Već krenula procedura za isplatu dividende. Stvarno su brzi.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52454
3 eurića dividende
-
nekog???
23.03.2020., 50,70 €...danas., 192 €+ najava dividende, prve od 2016 godine.
zar je 2016 bila dividenda
-
Nakon što sam prošlu dividendu propustio, ajd bar sam dočekao ovu! 😀 Ja sam ovdje dioničar od 2017.
-
Sukladno članku 133. Pravila Zagrebačke burze d.d., Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4 (dalje: Banka) objavljuje da će se dana 10. studenoga 2023. godine održati sjednica Uprave i sjednica Nadzornog odbora Banke na kojima će se utvrđivati prijedlog Odluke o isplati dividende iz zadržane dobiti 2022. godine, koji će se uputiti Glavnoj skupštini Banke na daljnje odlučivanje.
-
3 eurića dividende
Ali kad staviš 30% na dobit od ove godine, to ispadaju jako lijepe cifre
-
Davno sam htio to kupiti, a vjerojao sam de če visoko poletjeti.
Ali, tamo je bilo, lijepo rečeno, koječega, sam sam bio svjedok, pa zato nikada nisam
-
3 eurića dividende
Preostali iznos utvrđene dobiti iz članka I. raspoređuje se u zadržanu dobit u iznosu 125.975.541,96 kuna (16.719.827,72 eur preračunato po fiksnom tečaju 1 euro = 7,53450 kuna).
dakle, 30% od dobiti iznosi 5.015.948 eur ili 2,477 eur po dionici
-
Davno sam htio to kupiti, a vjerojao sam de če visoko poletjeti.
Ali, tamo je bilo, lijepo rečeno, koječega, sam sam bio svjedok, pa zato nikada nisam
Ispričavam se svima, nisam želio nikome pokvariti raspoloženje.
-
Cilj nam je privući novih milij. eura štednje s kamatom 3%,poslovanje i povrat na kapital odlični, poslovanje odlično pišu danas novine. izgleda da će se naći i nešto divke.
Bvps izračun negdje 260/280 eura.
Ima li kakav target do kraja godine.
-
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…0007d457215.pdf
Smanjenje dobiti radi smanjenja dividende iduce sezone ili pak nesto drugo? -
Smanjenje dobiti radi smanjenja dividende iduce sezone ili pak nesto drugo?Dobit se ne moze smanjit samo preraspodijelit
-
Smanjenje dobiti radi smanjenja dividende iduce sezone ili pak nesto drugo?Dobit se ne moze smanjit samo preraspodijelit
ovo više izgleda kao nekakva isplata dobiti vlasnicima povećanjem kapitala.
možda na ovaj način izigraju isplatu dividende, tako se nešto čini.
ali nisam siguran
-
Predmetnim prijedlogom Odluke predlaže se isplata dividende u iznosu od 2,61 EUR po dionici
Dioničarima Banke, imateljima redovnih dionica oznake HPB (ranije: HPB-R-A).
Dividenda će se isplatiti na teret dijela zadržane dobiti 2022. godine u ukupnom iznosu od
5.284.271,25 EUR.
Prijedlog obuhvaća isplatu dividende Dioničarima koji su na dan 28. prosinca 2023. godine
evidentirani kao dioničari Banke u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d.
(SKDD) (record date), datum od kojeg će se trgovati dionicom Banke bez prava na isplatu dividende je
27. prosinca 2023. godine (ex date), a predloženi dan isplate dividende je 24. lipnja 2024. (payment
date).
Isplata dividende provest će se putem SKDD-a, po ispunjenju uvjeta zaštite deponenata iz članka
312.a Zakona o kreditnim institucijama, budući da predložena isplata dividende u ukupnom iznosu od
5.284.271,25 EUR predstavlja smanjenje redovnog osnovnog kapitala Banke -
tek 24. lipnja 2024
-
tek 24. lipnja 2024
Bitnije je kad steknes pravo
-
Tko ziv tko mrtav do tada 🤣🤣🤣
-
Nasljednici ce dobit
-
...inače samo u listopadu banka je dobila od HNB cca 6 milijuna eura kamate, te već dva milijuna u studenom.
Ovako možda žele destimulirati CO i nuklearni da prodaju do 28.12.23. Nisu neki iznosi, ali to je gramziva ekipa.
-
Zato je i donesena ona prethodna odluka za povećanje kapitala iz dobiti za 2023. godinu tj. iz poslovne godine koja još nije završila, a ne zbog skrivanja dobiti radi dividende koja će biti isplaćena i izglasana slijedeće godine za dobit iz 2023. godine.
Naime imaju ogorman skok depozita a to traži dodatni kapital radi zadovoljenja uvjeta propisane adekvatnosti kapitala i stoga su dio dobiti ove godine već sad prebacili u kapital koji može služiti za pokriće adekvatnosti kapitala.
On bi ionako bio tamo preknjižen po završetku ove poslovne godine, a cjelokupni ostatak dobiti iz 2023. onda može ići primjerice u dividendu ili kako već skupština dioničara odluči. Inače, svakako preporučam otići na skupštinu i ostvariti svoja prava kao dioničar, bez obzira na broj dionica koje imate. Uz to, tamo se uvijek saznaju neke dodatne informacije o poslovanju firme i stekne dojam kako firma diše.
Dobro je šta se to radi o iznosu od samo otprilike trećine dobiti koja se očekuje za 2023. godinu, odnosno o 34 milijuna eur. Po meni tu onda ostaje prostor da HPB uđe dogodinu u ovu najbrojniju skupinu državnih tvrtki koje moraju isplatiti 60% dobiti u dividendu. Ja čak vjerujem da im je to cilj za dogodine i ovaj iznos buduće dobiti prebačen u kapital to nekako naslučuje, a da li sam u pravu, vrijeme će pokazati.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner