1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
  • February 14, 2020 at 12:36 PM
  • Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 10:41 AM
    • #1,281
    Quote from tollway

izvješće odlično, izvrsno čak! ali treba stati na loptu i prizemljiti se! u prošlosti se često događalo da iza odličnog slijedi loš i razočaravajući kvartal. ne mora biti, i nadam se da neće, ali....

Kolega samo ovaj jedan brod će im donit pola prošlogodišnjih prihoda...https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…41cf40f161e.pdf

Onda imamo prodaju i zaradu na prodaji arestiranog broda od 16 milja kuna( vidljivo tek u 2Q), te oslobađanje veza 4 (gdje je taj brod 4 godine bio), tako da se kapaciteti škvera povećavaju. Sa ovim će Lenac pokazat dobit od 10 milijuna kuna.

Uz to imamo najavu isplate dividende od 1.17kn u 7 mjesecu i tako to...

U FI navode za 2Q: Pet standardnih, ali nešto opsežnijih projekata remonata koje Viktor Lenac prenosi u drugo tromjesečje, nastavak radova na opsežnom projektu uređenja jahte i novih desetak, već dogovorenih projekata, osigurat će jednako visoku razinu zaposlenosti i prihoda za drugo tromjesečje.

Kažu 5 prenesenih projekata i deset novo ugovorenih za 2Q.

Kolege (tko god) kakvo je stanje sa brojem brodova u Lencu, ne sviđa mi se marine traffic,jer pokazuje trenutno samo 2 broda u Lencu???? Didokina???

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 10:55 AM
    • #1,282

Apropo prodaje arestiranog broda: Slijedom dobivenih sporova za naplatu potraživanja s osnova neplaćenih ležarina za brod Delphin te provedenog

postupka sudske prodaje broda u ožujku 2022. godine, Društvo očekuje najveći dio svojih potraživanja ukupne visine 16 milijuna kuna naplatiti u narednom tromjesečju, po sazivanju ročišta za razdiobu i odluke suda o raspodjeli kupovnine. Najveći iznos potraživanja Društva osiguran je pomorskim privilegijem, a dio se odnosi i na troškove čuvanja broda tijekom ovršnog postupka, pa stoga veći iznos tražbina ima viši redoslijed prvenstva u naplati. Od ukupnog iznosa potraživanja Društvo je u ranijim godinama priznalo u prihode iznos od 6 milijuna kuna, dok je preostali dio potraživanja bio ispravljen, pa će naplata iznosa koji će nadmašiti navedenih 6 milijuna kuna u narednim razdobljima činiti izvanredni prihod.

10 milijuna kuna varednog prihoda u 2Q od prodaje Delphin-a. :thumbup:

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 11:03 AM
    • #1,283

Što je najbolje Lenac je u 1Q opet imao pojačanu amortizaciju od nekih 10M kuna, normala amortizacija je nekih 5.5M kuna po kvartalu.

Viktor Lenac je u prvom tromjesečju 2022. godine iskazao povećanu amortizaciju proizvodne imovine, a najveći iznos obračunate amortizacije odnosi se na plovne objekte – dokove, koji, pojedinačno gledano, imaju najveću vrijednost u stavkama dugotrajne imovine. Stopa otpisanosti dugotrajne materijalne imovine na koncem tromjesečja 2022. godine iznosi 70%.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 1, 2022 at 11:17 AM
    • #1,284
    Quote from Marin83

Apropo prodaje arestiranog broda: Slijedom dobivenih sporova za naplatu potraživanja s osnova neplaćenih ležarina za brod Delphin te provedenog

postupka sudske prodaje broda u ožujku 2022. godine, Društvo očekuje najveći dio svojih potraživanja ukupne visine 16 milijuna kuna naplatiti u narednom tromjesečju, po sazivanju ročišta za razdiobu i odluke suda o raspodjeli kupovnine. Najveći iznos potraživanja Društva osiguran je pomorskim privilegijem, a dio se odnosi i na troškove čuvanja broda tijekom ovršnog postupka, pa stoga veći iznos tražbina ima viši redoslijed prvenstva u naplati. Od ukupnog iznosa potraživanja Društvo je u ranijim godinama priznalo u prihode iznos od 6 milijuna kuna, dok je preostali dio potraživanja bio ispravljen, pa će naplata iznosa koji će nadmašiti navedenih 6 milijuna kuna u narednim razdobljima činiti izvanredni prihod.

Pise najveci dio od 16 mil znaci manje je od 10mil, moze biti 7-8-9 na kraju

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 11:21 AM
    • #1,285
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Pa piše da su potraživanja od 16M kuna, od toga je 6M kuna bilo podvedeno otprije pod prihode. Jasno kao dan da je to 10M kuna. Jer brod je prodan za 27.3M kuna., dakle mogu svoja potraživanja naplatiti 100%.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 1, 2022 at 11:32 AM
    • #1,286
    Quote from Marin83
    Quote from StatusQuo

Pa piše da su potraživanja od 16M kuna, od toga je 6M kuna bilo podvedeno otprije pod prihode. Jasno kao dan da je to 10M kuna. Jer brod je prodan za 27.3M kuna., dakle mogu svoja potraživanja naplatiti 100%.

Napisao si u 2q, a potpuna potrazivanja nece naplatit potpuno u 2q

• Mark85
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • May 1, 2022 at 1:17 PM
    • #1,287

To da li će se nešto naplatiti u q1, q2 ili u q3 je potpuno nebitno ako ste dugoročni investitor, bitno je jedino da će se naplatiti u cijelosti jer je doneseno rješenje o dosudi i da odlično posluju. Ako ste kratkoročni špekulant onda je možda bitno, ali ovo je po meni predobra priča da bi se ulazilo i izlazilo kad je trend poslovanja tako pozitivan. Duga uskoro uopće neće biti a situacija s brodogradilištima u Crnom moru se neće brzo stabilizirati. Uskoro dolazi novi brod američke ratne mornarice. Burza uopće nije percipirali ni odluku o dividendi koja je prošla ispod radara a što je oko odličnih 8% prinosa na trenutnu cijenu dionice. U banci ne možete dobiti ni 1%.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 1:25 PM
    • #1,288
    Quote from Mark85

Burza uopće nije percipirali ni odluku o dividendi koja je prošla ispod radara

Normalno kad se nalazila u FI za cijelu 2021.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 1, 2022 at 1:27 PM
    • #1,289
    Quote from Mark85

To da li će se nešto naplatiti u q1, q2 ili u q3 je potpuno nebitno ako ste dugoročni investitor, bitno je jedino da će se naplatiti u cijelosti jer je doneseno rješenje o dosudi i da odlično posluju. Ako ste kratkoročni špekulant onda je možda bitno, ali ovo je po meni predobra priča da bi se ulazilo i izlazilo kad je trend poslovanja tako pozitivan. Duga uskoro uopće neće biti a situacija s brodogradilištima u Crnom moru se neće brzo stabilizirati. Uskoro dolazi novi brod američke ratne mornarice. Burza uopće nije percipirali ni odluku o dividendi koja je prošla ispod radara a što je oko odličnih 8% prinosa na trenutnu cijenu dionice. U banci ne možete dobiti ni 1%.

Jasno da je ovo odlicna investicija dugorocnim ulagacima. Da je ovo duboko podcijenjena dionica je meni bilo jasno jos 2020 kada je bila 6 kuna. Zasto nisam tu bila nego sam lovila bureke po Viru ili Dlkv i sl? Takvi su vam vecina na ovom forumu, a najvise drukaju oni koji ce prodati sa +10% i ne smijes nista reci dok ne prodaju.

Meni se ovdje nije nista promijenilo od ljeta kada ju nitko nije htio kupiti niti za 8 kuna. Svi rizici su jos tu.

Ovo je ciklicka djelatnost kao i Atpl i Tpng.

Izvrsni kvartali se izmjenjuju sa losijima. Znalci mogu zaraditi na trejdu, ali mislim da ti koji najvise zaradjuju ne drukaju po forumu.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 1:50 PM
    • #1,290
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Napisao si u 2q, a potpuna potrazivanja nece naplatit potpuno u 2q

Sasvim nebitno hoće li se naplatiti 100% u 2Q, 10M kuna će biti podvedeno pod prihode u 2Q i vidit će se u FI 2Q, radi se o čistoj knjigovostvenoj kategoriji.

Recimo pola iznosa naplate, pola stave pod nenaplaćena potraživanja, ali 100% iznosa ulazi pod prihod firme.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 1, 2022 at 2:40 PM
    • #1,291
    Quote from Marin83
    Quote from tollway

izvješće odlično, izvrsno čak! ali treba stati na loptu i prizemljiti se! u prošlosti se često događalo da iza odličnog slijedi loš i razočaravajući kvartal. ne mora biti, i nadam se da neće, ali....

Kolega samo ovaj jedan brod će im donit pola prošlogodišnjih prihoda...https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…41cf40f161e.pdf

Onda imamo prodaju i zaradu na prodaji arestiranog broda od 16 milja kuna( vidljivo tek u 2Q), te oslobađanje veza 4 (gdje je taj brod 4 godine bio), tako da se kapaciteti škvera povećavaju. Sa ovim će Lenac pokazat dobit od 10 milijuna kuna.

U FI navode za 2Q: Pet standardnih, ali nešto opsežnijih projekata remonata koje Viktor Lenac prenosi u drugo tromjesečje, nastavak radova na opsežnom projektu uređenja jahte i novih desetak, već dogovorenih projekata, osigurat će jednako visoku razinu zaposlenosti i prihoda za drugo tromjesečje.

Kolege (tko god) kakvo je stanje sa brojem brodova u Lencu, ne sviđa mi se marine traffic,jer pokazuje trenutno samo 2 broda u Lencu???? Didokina???

Display More

Nemoj tjerati dionicu da raste i bježi Ivani, vidis da ti sve dislajkove daje 😅😉

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 1, 2022 at 3:55 PM
    • #1,292

Ja sam od Marina zaradila dislajk☺

A od Ivane jos ne. Ivana je MM.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 1, 2022 at 4:02 PM
    • #1,293
    Quote from Marielena

Ja sam od Marina zaradila dislajk☺

A od Ivane jos ne. Ivana je MM.

Ja sam zadnja 3-4 dana u nemilosti kolegice, dala mi jedno stotinjak dislajkova...pukla ljubav :D

• Marsovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    448
    • May 1, 2022 at 10:04 PM
    • #1,294
    Quote from Marin83
    Quote from tollway

Display More

To sam i ja primjetio da Marine traffic pokazuje dva broda i onda sam prolazio kroz Rijeku a kad ono u Lencu stoji pet brodova.

Ovo je sad dionica sa najvećim divdendnim prinosom na ZSE, a cijeli iznos dividende debelo premašili već u prvom kvartalu ove godine.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 2, 2022 at 9:36 AM
    • #1,295

Koja vjera u dionicu, izvrstan FI i najavu dividende :D

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • May 2, 2022 at 12:42 PM
    • #1,296

golim okom, površno, kad gledam ovaj graf od Lenca, vidim nekoliko razina otpora/potpora:

VLEN

činjenica je da voli okrugle brojke: 4 kn, 5 kn, 7, 8, 9, 12 kn

mislim da smo sad konačno izronili u gornji dio grafa i da će 12 kn biti nova potpora

ovakve dionice, sa slabim prometom (slobodnim dionicama u prometu), mogu narasti brzo u povoljnim okolnostima

naravno, vrijedi i obrnuto

ATH je 17.50 kn i trebati će neko vrijeme da ga se testira, ali uopće ne sumnjam u to!

• PoslovniOut
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • May 2, 2022 at 5:12 PM
    • #1,297

Da budem iskren, očekivao sam bolje rezultate nego prošle godine, kad ono nešto manji. Najava divke nije loša, samo da prođe i da se cijena ne sroza nazad nakon dd.

• PoslovniOut
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • May 3, 2022 at 9:20 AM
    • #1,298
    Quote from havi
    Quote from PoslovniOut

Da budem iskren, očekivao sam bolje rezultate nego prošle godine, kad ono nešto manji. Najava divke nije loša, samo da prođe i da se cijena ne sroza nazad nakon dd.

Svaka cast na trudu kaj ste se zbog toga registrirali na forum da nam velite svoje misljenje.

Nema na čemu, i drugi put. Brodova je bilo puno više na remontu, zato sam očekivao više. Zar nisam imao pravo biti optimist kao i mnogi ovdje. Nakon divke se uvijek ruši cijena, zar sam rekao nešto novo. Znam da nije lako gledati to, nije ni meni ali i dalje imam povjerenje u dionicu i strpljivo čekam. Inače je bolje komentirati dionicu a ne komentare, kaj ne.

• NaitsabesBI
    Student
    Reakcija primljeno
    124
    • May 3, 2022 at 12:01 PM
    • #1,299

Koje ste to Vi izvjesce gledali da je rezultat losiji od prosle godine?

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • May 3, 2022 at 11:07 PM
    • #1,300

Meni je nevjerojatno da ima mazohista koji prodaju dionicu na projicirani p/e 2 i dividendom od 8% :D :D :D ...samo na zse, najbolja burza na svijetu (ovo ne govorim ironično), veelika većina nije ni svjesna koji je blagoslov kada je burza kronično neefikasna kao zse, u usa ovdje bi već odavno bila ugrađena svakojaka očekivanja, pa tamo teslu, amazon itd... praktički nisi mogao nikada kupiti na normalnim valuacijama (nije da mi je cilj usporedba vlen i tih dionica, samo navodim primjera radi :) ). Kao i onaj SPAN, ono da je na nasdaqu već bi bilo x5 na ovu cijenu. Ponavljam, nismo ni svjesni kakve sreće imamo, risk/reward za nepovjerovati...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago