Nekom hitno treba gotovina pa bezglavo udara po BID-u..
Mogao je drugačije...
Mora da je neka Tesla na popustu XD
Nekom hitno treba gotovina pa bezglavo udara po BID-u..
Mogao je drugačije...
Mora da je neka Tesla na popustu XD
Samo neka udara, dok Trump luduje s carinama najbolje je biti u bankama
Obavijesti izdavatelja - EHO
21,83 EUR po dionici
Može pomoć? Odakle ovaj iznos, ja ga nisam vidio u obavijesti. Da li ste ga samostalno izračunali iz pretpostavljene dividende ili sam ga ja previdio?
Obavijesti izdavatelja - EHO
21,83 EUR po dionici
Može pomoć? Odakle ovaj iznos, ja ga nisam vidio u obavijesti. Da li ste ga samostalno izračunali iz pretpostavljene dividende ili sam ga ja previdio?
Pretpostavljam da je kolega izracunao po dobiti ako ostane 60% kao prosle godine
Samo neka udara, dok Trump luduje s carinama najbolje je biti u bankama
Može obrazloženje vaše konstatacije?
Ne razumijem čemu ovakva rasprodaja ?
Ljudi dižu kredite više nego ikad..
Pogotovo do 01.07.
Pa sve pada pa pada i HPB.
Ako pada zlato, bitcoin i sve dionice to samo znaci da je panicna rasprodaja.
a zašto ne bi padalo.. pa žuti napravio paniku svjetskih razmjera.. a na recesiju i pad aktivnosti ni banke nisu imune.. e sad kad će se desiti obrat vidit ćemo
Hehe. Povećanje dobiti banaka ?
Kredite treba vraćati..
Pričam o ovoj godini...
Kredite treba vraćati..
Pričam o ovoj godini...
Ma da? Znaj da je taj čuveni "outsourcing" kroz povjest te banke, ne znam dali sada, koštao grde novce. Ali teško grde. I ja bi volio da je sada sve u redu.
Kamate na stambene kredite pale su za 50 baznih bodova, na 3,2 posto. Posljedica je to, ponajprije, HPB-ove vrlo atraktivne ponude za stambene kredite sredinom siječnja, koju su slijedile i druge banke. Kamatne stope na stambene kredite, navodi HNB u mjesečnom Biltenu, smanjile su sve sistemski važne banke, uz relativno stabilan obujam novih kredita. Ipak, samo je HPB, pritom, povećao i svoj tržišni udio u novoodobrenim stambenim kreditima, "dok su se tržišni udjeli ostalih banaka, koje su kamatne stope snizile nešto kasnije, smanjili".
Kad će više FI banke nestrpljiv sam ?!
Kad će više FI banke nestrpljiv sam ?!
Kao što pisah ranije oko petljanja politike u poslovanje...
Dobit prilično pala, da budem iskren i manje nego sam očekivao.
Ohrabruju kamatni rashodi koji nisu značajno rasli, ali vidi se utjecaj politike sa dumping cijenama kredita na kamatnim prihodima jer ECB deposit facility rate je značajno niži u odnosu na Q12024.
Srećom, možemo računati na još jednu solidnu dividendu iz poslovanja za 2024.
Imam dionice HPB-a.
Kao što pisah ranije oko petljanja politike u poslovanje...
Ohrabruju kamatni rashodi koji nisu značajno rasli, ali vidi se utjecaj politike sa dumping cijenama kredita na kamatnim prihodima jer ECB deposit facility rate je značajno niži u odnosu na Q12024.
Imam dionice HPB-a.
Koliko vidim polako cete se pridruziti meni
Display MoreKao što pisah ranije oko petljanja politike u poslovanje...
Imam dionice HPB-a.
Koliko vidim polako cete se pridruziti meni
Pridružiti?
Ja odavno govorim da ovu dionicu imam radi predvidivosti isplate dividende tako da bih rekao da već i jesmo u istom kampu. Barem mi se čini.
Vidiš dobit, znaš postotak isplate i imaš prilično dobru ideju koliko će biti isplaćeno. Nije rocket science, čini mi se.
Ostalo je tako kako je - uvjetovano politikom.
Imamo odluku VRH, koja će skoro sigurno tražiti 60% isplate dobiti i krajem ove godine, pa će to biti slično kao i proše i to je solidan yield. Nadajmo se da će im nakon lokalnih izbora dati malo disati pa da će biti bolje kasnije. Iznenađuje me da su držali troškove pod kontrolom.
Nadam se da će pridruživanje OECD-u natjerati vladu da malo makne ruke od HPB-a u smislu upravljanja u skoroj budućnosti i da ne vode preko njih monetarnu politiku iako je i to možda wishfull thinking.
U svakom slučaju, iz moje perspektive, riječima jednog kazakhstanskog stručnjaka - not great, not terrible
Display MoreKoliko vidim polako cete se pridruziti meni
Pridružiti?
Ja odavno govorim da ovu dionicu imam radi predvidivosti isplate dividende tako da bih rekao da već i jesmo u istom kampu. Barem mi se čini.
Vidiš dobit, znaš postotak isplate i imaš prilično dobru ideju koliko će biti isplaćeno. Nije rocket science, čini mi se.
Imamo odluku VRH, koja će skoro sigurno tražiti 60% isplate dobiti i krajem ove godine, pa će to biti slično kao i proše i to je solidan yield. Nadajmo se da će im nakon lokalnih izbora dati malo disati pa da će biti bolje kasnije. Iznenađuje me da su držali troškove pod kontrolom.
Nadam se da će pridruživanje OECD-u natjerati vladu da malo makne ruke od HPB-a u smislu upravljanja u skoroj budućnosti i da ne vode preko njih monetarnu politiku
iako je i to možda wishfull thinking.
U svakom slučaju, iz moje perspektive, riječima jednog kazakhstanskog stručnjaka - not great, not terrible
Na MOJE DIONICE .COM je upisano za 2025g dividenda iznosi 23,9 EU , jeli to neka greška ili je ovo objavljeno od hpb !?
Display MoreDisplay MorePridružiti?
Nadam se da će pridruživanje OECD-u natjerati vladu da malo makne ruke od HPB-a u smislu upravljanja u skoroj budućnosti i da ne vode preko njih monetarnu politiku
Na MOJE DIONICE .COM je upisano za 2025g dividenda iznosi 23,9 EU , jeli to neka greška ili je ovo objavljeno od hpb !?
Isplata dobiti iz 2024.
Display MoreDisplay MorePridružiti?
Mislim da je to zato jer je isplata drugog dijela dividende izglasane u 2024. u 2025.