Da, neznam zasto se stalno prica o konobarima i napojnicama?
Pa to im je posao, kao doktoru, zubaru njegov, medicinskoj sestri… rađe bi nagradio stomatologa koji mi je sredio zub nego sto mi netko skuhao kavu, donio pivo 🙃
Pa to im je posao, kao doktoru, zubaru njegov, medicinskoj sestri… rađe bi nagradio stomatologa koji mi je sredio zub nego sto mi netko skuhao kavu, donio pivo 🙃
dobro zapazanje. a kad doktor uzme kuvertu onda je to mito a konobaru je to za trud i bolju kavu kao da se doktor ne trudi da bolje zasije ako dobije mancu
sada su i mediji poceli potencirat te napojnice, iako je prije bilo normalno da ne das napojnicu uopce, pa se nekako pocelo zaokruzivat, a sad vec guraju onaj americki 10/20%
nije mi problem ostavit mancu, ali mi je najgore kada se to ocekuje od mene ili prisiljava
ako je tako onda digni cijene 20% i pusti me na miru
poceo sam to primjecivat od uvodjenja eura, jer ne koristim gotovinu vise, mrzim euro i kovanice
i svaki put kad placam karticom i ne ostavim mancu, jer gotovine nemam, mrkli pogledi i uzdisanja
razocaravajuce
Ma ok, da zokruzis onaj sitnis od par centi sada, ali ocekivati da ces svakom ostavit neki % hmmm, mogu samo ako znam osobu, neovisno koji posao odradila, ali ovako redom nije mi bas normalno, jbga.
Kad čitam ove članke poput gore navedenog pitam se da li poreznu politiku u Hrvatskoj vodi HDZ ili Možemo ? Idu li oni u koaliciju ?
Jer u članku se samo spominje Zagreb i Bakić kao da oni upravljaju cijelom državom.
Ma to HDZ pusta mozemo da pricaju, da ih građani prekrize i ne glasaju za njih 😅😅, ali svi zajedno ti “strucnjaci” vjerovatno nemaju puno dana radnog staza u realnom sektoru.
Oni su navikli na sigurnu placu iz proracuna i uhljebistana, pa zato laprdaju svasta 😒
Evo, zeznuli nas hdz, sdp, mozemo, hns i ostali, pa zasto ne izabrat neke nove?
Kao i u zivotu, ako ti ne odgovara decko, cura, zena, muz, prijatelj itd jednostavno krenes dalje i biras nove ljude.
i t r.
Trebao si bitno izvući iz članka...hvala HDZ
Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi.
Bome hebeno kad ti vidiš koliko toga što zaradiš ode u bunar bez dna.
Ono OK zdravstveno i mirovinsko, al poslje na porez ti ode četvrtina ili trećina... a onda kad bio što kupiš ode još četvrtina..
Baš da se zapitaš dali se i isplati radit il bolje se zahebavat ...
Država sve više prikuplja općenito poreza, al ni malo priče o smanjenju poreznog opterećenja, nego kao sad će oni vidjeti tko je neopravdano podizao cijene ,
Na mirovinsko i zdravstveno nije ok, tamo ode previse puno para koje nikad neces vidjet.
Puno bolje bi prosli svi kada bi te pare stavljali u neki ETF, svi bi bili miljunasi na kraju.
Takodjer znam puno ljudi, a i ja isto koji moraju obavljat preglede kod privatnika jer kod javnog cekas po godinu dvije dana.
Tak da mi je jos gore jer placam nesto sto ne koristim, i jos placam dodatno.
Na mirovinsko i zdravstveno nije ok, tamo ode previse puno para koje nikad neces vidjet.
Puno bolje bi prosli svi kada bi te pare stavljali u neki ETF, svi bi bili miljunasi na kraju.
Takodjer znam puno ljudi, a i ja isto koji moraju obavljat preglede kod privatnika jer kod javnog cekas po godinu dvije dana.
Odem kod privatnika, platim, a pregled na koji me naruce za pol godine , godinu, iskoristim pa se opet iskontroliram .
Nema razloga ne obavit nesto dva puta godisnje, na kraju krajeva , sve je to placeno.
Necemo ni u kaficu narucit kavu i otic a da je ne popijemo .
Radi se o tome da svaki mjesec placas zdravstveno iako ga ne koristis, i to velik iznos od 16.5%
Najgore prolaze zdrave mlade obrazovane osobe, jer umjesto da zdravstveno ima neku cijenu, ono ide na cijelu bruto placu.
Sad zamisli koliko to para ode, na nekog tko ima 3/4 tisuce eura placu, na zdravstveno mu ode 600/700 eura, svaki mjesec
Toliko ni u americi ne placas zdravstveno.
evo bitno iz clanka za nas ulagace :
Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi. Kako su doznali 24 sata iz Ministarstva financija, spremni su te poreze, koji sad iznose 10 posto, povećati do 11 posto kad se ukine prirez kako bi porezno opterećenje ostalo jednako kao nekad s prirezom.
evo bitno iz clanka za nas ulagace :
Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi. Kako su doznali 24 sata iz Ministarstva financija, spremni su te poreze, koji sad iznose 10 posto, povećati do 11 posto kad se ukine prirez kako bi porezno opterećenje ostalo jednako kao nekad s prirezom.
Bravo kolega(kad su veći mene izignorirali)...bave se nebitnim stvarima. Ušteda na prirezu taman za jedno zimovanje platiti
A istina, sa ovakvim zdravstvenim i listama cekanja svako uplacivanje u sustav je blesavo, mozda bolje da se komplet urusi, pa bi se napravilo novo iz temelja, jer ovolike liste cekanja su van svake pameti…
meni su majku sa slomljenom rukom/sakom, narucili na CT te iste ruke za godinu i pol dana
sta rec, koju posluku porati
normalno da sam joj platio privatno, no za sto je ona placala zdravstvo 50 godina, ni sama ne zna
Bolje da ne komentiram.
A najgore je sto sve vise mladih podrzava ovakve gluposti.
Zamisli ti raspravljat o tome kako bi nekome uzeo njegovu ustedjevinu ili nekretninu, i dao je drugome.
Nemoj ovakve stvari stavljat odmah me na pivo tjera