Podravka ide 31.8. u glavni Frontier markets indeks MXFM pa bi ovo danas mogli biti na kupovni strani mozda i prvi strani fondovi. Isto ide Adrs2, ATGR i RIVP
PODR (Podravka d.d.)
-
-
-
Podravka ide 31.8. u glavni Frontier markets indeks MXFM pa bi ovo danas mogli biti na kupovni strani mozda i prvi strani fondovi. Isto ide Adrs2, ATGR i RIVP
Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.
Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju
-
Ono meni najnevjerojatnije na ovoj temi je kako se ljudi čude kad dionica raste. Pa što bi drugo trebala?!
Ono što se kod nas godinama događalo na malo previše dionica da ne rastu (padaju) je ono zapravo čudno, čemu treba doći kraj, i što duže se “praćka” tako napinje, sprema za rast, jednom kad krene biti će iznenadnije, eksplozivnije i neće se svatko stići snaći, ući u dionice, pa zato i imamo onu “time in the market beats timing the market”, jer nikad ne znaš kad će krenuti, i koliko opasno može biti uskakati u vlak kad krene juriti.
Kao što bi i Buffett rekao, dionice imaju gravitacijsku silu koja na njih djeluje, prema gore!, da one prirodno rastu, kao trava. Nekima je dosadno gledati travu kako raste (pa rade gluposti s njima), a nekima vidimo ovdje bude i čudno kad trava jače probuja. Događa se i to, u proljeće, nakon puno kiše.
ZSE je očito ušla u neku vrstu proljeća, sve raste, PODR nije jedina, ali je jedna od boljih i većih kompanija pa možda i zato privlači malo više pažnje.
-
Meni kao prosječnom ulagaču koji je na burzi od 2009 godine je cudno kada dionica naraste 80% pa tek onda neki "vizionari" tek nakon tog rasta vide dodatni potencijal u dionici.
Dionica se kupuje kada je na nekoj udolini na krivulji. Ali tako kupujemo samo mi neinformirani.
Meni to liči kao da neki znaju nešto sto mi obični ne znamo. Nije prvi put vidjeno na hrvatskom tržištu kapitala. Eto, zato je čudno.
-
Pogledajte obavijesti izdavatelja na zse
-
Gledao obavijesti jucer i sada vidjeh ovu danas. Uglavnom obavijest je sročena tako da je teško iščitati dali je dotični kupio ili prodao dionice. Za ovakve "pravničke" obavijesti se u civiliziranim državama odgovara.
Ali drugu stvar zelim istaći, ovo se dogodilo 22.8 i 23.8., a naš "vizionar" prodaje Span i usput pljuje po njemu i kupuje Podravku nekih desetak dana prije ovog 22.8. i 23.8. Vrlo informimran čovjek, nema što.
Inače, čim Span padne zadnjih dana, Podravka raste, zar ne?
-
Solidna dnevnica.
-
Solidna dnevnica.
Dobar trade. Napravit pol milijuna eura..u dan dva. Nije loše, tko je kupac tog paketa prekjučer?!
-
Solidna dnevnica.
Nije prvi put, a izgleda ni posljednji. Neki jednostavno imaju taj štih za dobar trade .
-
Vidim da nitko nije komentirao ili sam ja preskočio, kako su Pivci kupili 120 000 komada ili su to imali na nekom drugom računu (11.08.-14.08)?
-
-
Jesu svi nahranjeni kad diona pada?
Taman kad sam se prikljucio i nadokupio cijena ide dolje.
-
Jesu svi nahranjeni kad diona pada?
Taman kad sam se prikljucio i nadokupio cijena ide dolje.
Pobjegla riba pod grotu, nema smisla forsirat poštu, treba pustit da se malo ohladi, pa se vratit
-
Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.
Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju
Kolega recite mi što se podrazumjeva pod " Adrs(pref) ". Jesu li tu uključene obe dionice Adrs i Adrs2 ili samo ova druga?
Drugo pitanje - je li već počela trgovina ili se čeka 31.08. kao zvanični datum početka.
-
Kolega recite mi što se podrazumjeva pod " Adrs(pref) ". Jesu li tu uključene obe dionice Adrs i Adrs2 ili samo ova druga?
Drugo pitanje - je li već počela trgovina ili se čeka 31.08. kao zvanični datum početka.
Službeno 31.8.'23. ali ne brani nitko nikome da već i sada kupuje. Za Adris ako tko drugi može pojasniti.
"U Hrvatskoj ćemo tako od 31. kolovoza po MSCI-u imati 12 investabilnih dionica (+4), dok će od toga njih 5 ući u veliki Frontier Market indeks i praviti društvo HT-u i Zagrebačkoj banci, koji su već tamo."
Veliki uspjeh hrvatskih kompanija (i kako ulagati u najbolje!) (icam.hr)
-
pref su povlastene mislim, common su redovne
-
pref su povlastene mislim, common su redovne
Može biti,ali nisam siguran. Zato sam i pitao za objašnjenje. Logički bi i trebalo biti, jer Adrs nema dovoljno slobodnih dionica da bi se sa njima trgovalo u većim količinama.
-
U indeks ulazi samo Adrs2.
-
Menadžeri Podravke kupuju dionice po nižoj cijeni. Jedan u danu zaradio 604.650 euraPODRAVKINA dionica danas je postigla rekordnu cijenu od 148.50 eura, a u trgovanju izuzetno zarađuju i menadžeri te tvrtke.www.index.hr
Genijalno 🔝top menađment 👏
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2491255.aspx
Ovako se zarađuje na burzi. Uzmeš kredit, kupiš dionice po povlaštenoj cijeni i onda sljedeći dan prodajom zaradiš. Iako platiš porez, ostane više nego i od jednog bonusa. I sve legalno u državnoj firmi s vrhunskim menađerom na čelu.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2491255.aspx
Ovako se zarađuje na burzi. Uzmeš kredit, kupiš dionice po povlaštenoj cijeni i onda sljedeći dan prodajom zaradiš. Iako platiš porez, ostane više nego i od jednog bonusa. I sve legalno u državnoj firmi s vrhunskim menađerom na čelu.
ako su to sami smislili sve je ok, ako im je netko rekao ili pomogao onda nije
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k