1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • July 28, 2023 at 3:29 PM
    • #3,861
    Quote from maratonac
    Quote from amerikanec

Ne kupujem dionice preko firme

Kolega, da niste prodali dionice a da ste to previdjeli... 😁

Ma ne mogu ja bez kraljice izdrzati predugo tako da sam prodao sav Rivp po 4.46 i kupio Atpl po prosjecnoj 58€ 🙂

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 28, 2023 at 5:05 PM
    • #3,862
    Quote from Manu

minus 2.5m za H1

Odlično, sada gledajte potihu kupnju iskusnih lisaca.Kada se emocije slegnu samo pratite.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 31, 2023 at 4:49 PM
    • #3,863
    Quote from Mr. M

Mene pomalo brine da uprava nije uopće komentirala činjenicu da cijena dionice ne prati rast pokazatelja koje su si sami zadali. Izvještaj za Q2 2022. daje dijametralno suprotnu sliku - cijena prati Crobex i Crobex 10, koji su znatno bolji od STOXX, DJ i FTSE indexa.

Pogledamo li situaciju 2019., prije cijele Covid/Rus-Ukr situacije, cijena dionice i dalje prati Crobex i Crobex 10 (tada nije bio usporedbe s FTSE,DJ i STOXX).

A i neobično mi je da se novac u banci/blagajni smanjio sa 122 MEUR na 32 MEUR.

Ima li netko bolji uvid?

Display More

Kad ste se vec potrudili registrirati i postaviti strucno pitanje, molim vas onda i odgovor. Hvala

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • August 1, 2023 at 9:37 AM
    • #3,864
    Quote from mooji
    Quote from pikolito

nisam primjetio da je bilo promjena u ponašanju Pivaca na zse kada je umro najstariji brat 2019., uostalom ako bih se kladio, rekao bih da je SPAN odabir ulaganja mlađe generacije Pivaca, recimo Miljenka...

Neven Pivac je onaj koji je prvi kupio dionice Span. Ne znam kada, ali imao je 2000 dionica na svoje ime prije sto je Grupa pocela kupovat. Verovatno je uzeo u IPO. Mislim da tu nece biti promijene strategije.

tnx za info...po toj logici ovo bi onda još moglo pogurati span, obzirom da je Neven sada glavni, iako su oni uvijek bili ravnopravni, Ivica malo iznad možda - primus inter partes

Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • August 2, 2023 at 6:57 PM
    • #3,865

Na ovoj dionici se netko baš trudi prodavati po nižoj cijeni!

:/

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • August 4, 2023 at 6:24 PM
    • #3,866
    Quote from renchi
    Quote from Volzio1409

- Poštovani, u dioničarstvo slabo vjerujem, jedva se razumijem, u cijene dionica još manje, a doista se ne bih želio kontrestati s bilo kojom osobom koja iznosi osobno mišljenje na forumu no logika bi rekla da sadašnja politika "balice" za stolom bez kantuna, tavulinom, vodi isključivo zadržavanju "lukrativnih" privilijegija a to se može postići jedino ako se postigne jedna vrsta simbioze, primjera radi, lupam ko grilje po burnom šiloku, određeni broj dionica preusmjerite prema fondu. Nadalje, ako taj fond vode ljudi tipa ala.., da ne imenujem i prozivam sad, "prisvojili" ste kviska za bar dvije naredne generacije. Eto toliko, mojih 11 smještajnih jedinica navegaju i za najjače delumbije, po buri i po kiši a još dvije uskoro kupujem u povijesnoj gradskoj jezgri ili ti ga spomeničkoj baštini. E, buržuj jesam! Sretno svima koji kupuju-prodaju, drže do svoji načela i brišu sol s čela!

Prevedeno: sumnjate da je dio dionica ATPL namijenjena fondu tj dokap bi išao iz nekog fonda ili u korist fonda. A to sve zajedno nije nužno dobro za male dioničare. Dovoljno za podnošenje rizika koji može završiti i nekakvom zaradom kao i gubitkom. Najbolja investicija su nekretnine u starom gradu Du.

Zato ovo i je riskantna dionica i ne ulagati puno. A ATPL je trenutno dobra firma.

Wtf?! Zasto nebi ulagali puno kad znamo da bdi ide na 1300-1500 jer su tako rekli strani analiticari? All in!!! 8o

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 4, 2023 at 7:28 PM
    • #3,867
    Quote from looserst
    Quote from renchi

Prevedeno: sumnjate da je dio dionica ATPL namijenjena fondu tj dokap bi išao iz nekog fonda ili u korist fonda. A to sve zajedno nije nužno dobro za male dioničare. Dovoljno za podnošenje rizika koji može završiti i nekakvom zaradom kao i gubitkom. Najbolja investicija su nekretnine u starom gradu Du.

Zato ovo i je riskantna dionica i ne ulagati puno. A ATPL je trenutno dobra firma.

Wtf?! Zasto nebi ulagali puno kad znamo da bdi ide na 1300-1500 jer su tako rekli strani analiticari? All in!!! 8o

To ste bukvalno izmislili. Dakle, upotrebljavate čudnovate, djetinjaste, silogizme u rečenicama. AKO BDI ide na 1300 do 1500 to ne znači da dionica ATPL nije ugrožena od potencijalnih manipulacija na ZSE burzi i manipulacija u dokapima i razrijeđivanjima kao i što smo vidjeli npr na drugim dionicama.To samo znači da je pred ATPL i GOGL i ostale dry bulkove opet došlo dobro vrijeme. A ne znači da je ovo dobro vrijeme za ATPL. Jer ipak smo mi u RH, zar ne ? Sjetite se samo PIVACA i Kraša ili Optime,

Nikada nisam rekla niti koliko sam ja kupila, niti kada, niti kada ću prodati ATPL. Mene npr zanima što ako se potvrdi porast BDI i krenu opet onakve zarade kako će se opravdati dokap. Za čega ?

Ali vi zasigurno imate nekakv motiv za ovakva izražavanja kao što su hiperbole i silogizmi. Ili vam je to ustaljeni tok misli ? Zašto se zovete loosert ? Nekakav ste gubitnik ?

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • August 4, 2023 at 7:57 PM
    • #3,868
    Quote from renchi
    Quote from looserst

To ste bukvalno izmislili. Dakle, upotrebljavate čudnovate, djetinjaste, silogizme u rečenicama. AKO BDI ide na 1300 do 1500 to ne znači da dionica ATPL nije ugrožena od potencijalnih manipulacija na ZSE burzi i manipulacija u dokapima i razrijeđivanjima kao i što smo vidjeli npr na drugim dionicama.To samo znači da je pred ATPL i GOGL i ostale dry bulkove dobro vrijeme. A ne znači da je ovo dobro vrijeme za ATPL. Jer ipak smo mi u RH, zar ne ? Sjetite se samo PIVACA i Kraša ili Optime,

Nikada nisam rekla niti koliko sam ja kupila, niti kada, niti kada ću prodati ATPL. Mene npr zanima što ako se potvrdi porast BDI i krenu opet onakve zarade kako će se opravdati dokap. Za čega ?

Ali vi zasigurno imate nekakv motiv za ovakva izražavanja kao što su hiperbole i silogizmi. Ili vam je to ustaljeni tok misli ? Zašto se zovete loosert ? Nekakav ste gubitnik ?

Osim silogizama i hiperbola volim ironiju i autoironiju. Tako da...jesam, gubitnik sam, looser,priznajem. Bolji mi je taj nick nego npr. bogatas, multimilijunas, buffet i slicno🤷🏻‍♂️ Ja npr necu vas prozivati za nick nego za gluposti koje pisete

Uglavnom...ne vidim doprinos temi od nas tako da admine...reagiraj! baci nas na jedno picence u beertijah🍻

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 4, 2023 at 8:16 PM
    • #3,869
    Quote from looserst
    Quote from renchi

To ste bukvalno izmislili. Dakle, upotrebljavate čudnovate, djetinjaste, silogizme u rečenicama. AKO BDI ide na 1300 do 1500 to ne znači da dionica ATPL nije ugrožena od potencijalnih manipulacija na ZSE burzi i manipulacija u dokapima i razrijeđivanjima kao i što smo vidjeli npr na drugim dionicama.To samo znači da je pred ATPL i GOGL i ostale dry bulkove dobro vrijeme. A ne znači da je ovo dobro vrijeme za ATPL. Jer ipak smo mi u RH, zar ne ? Sjetite se samo PIVACA i Kraša ili Optime,

Osim silogizama i hiperbola volim ironiju i autoironiju. Tako da...jesam, gubitnik sam, looser,priznajem. Bolji mi je taj nick nego npr. bogatas, multimilijunas, buffet i slicno🤷🏻‍♂️ Ja npr necu vas prozivati za nick nego za gluposti koje pisete

Uglavnom...ne vidim doprinos temi od nas tako da admine...reagiraj! baci nas na jedno picence u beertijah🍻

Silogizmima se nije za hvaliti. A ja o ovoj dionici zasigurno više neću pisati dok ne vidimo dokapitalizaciju i daljni razvoj događaja. Tada ću vas podsjetiti na ove izmišljotine kojima se služite i podsjertiti ću vas na piskaranje kojim trošite vrijeme. Niste u stanju niti potražiti referentne sajtove o dry bulku. Mislite da bi vam to trebalo ovdje napisati i objasniti vam što se, zapravo, događa. Možemo zaključiti da je 2022 ATPL imala 250 miliona kuna operativne dobiti, a do kraja 2023 i slijedeće godine mogla bi i više. Pa sami na prste ruke zbrajate i oduzimajte.

Ima još jedna dionica o kojoj ne pišem, a imam je. Dugo je imam. Zbog sličnih napisa kao i vaših o njoj sam malo pisala. A mogu sada reći da su ljudi vjerujući tim napisima poput vaših karikaturalnih shvaćanja neki mali investitori su u velikom oportunitetnom trošku. Nisu niti obratili pažnju na tu dionicu. Tako da što se tiče ATPL to je bilo od mene. A kada se odigra priča vidjeti ćemo što je bilo s BDI i kako je tko prošao.

A za vas loosert najbolje bi bilo kupovati 7BET. I njega sam davno kupila :) Onako za živce...KOd njega nećete pogriješiti. Rizik skoro nikakav. A rast je krenuo. Iako je u svim investicijama ovoga tipa uvijek potreban oprez, a posebno u ova vremena. Pogledajte svijet oko sebe. Sutra može biti nešto gore od npr recesije.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 7, 2023 at 12:01 AM
    • #3,870
    Quote from zlocesti

Slažem se da smo u bullu.

Pokretač mu je inflacija i TINA

Al' ne vidim rastući trokut. Ne vidim ni trokut

Vidim flagpoles, i nešto nalik flagsima

Pa ćemo vjerojatno pravocrtno, pa dolje, pa gore :)

2500 traget.

Crobex, a morati će ga povući sastavnice.

Ogledalce , ogledalce moje, što li će najsnažnije povući. :/

Vjerojatno turisti, makar plesali su samo jedno ljeto

Display More

a od tih "žestokih" turista jedina velika koja razvaljuje q2 pa ima nedostižan "pole position" je Plag koja ni nije u crobexu......e živote težak li si.......

• Jope
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • August 8, 2023 at 10:37 AM
    • #3,871

Drhtave ručice danas prodaju, šteta....

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    236
    • August 8, 2023 at 12:09 PM
    • #3,872

Opet se netko igra, tko bi rekao da će se moći kupiti ispod 190

Ovo je vjerojatno zadnji trzaj prije skoka gore.

I to baš sad pred ulazak u Crobex??

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • August 10, 2023 at 12:42 PM
    • #3,873

Čekam ju na 50

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • August 10, 2023 at 12:53 PM
    • #3,874

Puca brana polako

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • August 10, 2023 at 12:59 PM
    • #3,875

Netko je fino pokupio....ima tu dosta faktora za jači pomak cijene prema gore

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • August 11, 2023 at 7:30 AM
    • #3,876

Evakuacije na sjeveroistoku Ukrajine nakon napredovanja Rusa

Uprava Kupjanska, grada koji je do rata imao oko 25.000 stanovnika, preporučila je tijekom jutra stanovnicima da se evakuiraju u smjeru Harkiva, glavnog grada istoimene oblasti, zbog "teške sigurnosne situacije i intenzivnijeg bombardiranja".

Eto ko je rusio burzu jucer, dolaze Rusi. ..

Dajte više to primirje i nama jeftin plin.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 11, 2023 at 11:31 AM
    • #3,877

podravku neće prodati tako da ne investirajte svoje novce ovdje...ne vjerujte pričama

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 11, 2023 at 1:20 PM
    • #3,878

A tek kada dobijete dividendu🤣.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 11, 2023 at 2:18 PM
    • #3,879

Kada vidim da se otvaraju novi profili kako bi se hvalilo dionicu , to mi je dobar znak da se treba bjezat iz te dionice .

• Axel13
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • August 11, 2023 at 2:32 PM
    • #3,880

Šta se novi članovi ne mogu pridružiti, nisam znao da je krug ograničen samo na postojeće i njihov komentar je jedini validan.

Ako je tako bolje da se vratim samo čitanju postova.

Ajde onda ću probati rječnikom koji vam možda neće buditi sumnju.
    Ovaj tjedan sam pretrpio gubitak vrijednosti na ovoj dionici od 45% i prst je bio blizu prodaje ali sam ipak ostao.

Nemam potrebu nikoga hvaliti, vodim se samo opipljivm stvarima, a to su rezultati koji su i mene u ova 2 kvartala razočarali no odluka je i dalje ostanak uz nadu da će ostvariti ono što planiraju/obećavaju. Ja sam kupljen tom idejom, je li ispravna vidjeti ćemo.

Quote from havi

Kada vidim da se otvaraju novi profili kako bi se hvalilo dionicu , to mi je dobar znak da se treba bjezat iz te dionice .

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice