Mala Saponija u smislu otključavanja vrijednosti.
Ovdje je ok i x2....
Ovdje je ok i x2....
Ovdje je ok i x2....
Evo nam Saponijica isprobava teren na 690 kn.... Hoćemo li prebaciti 700kn do kraja godine
Ovdje je ok i x2....
Evo nam Saponijica isprobava teren na 690 kn.... Hoćemo li prebaciti 700kn do kraja godine
Joj, što ne volim taj pesimizam.
Koliko vidim, 700 kn je plitka voda. Ak ne dođemo do 750 do petka, bolje da nije ni raslo.
Uglavnom... nadam se da imamo predstavu zvanu "pametni znaju čemu služi pojas".
Joj, što ne volim taj pesimizam.
Koliko vidim, 700 kn je plitka voda. Ak ne dođemo do 750 do petka, bolje da nije ni raslo.
Uglavnom... nadam se da imamo predstavu zvanu "pametni znaju čemu služi pojas".
Evo je kolega 700kn....živija ti meni
EDIT: pregazilo ovoga na 700kn ko plitak potok:))))
Raduje me rast, naravno, ali gledajući neke druge dionice, oprezan sam s euforijom.
Ne kontam se u sve to previše, jel fondovi peglaju svoje portfelje pred kraj godine, ili što se događa, ali bilo je zanimljivih transakcija danas. Kupovalo se kao da je džabe.
Zašto ovo pišem? - zbog bojazni da sve to ne bi početkom iduće godine prizemljilo.
Možda mi je bolje da se ostavim ćorava posla i guštam, ali evo, kao što kažem, pokušavam bit cool oko ovog rasta.
Ne kontam se u sve to previše, jel fondovi peglaju svoje portfelje pred kraj godine, ili što se događa, ali bilo je zanimljivih transakcija danas. Kupovalo se kao da je džabe.
Zašto ovo pišem? - zbog bojazni da sve to ne bi početkom iduće godine prizemljilo.
Ovo tvoje je klasičan self-fulfilling prophecy, postane problematičan kad veliki broj dioničara krene tako rasmišljati pa počnu prodavat i zakoče rast dionice.
Raduje me rast, naravno, ali gledajući neke druge dionice, oprezan sam s euforijom.
Možda mi je bolje da se ostavim ćorava posla i guštam, ali evo, kao što kažem, pokušavam bit cool oko ovog rasta.
Dijelim dionice na one u kojima sam oprezan i one u kojima sam pohlepan. Ova spada u drugu kategoriju.
Ovo tvoje je klasičan self-fulfilling prophecy, postane problematičan kad veliki broj dioničara krene tako rasmišljati pa počnu prodavat i zakoče rast dionice.
Bez brige, ja ovdje ne mislim kočiti rast. 😁
Baš naprotiv, kolega Philidor je to lijepo komentirao. Imamo istu strategiju ovdje.
Po mom mišljenju je današnjim volumenom trgovanja na (n)ovim razinama cijene potvrđen trend...
Vidim ja dobro da je u prosincu RH povećala udio u HPBu .?
Vidim ja dobro da je u prosincu RH povećala udio u HPBu .?
To je HBOR prebacio svoje dionice...tako da nije država ništa kupovala, ako to sugeriraš!
Fenomenalno otkljucavanje vrijednosti. Definitivno Saponija u malom.
Kakvi su ovo potezi? Dokle misle podizati cijenu da mogu prodati to šta imam? Je li ovo stvarno raste do 1000 kn kao što je netko od kolega prije napisao?
Što očekujete od divke ?
Cijena nešto jako ide gore..
Gledajuci ovaj rastuci trend cijene u zadnje vrijeme, barem 50 kn, ispod bi bilo razocaranje.
Gledajuci ovaj rastuci trend cijene u zadnje vrijeme, barem 50 kn, ispod bi bilo razocaranje.
"Divka" vam je danas sila +80kn po dionici...ne budite sitničavi kolega:)
Bez obzira na rast i dalje je jeftina, tek na nekih 0.6 knjigovodstvene, p/e 7.5...budući da će kamate očito rasti to je dobro za banke. Danas su se možda probudili veći igrači tipa mirovinski fondovi? Očekujem pedesetak kn dividende ili da krenu s otkupom dionicu u trezor i poništavanje što bi bilo isto odlično za dioničare jel bi imali bolji EPS ubuduće.
ljudi moji, ovo je dionica sa tako jakim fundamentima i još jedina državna banka što uz komercijalno poslovanje ima dodatne komparativne prednosti u smislu kreditiranja gospodarstva koje drž. pokriva drž. jamstvima kao i gro poticajnih i razvojnih programa u kojima je distributivni kanal eu i hr i drugih fondova i svakako će doći vrijeme kada će drž. kapitalizirati dobro poslovanje kroz isplatu dijela zadržane dobiti.
također, ulaskom u eu te skorim ulaskom u eurozonu bankarski sektor je itekako reguliran i pod budnim okom hnb i ecb.
ja sam već tu pisao, 550 ili 850 kn je meni svejedno, mene zanima dividenda a kako za sada izgleda, još za kratko vrijeme, imati dionicu hpb će biti privilegija, poslovanje je odlično, za sada nekih 350m dobiti i to je tek početak a kapital je raspoređen na samo 2 M dionica i ff je tek par % sve ostalo čvrste ruke
Kakvi su ovo potezi? Dokle misle podizati cijenu da mogu prodati to šta imam? Je li ovo stvarno raste do 1000 kn kao što je netko od kolega prije napisao?
Ako hoćete garanciju, kupite toster 😂
Šalu na stranu, doći će eventualno do tih razina, sad pričamo li o 3 mjeseca ili 3 godine kao vremenskom razdoblju u kojem će se to dogoditi, to je već pitanje za tehničare i kristalnokuglaše...
pozdrav dioničarima hpb-a i onima koji će to postati.
još od starog foruma navijam i vjerujem u kvalitetu ovog izbora još od razina ispod 500,
2/3 sam otpustio nekad na 600,tako mi i treba kada nisam bio strpljiv ,zaradilo se odlično i na oslobođenom cashu od tih prodanih 2/3
ponavljati već izneseno od strane drugih bi bilo zatrpavanje.
iako sa malim preostalim udjelom imate moju podršku da dobro unovčite ovu zlatnu koku.
i makro situacija sa izglednim rješavanjem covida19 koja će "podići sve brodove" u 2022 je dodatna voda na mlin
zaključku da će za godinu dana biti pravi gušt ovdje napraviti rezime po investitorski.
strong HOLD i uspjeh i zadovoljstvo će biti veći
p.s.
imam neki filing da bi ako/kada krenu divke ovdje da bi pvcm mogao dobiti jaku konkurenciju?
možda i griješim....