max dnevna kupnja 300 dionica.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Meni se poprilično čini da je to ukupna brojka
-
oli će dvije godine kupovati 300 komada, alo?
-
Ali tako piše. Nigdje ne piše dnevno.
Drugo je što mi zaključujemo da bi moglo biti tako kako Vi pišete.
-
Ne znam, malo mi je glupo da kupovinu od ukupno 65 keka ojra netko zove programom...to je malo bolji auto.
Kaže do ukupno 1% temeljnog kapitala, koji je 161.970.000 €, znači 1% je do 1.619.700 €, podijeljeno na cijenu 192 € dođe do Junijusovih cca 8.435 dionica
Tko donosi odluku kako utrošiti 65 keka ojra u 2 godine, pa toliko se janjetine pojede na D1, ne znam...
-
Količina Dionica koje se kupuju u jednom trgovinskom danu ne smije biti
veća od 25% prosječnog dnevnog volumena trgovanja u 20 trgovinskih dana
koji prethode danu kupnje.Prosjek je 20 dnevno otprilike
-
Tresla se brda, rodio se miš.
-
Ne znam, malo mi je glupo da kupovinu od ukupno 65 keka ojra netko zove programom...to je malo bolji auto.
Kaže do ukupno 1% temeljnog kapitala, koji je 161.970.000 €, znači 1% je do 1.619.700 €, podijeljeno na cijenu 192 € dođe do Junijusovih cca 8.435 dionica
Tko donosi odluku kako utrošiti 65 keka ojra u 2 godine, pa toliko se janjetine pojede na D1, ne znam...
Pa jasno je ovaj tender je vezano za "Program otkupa se provodi radi isplate varijabilnih primitaka sukladno Politici primitaka HPB"
te
Ovaj Program otkupa ne uređuje kupnju vlastitih dionica putem organiziranih tender ponuda na Zagrebačkoj burzi d.d.
Ocito je da ovo rade radi nagrada uprave koje moraju ispunit, te da su moguci daljni otkupi ovisno o odlukama uprave, zasad nista spektakularno ali nije iskljuceno opet u novim odlukama u buducnosti.
-
HPB pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 300 dionica („Dionice“) s novčanim iznosom dodijeljenim Programu otkupa do najviše 65.000,00 EUR. Program otkupa će biti završen najkasnije u roku od 2 (dvije) godine.
Program otkupa se provodi radi isplate varijabilnih primitaka sukladno Politici primitaka HPB-a i HPB grupe, a temeljem Odluke Glavne skupštine HPB-a o davanju ovlaštenja Upravi HPB-a za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama od 30. kolovoza 2023. („Odluka Glavne skupštine“).
Cimaju nas bezveze sa otkupom dionica. Neozbiljno.
-
Na žalost da, popodne sam samo preletio preko odluke.
-
-
Da li su zaposlili nekoga za provedbu programa ili imaju dovoljno resursa da to odradi netko od zaposlenih
-
Da ne bude sve crno...
HPB:
30.06.2023., 75,05% ukupnih depozita je a vista
30.09.2023., 75,33% ukupnih depozita je a vista
---------------------------------------------------------
Usprkos tome što je banka 03.07.2023 dignula značajno kamate stope(za građanstvo), to nije imalo gotovo nikakav utjecaj na povećanje ukupne sume oročenih depozita. Dapače a vista depoziti su porasli za dodanih 135 milijuna eura.
Ovo je za nas dioničare izvrsno, jer nam garantira barem još 4 kvartala manjih kamatnih rashoda.
-
PRVI ČOVJEK HPB-A
Marko Badurina: Otkad smo podigli kamate na štednju sklopili smo 16.000 ugovora u iznosu od preko 600 milijuna eura
Marko Badurina: Otkad smo podigli kamate na štednju sklopili smo 16.000 ugovora u iznosu od preko 600 milijuna euraHPB je najveći igrač na hrvatskom bankarskom tržištu koji je u vlasništvu državenovac.jutarnji.hr -
PRVI ČOVJEK HPB-A
Marko Badurina: Otkad smo podigli kamate na štednju sklopili smo 16.000 ugovora u iznosu od preko 600 milijuna eura
Ovo može biti pozitivno za banku, ako je tih 600 milijuna eura novih depozita( ili barem veći dio), a ako su potaknuli svoje stare štediše, da a vista depozite oroče( iz onih gore moji grafova), onda rade banci veliku štetu.
Kako bilo, ovo je kamatni trošak banke koji će se uglavnom viditi tek u 4Q 2024, a do tada kod HNB mogu natući lijepu kamatu, koja se knjiži odmah. Također treba imati na umu ,da će jedan lijepi dio od ovih 16000 ugovora o oročenju, biti razročeno prijevremeno, te će izgubiti kamatu.
-
I ovo mi je upalo u oko, što ide u prilog nama dioničarima...
--------------------------------------------------------------
Rashodi za zaposlenike na razini Grupe:
-3Q2022., 11.933.962 €
-3Q2023., 12.401.599 €
--------------------------------------------------------------
U doba sveopće inflacije, gdje su plaće na razini države u godinu dana rasle cca 15%, povećati rashode za zaposlenike za manje od 4% je također uspjeh, sam po sebi.
-
Na žalost da, popodne sam samo preletio preko odluke.
Izgleda da stvarno ova odluka neće utjecati na veći rast cijene , ali za cijenu bi trebalo biti dovoljno i ovakvo poslovanje banke ( rast prihoda i dobiti ) , plus ova odluka kakva već je ( ipak će biti dokup , a koliki to ćemo još vidjeti , možda nas i iznenade ), plus malo dividende ( i to ćemo vidjeti koliko ? ). Ali najvažnije je zadnje izvešće koje je pokazatelj odličnog rasta dobiti . Ja ovdje očukejum nešto slično kao na KODT dionici sa rastom cijene , istina da je teško ove dvije dionice uspoređivati ( proizvodnja i bankarstvo ) , ali su obije sa odličnim rezultatima. KODT je krenio prema nekim realnim vrijednostima , a nadam se da će je i HPB slijediti jer je po meni trenutno najbolje ulaganje u ovu vrstu dionicu.
-
Ja ovdje očukejum nešto slično kao na KODT dionici sa rastom cijene ,
Ne znam na koju vremensku skalu misliš, ali to su neusporedive veličine. Evo npr. ukupni dionički povrat zadnjih 10 godina.
Ali zadnjih 5 godina, ajd već ima nekog rasta i ovdje! -
Ja ovdje očukejum nešto slično kao na KODT dionici sa rastom cijene ,
Ne znam na koju vremensku skalu misliš, ali to su neusporedive veličine. Evo npr. ukupni dionički povrat zadnjih 10 godina.
Ali zadnjih 5 godina, ajd već ima nekog rasta i ovdje!U pravu si 100 % možda sam krivo postavio objavu i odlično si izvukao ove usporedbe. Nisam uopće pokušavao uspoređivati ove dvije dionice na proteklo razdoblje , nego sam ciljao na rast cijene KODT-a koji je vezan uz odlične rezultate , a cijena HPB-a koja je takođe imala odlične rezulatae to nije ostvarila ( iako bi realno trebala ). Možda nisam uopće trebao spominjati KODT u ovom podforumu , ali imam obe dionice pa ih pratim i uspoređujem.
-
Ali zadnjih 5 godina, ajd već ima nekog rasta i ovdje!nekog???
23.03.2020., 50,70 €...danas., 192 €+ najava dividende, prve od 2016 godine.
-
Ali zadnjih 5 godina, ajd već ima nekog rasta i ovdje!nekog???
23.03.2020., 50,70 €...danas., 192 €+ najava dividende, prve od 2016 godine.
zar je 2016 bila dividenda
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k