1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • April 13, 2020 at 12:00 PM

Slažem se da bi trebalo čim više koristiti ispravnu terminologiju, no ako su neke stvari više manje jasne bez dodatnog pojašnjavanja (makar nisu 100% korektne prema knjiškim definicijama) da li je potrebno to extra isticati i loviti se samo za tih par rijeci?

Ja kužim iz konteksta što kolega misli kad piše populacijska potrošnja ili proforma ugovor.

Ovo je javni forum vezan uz investiranje, a ne konstatno pisanje visoko akademskih radova...

edit: kužim da je debelo off-topic, pa je i za očekivat da će biti maknuto, ali bilo je vrijedno spomenuti po meni.

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 13, 2020 at 12:26 PM

Problem je kad pojedinci krenu pisati kako ti kažeš “visoko-ekonomske” radove, a ne razumiju i ne poznaju osnovnu ekonomsku terminologiju.

Udaljili smo se previše od teme.

Ja nisam shvatio zašto je uopće bitan nas “susjed” ili “komšija” za poslovanje ADPL? Pa ako netko može na tu temu.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 13, 2020 at 12:42 PM

Znas ono kad doktor u drustvu se ponasa da vrijedi vise od prodavacice na blagajni jer ima siri fond rijeci da pred njoj izgleda pametnije i pri tom se ponasa nadobudnije zbog toga jer je kao doktor jer smatra da je ona nizi sloj pa se tako i odnosi prema njoj, a to se zove diskriminacija i omalovazavanje druge osobe, ne ovisno tko ovdje ima kakvo znanje koje potvrdjuje nekim papirom ili nema jer to nije mjerilo civilizacijskog ponasanja, uostalom zamisli da bracanin pise svojim dijalektom ovdje i ti bi imao za pravo pristupit njemu tako da ga ides omalovazavat zbog njegovog izricaja jer smatras da bi trebalo bit i pisat kako ti kazes, za ludu nekima papir kad se ne znaju na propisan i uljudan nacin odnosit prema drugima, jer ti si takvu poruku mogao uljudnije napisat ali nisi nego u kontekstu kakvom si htio, a to nije prvi put i i kako kaze kolega ovo je javni forum ne akademska zajednica na kojem moze doci pisat zidar i doktor i ako mi se pise kao da pisem u nekom chatu cu pisat i obrnuto ako zelim napisat nesto puno konstruktivnije nakon nekog konkretnog istrazivanja i vremena posvecenom tekstu isto tako, a iman i jednog i drugog napisanog ovisno o raspolozenju nego se ti hvatas za rijec i spustas radi te rijeci, uljudno ponasanje bi bilo da si pitao sta mi znaci ta rijec ako nisi razumio ali si je razumio kao i svi ostali ili bi barem napisao konkretni odgovor sa svojim razmisljanjem na post s digresijom da si razumio kao sta jesi ali da sam mogao pravilnije se izrazit s tom rijeci gdje bi ja odgovorio da si u pravu ali je bilo u momentu pisanja i tu bi cila rasprava stala i bila bi konkretnija za sve.

Edited once, last by StatusQuo (April 13, 2020 at 12:48 PM).

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 13, 2020 at 1:02 PM

upravo tako. Ovdje neki pojedinci ne shvacaju ili ne zele shvatiti da se radi o nasim parama. Koristeci strucnu terminologiju valjda zele zamagliti pravo stanje stvari, tko zna iz kojih interesa. Ili ne razumiju.zivu ekonomiju (eto jos jedna izmisljena rijec, za razliku od negocijabilno hahaha) ili su maliciozni..

Neki dan ministar maric (bez obzira na prijasnje repove) veli da smo na 33 posto prihoda u odnosu na proslu godinu, a ovdje je izgleda najbitnije bit pametan i docirati drugima. A ispada nepametan.

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 13, 2020 at 1:38 PM

Nazalost, ovdje uglavnom komentatori izbacuju svoje frustracije ili izmišljaju neka nepostojeća stanja (ugroženost ljudskih prava i sl. gluposti) mjesto da se bave temom. To ne cudi, jer je na taj način najlakše zamaskirati stvarno stanje stvari..

Uglavnom se pljuca po struci, jer smo mi poznata nacija kućnih i priučenih (Fah-)ekonomista, znanstvenika, epidemiologa, ljekarnika, sportaša i svega ostalog.

Vjerujem da imate nešto pametno za napisati, pisali bi o ADPL i mavodnom utjecaju domaćeg tržišta automobila na tu kompaniju. Posto je i laicima jasno da taj utjecaj ne postoji ili je krajnje marginalan, imamo stalno isto izvrtanje činjenica i silovanje jedne te iste price koja s osnovnom temom nema veze.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 13, 2020 at 1:51 PM

pisao sam ja,dragi kolega o adpl i penalima koje ste spominjali, navodeci, primjer brodara za koje vi tvrdite da nema veze. Ja ne znam sto uciniti da shvatite, sve ono sto ste ucili na faksu mozete okaciti macku o rep. Vama vas ego je najveci neprijatelj.

Akademsko-filozofska rasprava ima smisla jedino ako ulupate u adpl svoju lovu i branite svoje stavove. Sve ostalo je salonska ekonomija

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2020 at 7:31 PM
    Quote from Iknow

Firma je na koljenima, svatko tko imalo razumije ovaj sektor to bi mogao zakljuciti.

Al ima dobra stvar, očito je da iz ATPL prate ovu temu i da su ih forumasi svojim iznošenjem mišljenja natjerali da javno objave ono o čemu se ovdje prije koji dan spekuliralo.

Svaka čast kolege Naim, StatusQuo i svi uključeni.

Toliko o transparentnosti uprave i najvećeg dionicara.

Čitam neke starije postove pa sam se baš dobro nasmijao. Kolega Iknow i @naim su ista osoba, a vidi kako ovdje navijaju jedan za drugoga i crnjače :) Kako vidim, Iknow je zbog toga dobio ban, ne znam zašto nije i @naim. I sada @naim ovdje zadnjih dana i dalje masovno daje palac dolje na sve pozitivne postove, i to ne na postove gdje netko navijački piše, već na postove gdje su samo prenesene neke pzitivne vijesti za bulkere :) Ovo mi je dno dna.

Ovaj novi forum je odličan što banira multinickove, još jednom pohvala Adminu na tome.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• naim
    Guest
    • April 14, 2020 at 7:38 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Iknow

Firma je na koljenima, svatko tko imalo razumije ovaj sektor to bi mogao zakljuciti.

Al ima dobra stvar, očito je da iz ATPL prate ovu temu i da su ih forumasi svojim iznošenjem mišljenja natjerali da javno objave ono o čemu se ovdje prije koji dan spekuliralo.

Svaka čast kolege Naim, StatusQuo i svi uključeni.

Toliko o transparentnosti uprave i najvećeg dionicara.

Čitam neke starije postove pa sam se baš dobro nasmijao. Kolega Iknow i @naim su ista osoba, a vidi kako ovdje navijaju jedan za drugoga i crnjače :) Kako vidim, Iknow je zbog toga dobio ban, ne znam zašto nije i @naim. I sada @naim ovdje zadnjih dana i dalje masovno daje palac dolje na sve pozitivne postove, i to ne na postove gdje netko navijački piše, već na postove gdje su samo prenesene neke pzitivne vijesti za bulkere :) Ovo mi je dno dna.

Ovaj novi forum je odličan što banira multinickove, još jednom pohvala Adminu na tome.

Display More

Imaš prebujnu maštu, a moderator bi konačno mogao raditi korektno svoj posao. Ja dajem palčeve dolje samo dokazanim manipulatorima i žmuklerima.

Neki dan ti je kolega pokazao da si falsificirao NAV pa od sto glasa, nema nijednog više. Čim te satjera u kut, odmah podvijes rep i pobjegneš. A do tada izmišljaš i patvoriš podatke.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2020 at 7:42 PM

Toliko o mojoj bujnoj mašti:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo i link, samo za kolegu @naim.

https://dionice.net/stup-srama-ban/

• naim
    Guest
    • April 14, 2020 at 7:44 PM
    Quote from mitkko

Toliko o mojoj bujnoj mašti:

0qgFY49

To ti mogu i ja falsificirati. Al za razliku od tebe, ja nisam falsifikator i lažljivac.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2020 at 7:57 PM
    Quote from naim

To su potencijalni prihodi, bez rashoda. Dakle, neto efekt toga je daleko manji. I taj neto efekt treba dodatno diskontirati da dobiješ fer vrijendost tih ugovora. Naravno, ti to ne znaš i ne razumijes.

Kada ti napraviš svoju konkretnu analizu i demantiraš me, onda ćemo moći razgovarati. Do tada, živio!

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 14, 2020 at 7:59 PM

Meni je bas super pratiti ovu raspravu. Jedan koji je optimistican od 400 +, a drugi pun teoretskog znanja i kuzi sve osim sto ce se dogoditi u buducnosti. Jer to, eto ne pise u MBA skriptama.

Puno zujite, a meda ne dajete, obojica. Kratko i jasno - sve iznad 200 kn za ATPL je harakiri.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 15, 2020 at 4:49 PM
    Quote from Barikb

- RIVP -R-A

A cijelo vrijeme si uvjeravao druge da ce navaliti stranci, puni hoteli, prednosti Valamara kao autodestinacije. A sad si prodao, je li? Meni lijepio minuse kad sam govorio da lazes, da navlacis ljude.

Moralna nulo. Sram bi te moglo biti. Kad bi stama imao. Ali takvi kao ti ga nemaju.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • April 15, 2020 at 6:37 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Barikb

- RIVP -R-A

A cijelo vrijeme si uvjeravao druge da ce navaliti stranci, puni hoteli, prednosti Valamara kao autodestinacije. A sad si prodao, je li? Meni lijepio minuse kad sam govorio da lazes, da navlacis ljude.

Moralna nulo. Sram bi te moglo biti. Kad bi stama imao. Ali takvi kao ti ga nemaju.

Napisao sam i sam ranije nešto slično bariku, ali admin me zbrisal :)

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 15, 2020 at 9:33 PM
    Quote from kvart99

Ima (barem je do sada bilo) kod nas jos vrlo kvalitetnih investitora kao recimo ZV / SB (obicno idu u paru), AR i dr......ali prica(lo) se uglavnom samo o NB, premda je on svojvremeno itekako svjesno dosta ljudi navukao na svoj mlin i to u neka vrlo dubiozna ulaganja, kad je počeo siriti propagandu na svepristutnom blogu, i to, naravno, čisto altruistički, da bi "velikodusno educirao" siroke narodne mase. O dotičnima su se nekad širile bajke za neuk narod, a o mnogima o tih ovih dana ni glasa čuti nije.......samo se pretpostavljam broje lijepi minusi.

Ali nema veze.....bit će bolje kad odraste nova generacija naivaca.....ako već nije.

neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 15, 2020 at 10:57 PM
    Quote from ZSEZSE

neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu

još je gore kada stavljaju palčiće gore za luzerske uvrede....=O

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 15, 2020 at 11:33 PM
    Quote from Barikb
    Quote from ZSEZSE

neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu

još je gore kada stavljaju palčiće gore za luzerske uvrede....=O

I s tim jos je gore kada se stavljaju palcici dolje jer vam korisnik ne odgovara, a da nije bitan kakav je tekst i s tim vezana neka ocjena ili reakcija :evil:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 16, 2020 at 11:54 AM

Jel Admin spava, sveopće veselje.........:)

Svi ćete pod lokot !

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 16, 2020 at 12:09 PM

Informacije te vrste trebaju biti potkrijepljene nekim dokazom, jednako kao i informacije kako ponuda nema. U protivnom niste nimalo drugačiji nego onaj smrad sa poslovnog invest...

• propalica
    Student
    Reakcija primljeno
    54
    • April 17, 2020 at 12:28 AM

Mene dulje vrijeme muči da li je ovo u naslovu teme "bremeniti" zato što su dotični metali teški za nositi na bremenu ili je u pitanju lapsus ili, nedaj bože, nepismenost ili ja ne shvaćam....:/

Mijenjajte u "plemeniti" kako god bilo....

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice