Dokap vam neće biti iznad 220 kn, kolika je i nominala. Nije ovo 2007g, bit će plača ovdje .
Zadnji put se dokapitalizirala 2015. po 300 kn, koliko je bila i cijena na burzi.
Dokap vam neće biti iznad 220 kn, kolika je i nominala. Nije ovo 2007g, bit će plača ovdje .
Zadnji put se dokapitalizirala 2015. po 300 kn, koliko je bila i cijena na burzi.
Display Morehttps://danica.hr/otkrivamo-podr…ju-tvrtke-ledo/
TIHA PRIVATIZACIJA PODRAVKE
Dokapitalizacija bi trebala iznositi 200 do 250 milijuna eura, odnosno oko 1,5 milijardi kuna, a ostatak od otprilike dvije milijarde kuna za preuzimanje Leda Podravka bi namaknula kreditom.
Prema novim informacijama iz političkih krugova, država ovaj put neće sudjelovati u dokapitalizaciji Podravke. To znači da bi njezin vlasnički udjel, u tom slučaju, pao ispod 15 posto.
Obvezni mirovinski fondovi tada bi potpuno zagospodarili Podravkom jer bi ukupno kontrolirali oko 75 posto dionica. To bi, dakle, dovelo do tihe privatizacije kompanije bez izravne prodaje državnog udjela.
Plenkovićeva Vlada, kako se čuje, podržava cijeli scenarij, pa se u gospodarskim krugovima već govori da je Podravka najveći favorit za preuzimanje Leda.
“Moguće je da će netko u prvom krugu ponuditi i veću cijenu, ali mi ih na kraju moramo izuti iz cipela. To je strateški državni interes”, tvrdi nam izvor iz koprivničke Podravke.
Meni je strasno da netko iz privatne kompanije govori o kupnji leda kao strateskom drzavnom interesu, a ne strateskom interesu poduzeca, izgleda da drzava preko mirovinskih fondova kontrolira preuzimanje leda bojim se da tu nece bit logika kod preuzimanja novo ostvarena ekonomska vrijednost vrijednost i kolika tu vrijednost treba platit vec bi se mogla dobro preplatit pa je upitna koja je tu dodana vrijednost koju ce dionicari dobit tim preuzimanjem ako se budu vodili tom logikom
Ante Žigman na prošlotjednoj opatijskoj konferenciji Hrvatsko tržište novca dodavši da već postoje naznake gospodarskih projekata u koje će se ulagati. Koji su izgledi za Podravku ?
Danas 2 milijona prometa .
Display MoreDisplay Morehttps://danica.hr/otkrivamo-podr…ju-tvrtke-ledo/
TIHA PRIVATIZACIJA PODRAVKE
Dokapitalizacija bi trebala iznositi 200 do 250 milijuna eura, odnosno oko 1,5 milijardi kuna, a ostatak od otprilike dvije milijarde kuna za preuzimanje Leda Podravka bi namaknula kreditom.
Prema novim informacijama iz političkih krugova, država ovaj put neće sudjelovati u dokapitalizaciji Podravke. To znači da bi njezin vlasnički udjel, u tom slučaju, pao ispod 15 posto.
Obvezni mirovinski fondovi tada bi potpuno zagospodarili Podravkom jer bi ukupno kontrolirali oko 75 posto dionica. To bi, dakle, dovelo do tihe privatizacije kompanije bez izravne prodaje državnog udjela.
Plenkovićeva Vlada, kako se čuje, podržava cijeli scenarij, pa se u gospodarskim krugovima već govori da je Podravka najveći favorit za preuzimanje Leda.
“Moguće je da će netko u prvom krugu ponuditi i veću cijenu, ali mi ih na kraju moramo izuti iz cipela. To je strateški državni interes”, tvrdi nam izvor iz koprivničke Podravke.
Meni je strasno da netko iz privatne kompanije govori o kupnji leda kao strateskom drzavnom interesu, a ne strateskom interesu poduzeca, izgleda da drzava preko mirovinskih fondova kontrolira preuzimanje leda bojim se da tu nece bit logika kod preuzimanja novo ostvarena ekonomska vrijednost vrijednost i kolika tu vrijednost treba platit vec bi se mogla dobro preplatit pa je upitna koja je tu dodana vrijednost koju ce dionicari dobit tim preuzimanjem ako se budu vodili tom logikom
I još bi nadodao da ona muljaža sa jamstvima i zrcaljenjem nije gotova. Tako da postoji mogućnost da onaj koji kupi LEDO + d.o.o. mogao bi ga platit dva puta, drugi put kod otkupa dionica LEDO-D.D.
Tako je, nije pametno kupovati ukradenu robu.
Jadan....
I još bi nadodao da ona muljaža sa jamstvima i zrcaljenjem nije gotova. Tako da postoji mogućnost da onaj koji kupi LEDO + d.o.o. mogao bi ga platit dva puta, drugi put kod otkupa dionica LEDO-D.D.
Pa ja nažalost mislim da je gotova. Moguće je da se jednom tužitelji i tuženici dogovore oko neke naknade ukoliko se zaista dogodi da se ospore jamstva i nagodba ucini pravno neodrživom. Al to ne mora, a vjerojatno ni neće imati nikakav učinak na Ledo plus. Nije kupac lud ni naivan da ulazi u stvarni rizik takvog tipa, a da se prilikom kupoprodaje adekvatno ne zaštiti. Dakle, Ledo odnosno Ledo plus vise po mojem logičkom odnsono iskustvenom sudu, ne nosi rizik kojeg ti spominješ.
naim
Da si ostao bezcijeloživotne ušteđevine nebi mislio tako.
Imam razumijevanje za takve situacije, al kao sto i sam znaš.... nikad se ne štedi u visokozaduzenoj kompaniji tako rizičnog profila. Ili se “štedi” u manjoj proporciji ukupne vlastite imovine.
Nažalost, rizici, a pogotovo neprofesionalnim investitorima nisu bili tako očiti.
Osobno mislim da je i manjinske investitore trebalo ukljuciti u nagodbu, al prevladao je lešinarski interes i stav da nema dovoljno za sve - i da sve mora ići “igračima”. Za to je isključivo kriva politika, al kao sto vidiš opcija koja je provela priču oko nagodbe, opet jaše u sedlu. Ne znam sto vise dodati na cijelu tu situaciju... zato sam i mišljenja da je Ledo ili Ledo plus čist, a eventualne nagodbe rješavat će se u nekoj drugoj opciji, iako, dvojim da će ih, ikad i biti.
Zanimljive novosti u knjizi imaoca dionica.....
Koja je svrha da reces nesto takvo, a da ne obrazlozis sta je to zanimljivo ?
Zanimljive novosti u knjizi imaoca dionica.....
Čini se da kupac koji kupuje u zadnje vrijeme dosta intenzivno nije iz lijepe naše....
slažem se. Pa nisu ludi plaćati 600 kuna dokap kad mogu to napraviti lijepo po 200 i svim postojećim dioničarima umanjiti udio a za sebe dobiti lavovski dio.
Čini se da kupac koji kupuje u zadnje vrijeme dosta intenzivno nije iz lijepe naše....
Koji je to kupac ?
Zadnjih par dana u 15:55 dode 5000 kom prvi na kupnju.
Podravka će platiti koliko god bude trebalo za Ledo. Pa i pretplatiti. U to nema sumnje.
Hoće li to dugoroćno biti dobro za kompaniju, ostaje da se vidi
Kasica prasica ta naša Podravka
Inače, Podravka na 300 kn mi je bio životni promašaj na burzi. Šmrcko
Koliko vidim država i fondovi računaju na to da će Podravka kupiti Ledo. Koliko je vjerojatno da im netko drugi ili treći pomrsi racune!?!
Koliko vidim država i fondovi računaju na to da će Podravka kupiti Ledo. Koliko je vjerojatno da im netko drugi ili treći pomrsi racune!?!
Iskreno ne vjerujem da će ijedna privatna kompanija ponuditi više od 300-400 milijuna eura, tako da će Podravka to najverojatnije kupiti za 500-600 milijuna eura.
Za one koji ne razumiju, smatram da će Podravka preplatiti Ledo. Uostalom do sada je vlada RH izuzetno dobro surađivala s vlasnicima Fortenove, primala ih je u Banske dvore, itd., pa zašto im sada ta ista vlada ne bi fino kompenzirala Ledo.
Podravka je državna, vlada će odlučiti koja je cijena dobra.
Jel prati tko malo bolje kakav Q3 izvještaj se ovdje očekuje?
Dapače, sjajno. Volio bi da preuzmemo Ledo.
Sektor hrana bez kojega se nemože živit, snažan regionalni brend, dobit raste, tradicija, ma čudo. Ali vlasnička struktura nije ono što se čini. Kako bi se to parafraziralo -ko sa mirovincima ide spavat, popišan se budi.