Samo treba pogledati što se dešavalo prije Q2 izvješća...potpuno ista situacija i sada.
Namještajka?......ruše bdi zbog izvješče?......
Samo treba pogledati što se dešavalo prije Q2 izvješća...potpuno ista situacija i sada.
Namještajka?......ruše bdi zbog izvješče?......
bome bunarijada... čudo... možda okrene do izvješća
možda, a možda su u čumuru.....al ja ću svejedno pričekat do 16 sati da prodam dio po 550-570 ako bude išlo.....
pametno, treba malo sačuvati i za četr znamenke
evo opet pritiska na otpor sloma tla na 520...
Šteta.....taman sam bio sklon povjerovati kolegama koji su pisali kako danas probijamo 550 pa odmah nakon toga i vrh na 570......
inače:
Freight futures am update
Capesize down ~12%
Panamax down ~8%
udrilo ipak i po našima danas
Davno sam odlučio da kupujem na temelju rezultata kompanije...pokazalo se dobro na SAPN...PODR...KOEI...ATPL...svi znamo periodičnost ovog sektora....to je iz godine u godinu isto...kome nisu dovoljno visoke vozarine za PNMX ...SUPRU...i HANDY neka proda...razumijem i trejdanje...međutim da sam sada prodao samo porez bi mi iznosio preko 80 000 kn tako da sam odlučio čekati do sljedeće godine za koju se svi analitičari slažu da bi u prosjeku trebala biti bolja nego ovo...
tako je kolega, i ja također mrzim poreze na zaradu, bolje kada ne zaradim i ne moram ništa platiti
Davno sam odlučio da kupujem na temelju rezultata kompanije...pokazalo se dobro na SAPN...PODR...KOEI...ATPL...svi znamo periodičnost ovog sektora....to je iz godine u godinu isto...kome nisu dovoljno visoke vozarine za PNMX ...SUPRU...i HANDY neka proda...razumijem i trejdanje...međutim da sam sada prodao samo porez bi mi iznosio preko 80 000 kn tako da sam odlučio čekati do sljedeće godine za koju se svi analitičari slažu da bi u prosjeku trebala biti bolja nego ovo...
tako je kolega, i ja također mrzim poreze na zaradu, bolje kada ne zaradim i ne moram ništa platiti
Kolega Moller napisao sam da razumijem trejdere....za ovu godinu već ionako moram platiti više od 20 000 kn poreza...a za ATPL sam procijenio da ovo nije vrh pa ne želim prodati...možda griješim ...vidjet će mo sljedeće godine....
Šta je zečevi, malo index pao pa odmah se svi uspaničili, odmah zaboravili na kojim su vozarine visinama i koje su vrijednosti brodova
Eto me nazad...
Prvih 200kom vraceno sa skrivenim na 502...
Zadovoljan...za sad
Zar i ti, sine Brute?....
kud se svi gurate......ostavite nešto i za sirotinju......
Šta je zečevi, malo index pao pa odmah se svi uspaničili, odmah zaboravili na kojim su vozarine visinama i koje su vrijednosti brodova
Haha, dobra......al bolje zec u duši neg dobit batina ko vol u kupusu.....
A kako tesla otvara novu tvornicu, pravi aute od cokolade? njemu ne nedostaje nista.. a auto mu kompjuter. nesto mi je tu sumljivo..
I meni je to sve sumnjivo, i jako mi smrdi. Ali mi paše pad dionice ADPL da se natovarim.
Teska smecovina, prevara megagigantskih razmjera. Jedino sto mogu reci je svaka cast prevarantu. Bravo!!
Malo me iznenadilo, nisam očekivo baš do 500, ali štaa se može, moglo se dokupiti...Čekam izvješće...i nove razine.Puno je paničara, koji odmah čim počme padati, misle sve ću izgubit, i iskaču iz aviona...neki i bez padobrana...
Iskreno, mene nije.......išla je na nove vrhove kad su brodari vani u velikoj večini padali i udaljavali se od svojih vrhova, no to i nije toliko neobično kad u obzir uzmemo da ona ipak ima neki svoj zse put kašnjenja i u rastu i u padu al na kraju svaka maca dođe na vratanca......danas je ipak presudio veliki pad futuresa i solidan pad bdi-a i tržište to nije moglo ignorirati tako da je sve to ipak rezultiralo padom.......svako od nas gleda na iste stvari nekim drugim očima.......ja sam prošli tjedan, kad se dva dana za redom trgovalo po 540 i više pitao zašto, i čemu se netko ili neki guraju nepotrebno plačati više kad je bilo vidljivo da sentiment slabi......čak mi je izgledalo kao da netko ima margin pa namjerno plača više kako bi izbjegao nezgodnu situaciju........
uz to, našla se ovdje ekipa koja je pomislila da je "besmrtna" i ufurala se u "bajanje u dipu" čim dionica padne za 2 kn........pa ti bajo i dalje "bajaj u dipu" ako imaš s čim a od vrha do sad za one druge optimiste ima več i 10% minusa....
brajakica di je sada druker/ica sa svojim bolesnim spamanjem? kakvih sve ima, uvik se iznenadim....
Hugh, svaki komentar suvišan.
Delite.
Bullish sam na atpl od 340 kada sa kupila, po zadnjoj cijeni 510 zarada u 6 mjeseci +50%
O prodaji ne razmisljam, da nisam usla sa cashom u tpng sada bi rado jos jace iskoristila ovu dipcinu za dokup.
Da vidimo tko ce i koliko iskoristiti ovu priliku a tko ce radi prevelike pohlepe propustiti.
Ide odlicno izvjesce i jos bolje za 4q
Zivi bili i idemo dalje... 😉
Bullish sam na atpl od 340 kada sa kupila, po zadnjoj cijeni 510 zarada u 6 mjeseci +50%
O prodaji ne razmisljam, da nisam usla sa cashom u tpng sada bi rado jos jace iskoristila ovu dipcinu za dokup.
Da vidimo tko ce i koliko iskoristiti ovu priliku a tko ce radi prevelike pohlepe propustiti.
Ide odlicno izvjesce i jos bolje za 4q
Zivi bili i idemo dalje... 😉
predlažem da radi boljeg PR-a i izbjegavanja ljutnje forumaša ,ratni poklič "idemo dalje" prilagodite mikro trendovima pa ovisno o tome koristite "idemo dalje" ili "idemo dolje"........
Ja mislim da su prodali prepadnuti koji će nakon izvješća kupovati po skupljoj cijeni.
Dobro je što je se netko natrpao dionica po oko 15% nižoj cijeni prije izvješća šta panika radi.
Ja mislim da su prodali prepadnuti koji će nakon izvješća kupovati po skupljoj cijeni.
Dobro je što je se netko natrpao dionica po oko 15% nižoj cijeni prije izvješća šta panika radi.
Mnogi se nece vratiti. Jednostavno to vam tako ostane bol jer ste prodali na dnu pa se nikada niti ne vratite.
Tako su neki koje je izulo na 250 kuna otisli u JDPL kasnije.
To je psihologija trzista.
Marielena
Samo nek ih izuva brodovi i dalje ogromno zarađuju, a s obzirom na potražnju i nedostatak brodova još će više.
Ovi izuveni ostaju bez dionoca, možda je to j fobto da pgijeđu u čvrßće ruke.
Marielena
Samo nek ih izuva brodovi i dalje ogromno zarađuju, a s obzirom na potražnju i nedostatak brodova još će više.
Ovi izuveni ostaju bez dionoca, možda je to j fobto da pgijeđu u čvrßće ruke.
možda te čvrste ruke zarađuju pod nekom drugom zastavom, nešto se nisu baš isprsili da im je potrebno još dionica u zadnje vrijeme
moller
Izvješće je sutra pa ćemo znati kolika je zarada.
A znat ćemo da su neki izuveni na brzinu.
A fućkaš tu sigurnu Telekrah (ovo trebate registrirat i zaštitit ) lukicu. Da sam prodao svu opte nakon objave o uspjeloj možebitnoj 100xuvjetovanoj kupoprodaji upuco ludo sve u brodare danas bi bio u plusu cca 500.000 kn samo od te transakcije.
moller
Izvješće je sutra pa ćemo znati kolika je zarada.
A znat ćemo da su neki izuveni na brzinu.
ma lako je vama vidovnjacima, ja vidim trenutno samo 1/2 od četiri znamenke, a nisam kratkovidan
moller
Kada izujemo prepadnute tek onda može na četri znamenke.
Prepadnuti vole na okruglo.