1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Obveznice

Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
  • November 4, 2022 at 11:13 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 22, 2023 at 9:06 PM

ja imam i Pbz i George, Pbz ništa, ĐORĐ već danas nudi upis, ali nemam još izračun prof.Miluna da vidim isplati li se😀

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 22, 2023 at 9:22 PM
    Quote from Moller

ja imam i Pbz i George, Pbz ništa, ĐORĐ već danas nudi upis, ali nemam još izračun prof.Miluna da vidim isplati li se😀

I OTP te HPB isto ne nude ništa, iako je jedan aranžer, drugi suaranžer izdanja. Reklo bi se da kuvaju ručak, a mole boga na nitko ne jede. Da kasnije ostane više za njih.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • February 22, 2023 at 10:15 PM

155 milja jura upisano prvi dan. Prosjecan ulog cca. 33 kila jura po osobi.

Pa mi smo ko Svicarska.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • February 23, 2023 at 9:43 AM

neznam tko je autor :D

Files

index.jpeg 43.31 kB – 0 Downloads
  • Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • February 23, 2023 at 10:33 AM

Eto. Bio u poslovnici banke, Kupio obveznice. Pogurao malo državu. Treba sanirati sve te gubitaše ipak. Škverove, šume, HŽ, Croatia Airlines...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 23, 2023 at 11:01 AM
    Quote from discover

E samo ako kupiš limenke pive sve ćeš popit sigurno, pogotovo ako je roštilj u điru. Najbolje ako kupiš pive čiji si dioničar 8)

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • February 23, 2023 at 4:09 PM
    Quote from Moller

Nije tocno za PBZ. Imate mogucnost kupiti preko pbz investora i ima izbornik za kupnju obveznice. Gledao ja jutros

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 23, 2023 at 4:11 PM
    Quote from discover

Može biti svatko tko zna računati od djeteta od 7 godina pa nadalje dok ga razum služi

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 23, 2023 at 4:19 PM
    Quote from Brunos
    Quote from Moller

Nije tocno za PBZ. Imate mogucnost kupiti preko pbz investora i ima izbornik za kupnju obveznice. Gledao ja jutros

Kakve veze ima PBZ investor, kad to ima samo mali krug ljudi. Ovde se priča o mobilnoj aplikaciji dotične banke.

Quote from discover

Ne znam ni ja tko je autor, ali vidim da u OŠ nije savladao postotke. ^^

Edited once, last by Junius: Merged a post created by Junius into this post. (February 23, 2023 at 4:20 PM).

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 23, 2023 at 5:25 PM

Zaboravili staviti i u obicnu mobilnu aplikaciju 😅

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • February 23, 2023 at 7:43 PM

Muke po obveznicima ili kako postati neželjeni “vlasnik “državnih obveznica.

Vozim majku u poslovnicu XY banke u manjem gradu da kupi narodne obveznice za veći dio ušteđevine koju drži na tekućem računu po viđenju. Već na vratima napustio me strah od gužvi i čekanja jer na moje veliko iznenađenje poslovnica banke je gotovo potpuno prazna. :huh:. Nakon kraćeg razgovora na šalteru s djelatnicom potrebno je još obaviti razgovor sa šeficom poslovnice koja majci postavlja niz pitanja o obveznicama nebi li utvrdila da gospođa razumije kakav je to vrijednosni papir i što to ona kupuje te da li je mentalno zdrava i razumna. Nakon sto je mama uspješno polozila ispit iz predmeta “Osnove državnih obveznica “obavještava nas da ćemo transakciju provesti nakon sastanka s osobnim bankarom, ali za razgovor s njime postoji lista čekanja i naredna dva dana svi termini su zauzeti. ^^

Ne znam da li sva ta kompliciranja imaju svrhu odvraćanja od kupnje ili je to zbog maminih godina ili zbog visine iznosa za kupnju obveznica, ali strpljenje mi je netragom nestalo, prebacim mamin novac na svoj račun i s nekoliko klikova preko Georgea kupim obveznice i postanem vlasnik,( doduše samo formalni) maminih obveznica koje svojevoljno nikad ne bih htjela vidjeti u svom portfelju. ^^

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 23, 2023 at 8:24 PM
    Quote from Ledica

Muke po obveznicima ili kako postati neželjeni “vlasnik “državnih obveznica.

Vozim majku u poslovnicu XY banke u manjem gradu da kupi narodne obveznice za veći dio ušteđevine koju drži na tekućem računu po viđenju. Već na vratima napustio me strah od gužvi i čekanja jer na moje veliko iznenađenje poslovnica banke je gotovo potpuno prazna. :huh:. Nakon kraćeg razgovora na šalteru s djelatnicom potrebno je još obaviti razgovor sa šeficom poslovnice koja majci postavlja niz pitanja o obveznicama nebi li utvrdila da gospođa razumije kakav je to vrijednosni papir i što to ona kupuje te da li je mentalno zdrava i razumna. Nakon sto je mama uspješno polozila ispit iz predmeta “Osnove državnih obveznica “obavještava nas da ćemo transakciju provesti nakon sastanka s osobnim bankarom, ali za razgovor s njime postoji lista čekanja i naredna dva dana svi termini su zauzeti. ^^

Ne znam da li sva ta kompliciranja imaju svrhu odvraćanja od kupnje ili je to zbog maminih godina ili zbog visine iznosa za kupnju obveznica, ali strpljenje mi je netragom nestalo, prebacim mamin novac na svoj račun i s nekoliko klikova preko Georgea kupim obveznice i postanem vlasnik,( doduše samo formalni) maminih obveznica koje svojevoljno nikad ne bih htjela vidjeti u svom portfelju. ^^

kolegice, nudim se da me posvojite (može i Vaša mama) :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 23, 2023 at 8:40 PM
    Quote from Brunos
    Quote from Moller

ispričavam se, gledao sam obični račun, tamo ne mogu kupiti ništa za novac na računu, a ta investorski račun ne želim ništa kupovati osim dijonica

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 23, 2023 at 8:42 PM

Pa napisi koja to banka komplicira tako jednostavnu stvar 😀

A cuj sigurno je bankama u interesu da građani ne pokupe, jer ce njima ostati vise, a onda ce to uvaljati ovim plasljivim na 2 godina za 1,5% pa ce ekipa bit sretna kako je uhvatila super kamatu 😅

Iako svi koji zive u privatnoj kuci, pogotovo uz obalu, otocima nemaju bas puno financijskog znanja. Zadovoljavaju se sa 3,5%, a da stave solare na kucu dobili bi tih 3,5% u 2-3 mjeseca godisnje. Ako dobro isplaniraju i isprojektiraju snagu i potrosnju sa grijanjem i 14-16% godisnjeg povrata sljedecih 20-25 godina,

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 23, 2023 at 8:44 PM
    Quote from D_artagnan

A cuj sigurno je bankama u interesu da građani ne pokupe, jer ce njima ostati vise, a onda ce to uvaljati ovim plasljivim na 2 godina za 1,5% pa ce ekipa bit sretna kako je uhvatila super kamatu 😅

Iako svi koji zive u privatnoj kuci, pogotovo uz obalu, otocima nemaju bas puno financijskog znanja. Zadovoljavaju se sa 3,5%, a da stave solare na kucu dobili bi tih 3,5% u 2-3 mjeseca godisnje. Ako dobro isplaniraju i isprojektiraju snagu i potrosnju sa grijanjem i 14-16% godisnjeg povrata sljedecih 20-25 godina,

nemojte navlačiti ljude kada se zna da solari donose prinos samo danju, a kamata ide i danju i noću😀

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • February 23, 2023 at 9:04 PM
    Quote from D_artagnan

PBZ

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 23, 2023 at 9:34 PM

A cuj ipak milijarda kuna ce bankama izaci sa njihovih racuna, ako ekipa bude pametna koja ima lovu na racunima, koju su besplatno koristili bez naknade. Pa otezavaju koliko mogu.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 23, 2023 at 10:20 PM
    Quote from D_artagnan

A cuj ipak milijarda kuna ce bankama izaci sa njihovih racuna, ako ekipa bude pametna koja ima lovu na racunima, koju su besplatno koristili bez naknade. Pa otezavaju koliko mogu.

Milijarda ojra, ne kuna, a nekako imam osjećaj za feeling da ovo nije zadnje izdanje euroobveznica, pa pretpostavljam da banke baš i nisu previše oduševljene s tim. Do sada su za ušteđevinu plaćale gotovo pa 0% kamata, a uzimale po 3-4-5% za stambene i gotovinske kredite, pa do čak 9% kamate po minusima na tekućem računu.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 23, 2023 at 10:36 PM
    Quote from BudFox
    Quote from D_artagnan

Milijarda ojra, ne kuna, a nekako imam osjećaj za feeling da ovo nije zadnje izdanje euroobveznica, pa pretpostavljam da banke baš i nisu previše oduševljene s tim. Do sada su za ušteđevinu plaćale gotovo pa 0% kamata, a uzimale po 3-4-5% za stambene i gotovinske kredite, pa do čak 9% kamate po minusima na tekućem računu.

U studenom dospijeva domaća obveznica od 11,5 milijardi kuna (izdana prije 6 godina).

Ako refinanciranje kod banaka bude preskupo, država će se obratiti opet narodu. Na koncu banke ionako novac od građana posude državi, one uzmu kamatu, a narodu k.....

Mi smo sada punopravna članica eurozone i za nas sada vrijede pravila za Jupitera(makar malog Jupitera), a ne za vola.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • February 25, 2023 at 8:36 AM

Neno i dalje vise voli ZSE, Prpa trpa lovu u kripto dok Ljubo jos racuna u kunama.

Ljubo Jurčić: ‘Uložit ću sto tisuća eura!‘; Nenad Bakić: ‘Ja neću ništa, iako je to dobra prilika‘
    Prvi put, u Hrvatskoj u srijedu je u 8 sati počeo upis državnih obveznica namijenjenih građanima, tzv. narodnih obveznica
    novac.jutarnji.hr

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Ulaganje u obveznice

363 Replies, 2 years ago
  • Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

178 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt