JDRN (Jadran d.d.)

 • Za prvih devet mjeseci 2019. prihodi od smještaja porasli su za 18% u odnosu na isto razdoblje 2018.


  Crikvenička hotelska kuća Jadran, nakon što je u prosincu zaključila ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 13,4 milijuna eura u svrhu financiranja investicija, nastavlja započetu poslovnu ekspanziju te je temeljem nekoliko ugovora o zakupu koje su zaključili upravo provela primopredaju zakupljenih smještajnih kapaciteta u nekoliko hotela koji se nalaze u Novom Vinodolskom, Baškoj Vodi te Umagu. Priopćili su to preko Zagrebačke burze dodajući i da je provedenom primopredajom Jadran povećao svoj smještajni kapacitet za 403 smještajne jedinice.


  Kao zakupac Jadran tako ulazi u dva hotela u Novom Vinodolskom, odnosno to su hotel Lišanj, kapaciteta 168 smještajnih jedinica i hotel Horizont, kapaciteta 60 smještajnih jedinica. Također se njihovo poslovanje širi i kroz zakup hotela Noemia u Baškoj Vodi kapaciteta 63 smještajne jedinice te zakup Garden Palace Resort Bella Natura u Umagu, kapaciteta 112 smještajnih jedinica – apartmana. Ugovor o zakupu za hotel Lišanj i hotel Horizont, navode, zaključen je na razdoblje od 3 godine počevši od dana zaključenja odnosno primopredaje hotela. Ugovor o zakupu hotela Noemia zaključen je na razdoblje od 15 godina računajući od dana početka zakupa koji počinje teći dana 1. lipnja 2020. Ugovor o zakupu kompleksa Garden Palace Resort Bella Natura zaključen je na razdoblje od 10 godina računajući od dana početka zakupa koji počinje teći dana 01. travnja 2020. godine.


  Prema zadnjim pokazateljima u razdoblju od siječnja do rujna 2019. ostvarili su ukupne poslovne prihode u iznosu 101,3 milijuna kn, što je 22% više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine. Za prvih devet mjeseci 2019. prihodi od smještaja porasli su za 18% u odnosu na isto razdoblje 2018., pri čemu posebno treba naglasiti rast prihoda u kolovozu kada su svi novo renovirani kapaciteti bili u funkciji te je ostvaren rast prihoda smještaja od 37%. U prva tri kvartala prihodi od najma porasli su 51% u odnosu na raniju godinu, a rast prihoda u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, uz povećanje konkurentnosti tj. podizanja kvalitete objekata i usluga, omogućio povećanje cijena.

  https://www.poslovni.hr/domace…-bilda-kapacitete-4213087

 • Ovdje je potpuno jasno da ce prihodi i dobit dugi niz godina rasti po visokim dvoznamenkastim stopama. A koncentracija vlasnistva je vec toliko visoka da je bilo kakva spekulacija o razvodnjavanju nekoliko % malih dionicara zapravo presmijesna.

 • plavi01

  Kolega, uistinu ste me zainteresirali za tvrtku svojom objavom. Nemam dionicu pa mi se učinila zanimljivom.

  Površno pogledah izvještaj pa me odbila netransparentnost, odnosno bilješke koje ništa ne govore. Konsolidirani izvještaj obuhvaća i tvrtku Club Adriatic. Izvještaj navedene tvrtke kaže da je tijekom 2018. godine Društvo ispravilo pojedine pozicije financijskih izvještaja RDG za 2017. godinu i bilance na dan 31.12.2017. Ispravci su provedeni retroaktivno popravljanjem financijskih izvještaja za prethodno usporedno razdoblje.

  Radi se o značajnom zadiranju u financijski izvještaj, koji obuhvaća revalorizacijske rezerve (smanjenje sa 154 mil kn na 132 mil kn - vidljive u konsolidiranom izvještaju, što me i zainteresiralo, jer se ne navodi na što se odnosi), dugotrajnu mat imovinu, potraživanja od kupaca, gubitak razdoblja..

  Ovo me odbija jer ne znam čemu mogu vjerovati pa ću još malo pričekati.

  Hvala na objavi. Pratim i dalje.

 • Tvrtka je u vlasništvu fondova, to je neodrživo, tu pravi gazda treba utišati samoupravljački impuls koji je tamo prisutan te podići marže. Očekujem prodaju većinskog paketa nekome tko ima snage to dovesti na novi level

 • Pa s obzirom da sastavnica (Club Adriatic) ima zajam u iznosu 3 mil kn primljen od CERPa po kamati 13,58%, čini se da još uvijek nema pokretačke snage koja bi obuhvatila cjelokupno poslovanje i popravila sve segmente. Ovo je samo crtica, nije neki iznos, ali je kamata brrrrr.... Ne sjećam se da sam negdje drugdje ovo uočila, ne znam niti da li je zakonskim okvirima?! Moglo se reprogamirati ili nešto drugo poduzeti.

  Opterećena je raznoraznim dubiozama. Trebat će vremena sve dovesti u red. Onom tko vjeruje, moglo bi biti dobro ulaganje. Ja ću još malo pričekati, ali pratim. Hvala što ste mi skrenuli pozornost.

 • Uskoro i ovdje pomak cijene. Vidi se konvergencija koja znaci iscrpljivanje prodaje na razini 15.xx. Znaci slijedi katapult prema gore. Desetak % za pocetak.

  Mada bi najnovije vijesti opravdale i znatno vise.

 • https://zse.hr/default.aspx?id=95501

  JADRAN d.d. sa sjedištem u Crikvenici, Bana Jelačića 16. OIB: 56994999963 (dalje u tekstu:

  Društvo), sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze d.d. objavljuje da je dana

  25. veljače 2020. godine održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su razmatrana i

  utvrđena nerevidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća Društva

  za 2019. godinu, koja uključuju i tromjesečna financijska izvješća za četvrto tromjesečje

  2019. godine. Predmetna izvješća objaviti će se u propisanim rokovima sukladno relevant

 • Dali je netko racunao koliki ce biti prihodi za 2020? Uzmimo da nema korone.

  Club Adriatic ima prihod 20 milijuna kuna. Dakle prosle godine su pored Adriatica uozili 106 milijuna i digli prihod za 20 milijuna kuna.

  Sada imamo unajmljene smjestajne jedinice koje ce isto uprihoditi 20-tak milijuna, ali ce marza ostati mala. I imamo ulaganje od 136 milijuna u renoviranje hotela.

  To ukupno daje 170 milijuna kuna prihoda i 40 milijuna ebitda. Sa koronom jedno 20% manje.

 • Korona je nebitna. Nijedna histerija, pogotovo ako je bezvezna kao sto ova jest jer se radi o obicnoj gripi, nema snage da potraje dulje od nekoliko tjedana. Ugasi se, postane dosadno. Ni nabrijavanje iz medija vise nece paliti.

 • Kako će biti sa virusom ne znamo. No ako se ulaze na duze vrijeme, jedna godina nije problem.

  Ovdje nitko ni ne pokusava izracunati nekakvu sliku firme kroz naredne 2-3 god.

  Oni sada skupljaju imovinu koja donosi malo dobiti. To je vise potencijal. Bio sam dugo dionicar LRH, pa

  smo uvijek pricali o potencijalima i vrijednosti. I na kraju se gledao samo ev/ebitda, a hoteli koji nisu bili u

  funkciji su dani gratis.


  Imam jdrn i imam lrhc. Lrhc ima ev/ebitda manje od 6. Jdrn ima kao taj potencijal. Ali kao sto je vec netko gore pisao, oni kazu ulozit cemo 100 mil kuna

  i to je to. Nema racunice koliko to donosi. Dali netko ide na skupstine? Bude li tamo kakvih informacija?

 • Prema zadnjim podacima koje sam procitao Kvarner se lijepo popunio, i daleko se brze puni nego Istra. Ali jos prava sezona nije niti pocela, tako da cemo bolje podatke imati krajem srpnja.:thumbup:

 • crikva ponuda za selce kampove i ostalo prošla i kapaciteti su povećani.

  TA od zločkice je isto neki pokazatelj i bilo bi dobro da se TA ponovl zamolba za zločesti. Crikva ima zemljišnog potencijala iu more a kako će do novaca ???