1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
    MihoMato
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    206
    • March 4, 2024 at 9:42 PM
    • #4,181
    Quote from MihoMato

Evo tek danas gradski vijećnik Maro Kristić objavljiva pripćenje o preuzimanju Atlanske plovidbe. Da sve je korektno i dobro napisano, ali ovo je trebalo biti napisano i objavljeno prije 3-4 mjeseca a ne danas kada je stvar gotova. Da, "Sa ovim činom ponosni Dubrovnik je potpuno izgubio svoju gospodarsku snagu i suverenitet " a od moga Grada ostalo je samo " D ".

Quote from MihoMato
    Quote from DiAbLeRo

Nije niti izbliza gotovo. Naričete nad sudbom kletom a ni jednu dionicu nemate i ne bi kupili. Ako vam za ovako jeftine pare otmu Atlantsku izgroda i presele je tamo gdje će netko drugi njome bolje upravljat', onda bolje niste ni zaslužili.

Kolega , ne želim se s nikim raspravljati,pa tako ni sa Vama, Ja sam samo iznio svoje mišljenje, a završetak će mo uskoro vidjeti.

Vidite gospodine DiAbleRo ono što sam ja pretpostavljao i lijepo napisao, na žalost " to se i dogodilo". Nemojte misliti da se Ja veselim ovim činom, dapače suprotno. Zato drugi put dobro promislite , prije nego prigovarate , a za to nemate pokrića.

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • March 4, 2024 at 10:19 PM
    • #4,182
    Quote from MihoMato
    Quote from MihoMato

Evo tek danas gradski vijećnik Maro Kristić objavljiva pripćenje o preuzimanju Atlanske plovidbe. Da sve je korektno i dobro napisano, ali ovo je trebalo biti napisano i objavljeno prije 3-4 mjeseca a ne danas kada je stvar gotova. Da, "Sa ovim činom ponosni Dubrovnik je potpuno izgubio svoju gospodarsku snagu i suverenitet " a od moga Grada ostalo je samo " D ".

Quote from MihoMato

Kolega , ne želim se s nikim raspravljati,pa tako ni sa Vama, Ja sam samo iznio svoje mišljenje, a završetak će mo uskoro vidjeti.

Vidite gospodine DiAbleRo ono što sam ja pretpostavljao i lijepo napisao, na žalost " to se i dogodilo". Nemojte misliti da se Ja veselim ovim činom, dapače suprotno. Zato drugi put dobro promislite , prije nego prigovarate , a za to nemate pokrića.

E moj gosparu koji sebi tepa s velikim "Ja", umjesto da Vi, dubrovčani, prigovarate i svojim kapitalom pa i tijelima ako treba branite i obranite "svoju" kompaniju, opet očekujete u dobroj staroj dubrovačkoj maniri da netko drugi to odradi umjesto vas. Pa vaši su ljudi u odborima donijeli ove odluke, a ne ja. Uostalom, tko Vam brani da sada kupujete dionice na burzi i stanete i djelom iza Vaših šupljih riječi? Na trenutnu cijenu dionice imate zagarantiran prinos od 16%, možda Vam je malo? Ali jasno, lakše je sada trabunjati po tamo nekom forumu, tražiti krivce u svima osim sebi samima, izigravati žrtvu i zabijati glavu u pijesak.

Trenutne vozarine su izvanredne za ovaj period u godini, siječanj i veljača su bili odlični prosjeci, sve neknjižene stavke iz Q4 će biti vidljive u idućem tromjesečnom izvješću, i samo je pitanje dana koliko će se još sve ovo moći ignorirati i umjetno držati dionicu ovako nisko.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • March 5, 2024 at 10:01 AM
    • #4,183

Dalička sudjelovala u "spašavanju" Agrokora pa prominila dres da pokupi "spašeno"?

Koji joj sljedeći dres ulazi u garderobu?

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • March 5, 2024 at 10:04 AM
    • #4,184

Nek Pivac preuzme Arenu ako je faca, lako se s kokoškama igrat.

MihoMato
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    206
    • March 5, 2024 at 10:24 AM
    • #4,185
    Quote from DiAbLeRo
    Quote from MihoMato

E moj gosparu koji sebi tepa s velikim "Ja", umjesto da Vi, dubrovčani, prigovarate i svojim kapitalom pa i tijelima ako treba branite i obranite "svoju" kompaniju, opet očekujete u dobroj staroj dubrovačkoj maniri da netko drugi to odradi umjesto vas. Pa vaši su ljudi u odborima donijeli ove odluke, a ne ja. Uostalom, tko Vam brani da sada kupujete dionice na burzi i stanete i djelom iza Vaših šupljih riječi? Na trenutnu cijenu dionice imate zagarantiran prinos od 16%, možda Vam je malo? Ali jasno, lakše je sada trabunjati po tamo nekom forumu, tražiti krivce u svima osim sebi samima, izigravati žrtvu i zabijati glavu u pijesak.

Trenutne vozarine su izvanredne za ovaj period u godini, siječanj i veljača su bili odlični prosjeci, sve neknjižene stavke iz Q4 će biti vidljive u idućem tromjesečnom izvješću, i samo je pitanje dana koliko će se još sve ovo moći ignorirati i umjetno držati dionicu ovako nisko.

E moj gospodine DiAbleRo, nisam mislio da će Vas moj odgovor toliko povrijediti. Ne znam zašto sada toliko gorčine u Vašem odgovoru. Ovo su samo male igrice,ne treba se ljutiti. Od mene samo toliko, LP. i "Mirno More "

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 5, 2024 at 5:18 PM
    • #4,186
    Quote from Moller

čitao sam ja i Pivci su procijenjeni kao loš kupci, čak pomalo i nagrđeni, jer su se veli obogatili na uvoznom mesu loše kvalitete i nemaju nikakav svoj brand,

to je poznato barem desetak godina. nego, sječa li se itko lijanovića? nešto mi to vrlo vrlo slično. jaka mesna industrija iz krševite zagore odnosno hercegovine! a di su i sa čime hrane svinje!!??

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 5, 2024 at 7:38 PM
    • #4,187

svinje su odande od kud je i podravkino povrće.

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • March 8, 2024 at 11:18 AM
    • #4,188

Otkup se desava od strane arnt.

Ajmo sad do 42-46

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • March 8, 2024 at 11:59 AM
    • #4,189
    Quote from Ardwark

Ajmo sad do 42-46

Nego, drži ljestve i tko dodaje stvari iz kuće?

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • March 8, 2024 at 5:43 PM
    • #4,190
    Quote from Ardwark

Ajmo sad do 42-46

Odlicna predviđanja kolega, nije ovaj vaš post "druk" već doprinos temi i uskoro smo tu oko 45-46€:thumbup:

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 13, 2024 at 1:12 AM
    • #4,191

sjetio sam se i ja naknadno toga ali sam se smeo tražeći na zse i moje dionice com. samo skdd je mjerodavan. nadam se boljim vremenima ali će puno toga ovisiti o situaciji u americi koja ne sluti na dobro.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • March 13, 2024 at 2:32 AM
    • #4,192
    Quote from verdi

kako se zovu te nove? ne mogu ih naći. jedino vidim ove

Broj dionica IGH-R-A:
    (nominala=10,00 EUR)
    613.709

Eh,ta zapadna propaganda :)

• tute
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 13, 2024 at 2:39 AM
    • #4,193

A lot of people when they get negative on the market put 50% in cash, but unfortunately a lot of times when you get to that position it's just about when the market about to rally. ;(X(

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 13, 2024 at 6:36 AM
    • #4,194

vidim da se tu nešto prati i pokušava razumjeti ali na taj način naučit će te samo puno američkih glupih fraza koje ne pale na zse i steći sklonost ka kocki. ja sam u ovakvu poziciju došao vrlo uspješnom prodajom optime gdje sam zbog rasta bio zastupljen cca 80%. nadokupio šta mi je trebalo i ostao na 50% ali opet zbog rasta ostatka portfelja sad sam na 45,34. ostatak portfelja mi je donio 10% ove godine. vragu malo bilo. moj nick je od 2008. g i od tad sam otpratio mnogo genijalaca u bankrot te isto tako znam prepoznati iza kojih nickova se kriju nadobudni klinci koji pokušavaju naučiti ovaj zanat. možda jednog dana. nikad se ne zna.

• notion
    Početnik
    Reakcija primljeno
    45
    • March 13, 2024 at 11:40 AM
    • #4,195
    Quote from mesetar

S PE preko 17, uz stagnaciju dobiti i stalni pad marži to nije nimalo jeftina dionica da bi bila neki poseban izbor na ZSE.

Poslove izgleda dobivaju jer rade sa sve nižom maržom, za koju nitko drugi ne želi raditi.

Ne razumijem vase kontinuiranio pljuvanje po ovoj dionici. Dionica u zadnjih godinu dana ima porast cijene 100%. Da su rezultati takvi kakvima ih vi pokusavate prikazati to ne bi bilo tako.

S druge strane, na drugoj temi dizete u nebesa SPAN koji u zadnjih godinu dana ima pad cijene 3%.

Jeste li ljuti zato sto ste propustili kupiti KOEI i zaraditi, a kupili ste SPAN i izgubili ili imate neke druge motive?

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 13, 2024 at 4:53 PM
    • #4,196

jbga kad imaš previše komada ^^

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 18, 2024 at 3:34 PM
    • #4,197

Možda su shvatili da nema dovoljno dalekovoda s kojima će povezati sve te trafostanice koje su naručitelji napunili KODT transformatorima. Zalud ti svi ti transformatori ako ih ničime nisi međusobno povezao i pospajao.

Možda su ti neki shvatitli da je možda došlo vrijeme da se uloži u firme koje se bave dalekovodima.

Trafostanice bez dalekovoda ne mogu, niti obrnuto.

;)

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • March 18, 2024 at 6:27 PM
    • #4,198
    Quote from verdi
    Quote from Damir1952

Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?

Zašto i tko zadaje naloge i kak se odlučuje, jel ga tko savjetuje itd.

Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.

Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!

moj je 85.g. ali piše tamo da portfelj vodi sin taj i taj. niti on ima majl niti zna šta je kompjuter. da se mene pita vozačku bi mu oduzeo davno. srećom fima e-trade za sad ne davi po tom pitanju.

Oprostite gosp Verdi, ali moj tata sa svojih 93 god. možda bolje vozi od vas... on 100km do Rebra ima i odveze se i nađe parking i mi se nađemo pa s nijm idem ako treba, zbog pregleda koji treba... a mirovinu je zaradio kao šef računovodsva u "sekretarijatu za pravoduđe" sadašnje ministarstvo i vrlo, vrlo dobro zna sigurno više nego mnoga "ovdje piskarala"!

Quote from verdi
    Quote from Damir1952

Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?

Zašto i tko zadaje naloge i kak se odlučuje, jel ga tko savjetuje itd.

Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.

Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!

moj je 85.g. ali piše tamo da portfelj vodi sin taj i taj. niti on ima majl niti zna šta je kompjuter. da se mene pita vozačku bi mu oduzeo davno. srećom fima e-trade za sad ne davi po tom pitanju.

Moj otac ima mail, ima neki mob ne znam valjda S23ultra, ima neki DELL laptopić, jedino slabije čuje i trebaju mu aparatići...

Edited once, last by Damir1952: Merged a post created by Damir1952 into this post. (March 18, 2024 at 6:29 PM).

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 18, 2024 at 6:56 PM
    • #4,199

moj nema ni mobil ali sve se vodi na njega već godinama. samo sam ti htio reći da nemam nikakvih problema sa brokerom. i bolje mu je da ne zna šta se tu dešava. nije to za svakoga.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • March 19, 2024 at 1:54 PM
    • #4,200

Za sve ovo će trebati struje (Nvidia , Tesla , Figure) - “Energy is the hardest part.” -

https://twitter.com/jmihaljevic/status/1770047679030046796/

Ne znam kako će se riješiti problem enerije, ali znamo da je to električna energija u konačnici i i da za nju treba transformatora.

Još će oni ovo ponoviti par puta, planeri slabo planiraju, jer kao što Musk kaže “nemaju pojma” https://www.utilitydive.com/news/electrici…-report/702366/

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice