1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

PODR (Podravka d.d.)

• havi
  • February 12, 2020 at 6:30 PM
  • sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • March 20, 2022 at 5:47 PM

Tih 6,5% prihoda Belupa neće bit tako lako nadoknaditi. I drugi su izvozili u Rusiju, ostali su bez tog tržišta i sad će nastati gužva u šesnaestercu.

Ne mislim da će Podravka imati ozbiljnije probleme u poslovanju, al treba biti oprezan i ne treba srljati.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 20, 2022 at 7:37 PM

nisam siguran, ali mislim da se sankcije ne odnose na farmaceutiku, medicinsku opremu, ortopedska pomagala i slične djelatnosti.

a kaj se tiče opcijskih dionica..... svaki put kada stigne takva obavijest, povlači se ista priča sa istim pitanjima. u podravci takva praksa postoji više od dvadeset godina. sviđalo se to nekome ili ne. meni kao investitoru koji je pet-šest puta u ove 23 g na zse ulazio i izlazio to nimalo ne smeta. a to je i vrlo česta praksa na zapadu. ako nekoga smeta.......

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • March 20, 2022 at 9:15 PM
    Quote from sonda

Tih 6,5% prihoda Belupa neće bit tako lako nadoknaditi. I drugi su izvozili u Rusiju, ostali su bez tog tržišta i sad će nastati gužva u šesnaestercu.

Ne mislim da će Podravka imati ozbiljnije probleme u poslovanju, al treba biti oprezan i ne treba srljati.

U cemu treba biti oprezan?!

Dva puta sa u zadnjih par mjeseci kupovao vecu kolicinu(cca 1000kom, prvi put na 600,drugi put na 620,i kasnije prodao na 700. Sad sam kupio ispod 600,i opet cu prodat na 700 mozda i nesto malo nize, jer mi je ulaz dobar.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • March 20, 2022 at 10:01 PM

Nadam se da ce se uskoro ukinuti i embargo na lijekove i medicinsku opremu.

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • March 21, 2022 at 5:44 AM
    Quote from diokidina
    Quote from sonda

U cemu treba biti oprezan?!

Dva puta sa u zadnjih par mjeseci kupovao vecu kolicinu(cca 1000kom, prvi put na 600,drugi put na 620,i kasnije prodao na 700. Sad sam kupio ispod 600,i opet cu prodat na 700 mozda i nesto malo nize, jer mi je ulaz dobar.

Svaka čast onda. Ako će cijena ubrzo na stare razine, nema brige. Ali kad dođe vrijeme izvještaja, svašta bi moglo biti. Svima se stvara problem s plasiranjem robe koja je išla u Rusiju, zato to govorim.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 29, 2022 at 10:20 AM

Martina sanja o nekakvim akvizicijama, a ne može održati ni postojeće stanje i to u jeku najveće potražnje

Žito zatvara pogone u Bežigradu i u Novom Mestu
    <strong></strong>LJUBLJANA - Žito, koje je u vlasništvu hrvatske Podravke, krajem prošle godine odlučilo je racionalizirati troškove. Zbog promijenjenih…
    seebiz.eu

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…idDrz=1&idNac=2 :/

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42409 :/ :/

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • April 1, 2022 at 1:28 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/PODR/ZPI-PODR-9ac0796447e886c9f12cc78fb2cde7a0.pdf

Skupljaju. Mogli bi dignut cijenu. Pivcima su konkurencija.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • April 4, 2022 at 1:43 PM

Prvi kvartal će biti jako dobar.Svi ozbiljniji kupci su uzeli po starim cjenama, kolko su god mogli...Pivci su puni ko brod..trenutno imaju više od državnih rezervi ;)

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 4, 2022 at 4:37 PM

Divka 13kn...isplata u kolovozu...ex div day 13.07...

Obavijesti izdavatelja - EHO

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 4, 2022 at 6:22 PM

Pretrgli su se.

Kako ih nije sramota

• Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • April 4, 2022 at 6:58 PM

Pa niko ne komentira rast dobiti od malo manje od 25%,pa to je fantastično!Iskreno volija bi da divka se ne isplati!

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 4, 2022 at 8:04 PM
    Quote from Moller

Martina sanja o nekakvim akvizicijama, a ne može održati ni postojeće stanje i to u jeku najveće potražnje

Da li si ti uopće pročitao tekst?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • April 4, 2022 at 8:33 PM

nikad mi nije bilo jasno zašto takav animozitet koji traje godinama prema podravci!!?? nekakav kvalitetan pozitivan osvrt je ovdje gotovo nemoguće pročitati, a drvlje i kamenje leti neprestano!! tako je bilo i na onom forumu.

ili je to samo reakcija na propuštenu priliku??

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 4, 2022 at 8:50 PM
    Quote from tollway

nikad mi nije bilo jasno zašto takav animozitet koji traje godinama prema podravci!!?? nekakav kvalitetan pozitivan osvrt je ovdje gotovo nemoguće pročitati, a drvlje i kamenje leti neprestano!! tako je bilo i na onom forumu.

ili je to samo reakcija na propuštenu priliku??

Odgovor je u zadnjoj recenici.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 4, 2022 at 10:22 PM
    Quote from alfa
    Quote from Moller

pročitao Bor(g)inju još dok je bila Partnerica,

ali ovo nikako još ne mogu dešifrirati

je li zbog veličine, velikom ili je i tu samo brašno u pitanju

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • April 4, 2022 at 10:58 PM
    Quote from Moller
    Quote from alfa

je li zbog veličine, velikom ili je i tu samo brašno u pitanju

🍷 frfljat počela pa se sama sebi smijala kako je ubijena😀

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 5, 2022 at 8:34 AM
    Quote from Moller

Stavio si tekst u kojem piše sljedeće;

cijena pšrnice porasla više od 100%

konsolidacija proizvodnje (manji troškovi)

ulaganje 10 mil € u modernizaciju s ciljem veće isplativosti pekarstva.

"Cijena pšenice, koja je za Žito najvažnija sirovina, od početka napada na Ukrajinu porasla je za više od 100 posto. Pridodamo li tome nedavni rast cijena energenata i dvije godine nestabilnog poslovanja zbog covida, razumljiva je konsolidacija proizvodnje prekarskih proizvoda, koju je Podravka potvrdila u studenom prošle godine. Zatvaraju se dva pogona, u Novom Mestu i u Ljubljani (Bežigrad). Kruh, peciva i drugi pekarski proizvodi proizvodit će se na samo tri lokacije, na Vrhniki, Mariboru i Viču u Ljubljani.

„U ovu modernizaciju uložit ćemo više od 10 milijuna eura, s ciljem automatizacije, bolje učinkovitosti i veće isplativosti pekarstva“, objasnila je Karmen Pangos, direktorica Žita."

Kako to može biti negativna vijest i gdje se tu vidi da ne ulažu?

To što se ti sada vadiš na neki video, umjesto da se referiraš na tekst koji si ti postavio govori samo za sebe.

Ovoj dionici po meni i ne samo njoj fali ono što ima ATPL "dugoročne " koji su ušli po puno većim cijenama od trenutnih pa redovito smanjuju prosjeke uz glasne hvalospjeve i pripreme za rakete i "plemenitost" strateških, intelektualnih znanja i predviđanja ponude i potražnje sirovina, flota, brodogradilišta, geostrategija, ...

PODR, ADPL RIVP su primitivne, za kako neki, valjda plemićii,nazivaju narod koji zna samo za beton.

Navedene tvrtke osim toga imaju izvješća u kojima kažu apsolutno sve od cifri rata kredita u sljedećim godinama, rezerviranja,

oslobađanja od poreza, mogućih rizika... Tako prizemno.

Za razliku od njih plemeniti brodari i "građevinari" sve sakrivaju, ali to znači da prikrivaju rakete kako bi se kumovi mogli nakrcati,pa se plemići utrkuju u procjeni plafona.

Po onome što sam ja pročitao dividende dijele tvrtke koje stabilno posluju i uglavnom nemaju mogućnost velikog rasta, pa daju dividende i kada posluju s gubitkom, a tvrke koje su u banani, nakon jedne odlične godine i pritom prodaju sredstva za proizvodnju nikada ne djele dividende.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 5, 2022 at 10:02 AM
    Quote from alfa
    Quote from Moller

Stavio si tekst u kojem piše sljedeće;

cijena pšrnice porasla više od 100%

konsolidacija proizvodnje (manji troškovi)

ulaganje 10 mil € u modernizaciju s ciljem veće isplativosti pekarstva.

"Cijena pšenice, koja je za Žito najvažnija sirovina, od početka napada na Ukrajinu porasla je za više od 100 posto. Pridodamo li tome nedavni rast cijena energenata i dvije godine nestabilnog poslovanja zbog covida, razumljiva je konsolidacija proizvodnje prekarskih proizvoda, koju je Podravka potvrdila u studenom prošle godine. Zatvaraju se dva pogona, u Novom Mestu i u Ljubljani (Bežigrad). Kruh, peciva i drugi pekarski proizvodi proizvodit će se na samo tri lokacije, na Vrhniki, Mariboru i Viču u Ljubljani.

„U ovu modernizaciju uložit ćemo više od 10 milijuna eura, s ciljem automatizacije, bolje učinkovitosti i veće isplativosti pekarstva“, objasnila je Karmen Pangos, direktorica Žita."

Kako to može biti negativna vijest i gdje se tu vidi da ne ulažu?

To što se ti sada vadiš na neki video, umjesto da se referiraš na tekst koji si ti postavio govori samo za sebe.

Ovoj dionici po meni i ne samo njoj fali ono što ima ATPL "dugoročne " koji su ušli po puno većim cijenama od trenutnih pa redovito smanjuju prosjeke uz glasne hvalospjeve i pripreme za rakete i "plemenitost" strateških, intelektualnih znanja i predviđanja ponude i potražnje sirovina, flota, brodogradilišta, geostrategija, ...

PODR, ADPL RIVP su primitivne, za kako neki, valjda plemićii,nazivaju narod koji zna samo za beton.

Navedene tvrtke osim toga imaju izvješća u kojima kažu apsolutno sve od cifri rata kredita u sljedećim godinama, rezerviranja,

oslobađanja od poreza, mogućih rizika... Tako prizemno.

Za razliku od njih plemeniti brodari i "građevinari" sve sakrivaju, ali to znači da prikrivaju rakete kako bi se kumovi mogli nakrcati,pa se plemići utrkuju u procjeni plafona.

Po onome što sam ja pročitao dividende dijele tvrtke koje stabilno posluju i uglavnom nemaju mogućnost velikog rasta, pa daju dividende i kada posluju s gubitkom, a tvrke koje su u banani, nakon jedne odlične godine i pritom prodaju sredstva za proizvodnju nikada ne djele dividende.

Display More

neki dan sam slušao u nekoj emisiji uvaženu PUP kako kao i svaki puta kada se pojavi na TV ( barem koliko sam ja puta gledao od kada je ustoličena) govori o nekakvom širenju i mogućim akvizicijama, svi vidimo u kojem smjeru se vodi poslovanje Podravke, a ova restrukturiranja i slanje ljudi u zaslužene mirovine i optimalizacija poslovanja, je nešto o čemu uvijek slušamo od tih (s)po(s)dobnih političkih upravljača, da nije toga, Podravka je već trebala zavladati tzv. regionom s tendencijom širenja prema zapadnoj Europi, ali naravno da je od Spice do ove Girls dug proces kako zdravu i normalnu tvrtku pokoriti i njom potkusurivati političke obračune preko Mesića, Mršića pa do današnjih dana, kada je jasno kako se stara koka opet namješta nekom pjetliću,

a to da ja imam dionice Podravke, nema nikakve veze s mojim viđenjem trenutnog vođenja tvrtke i mogu valjda biti malo kritičan,

a mogu i više ako zatreba :)

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 5, 2022 at 10:57 AM
    Quote from Moller

mogu valjda biti malo kritičan,

a mogu i više ako zatreba :)

Naravno da možeš, možeš i trolati, očito.

Od kada je Dalićka došla u PODR cijena je sa 480 sočila na 650 kn, mnogi su pisali o potopu. Vjerojatno pumpanje prije nego kumovi izađu?

Fascinaciju regijonom nikada nisam razumio,( siromašni, šovinistički kupci), izuzetak je kupnja njihovih tvrtki koje nastave raditi pod svojim imenom (ATGR).

Više sam za način širenja Mlinara koji je odmah napao Njemačku, Australiju...ili Cromarisa koji skoro sve prodaje u Italiji i Njemačkoj.

I Todorić bi bolje prošao da je umjesto osvajanaja regijona prodavao kvalitetne proizvode turistima po ljeti, a po zimi trčao (otvarao trgovine) za njima, bogatim kupcima u Njemačkoj ..

Meni si bio baš cool tip dok nisi počeo objašnjavati drugima, a zapravo sam sebi, kako je pragmatično trolati jer oni koji to rade profitiraju. Sebi si prodao tu priču, ja imam pravo valjda misliti da to nije OK i nitko mi neće prodati priču da je.

To je valjda u skladu s narativom o nelikvidnom tržištu i nedovoljnom rastu i pljuvanju po fondovima kada navale na kupnju i dignu cijene.

Možda i sa stavom jednog nekada jako glasnog kako su sve dionice precijenjene, a uskoro će eksplodirati skandal u svezi i glede korumiranosti Plenkovića pa će cijene još potonuti a narod je glup jer kupuje beton a ne dionice.

Do mene je, alergičan sam na pljuvanje po svemu i nelogičnost, nerazumnost..

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 5, 2022 at 11:07 AM

Nije Madmoiselle na ničemu nego koristi japanske loptice pa je očito milina zahvatila ispod pupka! 😁

alfa

Je, cijena je narasla jel su je Pivci popeglali. Bez njih tesko da bi bila na ovim razinama. Pretpostavljam da Pivci nisu ludi za Podravkom, al trebalo je nekako vratiti uslugu kada su aktualna politika i njezini poltroni omogućili im kupovinu Kraša ispod stola van svih pravila igre. “Ubij, ubij Srbina” pričalo se i pisalo tih dana…. I kako ne može netko preko Drine ovladati perjanicom hrvatske prehrambene industrije i konditoraja.

Trebalo je nekako vratiti dugove i dati gospođi ruke.

Samo sto je politika kurva i kad tad će naplatiti sve spletkarenje i uzimanje ispod stola. Samo treba biti strpljiv i čekati pilu naopako.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 5:16 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 2, 2025 at 5:16 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      16k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 2, 2025 at 5:16 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago