Jel se ovo mirovinac makao sa BID-a, jer je VIX index prešao određeni broj??? slično se bio makao i lani kad je korona udarila...
Je.Već par dana ga nema. Tko želi sad prodat mora dobro srušit cijenu.
Jel se ovo mirovinac makao sa BID-a, jer je VIX index prešao određeni broj??? slično se bio makao i lani kad je korona udarila...
Na stranicama fonda nema nikakvih obavijesti o promjeni strategije ulaganja u JDRN...https://www.pbzco-fond.hr/fondovi/fond-b/znacajna-ulaganja/
Imam dojam da se je ovo jučer mirovinac vratio na bid, te je počistio ask sve do 14kn...očito je kraj godine i ide se u napucavanje cijene JDRN. Sad gdje mu je target na 14-15-16 kn , BOG će ga znati...kako bilo znat ćemo tko je u pon, odnosno u utorak.
Ovo se je mijenjala banka koja je držala skrbnički račun, prije je bila adiko, sada je erste, vjerovatno se zato mirovinac i povukao sa bida jedno vrijeme.
Imam dojam da se je ovo jučer mirovinac vratio na bid, te je počistio ask sve do 14kn...očito je kraj godine i ide se u napucavanje cijene JDRN. Sad gdje mu je target na 14-15-16 kn , BOG će ga znati...kako bilo znat ćemo tko je u pon, odnosno u utorak.
Ovo se je mijenjala banka koja je držala skrbnički račun, prije je bila adiko, sada je erste, vjerovatno se zato mirovinac i povukao sa bida jedno vrijeme.
Ja nisam siguran da se mirovinac vratio na bid .Čak i ako je nije mu ništa uletilo u mrežu. Izgleda da ni po asku ni po bidu nije ništa kupio. Promjena u top 10 nema.
Može li netko tko pozna tvrtku napisati analizu dionice.
Čini mi se kao jedna od potcjenjenijih turističkih dionica. Vlasnici su 2 fonda što sugerira moguće preuzimanje od nekog jačeg turističkog igrača.
Sezona je u CK bila odlična. Lani je gubitak bio cca 300 milijuna kuna, u prva tri kvartala ove godine dobit cca 20 milijuna.
Čini mi se kao jedna od potcjenjenijih turističkih dionica. Vlasnici su 2 fonda što sugerira moguće preuzimanje od nekog jačeg turističkog igrača.
Sezona je u CK bila odlična. Lani je gubitak bio cca 300 milijuna kuna, u prva tri kvartala ove godine dobit cca 20 milijuna.
Đile u kojoj si ti godini?
Ako sam nešto pogriješio, ispravi me. Podijeli znanje. To je poanta foruma.
Odakle ti podatak za prva tri kvartala ove godine?
Odakle ti podatak za prva tri kvartala ove godine?
Prošle, narano da ne ove, typing error. Mislim da je netto dobit u Q3 21 bila cca 40 milijuna kuna, za prvih 9 mjeseci cca 20.
U četvrtom tromjesečju, koje je po fizičkim pokazateljima premašilo i rekordnu 2019, Društvo je ostvarilo ukupno 33.676 noćenja što je 30.972 noćenja više od noćenja ostvarenih u 2020. godini, odnosno 13.278 ili 65% više noćenja od noćenja ostvarenih u 2019. godini.
U četvrtom tromjesečju, koje je po fizičkim pokazateljima premašilo i rekordnu 2019, Društvo je ostvarilo ukupno 33.676 noćenja što je 30.972 noćenja više od noćenja ostvarenih u 2020. godini, odnosno 13.278 ili 65% više noćenja od noćenja ostvarenih u 2019. godini.
Sve je to lijepo, ali uz prihode veće nego 2019. oni su godinu opet završili s minusom od cca 5 milijuna.
Dakle, nešto tu ne valja, negdje curi lova. Unatoč tome, mislim da je trenutni MCAP od nekih 50 milijuna eura smiješan.
lova curi jer su to pretežno stari objekti skupi za održavanje. povrh toga slabe kategorizacije kojom ne mogu postizati veće marže i profit. plus servisiranje dugovanja..... i tu su gdje su. a o perspektivama se priča već nekoliko godina bez ikakvih konkretnih i značajnih pomaka. uostalom tko bi to odradio? mirovinci?
lova curi jer su to pretežno stari objekti skupi za održavanje. povrh toga slabe kategorizacije kojom ne mogu postizati veće marže i profit. plus servisiranje dugovanja..... i tu su gdje su. a o perspektivama se priča već nekoliko godina bez ikakvih konkretnih i značajnih pomaka. uostalom tko bi to odradio? mirovinci?
Mislim da sam se ja već očitovao da smatram da mirovinci nisu dobri vlasnici koji imaju viziju kako razviti ovu firmu u pravom smjeru odnosno da je jedini izlaz iz ove situacije ulazak nekog većeg turističkog igrača koji mi je to core biznis.
Prije cca 2 godine, baš nekako prije pojave ove pandemije, se pričalo da to sigurno preuzima Adris, pogotovo nakon što je na čelo predsjednika uprave instaliran Fabris koji je došao iz njihovih redova,
I osobno sam mislio da on dolazi kao prethodnica da tvrtku pripremi za preuzimanje, ali za sada se je to pokazalo točnim, i ne samo to nego Fabris uskoro odlazi, mislim najkasnije u svibnju.
Jasno je da treba puno uložiti u objekte, osim Esplanadu koja je uređena prije nekoliko godina, ali to je mali hotel.
Čitam da je u planu potpuno novi Inter, ali to, da se počne i sutra raditi, ne može biti u nekom kratkom roku, možda tek negdje za 5 godina.
Šteta, ja sam često u Crikvenici otkad znam za sebe pa mogu posvjedočiti činjenicu, što se uostalom vidi i iz ovog zadnjeg Jadranovog financijskog izvješća, da je ova zadnja sezona bila bolja i od predratnih sezona.
Volio bih da netko tko se razumije u brojke i financijska izvješća malo pogleda ovo zadnje izvješće i utvrdi gdje curi lova jer negdje mora curiti.
No, i dalje tvrdim da je na sadašnjoj cijeni dionice ovao dobro ulaganje u nekom srednjeročnom vremenskom intervalu jer mi je nekako teško očekivati da će cijela pa Crikveničk - vinodolska Rivijera jedina ostati izvan fokusa velikih turističkih igrača koji imaju novac i znanje za realizaciju kvalitetnog investicijskog ciklusa.
No, i dalje tvrdim da je na sadašnjoj cijeni dionice ovao dobro ulaganje u nekom srednjeročnom vremenskom intervalu jer mi je nekako teško očekivati da će cijela pa Crikveničk - vinodolska Rivijera jedina ostati izvan fokusa velikih turističkih igrača koji imaju novac i znanje za realizaciju kvalitetnog investicijskog ciklusa.
pratim taj cijeli šou sa jadranom od uvrštenja na burzu kao moguću investiciju, ali nikako da se pokrene. ako se ne počne čim prije nešto ozbiljnije investirati u smještajne jedinice, objekti će dodatno propadati. obzirom na sadašnje stanje i krvnu sliku tvrtke, mišljenja sam da niti nema prostora za neku premiju ukoliko bi se išli trenutačno prodavati.
Kolega pita gdje curi...puno malih hotela koji jednostavno nisu rentabilni+ malo zvjezdica...bio hotel sa 50 ili 200 smještajnih jedinica, trošak hladnog pogona je skoro isti, eto di curi... Što se može napravit ?! trebalo bi sve hotele dignuti na 4 ili 5 zvjezdica, kad već ne možeš reducirati trošak hladnog pogona, možeš makar dignuti prihode po smještajnoj jedinici...
Mislim koji su vrag mirovinci uzimali Jadran kao ne misle investirati kako treba, ove zadnje dvije godine trebali su jednostavno zatvorit sve hotele ispod 4 zvjezdice, radnike tih hotela poslat doma te ih propisno uredit i dignuti na 4-5 zvijezda....pola investicije bi platili tako da im ti hoteli ne bi radili gubitak dok se obnavljaju...nekako sam siguran da bi im prošla godina bila brutalni plus da su im radili samo objekti sa 4-5 zvijezda..
Također bi trebalo malo bolje urediti onu web stranicu Jadrana, djeluje tako jeftino i siromašno, kao da je s početka 2000-tih, zaostali u vremenu...
pratim taj cijeli šou sa jadranom od uvrštenja na burzu kao moguću investiciju, ali nikako da se pokrene. ako se ne počne čim prije nešto ozbiljnije investirati u smještajne jedinice, objekti će dodatno propadati. obzirom na sadašnje stanje i krvnu sliku tvrtke, mišljenja sam da niti nema prostora za neku premiju ukoliko bi se išli trenutačno prodavati.
Nije da se ne ulaže i to odkad su preuzeli. Pored postojećeg održavanja i ušminkavanja radi se na povećanju kapaciteta i sadržaja te samim tim boljoj kategorizaciji.Novi Inter bi se trebao gradit.Ušlo se je u Makarsku,Umag,N.Vinodolski,Omišalj. Riješavali su se i riješavaju pravo imovinski odnosi,sporovi s bivšim radnicima...Ova korona ih je unazadila kao i sve turiste.Da može i mora bolje stoji.
Uvijek može a sad dal u njihovim rukama ili u nečijim kome je to core business ćemo vidjet.
Dakle, ja bi rekao da se svi mi slažemo da je problem u niskoj kategorizaciji objekata, ali ja i dalje ustrajem kod tvrdnje da bi to jedan dobar vlasnik, i sa sadašnjim objektima, samo da malo racionalizira troškove i začepi bar najveće rupe kroz koji novac evidentno curi na sve strane, i prošle godine poslovao s lijepom dobiti, a ne sa minusom.
Nadalje, po sadašnjoj cijene dionice tržišta kapitalizacija tvrtke je oko 365 000 000 kn odnosno oko 50 000 000 €.
Kada znamo činjenicu da metar kvadratni građevinskog zemljišta u Crikvenici, recimo na Hrustti, već doseže i 500 €, mislim da ćemo se složiti da realno toliko vrijede samo pozicije odnosno zemljišta na kojima se nalaze objekti, a da o svoj ostaloj imovini tvrtke ini ne govorimo.
Čak mislim da tvrtka i ovom trenutku na računu ima preko 100 000 000 kn keša.
Ja ću svoju odluku o daljnjem investiranju u ovu dionicu donijeti kada vidim odluku mirovinaca o novom predsjedniku uprave koji bi trebao biti izabran tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, to će nam puno reći o smjeru i budućnosti firme.
U svakom slučaju, najbolje bi bilo kada bi mirovinci to prodali nekom velikom core biznis igraču ili mu dali na upravljanje, ja sam siguran da jedan takav igrač u veoma kratkom vremenskom intervalu firmu može iz crnog pačeta pretvoriti u lijepog bijelog crikveničkog labuda
Znam da sam već dosadan, ali moja struka nisu brojke, pa opet apeliram na neku dobru dušu koja se u to razumije da nam napravi analizu ovog zadnjeg godišnjeg financijskog izvješća
Koliko se čuje nisu baš najbliskiji odnosi među fondovima u vlasničkoj strukturi. Interesira me da li je realno moguć delist ovdje bar dok su oni još vlasnici ? Meni se čini da ne s obzirom da je i grad unutra i država još nešto malo a Jadran je u neku ruku simbol ove regije i svašta je prošao.Sentiment građana i grada je prisutan kao i naravno povezanost s gradom bez obzira na njihov mali postotak.
Evo nešto se i tu događa.Neka neka.