ma to adris kupuje. Ima keša koji mu bezveze stoji, diverzificira turizam, a može si to priuštiti...
PODR (Podravka d.d.)
-
-
-
Danas je prosjecna cijena bila 704kn.
Netko je danas ulupao10mil kn,jucer 10mil kn. Po vama špekulanti?!
Zao mi vas je sto niste usli ranije, a sad se mislite da li vam je kasno.
Nije kasno.
Nema povratka na 600, samo moze krenut na slijedecu razinu.
Špekulanti su jedna od mogućnosti, nitko to ne može sa sigurnošću tvrditi.
Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.
-
Nije kasno.
Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.
Procitaj jos jednom svoj post, i zamisli da ti to nisi napisao vec netko drugi.
Sto bi mu odgovorio?!
🤦♂️🤦♂️🤦♂️
-
Procitaj jos jednom svoj post, i zamisli da ti to nisi napisao vec netko drugi.
Sto bi mu odgovorio?!
🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Da mi je žao sto nisam danas imala hrabrosti biti malo na kupnji , malo na prodaji , povećati promet i zavrtiti ovaj milijun keša koji mi trenutno stoji na računu .
-
Nije kasno.
Tko su to spekulanti?
-
Tko su to spekulanti?
Oni koji imaju puno milijuna vlastitog novca i oni koji upravljaju sa milijunima tuđeg novca.
Vjerujte mi da takvih ima nemalo.
-
mnogo je stvari ovdje nejasno ali dobro je da imamo pozitivna zbivanja........meni je trenutno možda najnejasnija jedna stvar.......to su mirovinci......onk su "100 godina u Podr" očekujući da če je jednog dana skupo prodati a pomalo prodaju več sada a trebalo bi navodno ići preuzimanje po visokoj cijeni?.......nekako mi nema logike u tome......ima li tko neko razmišljenje o tome?......
-
gledam sada revizorsko za Ledo plus, ispada da su prodani za p/s 5
mnogo je stvari ovdje nejasno ali dobro je da imamo pozitivna zbivanja........meni je trenutno možda najnejasnija jedna stvar.......to su mirovinci......onk su "100 godina u Podr" očekujući da če je jednog dana skupo prodati a pomalo prodaju več sada a trebalo bi navodno ići preuzimanje po visokoj cijeni?.......nekako mi nema logike u tome......ima li tko neko razmišljenje o tome?......
naravno da nema logike, prodao je i kapitalni fond krašu dionice na 600 (čini mi se), a svi znamo što se nakon toga desilo...
-
gledam sada revizorsko za Ledo plus, ispada da su prodani za p/s 5
naravno da nema logike, prodao je i kapitalni fond krašu dionice na 600 (čini mi se), a svi znamo što se nakon toga desilo...
Desilo se tek nakon nekoliko godina. Većina ovdašnjih spekulanata neće izdržati ni tjedan dana u papiru ako se situacija i aktivnost smire i zapadnu u corsokak. A i nije priča baš imala sličnu pozadinu jer se odavno znalo kome su bile namijenjene dionice Krasa i tko će ih kupiti. Iako je formalno bio proveden tender za prodaju tih dionica.
Kras je bio nezanimljiv državnim organima i političarima i populistima svih vrsta. Podravka s druge strane je izuzetno zanimljiva za njih tako da bih za sada ja otklonio mogućnost preuzimanja. Što neće znati da zbog toga cijena mora mirovati jer politička snaga i populizam prvenstveno pocivaju na PR-u i zavaravanju javnosti.
-
niti za srijedu nema promjena, pivci ne kupiju-mirovinci ne prodaju, čvrsta i postojana 3/4 vl. struktura drž i mirovinaca
sve ovo je običan fejk, trejd, sindikat,...kako god, navlakuša već više puta viđena na zse....milionski prometi, agresivno probijanje otpora, velika porast vrijednosti dionice a vl. promjena -nema.
ja tu više nemam što komentirati, preuzimanje je očito banalna glupost, nema tu niti preuzimanja niti ponuda niti ništa, nego samo obična navlakuša pa tko voli...
-
-
nešto će se sigurno desiti jer nije dalićka tu bez veze. već smo vidjeli da kud ona prođe tu ni trava više ne raste. mnogo je ona zauzeta da bi sad tu dangubila. žena obavlja razne konzalting usluge, zovu ju iz cijelog svijeta i okolnih planeta pa jedva da stigne istrčati po koji maratončić. zamisli samo koliko ti u životu mora biti dosadno da postigneš tu formu. to ne može ni svaki legionar.
-
kad sam si već dao toliku umjetničku slobodu zaboravio sam pitati šta naš emil misli o svemu tome? možda osim košarke ima i nekih ambicija u ženskom rukometu. ima li neki pismen novinar njegov br. tel. da ga malo priupita?
-
A možda bi i Adris imao što reći?
-
Moje mišljenje je da su cijenu napucali veliki špekulanti, te očekujem smirivanje situacije.
Možda griješim i cijena ode na 1000 kn, ne bi bilo prvi put, svi smo mi samo ljudi.
Razmišljamo slično, fondovska mašinerija je na dijelu, sadašnji, bivši , u , oko, u vezi , sa svojim portfeljima itd, uhvate se dionice i napucavaju cijenu 10, 15 pa čak do 20% tuđom lovom , a onda na vrhu, jer oni znaju kad je vrh, prodaju svoje dionice i milijune spreme u džep, a cijena polako klizi dolje.
U zadnjih pola godine taj scenarij nabildavanja cijene dva puta viđen na Adrisu, do 440 pa do 450 kn.
Zašto je ovih dana vrijedila 408 ili 410 kn ?
Prihodi od turizma iznad svih očekivanja, ribe rastu, police osiguranja se ugovaraju i dalje i sve vise, a dionica nikud nikam.
A sto se Pivca tiče mislim da je Podravka za njega preveliki zalogaj, čovjek ima para, ali vreća mu za Podravku ima preplitko dno. I sad kad se otkrio i pohvalio da kupuje možda je i završio sa agresivnim skupljanjem, ali je poludjelom stadu pokazao put.
Ipak, čestitke svima koji su uspjeli zaraditi na ovom tsunamiju.
Ja ću kupiti samo simboličnu količinu, 100 kom, tek toliko da sudjelujem, muci me malo FOMO.😂
Koliko postotaka Podravke može kupiti ako proda Kraš?
-
adris s državom izgleda više nije kompatibilan a vjerojatno bi trebalo i riješiti CO-a a kako meni izgleda belupo/podravka, adris/cromaris nije matično poslovanje kad se želi u prodaju
-
Znači, većina se slaže da bi dionica trebala padat od ponedjeljka, jer su je digli špekulanti...evo ja mislim da jesu jednim djelom špekulanti, ali da ne sve.Isto tako mislim da neće puno dolje...
-
Znači, većina se slaže da bi dionica trebala padat od ponedjeljka, jer su je digli špekulanti...evo ja mislim da jesu jednim djelom špekulanti, ali da ne sve.Isto tako mislim da neće puno dolje...
Mislim da će još gore, samo 'mislim, kao što i drugi misle.
-
Ovdje je dizanje cijene sa velikim prometom. Svak ce po sebi posudit.
Prosjecna cijena jucer 703,74 kn,i to na 10mil kn prometa. Dan ranije isto 10mil kn prometa.
Iako posjedujem dionice, misljenja sam da jos ne treba prodavati.
Mislim da će još gore, samo 'mislim, kao što i drugi misle.
Ma kakvi špekulanti????
O cemu pricas????
Ulaze se u jednu od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetnija tvrtka u HR.
-
Podravka je kvalitetna i vrijedna tvrtka ali pitanje je vrijedi li 5 mlrd kn.
U vlasništvu mirovinaca i države, pod kontrolom politike, upravljana od borga.
Ovdje se vjerojatno može nešto zaraditi ali ja bih svakako preporučio oprez.
-
A zbog cega AZ fond izlazi? Ima bolju priliku ili jednostavno zeli propustiti imati super kompaniju u portfelju za svoje clanove, među kojima sam i ja sa obaveznim 2. Stupom
mirovinci ti u statutu imaju neku odredbu.... u stilu.. ako pojedina stavka dioničkog portfelja prelazi određeni postotak, da moraju rezati poziciju. vjerovatno je to razlog. nešto o tome pisalo i u lideru? (nisam siguran gdje).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun