1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 83
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 16, 2021 at 1:15 PM

10:37 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu u slučaju Agrokor.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari - priopćili su.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 16, 2021 at 2:43 PM
    DORH povukao optužnicu protiv Ivice Todorića u aferi Agrokor! Ima li ovo veze s današnjim uhićenjima? - Novi list
    Državno odvjetništvo izvijestilo je da je radi boljeg razjašnjenja stvari povuklo u utorak optužnicu u slučaju Agorkor kojom se tereti bivšeg vlasnika Agrokora
    www.novilist.hr

A je to ???????????

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 16, 2021 at 3:33 PM

Todorić nakon povlačenja optužnice: Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde"

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana."

Todorić nakon povlačenja optužnice: Plenkoviću, neće ti proći. Sad je došao kraj
    ŽUPANIJSKO Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.
    www.index.hr
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 16, 2021 at 5:20 PM

e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 16, 2021 at 7:59 PM
    Quote from ZSEZSE

e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku

Nakon što padne s vlasti neće proći mjesec dana i bit će uhićen. Garantirano.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 16, 2021 at 9:16 PM
    Quote from Paulie
    Quote from ZSEZSE

Nekako mi se cini da su mjeseci u igri.

Sljedece izbore ce pratiti iz zatvora....

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    347
    • November 16, 2021 at 10:50 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Paulie

I ? Nakon toga sve isto...sjaše murta - uzjaše kurta, za par godina nikom ništa a mi i dalje blejimo...glumci različiti, komedija/tragedija ista...

pecunia non olet

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 16, 2021 at 10:53 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Paulie

Ništa se neće promjeniti,doći će drugi.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 17, 2021 at 12:40 AM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from noviulagac

I ? Nakon toga sve isto...sjaše murta - uzjaše kurta, za par godina nikom ništa a mi i dalje blejimo...glumci različiti, komedija/tragedija ista...

Valjda i ne zasluzujemo bolje

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 17, 2021 at 8:18 AM

Ono što je Udruga malih dioničara komunicirala prema Trgovačkom sudu i ostalima dali se smatra u pravnom smislu nastavkom procesa tipa da nije otišlo ništa u zastaru? Ja se ipak nadam da ćemo neke novce dobiti kroz puno godina

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 17, 2021 at 9:18 PM

Problematično je što su samo dioničari Agrokorovih perjanica u RH izgubili sve, npr. Agrokor je bio vlasnik svega 48% Leda a založio je vrijednost cjelokupne kompanije? :P

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • November 17, 2021 at 10:08 PM
    Quote from plavi05

Problematično je što su samo dioničari Agrokorovih perjanica u RH izgubili sve, npr. Agrokor je bio vlasnik svega 48% Leda a založio je vrijednost cjelokupne kompanije? :P

..a prije toga otpisao dug Konzumu i nije ušao u vlasništvo dok drugi dobavljači jesu...i od roll upa dobio 5 mil € ako se ne varam?Zašto se postojećim dioničarima nije dozvolila dokapitalizacija, ali su dokapitalizirali po Bosni?

Ledo i Sarajevski kiseljak dokapitalizacijom postali vlasnici Konzuma u BiH - Akta.ba
    Dug Konzuma prema dobavljačima iznosi 65 miliona KM i biće izmirivan u periodu od tri-četiri godine.
    www.akta.ba

Sad vrijedi 15000kn po dionici, tada je vrijedio 0?

Samo liži bajbukana se nekom bliži!

Tko prvi krene drukati taj će biti pokajnik i spasit će se, ovi ostali će pojesti i za političare kako to biva.Kako je krenulo izgleda da EU ipak ima interesa za malu zemlju velikog lopovluka.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 21, 2021 at 2:52 PM

Nažalost novinarka mu nije dopustila da kaže sve što želi o najvažnijem - tužbama.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 21, 2021 at 7:41 PM

ma ne znam zasto uopce dolazi. Pa onaj tko je jednom pogledao tu emisiju, zna o kakvoj se emisiji radi

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 22, 2021 at 7:10 PM

Pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Washingtonu Todorić je, naime, pokrenuo postupak protiv Republike Hrvatske, koju, dakako predstavlja DORH. Do sada je održano jedno ročište, a kako je rekao sam Todorić, zastupnici Hrvatske su i tamo pokušali proces malo razvući, u hrvatskom stilu, ali – nije išlo. Donesena je odluka da postupak mora završiti u godinu i pol, dakle, do kraja 2022. godine.

Poveo je protiv DORH-a 2:0, sad se čeka sudbonosna odluka od koje strahuje Plenković
    Nakon što je Visoki kazneni sud odlučio propitati angažman vještaka u slučaju Agrokor, a sada je povučena i optužnica, optužbe na račun Vlade i hrvatskog je...
    net.hr

Znači da se presuda ipak može očekivati za vrijeme ovog Plenkovićevog mandata.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 23, 2021 at 11:47 AM

Osim što već do svibnja iduće godine – dakle, u roku šest mjeseci – očekuje prvu, a do kraja 2022. i konačnu odluku u arbitražnom postupku koji je protiv Vlade pokrenuo u Washingtonu, Todorić nije odustao od preuzimanja kaznenog progona Plenkovića u Hrvatskoj i prikupio je nove dokaze koje planira dostaviti u završnici sudskog procesa, uz čak 700 e-mailova grupe Borg, s obzirom na to da su mu američki odvjetnici u međuvremenu zabranili da dokumentaciju objavljuje i preporučili da što manje istupa u medijima.

Todorić će preuzeti kazneni progon Plenkovića i borgovaca, čeka samo novu odluku Županijskog suda
    Nacional otkriva kako bivši vlasnik Agrokora planira nastaviti kazneni...
    www.nacional.hr
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • November 23, 2021 at 7:27 PM

misli li to on ozbiljno ili igra nekakvu prljavu igru? meni to ne izgleda ozbiljno. trubi na sva zvona.

• Mirakul
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • November 23, 2021 at 8:47 PM

Pitam se da li bi u slučaju da I.T. postigne nešto putem arbitraže to utjecalo na nas male dioničare i da li bi tom odlukom i mi bili u drugačijoj poziciji...

Volio bi da netko to prokomentira ako zna malo više o toj temi...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 24, 2021 at 2:14 PM

Orešković je danas dobro oprala Plenkovića zbog slučaja Agrokor u saboru, ne znam jeste li gledali, priložiti ću video kad izađe, za sada tekst. Meni se čini ne samo da se slučaj Lex Agrokora ne zaboravlja, već da je sve popularniji, i da se Plenkoviću gadno piše, uvjeren sam da će Todorić rasturiti državu na arbitraži.

Slučaj Agrokor i slučaj Borg dokaz su da cijelo vrijeme imate USKOK i DORH u šaci. Je li kazneni postupak protiv Ivice Todorića farsa kojom se pokušava prikriti puno veći kriminal u režiji u države”, pitala je Orešković.

“Uvaženi Andreju Plenkoviću, vaša napuhanost i dociranje me nimalo ne impresioniraju. Što će biti vaš acquis ako slučaj Agrokor doživi fijasko? Bit će da će poreznici plaćati milijarde kuna naknade šteta zbog otete kompanije. Kada govorimo o povredi zakona, onaj tko je kršio Zakon o Vladi ste vi. Taj zakon i naš pravni poredak ne poznaju institut nekakvih neformalnih radnih skupina, ali postoje kriminalne skupine koje djeluju pod okriljem i političkom zaštitom vas i vaše Vlade. To je bila grupa Borg koja je napisala zakon na kojem je sama zaradila. Sve će jednog dana doći na naplatu, a u javnosti će se sve više baviti činjenicom da je Ivica Todorić imao postignut dogovor s vjerovnicima i da je Martina Dalić znala i da je neposredno nakon primanja te informacija javila svojima u Borg ‘dečki, imamo problem’. Tu dokumentaciju čak ni naš pravni sustav neće moći dovijeke ignorirati. A nakon toga vama i vladi, a nažalost i poreznim obveznicima, uslijedit će jedan veliki jao. Tko će za to odgovarati? Čitavo vrijeme pokušavam dokazati, a nažalost sam u pravu, da ste kroz mandat uspjeli samo u jednom – da obezglavite sva relevantna i ključna anitkorupcijska tijela. Zna se zašto”, rekla je Orešković.

Orešković: Imate USKOK i DORH u šaci. Plenković: Pjevajte svoju pjesmicu...
    Nakon tjedan dana stanke, zastupnici su se danas vratili u sabornicu gdje je "Aktualnim prijepodnevom" počela nova sjednica koja će trajati do 15. prosinca, a…
    hr.n1info.com
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 24, 2021 at 2:36 PM
    Quote from Mirakul

Pitam se da li bi u slučaju da I.T. postigne nešto putem arbitraže to utjecalo na nas male dioničare i da li bi tom odlukom i mi bili u drugačijoj poziciji...

Volio bi da netko to prokomentira ako zna malo više o toj temi...

Zasad ipak izgleda da bi sa velikim protekom vre,mena morali nešto dobiti. Pitanje je što je sa upitima trg.sudu od Udruge?

• 1
    • 32
    • 33
    • 34
    • 83

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 28, 2025 at 3:46 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.6M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 28, 2025 at 3:46 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • June 28, 2025 at 3:14 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

June 28, 2025 at 3:14 PM
    1. MDKA (Medika d.d.) 850

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 28, 2025 at 7:44 AM
    2. Odgovora
      850
      Pregleda
      313k
      850
    3. vodoinstalater

June 28, 2025 at 7:44 AM
    1. Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala 246

• luxaxe123
      • March 6, 2020 at 7:22 PM
      • Pitanja i savjeti
      • luxaxe123
      • June 27, 2025 at 10:48 PM
    2. Odgovora
      246
      Pregleda
      140k
      246
    3. gcoxNew

June 27, 2025 at 10:48 PM
    1. CKML (Čakovečki mlinovi) 560

• Kvark
      • October 29, 2020 at 1:44 PM
      • Dionice
      • Kvark
      • June 27, 2025 at 12:28 PM
    2. Odgovora
      560
      Pregleda
      224k
      560
    3. lovaccroatia

June 27, 2025 at 12:28 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 28, 2025 at 3:46 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 28, 2025 at 3:14 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater June 28, 2025 at 7:44 AM
  • Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

gcoxNew June 27, 2025 at 10:48 PM
  • CKML (Čakovečki mlinovi)

lovaccroatia June 27, 2025 at 12:28 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo June 27, 2025 at 10:02 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

child June 26, 2025 at 8:21 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

tanktrafo June 26, 2025 at 5:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

bjane June 26, 2025 at 12:33 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All June 26, 2025 at 12:01 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, 2 months ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt