Što očekujete od Fi kolege?? Ja bi bio zadovoljan sa min dobiti koja će gurnuti P/E ispod 10, a sa P/E 9 bi bio prezadovoljan.
28 mil.eurića
minimum minimuma.ako je suditi prema sektorskoj analizi.zaba,ikba.
Što očekujete od Fi kolege?? Ja bi bio zadovoljan sa min dobiti koja će gurnuti P/E ispod 10, a sa P/E 9 bi bio prezadovoljan.
28 mil.eurića
28 mil.eurića
Teško je očekivati da će 3 kvartal zaredom ukinuće rezervacija doprinositi neto dobit. Samo zato očekujem oko 20 milijuna, nadam se 25 miljuna €, a sanjam 30 milijuna eura.
A i pitanje je, jel su svi troškovi spajanja sa NHB iskazani u 2Q ili će nešto biti i za 3Q.
Hoće li taj Fi više???
Hoće li taj Fi više???
Strah im je, jer je tako dobar
Stiglo, uff nije dobrooo
Stiglo, uff nije dobrooo
https://eho.zse.hr//fileadmin/issuers/HPB/FI-HPB-bfa225f84cd5870efc8beb682a7a4f03.pdf
i t r.
Stiglo, uff nije dobrooo
Nije dobro. Odlično je
Ja sam očekiva 20 mln a kad ono 23 mln eur dobiti
68 mil.
netto dobit. u prvih 9 mjeseci.
Izvrsno mi ovo izgleda, kao što smo i mogli očekivati.
Stiglo, uff nije dobrooo
Ne razumijem, kako nije dobro?
22mil eura kvartal, 3x vise nego prosle godine.
Neusporedivo bolja prva 3 kvartala u odnosu na proslogodisnja 3kvartala.
EPS 33 eura po dionici, bez 4q.
Bez 4q PE je 5.5 na ovu cijenu od 180e.
Ovde je pravo pita je, zasto HPB vec nije 300 eura?
Display MoreStiglo, uff nije dobrooo
Zato jer je ajvar blagi.
Display MoreStiglo, uff nije dobrooo
Zato da mozes kupit po 180 😅👌
Baš nije dobro
https://www.poslovni.hr/kompanije/hpb-…startom-4415347
Baš nije dobro
Po jučerašnjem trgovanju i nije. Vratili se stari znanci CO i eventualno mu konkurencija Fond za.. Uspjeli su se suzdržati do izvješća pa silovito navalili sa nalozima po 200 kom. i nije išlo. Samo su natrag spustili cijenu. Ostaje nadati se da će pustiti da cijena raste. Ovako zašto bi netko kupio dionice koje će sutra biti jeftinije. Zašto bi ih kupio sutra kada će slijedeći radni dan biti još jeftinije jer prodavatelj ne odustaje prodavati što jeftinije.
Koje su sanse ovde za dividendu?
Koliko vidimo, dobit do kraja godine ce biti 80-90 miliona eura to je ugrubo 600-700 miliona kuna
https://www.poslovni.hr/kompanije/hpb-…startom-4415347
Baš nije dobro
Po jučerašnjem trgovanju i nije. Vratili se stari znanci CO i eventualno mu konkurencija Fond za.. Uspjeli su se suzdržati do izvješća pa silovito navalili sa nalozima po 200 kom. i nije išlo. Samo su natrag spustili cijenu. Ostaje nadati se da će pustiti da cijena raste. Ovako zašto bi netko kupio dionice koje će sutra biti jeftinije. Zašto bi ih kupio sutra kada će slijedeći radni dan biti još jeftinije jer prodavatelj ne odustaje prodavati što jeftinije.
Može li mi netko objasniti ako zna razlog zašto CO ili ovi , oni Fond ... nedaju da cijena ide gore.Ista je situacija na Zabi , super izvješće ,cijena krene rasti i dan završi u minusu.Na Zabi doduše već mjesec, dva isti scenarij.Bilo bi zanimljivo kad bi oni koji imaju udjele u ovim fondovima (PBZ,OTP,ERSTE ...) zatražili obrazloženje zašto se sa njihovim novcem ovako upravlja ,zašto se prodaje na ovakav način kada se očito blokira cijena koja bi nakon ovakvih izvješća trebali ići gore , a fondovi cijenu drže na istoj razini ili je guraju dole.Vjerovatno će netko reći ovo je super jer možemo dokupiti HPB po 180 Eura , ali činjenica je da fondovi diktiraju cijenu , a ne izvješća ili se ja varam?
Može li mi netko objasniti ako zna razlog zašto CO ili ovi , oni Fond ... nedaju da cijena ide gore.Ista je situacija na Zabi , super izvješće ,cijena krene rasti i dan završi u minusu.Na Zabi doduše već mjesec, dva isti scenarij.Bilo bi zanimljivo kad bi oni koji imaju udjele u ovim fondovima (PBZ,OTP,ERSTE ...) zatražili obrazloženje zašto se sa njihovim novcem ovako upravlja ,zašto se prodaje na ovakav način kada se očito blokira cijena koja bi nakon ovakvih izvješća trebali ići gore , a fondovi cijenu drže na istoj razini ili je guraju dole.Vjerovatno će netko reći ovo je super jer možemo dokupiti HPB po 180 Eura , ali činjenica je da fondovi diktiraju cijenu , a ne izvješća ili se ja varam?
Ultimativno da, cijena je vezana na ponudu i potražnju, koja bi trebala biti povezana sa izvješćima odnosno vrijednošću kompanije, no komunikacija zna zaštekati.
Neki razlozi:
1. Dio je vezan na adekvatnost kapitala (barem za dobrovoljne). možda imaju pojačano povlačenje sredstava zbog frke oko mogućeg "trećeg sv. rata", bear market.
2. Oportuno je imati solidan rast svake godine, pa čuvaju municiju za iduću godinu.
3. Na HPBu drže cijenu nižom da eventualni kupac (ADRS) jeftinije preuzme. Vidite kako je MAIS fino reguliran. Još će mu P/E pasti ispod 6 kroz koju godinu.
4. Tržište je još nerazvijeno, i uz fondove ipak nema dovoljno kupaca
Glede cijene na plitkom tržištu, uvijek je u pitanju nečiji interes.
Kakav i čiji, to je pitanje reda Velereda.
Nije ni Tankerska mogla gore do pet do dvanaest.
Niti Viro.
Treba pogledati knjigu dioničara. Sve skriveno bude otkriveno.
Imam premalu količinu da bi me to zanimalo. Fundamentalno sam pokrivena, pa don' t care
Al ' sve su banke na uzdi. Zaba, Ikba, Hpb.
Slatinska valjda ide u stečaj 🤔🤔
Uglavnom, ovdje nećemo kratkoročno zaraditi. Dugoročno smo svi mrtvi, a u međuvremenu novac mora negdje stajati 🙃
Ja se sjećam, ne tako davno, kad je AZ mirovinski stiskao cijenu na KODT na nekih 300 eur, a vidimo di je KODT danas.
Fundament uvjek odradi svoje, prije ili kasnije. Samo treba strpljenja i vremena.
A i da gledas knjigu dionicara, kad stoji iza skrbnickog, opet ne vidis puno… 🤔