Zasto je vani opet sve crveno i pada, braemar FFA i brodari? A Nasdaq rastao 3.5%, zna li tko
sto se to događa?
Otkrili su ATPL 😅
Dobar je Chuck, uvijek nađe da nešto pada.
Zasto je vani opet sve crveno i pada, braemar FFA i brodari? A Nasdaq rastao 3.5%, zna li tko
sto se to događa?
Otkrili su ATPL 😅
Dobar je Chuck, uvijek nađe da nešto pada.
Pa zato sto mora i padati, ne samo rasti 🙃. A ti pozuri uci dok jos imas ovih sto prodaju sa skontom ispod neke realne cijene 😉 valjda ces uspjeti nesto sitno uhvatiti
Bacit ću vam jednu ideju:
Ovo u Ukrajini je zapravo proxy rat Istoka (Kine) i Zapada (SAD-a) gdje ratuju meso (Ukrajina) protiv čelika (Rusija), dok meso financira SAD, a čelik Kina. SAD-ovi printeri rade brrrrr i šalju svježe naprintane dolare u Ukrajinu, a Kineski strojevi isto rade brrrrrr, opskrbljuju svijet dobrima, a dio zarade šalju Rusiji da nastavi ratovati. Pitanje je sada tko će prije riknuti, dolar ili Kineska ekonomija. Ili će možda Ukrajina prije ostati bez Ukrajinaca, a Rusija bez tenkova. U tom slučaju ide se na plan B, Indija VS Pakistan ili možda Iran VS Zapad... ?
Kako god, inflacija će nastaviti, dolar će postati toaletni papir, ljudi će ginuti i postajati sve siromašniji - sve dok jedna od dvije strane ne odustane i prizna primat drugoj. Pitanje je samo do kad će Tukididova zamka potrajati...
Vlad1111, javi se..... 🙂
Vlen je jako podcjenjena dionica. Ali sa ovim rezultatima i dividendi, a nadam se i sa vecim volumenom trgovanja zreli su za razine 20+. Moramo imati na umu da izvan top-10 ima manje od 10% dionica.
Isto tako mislim i na Jdpl da je jako podcjenjen. Sad sa ovim rezultatima nadam se da ce dostici svoju razinu gdje je bio davne 2014 i prije.
Posjedujem jednu i drugu dionicu.
Vlen je jako podcjenjena dionica. Ali sa ovim rezultatima i dividendi, a nadam se i sa vecim volumenom trgovanja zreli su za razine 20+. Moramo imati na umu da izvan top-10 ima manje od 10% dionica.
Isto tako mislim i na Jdpl da je jako podcjenjen. Sad sa ovim rezultatima nadam se da ce dostici svoju razinu gdje je bio davne 2014 i prije.
Posjedujem jednu i drugu dionicu.
U ponedjeljak bi se trebali vidjeti rezultati ovih spoznaja. Mislim na JDPL.
Da budem iskren, očekivao sam bolje rezultate nego prošle godine, kad ono nešto manji. Najava divke nije loša, samo da prođe i da se cijena ne sroza nazad nakon dd.
Svaka cast na trudu kaj ste se zbog toga registrirali na forum da nam velite svoje misljenje.
Dijelim isti dojam da se lagano skuplja, dok drugi nemaju povjerenja a to su uglavnom trejderi koji bi u 10 dana 5-6% i ako se ne ostvari prodaju i traže drugdje priliku za brzu zaradu. Trenutno je malo takvih i riskantni su. Sada samo dugoročni mirno gledaju razvoj situacije i strpljivo čekaju. Usput beru dividende.
I danas na asku lažni nalog koji se povlači kad mu se kupnja približi. Ipak sam zahvaljujući njemu danas nešto trgovao pri dnu.
Display MoreKod nas i dalje rasprodaja a vani rapsodija !
SKUPINA ZLATNOG OCEANA
OSLO BØRS
BMG396372051 - DIONICA
NOK 132,55
09/05/2022 - 09:40 PO SREDNJOEUROPSKOM VREMENUOd Open
+2,85 (+2,20%)
od prethodnog zatvaranja
+ 3,30 (+2,55%)
Kod nas je prilika za bolji ulaz!
Evo netko se upravo omastio na ATPL i JDPL.
Da nije Nittko?
Kolega chuck
Ostavi se corava posla, ne razumijes ti investiranje....
Kolega chuck
Ostavi se corava posla, ne razumijes ti investiranje....
Ja sam samo jos student koji kupuje nisko, a prodaje visoko. Jos uvijek nisam profesionalac koji samo i stalno kupuje i navija za porast, a nikad ne prodaje, vec ceka Godota, tj. dividendu nakon 15 godina bez dividende. To zasluzuje porast cijene na bar 1000 kn..
Kao sto sam rekao ne razumijes ti investiranje... Neki kupe po 200 ak kuna i prodaju tebi po par tisuca kuna kad budes kupovao opet "nisko"
Pa recimo Berkshire, Apple, Amazon nikad ne isplacuju dividendu... Sto su ulagaci dobili?? Pa porast vrijednost kompanije od 2000 puta ili vise...
Imaš dosta zanimljivih opcija kad stisneš nekome na nick, jedna od najzanimljivijih je pod nazivom "block".
Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe
Ako ne isplate dividendu onda dugorocni institucionalni investitori nemaju sto ovdje raditi.
Bude retail pokupio sve te desetke tisuca dionica na 1000 kn i cekat ce dividendu i iduce godine i one iza....a iduce godine jos dolazi recesija...
Ja sigurno necu kupovati na 1000 kn ili po par tisuca kuna, kako kolega trola.
Jos jednom vas pitam, sto vi imate od poslovanja ako ne dobijete godisnju dividendu?
Vidim da baš ne razumiješ neke stvari. A niš nauči
Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe
Ako ne isplate dividendu onda dugorocni institucionalni investitori nemaju sto ovdje raditi.
Bude retail pokupio sve te desetke tisuca dionica na 1000 kn i cekat ce dividendu i iduce godine i one iza....a iduce godine jos dolazi recesija...
Ja sigurno necu kupovati na 1000 kn ili po par tisuca kuna, kako kolega trola.
Jos jednom vas pitam, sto vi imate od poslovanja ako ne dobijete godisnju dividendu?
Ajde vi nama najprije recite što vi imate od toga da nas svaki dan uvjeravate kako je ovo skupo.
Ovdje ima altruizma na lopate. Još kad bismo to generalno prenijeli na društvo gdje bi nam bio kraj.
Nakon potrošenih silnih nickova uvijek ostaje trolanje pod novim i uvijek Sam protiv Svih.
Hmmmmmm na koji prethodni Nick ovov podsjeća.
Ali o bivšima sve najbolje, a ostali bez institucionalaca u nove zajedničke pobjede, pa makar zbog Velikih rizika P/E bio cca 2,5 - 3, 00 a EV/EBITDA cca 3,50 - 4,00, a Cash/dioni ????
DPS?????
da nije rad ovoga izbijo rat
da nije rad ovoga izbijo rat
Jel i on tako fleksibilan ?