje 40 000 po danu) i racunajuci da dry bulk vise ne radi minus nego ce ploviti po oprilike 14 000 dolara, racunam da ce dobit Alphe Adriatic u ovom kvartalu biti 13 miliona kuna, ili ti oko 1,8 miliona dolara. Ova dobit od 2 miliona kuna je rezultat niskih vozarina za dry bulk a i taj plus je izvukao tanker Verige, te kad bi gledali da Atpl nije dobila povrat stete od osiguranja, Alpha Adriatic bi bila jedini brodar sa plusom! Sve u svemu, drzim da ce svi brodari biti u dobrome plusu sljedece kvartale, ali ce po dionici najvecu dobit po meni imati Alpha Adriatic.
-
Sa tim da je planirani TCE za Verige 40000$, a to je odlično.
-
Je li danas ex dividend day na STNG?
-
Nije, danas je earnings day hahha
-
-