1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 16, 2021 at 1:15 PM

10:37 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu u slučaju Agrokor.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari - priopćili su.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 16, 2021 at 2:43 PM
    DORH povukao optužnicu protiv Ivice Todorića u aferi Agrokor! Ima li ovo veze s današnjim uhićenjima? - Novi list
    Državno odvjetništvo izvijestilo je da je radi boljeg razjašnjenja stvari povuklo u utorak optužnicu u slučaju Agorkor kojom se tereti bivšeg vlasnika Agrokora
    www.novilist.hr

A je to ???????????

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 16, 2021 at 3:33 PM

Todorić nakon povlačenja optužnice: Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde"

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana."

Todorić nakon povlačenja optužnice: Plenkoviću, neće ti proći. Sad je došao kraj
    ŽUPANIJSKO Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.
    www.index.hr
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 16, 2021 at 5:20 PM

e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 16, 2021 at 7:59 PM
    Quote from ZSEZSE

e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku

Nakon što padne s vlasti neće proći mjesec dana i bit će uhićen. Garantirano.

noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • November 16, 2021 at 9:16 PM
    Quote from Paulie
    Quote from ZSEZSE

Nekako mi se cini da su mjeseci u igri.

Sljedece izbore ce pratiti iz zatvora....

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • November 16, 2021 at 10:50 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Paulie

I ? Nakon toga sve isto...sjaše murta - uzjaše kurta, za par godina nikom ništa a mi i dalje blejimo...glumci različiti, komedija/tragedija ista...

pecunia non olet

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 16, 2021 at 10:53 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Paulie

Ništa se neće promjeniti,doći će drugi.

noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • November 17, 2021 at 12:40 AM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from noviulagac

I ? Nakon toga sve isto...sjaše murta - uzjaše kurta, za par godina nikom ništa a mi i dalje blejimo...glumci različiti, komedija/tragedija ista...

Valjda i ne zasluzujemo bolje

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 17, 2021 at 8:18 AM

Ono što je Udruga malih dioničara komunicirala prema Trgovačkom sudu i ostalima dali se smatra u pravnom smislu nastavkom procesa tipa da nije otišlo ništa u zastaru? Ja se ipak nadam da ćemo neke novce dobiti kroz puno godina

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 17, 2021 at 9:18 PM

Problematično je što su samo dioničari Agrokorovih perjanica u RH izgubili sve, npr. Agrokor je bio vlasnik svega 48% Leda a založio je vrijednost cjelokupne kompanije? :P

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 17, 2021 at 10:08 PM
    Quote from plavi05

Problematično je što su samo dioničari Agrokorovih perjanica u RH izgubili sve, npr. Agrokor je bio vlasnik svega 48% Leda a založio je vrijednost cjelokupne kompanije? :P

..a prije toga otpisao dug Konzumu i nije ušao u vlasništvo dok drugi dobavljači jesu...i od roll upa dobio 5 mil € ako se ne varam?Zašto se postojećim dioničarima nije dozvolila dokapitalizacija, ali su dokapitalizirali po Bosni?

Ledo i Sarajevski kiseljak dokapitalizacijom postali vlasnici Konzuma u BiH - Akta.ba
    Dug Konzuma prema dobavljačima iznosi 65 miliona KM i biće izmirivan u periodu od tri-četiri godine.
    www.akta.ba

Sad vrijedi 15000kn po dionici, tada je vrijedio 0?

Samo liži bajbukana se nekom bliži!

Tko prvi krene drukati taj će biti pokajnik i spasit će se, ovi ostali će pojesti i za političare kako to biva.Kako je krenulo izgleda da EU ipak ima interesa za malu zemlju velikog lopovluka.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 21, 2021 at 2:52 PM

Nažalost novinarka mu nije dopustila da kaže sve što želi o najvažnijem - tužbama.

noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • November 21, 2021 at 7:41 PM

ma ne znam zasto uopce dolazi. Pa onaj tko je jednom pogledao tu emisiju, zna o kakvoj se emisiji radi

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 22, 2021 at 7:10 PM

Pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Washingtonu Todorić je, naime, pokrenuo postupak protiv Republike Hrvatske, koju, dakako predstavlja DORH. Do sada je održano jedno ročište, a kako je rekao sam Todorić, zastupnici Hrvatske su i tamo pokušali proces malo razvući, u hrvatskom stilu, ali – nije išlo. Donesena je odluka da postupak mora završiti u godinu i pol, dakle, do kraja 2022. godine.

Poveo je protiv DORH-a 2:0, sad se čeka sudbonosna odluka od koje strahuje Plenković
    Nakon što je Visoki kazneni sud odlučio propitati angažman vještaka u slučaju Agrokor, a sada je povučena i optužnica, optužbe na račun Vlade i hrvatskog je...
    net.hr

Znači da se presuda ipak može očekivati za vrijeme ovog Plenkovićevog mandata.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 23, 2021 at 11:47 AM

Osim što već do svibnja iduće godine – dakle, u roku šest mjeseci – očekuje prvu, a do kraja 2022. i konačnu odluku u arbitražnom postupku koji je protiv Vlade pokrenuo u Washingtonu, Todorić nije odustao od preuzimanja kaznenog progona Plenkovića u Hrvatskoj i prikupio je nove dokaze koje planira dostaviti u završnici sudskog procesa, uz čak 700 e-mailova grupe Borg, s obzirom na to da su mu američki odvjetnici u međuvremenu zabranili da dokumentaciju objavljuje i preporučili da što manje istupa u medijima.

Todorić će preuzeti kazneni progon Plenkovića i borgovaca, čeka samo novu odluku Županijskog suda
    Nacional otkriva kako bivši vlasnik Agrokora planira nastaviti kazneni...
    www.nacional.hr
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • November 23, 2021 at 7:27 PM

misli li to on ozbiljno ili igra nekakvu prljavu igru? meni to ne izgleda ozbiljno. trubi na sva zvona.

• Mirakul
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • November 23, 2021 at 8:47 PM

Pitam se da li bi u slučaju da I.T. postigne nešto putem arbitraže to utjecalo na nas male dioničare i da li bi tom odlukom i mi bili u drugačijoj poziciji...

Volio bi da netko to prokomentira ako zna malo više o toj temi...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 24, 2021 at 2:14 PM

Orešković je danas dobro oprala Plenkovića zbog slučaja Agrokor u saboru, ne znam jeste li gledali, priložiti ću video kad izađe, za sada tekst. Meni se čini ne samo da se slučaj Lex Agrokora ne zaboravlja, već da je sve popularniji, i da se Plenkoviću gadno piše, uvjeren sam da će Todorić rasturiti državu na arbitraži.

Slučaj Agrokor i slučaj Borg dokaz su da cijelo vrijeme imate USKOK i DORH u šaci. Je li kazneni postupak protiv Ivice Todorića farsa kojom se pokušava prikriti puno veći kriminal u režiji u države”, pitala je Orešković.

“Uvaženi Andreju Plenkoviću, vaša napuhanost i dociranje me nimalo ne impresioniraju. Što će biti vaš acquis ako slučaj Agrokor doživi fijasko? Bit će da će poreznici plaćati milijarde kuna naknade šteta zbog otete kompanije. Kada govorimo o povredi zakona, onaj tko je kršio Zakon o Vladi ste vi. Taj zakon i naš pravni poredak ne poznaju institut nekakvih neformalnih radnih skupina, ali postoje kriminalne skupine koje djeluju pod okriljem i političkom zaštitom vas i vaše Vlade. To je bila grupa Borg koja je napisala zakon na kojem je sama zaradila. Sve će jednog dana doći na naplatu, a u javnosti će se sve više baviti činjenicom da je Ivica Todorić imao postignut dogovor s vjerovnicima i da je Martina Dalić znala i da je neposredno nakon primanja te informacija javila svojima u Borg ‘dečki, imamo problem’. Tu dokumentaciju čak ni naš pravni sustav neće moći dovijeke ignorirati. A nakon toga vama i vladi, a nažalost i poreznim obveznicima, uslijedit će jedan veliki jao. Tko će za to odgovarati? Čitavo vrijeme pokušavam dokazati, a nažalost sam u pravu, da ste kroz mandat uspjeli samo u jednom – da obezglavite sva relevantna i ključna anitkorupcijska tijela. Zna se zašto”, rekla je Orešković.

Orešković: Imate USKOK i DORH u šaci. Plenković: Pjevajte svoju pjesmicu...
    Nakon tjedan dana stanke, zastupnici su se danas vratili u sabornicu gdje je "Aktualnim prijepodnevom" počela nova sjednica koja će trajati do 15. prosinca, a…
    hr.n1info.com
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 24, 2021 at 2:36 PM
    Quote from Mirakul

Pitam se da li bi u slučaju da I.T. postigne nešto putem arbitraže to utjecalo na nas male dioničare i da li bi tom odlukom i mi bili u drugačijoj poziciji...

Volio bi da netko to prokomentira ako zna malo više o toj temi...

Zasad ipak izgleda da bi sa velikim protekom vre,mena morali nešto dobiti. Pitanje je što je sa upitima trg.sudu od Udruge?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt