Dali osim min. Provizije ima neka mjesecna clanarina?
Brokeri i brokerske naknade
-
-
-
Ne. ni erste ni agram nemaju mjesecne naknade
Agram : https://www.agram-brokeri.hr/UserDocsImages….pdf?vel=279045
Erste: https://www.erstebank.hr/content/dam/hr…-od-1772023.pdf
-
Zanimljivo kako mi Erste ove godine nije poslao ukupni obračun naplaćenih provizija za 2022...
Da im ne bi tražija dodatni popust na provizije
erste brokera je pregazilo vrijeme. uopce se ne trude oko platforme. problemi oko prikaza poreza su rijesili a li za to im je trebalo puno vremena. odgovori tipa obveznice nudimo preko telefona za samo *** eura su me natjerali da pogledam ostale ponude.
Ja se spremam napisat veliki prigovor banci, nude u aktualnim cjenicima usluge koje u stvarnosti ne rade (obveznice)...dakle ne prigovor brokerskom odjelu, već banci...
-
-
ovaj agram mi je skroz zanimljiv.
cak ovaj model 2.(0,27% naknada+fiksni dio)
na kupnju od 3000€ ste na istoj proviziji brokeru kao i u erste- a sve iznad toga je jeftinije
ako puno trgujete u modelu 1 ste i na 3000 € pdma 8€ ustedjeli (0,3% naknada)
na 10000€ je agram u modelu 2 jeftiniji cirka 10 eura provizije
na 10000€ je agram u modelu 1 jeftiniji cirka 11 eura provizije
na 30000€ je mofel 2 jeftiniji 35€ a model 1 30€ od erste...
-
Koristi li tko PBZ Investor i kakve su naknade tamo, te jel valja njihova platforma za trgovanje?
-
10 kn mjesečno cca 1,4 EUR mjesečno fiksno.
Svaki nalog 40 kn tj 5,3 EUR .
Ne naplaćuju držanje portfelja.
Meni za moje potrebe platforma čisto u redu i u web pregledniku i na mobilnom.
-
Ja je koristim. Dok je radio flash bila je bogatija funkcijama. Evo detaljnije o PBZ Investoru i naknadama zavisno od mjesečnih trgovanja
-
Nisam znao da ne smijem slati promotivni kod. Ispričavam se.
Evo komentar je malo promjenjen.
Gledam na brokerskoj kući Trading212 kamata na mađarsku forintu na štednju je 7%. Dok je na euro 4,2%. Čak se isplati uplatiti eure i konvertirati ih u forinte za 0,7% provizije (toliko uzimaju) i štedjeti u forintama i kada završi štednja vratiti ponovno u eure za 0,7% provizije. Više se dobije nego držati novac u eurima.
Puno je veća razlika u zaradi nego troškovi konverzije. Ovo naravno pod uvjetom da se ne trguje nego da se novac drži na računu. -
Gledam na brokerskoj kući Trading212 kamata na mađarsku forintu na štednju je 7%. Dok je na euro 4,2%. Čak se isplati uplatiti eure i konvertirati ih u forinte za 0,7% provizije (toliko uzimaju) i štedjeti u forintama i kada završi štednja vratiti ponovno u eure za 0,7% provizije. Više se dobije nego držati novac u eurima.
Puno je veća razlika u zaradi nego troškovi konverzije. Ovo naravno pod uvjetom da se ne trguje nego da se novac drži na računu. -
-
Puno je veća razlika u zaradi nego troškovi konverzije. Ovo naravno pod uvjetom da se ne trguje nego da se novac drži na računu.Nije sve u kamati.... Nisu bankari toliki ludi... Na kraju možda ispadne da je najbolje bilo u švicarcima štedit iako je kamata ispod 2% posto. Zašto? Jer će valuta jačat i na kraju ćeš više zaradit na razlici tečaja nego na kamati...
Isto tako je kamata 7 posto, dns za 1 euro dobiješ cca 400 forinti, a zbog mađarske ekonomije forinta oslabi i pola godine će ti trebati 600 forinti za 1 euro....
Još ćeš na kraju možda biti u minusu iako si dobivao 7 posto kamate
-
Puno je veća razlika u zaradi nego troškovi konverzije. Ovo naravno pod uvjetom da se ne trguje nego da se novac drži na računu.A koliko ces izgubit na tecaju ?
Isprika, forex naknada za konverziju valuta je 0,15%, a ne 0,7% kako sam napisao.
Npr. 1000 eura ako štediš u eurima dobiješ oko 42 eura godisnje (u praksi malo više jer isplaćuju kamatu na dnevnoj bazi pa se skupi jos malo sredstav jer ide kamata na kamatu).
Ako konvertiraš 1000eura u forinte to je 382 960 forinti...naknada 0,15% je 574,44forinte.
Dakle , 382 960-574,44=382 385,56
Kamata: 382 385,56×0,07=26 766,99 forinti
Glavnica +kamata je 409 152,55 forinti
Kada to konvertiramo ponovno u eure to je : 1069,18 eura...sad jos odbijemo naknadu konverzije 0,15% koja iznosi 1,6 eura i dobijemo 1067,58 eura
Na 1000 eura razlika u godini dana je 1067,58-1042= 25,58 eura.
Naravno pod uvjetom da tečaj ostane isti sto je malo vjerojatno.
Stvar je u tome jer se obračun vrsina dnevnoj bazi i mozes prekinuti štednju svaki dan, a do tada zarađena kamata ostaje. Tako da ako tecaj krene u nezeljenom smjeru nije se problem vratiti u euro.
Puno je veća razlika u zaradi nego troškovi konverzije. Ovo naravno pod uvjetom da se ne trguje nego da se novac drži na računu.Nije sve u kamati.... Nisu bankari toliki ludi... Na kraju možda ispadne da je najbolje bilo u švicarcima štedit iako je kamata ispod 2% posto. Zašto? Jer će valuta jačat i na kraju ćeš više zaradit na razlici tečaja nego na kamati...
Isto tako je kamata 7 posto, dns za 1 euro dobiješ cca 400 forinti, a zbog mađarske ekonomije forinta oslabi i pola godine će ti trebati 600 forinti za 1 euro....
Još ćeš na kraju možda biti u minusu iako si dobivao 7 posto kamate
Donekle se slažem s tobom, ali ovo ne moras potpisati ugovor kao u banci nego na dnevnojbati isplaćuju kamate pa možeš prekinuti bilo kada kad primjetiš da tečaj ide u krivom smjeru, a zarađena kamata ostaje.
-
Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?
Zašto i tko zadaje naloge i kak se odlučuje, jel ga tko savjetuje itd.
Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.
Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!
-
-
Iz ovoga je sasvim sve nejasno!
Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?
Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.
Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!
Da su ovako "revni" u HANFI mnogi ne bi bili opljačkani! A ovo "opljačkani" ne želim obrazlagati jer svi sve znaju!!!
Gdje su im za sva "zajednička djelovanja" koja su u vodu pored HANFE prošla? Evo samo to, da daljnje plaćkanje ne nabrajam! -
Neki dan sam zvao jer mi je puknuo film, naime istekla mi osobna i oni posalju obavijest da mi istice i da treban poslat novu i ok novu sam zatrazio netom prije nego mi je istekla stara pa je jos nisam dobio i racunam poslat cu kad dobijem i idem ja zadat nalog nakon toga kad ono ne mogu onemoguceno i ok shvatim ja da je radi osobne i zovem njih da kazem da jos neman novu osobnu ali da ce mi odblokirat da im posaljem onu dobivenu potvrdu da sam zatrazio izdavanje i ok to prodje tako nastavim ja trgovat i cim sam dobio novu osobnu posaljem im na mail, nakon cega salju mail da moram sam rucno promjenit podatke u postavkama da bi mogli azurirat osobnu i ok rijesim ja to, racunam sad sam to rijesio nastavim trgovat. Kad ono za dva dana u srijedu stize novi mail u kojem je upitnik za klijente i racunam dobro ajde kad uhvatim vremena popunit cu jer neman printer pa moran to otic negdje isprintat i uglavnom u ponediljak idem zadat nalog kad ono opet blokirano i onda sam ispalio pa sam ih zvao, da koji je to nacin blokirat trgovanje bez obavijesti da mi je blokirano nego tek kad zadajem nalog mogu vidit da je blokirano, uglavno sam je izdriblao da moraju poboljsat nacin komunikacije, pogotovo ove blokade trgovanja koje uopce ne mozes vidit da si blokiran sve dok ne zadas nalog, zamisli da moras radi neke krize nesto hitno prodavat i onda tek skuzis kad si zadao nalog da si blokiran inace nikakve druge nazanke nema da ti je onemoguceno trgovanje nigdje ne pise niti je nista nije pod nekim znakom da zamjetis da je nesto drugacije ti na ekranu .
-
Ja sam sa novom osobnom riješio problem u poslovnici Erstea u pet minuta...
-
moj je 85.g. ali piše tamo da portfelj vodi sin taj i taj. niti on ima majl niti zna šta je kompjuter. da se mene pita vozačku bi mu oduzeo davno. srećom fima e-trade za sad ne davi po tom pitanju.
-
Neki dan sam zvao jer mi je puknuo film, naime istekla mi osobna i oni posalju obavijest da mi istice i da treban poslat novu i ok novu sam zatrazio netom prije nego mi je istekla stara pa je jos nisam dobio i racunam poslat cu kad dobijem i idem ja zadat nalog nakon toga kad ono ne mogu onemoguceno i ok shvatim ja da je radi osobne i zovem njih da kazem da jos neman novu osobnu ali da ce mi odblokirat da im posaljem onu dobivenu potvrdu da sam zatrazio izdavanje i ok to prodje tako nastavim ja trgovat i cim sam dobio novu osobnu posaljem im na mail, nakon cega salju mail da moram sam rucno promjenit podatke u postavkama da bi mogli azurirat osobnu i ok rijesim ja to, racunam sad sam to rijesio nastavim trgovat. Kad ono za dva dana u srijedu stize novi mail u kojem je upitnik za klijente i racunam dobro ajde kad uhvatim vremena popunit cu jer neman printer pa moran to otic negdje isprintat i uglavnom u ponediljak idem zadat nalog kad ono opet blokirano i onda sam ispalio pa sam ih zvao, da koji je to nacin blokirat trgovanje bez obavijesti da mi je blokirano nego tek kad zadajem nalog mogu vidit da je blokirano, uglavno sam je izdriblao da moraju poboljsat nacin komunikacije, pogotovo ove blokade trgovanja koje uopce ne mozes vidit da si blokiran sve dok ne zadas nalog, zamisli da moras radi neke krize nesto hitno prodavat i onda tek skuzis kad si zadao nalog da si blokiran inace nikakve druge nazanke nema da ti je onemoguceno trgovanje nigdje ne pise niti je nista nije pod nekim znakom da zamjetis da je nesto drugacije ti na ekranu .
kolega. ovo gore mi zvuci nestvarno. da me tolko maltra zena razveo bi se a ne nekakav broker kojeg jednim klikom obrisem i zaboravim i drugim klikom odem kod drugog.
prestrasno.
-
Pozdrav, nisam bio aktivan sa dionicama neko vrijeme...sada bi se opet malo aktivirao pa bih kupio asap 2-3 HR dionice za cca. 15k eur i držao ih 5g i bio pasivan skroz.
Kojeg brokera preporučate a da je best-buy u smislu naknada i sl. za navedenu shemu gore?
Hvala... -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti