Opet krenula rasprodaja??????
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
kako rasprodaja
HPB-R-A 101 480 +0,42%
-
Uteče 800 kom koja je stiskala prodaju čim se lupilo po asku!!!
Pa kako to???
Kako će se približavati fin. izvještaj sve će više biti nestrpljivih na kupnji.
Tu tek počinje igranka.
Lp
-
kako rasprodaja
HPB-RA 101 480 + 0,42%
Mislio sam na količinu koja je bila na prodaji!
-
kako rasprodaja
HPB-RA 101 480 + 0,42%
Mislio sam na količinu koja je bila na prodaji!
Sve je to kikiriki kad krene kupnja. I dalje mislim da je trenutno realnost 460-500kn.
P.S. Na prodaji sam jer je HPB mrtva dionica.
-
rezultati bi mogli bit odlicni...prvi kvartal 36 milkn drugi isto tako ocekivam..i onih 90 milkn od rezervacija ispada da ce dobit u prvih 6 mjeseci bit oko 150 kn...a to ispada da je cijena dionice vrjednija 75 kn..al sve vidimo u cetvrtak su rezultati..
-
Za kupnju Croatia banke zainteresirano nekoliko stranih banaka
uff, olakšanje, dobra vijest za dioničare hpb, već se špekuliralo da bi je hpb trebao preuzeti ako ne bi bilo zainteresiranih a to bi onda bilo još nekih 50+m dab-u, 100tinjak m dokapitalizacije i vjerojatno pokoji crobin kostur skriveni po ormarima
...a posebno me veseli interes 4 strane banke koje ne posluju na našem tržištu
-
Ja mislim da je to priča za javnost da se lakše katalizira spajanje sa HPB-om.
Zašto bi netko kupio banku kroz dokap od gotovo 500 milijuna kuna sa višegodišnjim vlasnickim sporovima koja i danas posluje s gubitkom? Ili su novinari nešto pobrkali u tekstu. Kapital je stotinjak milijuna kuna, adekvatnost ispod 13%
Sto bi netko 0,45% mkt share-a toliko plaćao? Sto potencijalan kupac dobiva kupnjom? Meni ta priča zvuci dosta nategnuto pa sam sebi postavljam retorička pitanja.
-
Nitko ne trguje svi čekaju izvješče koje če nadamo se biti dobro?
-
-
-
1h. neto dobit od 115,7 milijuna kuna
je da je pokoji sektor podbacio, kao nekretnine i invest , da je pad nekamatnih prihoda i da su nešto veći operativni troškovi ali dobit je vrlo solidnih 115m kn što je odličan rezultat u trenutnim uvjetima smanjenog obujma poslovanja, tržišta i gospodarskih aktivnosti uslijed covid krize!
-
trenutno po nalogu hnb-a, banke u 2020 ne isplačuju dividendu ali slijedeće godine...
-
Al moraš znati da banka nije uobičajeno trgovačko društvo jer je dodatno regulirana od strane HNB koja nadzire i propisuje razinu potrebno kapitala za banke.
Pored toga HPB nije izrijekom navedena u ovogodišnjem popisu: https://vlada.gov.hr/UserDocsImages…/2%20-%205.docx
Popis trgovačkih društava:
1. ACI d.d., Opatija
2. Agencija Alan d.o.o., Zagreb
3. Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o., Zagreb
4. APIS IT d.o.o., Zagreb
5. Državne nekretnine d.o.o., Zagreb
6. HP – Hrvatska pošta d.d., Zagreb
7. Hrvatska elektroprivreda d.d., Zagreb
8. Hrvatska Lutrija d.o.o., Zagreb
9. Hrvatske šume d.o.o., Zagreb
10. Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Zagreb
11. INA – Industrija nafte d.d., Zagreb
12. Janaf d.d., Zagreb
13. Narodne novine d.d., Zagreb
14. Odašiljači i veze, Zagreb
15. Plovput d.o.o., Split.
-
je da je pokoji sektor podbacio, kao nekretnine i invest , da je pad nekamatnih prihoda i da su nešto veći operativni troškovi ali dobit je vrlo solidnih 115m kn što je odličan rezultat u trenutnim uvjetima smanjenog obujma poslovanja, tržišta i gospodarskih aktivnosti uslijed covid krize!
Al moraš znati da banka nije uobičajeno trgovačko društvo jer je dodatno regulirana od strane HNB koja nadzire i propisuje razinu potrebno kapitala za banke.
Pored toga HPB nije izrijekom navedena u ovogodišnjem popisu: https://vlada.gov.hr/UserDocsImages…/2%20-%205.docx
1. ACI d.d., Opatija
12. Janaf d.d., Zagreb
a što je s ovim?
ako pribrojimo stavku "dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit" rezultat za Q2 ispada cca 65 M kuna dobiti, a za H1 cca 1,5 M gubitka.
ako netko ovo može pojasniti, bio bih zahvalan.
-
To i mene zanima.... trebalo bi istraziti.
-
zar nije bilo prije mjesec-dva riječi o oslobađanju nekakve rezervacije? dobiveni spor ili tako nešto?
-
Je, al mislim da to nema veze s time.
-
a ljudi moji, pa imate fi pa istražujte, ja se tek naćelno kužim i ono što vidim je da je po podacima iz konsolidiranog izvješća, HPB Grupa, koju uz matičnu banku, čine i društva HPB Invest te HPB-nekretnine, ostvarila je neto dobit od 115,7 milijuna kuna... meni ok, očekivao sam da zbog covid krize da godinu završe sa do 100M dobiti a kako stvari stoje biti će to i 180-200M dobiti, tj, 100tinjak kn po dionici
također, em je P/B 0,4 em neka zbog opće situacije u državi, 2021. krenu sa dividendom, pa ne može bolje
evo sažetak sa seebiza
-
1. ACI d.d., Opatija
12. Janaf d.d., Zagreb
a što je s ovim?
ako pribrojimo stavku "dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit" rezultat za Q2 ispada cca 65 M kuna dobiti, a za H1 cca 1,5 M gubitka.
ako netko ovo može pojasniti, bio bih zahvalan.
To mogli biti dužnički papiri koji se ne drže do dospijeća. No, vjerojatno je da na toj stavci nisu ni samo papiri koje banka drži radi trgovanja. Mislim da banka sama određuje poslovni model prema kojem će klasificirati te instrumente. Cini se da se radi o nerealiziranim gubitcima po fer vrijednosti na nekom dužničkom vrijednosnom papiru koji banka drži.
-
Bilo kakvo da je izvješće cijena ne mrda nigdje kao da nikog ne zanima?
-
-