Istice nam ugovor za brod Verige koji je bio potpisan na 6 mjeseci po 30 000 dolara. Istice pocetkom mjeseca(10-tog). Posto pocima sezonski rast , a dry bulk zaradiva nesto sitno vjerujem da ce ga drzati na spotu barem par mjeseci, vozarine za sljedece mjesece, tj futuresi su jako visoki.
ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
-
-
-
Suprice na solidnih 14 000 dolara i product tankeri clean na odlicnih 30 000 dolara. Pratimo rast vozarina uz pad sa 24 eura na 21 euro, Alpha alpha.
-
Slatke brige 😎
-
Vozarine za MR rastu, Verige izlazi iz ugovora po 30 000, vozit ce vec sad za 35 000 tisuca dolara dan(za sad, a rasti ce), 20 000 dolara plus prihoda po danu. Meanwhile dionica pada 😂😂.
-
I vani tankeri padaju pa ništa čudno.
-
I vani tankeri padaju pa ništa čudno.
Samo sto oni padaju sa svjezih vrhova, mi smo pali sa 27,60 na 17, sad smo na mrsavih 20 eura Pad je izazvan jer je opec-a odlucila da nece mjenjati odluku o smanjenju proizvodnje do prosinca. Veoma kratkorocan je ovaj pad, ako ne bude briga oko makroekonomske situacije. Sigurno je ovo jako jako bulish dugorocno, rezerve se smanjuju i kad krene njihova obnova vozarine ce biti astronomske, a sad su vec jako visoke.
Sto se tice tankerskog sektora, nema nikakve brige. Taj sektor ce tuci Alphi novac, kako se cini, jos dugo. Problem su brodovi za rasuti teret koji u najboljim mjesecima nesto malo zaraduju. Unatoc svemu tome kako sad stoje stvari Alpha bi u cetvrtom kvartalu natukla 2 miliona dolara cistog novca.
-
Toliko o padu, bounce nakon dva dana. Cak i amerima je jasna dugorocna slika.
-
Mr tankers on fire Q4 ce biti odlican i za Ulpl.
-
Ne znam koju opciju će izabrati za Verige ali ja bih opet probao sa spot tržištem barem nekoliko tjedana da vidimo u kojem smjeru će vozarine nakon što se rad rafinerija normalizira. Sezona remonta rafinerija još uvijek traje a tržište je i dalje stabilno. Za očekivati bi bilo da vozarine dodatno porastu nakon što se rafinerije vrate na maksimalnu proizvodnju.
-
Ne znam koju opciju će izabrati za Verige ali ja bih opet probao sa spot tržištem barem nekoliko tjedana da vidimo u kojem smjeru će vozarine nakon što se rad rafinerija normalizira. Sezona remonta rafinerija još uvijek traje a tržište je i dalje stabilno. Za očekivati bi bilo da vozarine dodatno porastu nakon što se rafinerije vrate na maksimalnu proizvodnju.
To je kratkorocno losa vijest, a dugorocno dobra, previse anomalija je na trzistu, vozarine ce eksplodirati i svakako moraju drzati neko vrijeme na spotu. Razlog potpisivanja ugovora na 6 mjeseci je bio da imaju dostatna sredstva za redovito poslovanje, posto se spot drugacije naplacuje. Sad ipak i dry bulk zaraduje pa nek malo i riskiraju.
-
-
Update:
Supramaxi rastu, iznad 14 k su.
MR tankeri rastu, sezona dolazi.
Hafnia potpisala godinu dana handy na 28 k, 2015 izgraden. Verige mogu zakljucati na 30 000 plus na godinu dana, al ne vjerujem da hoce. Uglavnom, sve nam ide u prilog u ovome kvartalu. Tankeri rastu zadnjih par dana.
-
Što mislite kako će najnoviji sukob između Izraela i Palestine utjecati na tankersko tržište?
Cijene nafte bi trebale rasti.
-
Izrael i Palestina u vječitom su ratu. Beznačajni u proizvodnji nafte. Kako vidimo kratkoročno imamo rast, dugoročno bi utjecaj trebao biti beznačajan.
-
Izrael i Palestina u vječitom su ratu. Beznačajni u proizvodnji nafte. Kako vidimo kratkoročno imamo rast, dugoročno bi utjecaj trebao biti beznačajan.
Ne vidite bit. Nisu bitni Izrael i Palestina nego Iran i Amerika. Uz to svi ovi ratovi mjenjaju rute i dovode do ciklusa gdje poskupljuje roba.
-
Iran i Amerika su samo potencijalni.
I ostat će na tome. Iran je pod sankcijama koliko ja znam.
Ovo nije nikakav novi rat i neće apsolutno ništa promijeniti.
Ajmo vidjeti
Pa ne može svaka glupost biti bullish za naftu.
-
Ajmo vidjeti
Ovo je zaostravanje, samim time sigurni smo u dugotrajne sankcije. Nema ni potrebe, previse je toga bulish za naftu, rekao bi Đole samo da rata ne bude..je**s ovakve bulishe i zarade.
-
Tankeri su danas vani lijepo potegnuli.
-
Ajmo vidjeti
Da vidjet ćemo, ako Iran zatvori Hormuški tjesnac...
Inače, tržišta se već sad "klade" da će se to desiti...
I nije da Americi to smeta. Pače, time bi dokrajčila Evropu koja ne smije kupovati Rusku naftu, a ako ova arapska poskupi, kupovat ćemo američku...
-
Ajmo vidjeti
Paušalno je reći da je Iran pod sankcijama. Iran je pod sankcijama, a proizvodnja nafte u Iranu raste, tako da im se očito gleda kroz prste. Ima tu i neki nuklearni deal koji se mogao/trebao sklopiti pa da bude bolje i Iranu i Americi. Pa onda imamo Saudijsku Arabiju i pregovore o priznanju Izraela, to je isto krenulo odlično, a sada bi moglo stati. Svašta tu ima ispod površine.
-
Pa hoću reći da im ne mogu uvesti duple sankcije. Naravno da ima zemalja koje se ne obaziru na te sankcije (uz to potencijalno progledavanje kroz prste) pa imaš rast proizvodnje.
Sve je moguće, ali sumnja da će se ići na neku eskaplaciju. Izraelci ovo riješe lokalno kao što su i do sada.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner