Dobar šoping je obavljen. Hvataju se pozicije izgleda.
Trenutno na HPB-u najveći promet danas.
Dobar šoping je obavljen. Hvataju se pozicije izgleda.
Trenutno na HPB-u najveći promet danas.
Pozicije pred FI.
FI ce sigurno biti odličan, i sumnjam da ce nes posebno pogurat cijenu, jedino dividenda ovdje ima neki posebni utjecaj, valjda je misle isplatit, predugo sam u ovoj dionici.
vrijednost dionice može pogurati isključivo "tržište" a "tržište" mogu pogurati stabilnost izdavatelja i dobri fundamenti te dobro poslovanje ( Fi ) kao i raspodjela dobiti...također, kod nekih analiza kretanja dionice za budući period, uz fundamente, od povijesnih podataka trgovanja u bitnom je važnija struktura ulagatelja stoga, kad sve skupa zbrojimo i oduzmemo, za zse je trgovina dionicom hpb vrlo solidno dinamična uz vrlo male oscilacije vrijednosti a i uz evidentne promjene u prvih 10, možda ne u toj mjeri koliko neki nestrpljivi kolege očekuju, ali se svakako da zaključiti da trgovanje dionicom ima elemente akumulacije a kojoj ne nužno i iz objektivnih razloga, niti ne odgovara nagli rast vrijednosti.
A nešto će kapnut i od opte ako imaju udjele ili griješim
Udjeli u drugim društvima su već proknjiženi..tako da je to za bilancu neutralan događaj.
Imaju.
nekih 12kn peer share
nekih 12kn peer share
To znači da će knjižit gubitak???
Ovdje mi se posebno sviđa likvidnost...
nekih 12kn peer share
To znači da će knjižit gubitak???
to je odlično pitanje na koje samo oni znaju odgovor! ovisi o tome kako je vode u knjigama. a načina ima poprilično.
Da, HPB je dionice mogao voditi po trošku stjecanja odnosno po procjeni (svođenje na fer vrijednost) odnosno nekom od metoda u skladu sa MSFI 13.
HPB je po saznanju da će manjinski dionicari dobiti 5,36 kuna po dionici odnosno tromjesjecni prosjek trebao još lani knjižiti dionice koje ima u vlasništvu po toj cijeni odnosno prikazati dobit/gubitak od usklađenja vrijednosti imovine kroz sveobuhvatnu dobit. Tako da je to već moguće knjizeno odnosno ako nije radi se o događaju sa jednokratnim utjecajem koji ne utječe značajno na procjenu vrijednosti dionice.
Ovo mora biti da su uknjižili u 4Q 62 milijuna kuna gubitka na optimi??? stavka : umanjenje vrijednosti ili ( – ) ukidanje umanjenja vrijednosti po financijskoj imovini koja nije mjerena po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak)
Bila bi brutalna dobit od 60 milja kuna da nije ovoga....Bolje ovo ,nego da im se poslovanje pogoršalo....
Nisu ovi ni pročitali FI, a odma su se krenili bacat po bidu??? wtf??? Nakon 2 minute što je FI izašao oni se bacaju po bidu, ja ću se ranit
Bar pročitaj o čemu se radi...firma i dalje zarađuje brutalne pare, a ovo je jednokratni događaj, koji nema veze sa trenutnim poslovanjem banke.
Ovo mora biti da su uknjižili u 4Q 62 milijuna kuna gubitka na optimi??? stavka : umanjenje vrijednosti ili ( – ) ukidanje umanjenja vrijednosti po financijskoj imovini koja nije mjerena po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak)
Bila bi brutalna dobit od 60 milja kuna da nije ovoga....Bolje ovo ,nego da im se poslovanje pogoršalo....
To je i meni palo na pamet al kaj su vodili optimu po 15kn a sad po 0? Pa kak od 4.234.852 dionica uspiju toliku razliku dobit?!
To je i meni palo na pamet al kaj su vodili optimu po 15kn a sad po 0? Pa kak od 4.234.852 dionica uspiju toliku razliku dobit?!
Nema što drugo biti nego optima...očito su oni sva potraživanja prema Optimi pretvorili u fin. imovinu i nisu ništa otpisali...
Zato ja cijelu godinu i spominjem Optimu i tražim odg po koliko je vode u knjigama, jer sam sumnjao u ovo...ali kako god, ovo nema veze sa red. poslovanjem, dapače banka nikad bolje nije poslovala i to je ono što je nama bitno...ovo nas je unazadilo barem jedna kvartal, ali tu je šta je...
ROE za 2021 je 8,3% i kao takav je bolji od ZABA-inog, čija cijena dionice je viša od 1 BVPS, a kod HPB cijena dionice je i dalje samo 0,6 BVPS...ne budite ludi i ne prodajite dionicu budzašto.
Nisu mogli voditi Optimu po 15 jer su je stekli po 10 zamjenom potraživanja odnosno udjela u H1. I nisu mogli sve otpisati jer su znali da će dobiti 5,36 jer je to bilo objavljeno na burzi kao službena informacija. Oni su otpisali još nešto al očito nisu to specificirali ni naveli.
Nisu ovi ni pročitali FI, a odma su se krenili bacat po bidu??? wtf??? Nakon 2 minute što je FI izašao oni se bacaju po bidu, ja ću se ranit
Bar pročitaj o čemu se radi...firma i dalje zarađuje brutalne pare, a ovo je jednokratni događaj, koji nema veze sa trenutnim poslovanjem banke.
Ja pobacao sve papire, sve što me zanimalo vidio u 30 sekundi...
U Q4 ostvaren je gubitak u iznosu 4 mil kn, a osim toga, u Q4, bilježe gubitak/smanjenje kapitala i u sveobuhvatnoj dobiti od 22 mil kn.
Rezervacije ili ukidanje rezervacija te umanjenje ili ukidanja umanjenja vrijednosti sastavni su dio poslovanja svake banke i nisu jednokratni događaji (vidi prethodne izvještaje), a uz to imaju i pad prihoda iz poslovanja od 10%...kad se uzme u obzir da je cijena rasla 33% od objave prošlog izvješća ovo izvješće je sra.nje...
Isto tako, nitko ne zna da je umanjenje imovine od OPTE...oni su i dalje vlasnici OPTE (nisu je još prodali), a ako su vrijednost OPTE knjižili po nabavnoj cijeni (10kn/share) umanjenje bi trebalo bit oko 20 mil kn a ne 62 mil kn...tako da tko zna na što se odnosi umanjenje...
I dalje je HPB podcijenjen, ali manje nego prije izvješća
Pa jel tko zna gdje još HPB ima udjele??? Možda da nisu prodavali obveznice, jer sam primječivao da to rade u zadnje vrijeme, samo nisam išao zatim, jel to skrbnički ili baš oni , a obveznice su zadnje vrijeme baš jako pale...
@ parica
Za razliku od vas ja mislim da je HPB sad još vise podcijenjen jer su otpisali / uskladili sve sto je bilo potrebno, a istodobno su dodali vrijednost, povecali Book i povrat na kapital.
To su sve očito jednokratni otpisi i nisu neuobičajeni za bankarsko poslovanje.