Ma neće se ni on naplatiti, najviše će se naplatiti odvjetnici, suci... realno lik je usro motku, da je sve plaćao što je trebalo nebi ni došlo do ovoga sa agrokorom.
Da BORG ekipa nije ovo odradila, to bi odralili svi ovi kojima je bio dužan, a vjerovatno bi se sve i urušilo...
Da je išao klasičan stečaj nitko u kompanijama kćerima od dioničara ne bi ništa izgubio. Trebao bi se raditi otkup dionica kako se radilo u slučaju Mercatora. Činjenica da su jedino u Hrvatskoj dioničari ošišani je vrlo jak argument pred ESLJP, pogotovo što je Slovenija EU zemlja također. To je neshvatljivo da smo od Slovenije, Srbije i BiH jedino mi nulovani.
Borg je napravio kriminal na više načina. Osim što je ušao u vlasništvo ostalih suvlasnika, nisu poštovali zakon o ograničavanju jamstava, niti su gledali protučinidbu, njima je bilo samo bitno zdrpiti sve vlasništvo.
Todorić bi s Agrokorom možda prošao isto u klasičnom stečaju, ali mali dioničari zasigurno ne bi. Također sam uvjeren da je Ramo lažirao brojke, ali to je na Todoriću da dokaže u Washingtonu. Bilo je navodno 6 kuna na računu, a nakon toga savjetnici uzeli milijarde, a Peruško sagradio 2 vile. Sve pošteno je li, i sve od tih 6 kuna ? Čini mi se da je tih 6 kuna imalo najveću kupovnu moć ikada.
Todoriću također ide u korist što je država pisala zakon samo za njegovu firmu, i mislim da on itekako u Washingtonu može iskamčiti velike novce. Država se miješala u privatno vlasništvo, a nije smjela. Niti bi ICSID uzeo ovaj slučaj, niti bi skupi odvjetnici radili na proviziju da misle da Todorić nema šanse dobiti velike novce.