1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Nekretnine

Porez na nekretnine

• Manu
  • July 15, 2022 at 11:18 AM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 11, 2023 at 10:25 AM
    Quote from accountant

Imam rješenje za gore opisani problem potražnje za nekretninama, zove se porez na nekretnine. I ne zaboraviti u paketu ni porez na nasljeđivanje istih. Takav porez na nekretnine mora biti izdašan i približiti ga što je više davanjima na nesamostalan rad (ne porezu na dohodak, već davanjima s doprinosima). A nasljedstvo oplesti s 50%. Inače ćemo nasljeđivati apartmane kao što se na fakultetu nasljeđuju sigurna radna mjesta, sin dođe na tatino mjesto. I onda nećemo sjediti na guzicama i ubirati 'plodove rada'. Nizozemska bolest.

A onima koji će odmah skočiti na zadnje noge i reći da i druge zemlje, koje imaju visoku stopu poreza na nekretnine i nasljedstvo, i dalje imaju visoke cijene kvadrata... mogu odmah odgovoriti : Zadar će biti Zadar, a Zagreb Zagreb, kvalitetne lokacije neće pasti. Ali bi zato ostatak tržišta prodisao, stranci bi shvatili da im se više ne isplati kupiti vikend appt u Splitu, kod nasljeđivanja ne bi se samo dijelilo na jednake dijelove jer bi na svoj dio platio porez, već bi ta nekretnina završila na tržištu i netko bi je uredio.

Kratkoročni efekt bi sigurno bio takav, no nema političara i min. financija s mudima. Eto

Kad čitam vaše komentare, kao da čitam Marxov manifest, ali pomaknut malo ulijevo. Da se ovako nešto uvede ja bih momentalno prestao raditi ili bih potegao koji kontakt da se zaposlim u državnoj službi gdje ne bih radio pola sata dnevno, i ne bi mi mogli dati otkaz. Imao bih taman toliko da imam što jest, a da ništa više ne pridonesem vašoj truloj viziji društva.

Koja je poanta rada i stvaranja ičega, pa bolje ležat na kakvoj socijali nego se puno mučit, ako će nam se sve ionako ukrasti.

Vi ste osoba s jako opasnim namjerama, ja ne radim za malog Muju nego za svoju djecu.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 10:30 AM

znaci ti bi uveo porez, na nesto sto si vec kupio? svake godine?

i ako netko ne plati porez uzeti mu nekretninu?

oprosti, ali meni to nije normalno. to se onako kosi sa zdravim razumom.

ne znam kako mozes mislit da bi to rijesilo bilo sto

osim sto bi obicne ljude sprijecilo da investiraju u nekretnine, da kupuju svoj stan, i podiglo najamnine i cijene apartmana, a dobar njih i zatvorio

"stranci" nemaju sta shvatiti nista. ljudi zaboravjaju da ima previse ljudi na svijetu, i da uvijek ima onih koji imaju puno vise od drugih

ako jedna klasa turista shvate da im se vise ne isplati, doci ce drugi kojima ce se isplatiti i kojima ce to biti investicija

ponovno povlacim paralelu sa amerikom, gdje pojedini ljudi ili korporacije imaju na tisuce stanova koje iznajmljuju i kontroliraju

to bi se desilo i ovdje, kupovna moc nekretnina za obicne ljude bi pala, bogati i korporacije bi to preuzele

to se donekle desava i po istri i dalmaciji, gdje imas ruse,ukrajince, kazastance koji vjerojatno peru lovu i rade velike vile koje zjape prazne

a pokupovali su skoro pola sela jer se razbacuju novcima sakom i kapom

a zamisli kako bi tek bilo kada bi svi ti ljudi koji imaju zemlju bili primorani placat porez na nekretnine

pa jos vise bi bili prisiljeni prodat zemljista strancima

i za 10 godina sve ce drzati pojedinci i korporacije

mozemo biti sretni sto smo jedni od rijetkih u svijetu gdje stanovnistvo ima vecinu svojih nekretnina

mi bi sami sebi pucali u nogu jer smo zavidni od ljudi koji imaju 4/5 apartmana

na kraju ce taj ih imat 8 a ti neces imati ni jednu

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • March 11, 2023 at 10:38 AM
    Quote from zdenkic

...

Znači kad ulažem u dionice, nisam već platio porez?

Što se tiče teze o 'malom čovjeku'... zašto bi on morao inestirati u nekretnine? Serijski investitor u apartmane, jel to vizija hrvatskog kapitala? Jedina vizija koju imamo od kad je samostalnosti?

Pa po vašim postovima izgleda da jest

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 11, 2023 at 10:40 AM
    Quote from accountant
    Quote from zdenkic

...

Što se tiče teze o 'malom čovjeku'... zašto bi on morao inestirati u nekretnine? Serijski investitor u apartmane, jel to vizija hrvatskog kapitala? Jedina vizija koju imamo od kad je samostalnosti?

Pa po vašim postovima izgleda da jest

Ti ne plaćaš porez na vlasništvo dionica, nego samo na dividendu i kapitalnu dobit pod uvjetom da se ista ostvari.

S druge strane ljudima bi krao nekretnine, i uveo im porez na vlasništvo.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 10:40 AM
    Quote from accountant

A nasljedstvo oplesti s 50%

lol, ma kako mozes tako nesti napisati?

znaci ja da se ubijam cijeli zivot da bih svojoj djeci priustio bolji zivot, i kada ja umrem, drzava im uzme pola?

ne samo to, nego vjerojatno im uzme sve, jer nece imat novaca platiti 50% poreza, pa ce morat prodat nasljedstvo da bi dali drzavi pola

i umjesto da imaju korak unaprijed radi mene, oni budu isli unazad

koja vam je to opsesija uzimati drugim ljudima i davat drzavi?

ne shvacam mentalni sklop tih ljudi, koji bi se obogacivali tudjim radom

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 11, 2023 at 10:46 AM

Zato zdenkic ja kazem da se to uvede momentalno bih prestao talasati u privatnom sektoru, uhljebio bih se kao najgori parazit i ne bi nista vise stvarao.

Pa kad odapnem ne bi imali sto ukrasti.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 11, 2023 at 10:50 AM

S obzirom da smo jedinstveno tržište i fiskalna politika bi trebala biti barem približno slična kao u ostatku EU kad već primanja ne mogu biti. Međutim fiskalna politika je izrazito na štetu onih koji financiraju i državni i lokalne proračune, mirovinsko i zdravstveno a to su zaposleni i njihovi poslodavci.

Onome tko zaradi od rada 50 000 eura godišnje država će u startu uzeti 20 000 bez obzira što je i prošli mjesec i bezbrojne mjesece prije platio toliko. I tako cijeli radni vijek.

Onome tko zaradi od apartmana 50 000 eura država će uzeti možda tisuću eura. I taj onda razliku opet reinvestira u nove apartmane.

I objašnjenja tipa platio sam već porez kad sam kupovao armaturu za apartmane su bezveze.

Razumijevanje ovih očitih razlika nije pitanje emocija nego elementarne inteligencije.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 10:51 AM

ja ću se vratiti na našu "stručnjakinju".

ako misli da je javni stambeni fond dobro rješenje, onda nema moralni hazard.

a ako misli da je porez na nekretnine rješenje, onda ga, itekako, ima, jer dobro zna šta bi to značilo za cijenu nekretnina i sutra, proviziju agentima.

prosto ko pasulj

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 10:51 AM

pridruzujem se, odmah kljuc u bravu, sve rasprodat, i pocet visiti po fejsu zahtjevajuci vise para od ljudi koji rade

a mogao bih i sad na pivu odmah jer mi ovakve rasprave dizu zivce :D

Quote from Manu

I objašnjenja tipa platio sam već porez kad sam kupovao armaturu za apartmane su bezveze.

Razumijevanje ovih očitih razlika nije pitanje emocija nego elementarne inteligencije.

nisu bezveze

radis da bi ustedio nesto i kupio novcima na koje si vec platio veliki porez

a sada umjesto da kupis, budes rentao, i nikad neces moci biti vlasnik neceg

Edited once, last by zdenkic: Merged a post created by zdenkic into this post. (March 11, 2023 at 10:54 AM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 10:58 AM
    Quote from Manu

S obzirom da smo jedinstveno tržište i fiskalna politika bi trebala biti barem približno slična kao u ostatku EU kad već primanja ne mogu biti. Međutim fiskalna politika je izrazito na štetu onih koji financiraju i državni i lokalne proračune, mirovinsko i zdravstveno a to su zaposleni i njihovi poslodavci.

Onome tko zaradi od rada 50 000 eura godišnje država će u startu uzeti 20 000 bez obzira što je i prošli mjesec i bezbrojne mjesece prije platio toliko. I tako cijeli radni vijek.

Onome tko zaradi od apartmana 50 000 eura država će uzeti možda tisuću eura. I taj onda razliku opet reinvestira u nove apartmane.

čekaj, jel ti stvarno misliš da tamo porez na nekretnine rješava nejednakosti?

ako misliš, onda mi objasni zašto su i tamo nekretnine poskupile, a ne pojeftinile.

i zašto ljudi tamo prosvjeduju protiv tih istih nejednakosti.

koja je svrha u copy/paste rješenjima, kad ista dokazano ne funkcioniraju?

istom logikom se sad vode i u ministarstvu obrazovanja di razmišljaju o povećanju kvota za gimnazije, a ne za zanatske škole, jer je tako i vani, u potpunosti apstrahirajući posljedice, koje su i sada, itekako, vidljive

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 11, 2023 at 10:59 AM
    Quote from Manu

Ovakve floskule su laž i jako opasne. Gadi mi se koliko se stalno laže da se malo poreza plaća na iznajmljivanje.

Dakle, da bi se nekretnina stekla, već si morao platiti poreze na sve plaće dok si uštedio novce, a potom si sagradio ili kupio nekretninu na sav materijal i rad s PDV 25%.

Da bi ti od apartmana zaradio 50.000 eura, moraš imati minimalno 100.000 eura prihoda, a s ostalom polovicom financiraš državu. Prvo, paušalno je do 300.000 kuna, a 50.000 eura je više od toga, tako da ćemo zanemariti što ste namjerno pregazili i vrijednost tog paušala nakon kojega ulazite u sustav PDV-a.

Osim što plaćate porez po krevetu, koji je otišao do 200 eura u mnogim sredinama, plaćate i boravišnu taksu. Od one cijene koju vidite na stranicama odbijete 20-30% jer to uzme agencija.

E sad rođo moj, dolazi ono najbitnije, što očito ne kužiš jer se s apartmanima nisi oznojio. Gdje si uračunao cijenu čistačice ili rad vlasnika kad čisti i priprema apartman nakon svakog gosta. Gdje si uračunao troškove struje, vode, čistoće i svih ostalih komunalija. Gdje si uračunao pranje lancuna i ručnika koji su redovito žuti od raznih krema, pa gledaj koliko ti praonica naplati za korištenje teških kemikalija. Inače te ručnike možeš nakon svake sezone sve baciti i kupiti nove.

Gdje si uračunao redovitu sanaciju/popravke, kupovinu i obnavljanje namještaja i tehnike. Jesi ikad imao bazen, je li znaš koliko koštaju klor, aligicidi, ph, koliko pumpa košta i troši, koliko košta filtar za vodu, koliko vode isparava iz bazena dnevno i koliko se vode općenito troši ? Savjetujem ti da odeš na neku web trgovinu bazenske tehnike i pogledaš cijenu sondi, automatskog kloriranja, itd., pa ćeš pasti na guzicu.

Jesi svjestan da svake 2-3 godine treba bojati sve zidove od turista koji to sve nebrigom i nemarom zamaste, od otisaka prstiju i raznih crta zidovi izgledaju užasno.

99% što ste za veće poreze "apartmanđijama" pojma nemate koliko jedan iznajmljivač zapravo mora kupovati, obnavljati i generalno raditi da bi to sve bilo funkcionalno. Međutim, ima ona poslovica, pazi što želiš, možda ti se i ostvari.

Na kraju shvatite, iznajmljivaču nijedan jedini rashod nije porezno priznat, iznajmljivač sve plaća sam.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 11, 2023 at 11:01 AM
    Quote from accountant
    Quote from zdenkic

Znaci zelite placat porez zato sto drzite dionice(nekretnine) nakon toga placate porez na prodaju dionica (nekretnina) i kad umrete zelite da vam obitelj ne nasljedi dionice(nekretnne) nego 50% zelite dat drzavi od svoje ustedjevine-dionica-kesa i nekretnina?

stvarno zelite da svu vasu mukom stecenu imovinu(nekretninu-keš-dionice) naslijedi drzava u iznosu od 50% ili ste mislili da samo treba uzet 50% onoga sto vi trenutno ne posjedujete (nekretninu)a da dionice-ustedjevinu-itd... ne treba oporezivat s 50% u nasljedivanju

Kao sto je netko spomenuo tako nije bilo ni za vrijeme Tita. nakon par godina sve bi postalo društveno vlasnistvo a svi gradjanji bi postali podstanari bez ijedne nekretnine - dionice ili kesa u djepu.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 11:05 AM

to uvijek neradnici misle kako drugi samo sjede u kaficu a lova kapa, a oni ni malim prstom nisu mrdnuli

apartman si dobio besplatno, apartmani se sami ciste, rezije ne postoje, nema poreza nema pristojba, ni pdva na provizijske usluge agencija...

turisti sami ulaze i odlaze, ne piske i ne kakaju, perpetum mobile apartman koji ima popunjenost 373 dana u godini

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 11, 2023 at 11:10 AM
    Quote from zdenkic

to uvijek neradnici misle kako drugi samo sjede u kaficu a lova kapa, a oni ni malim prstom nisu mrdnuli

apartman si dobio besplatno, apartmani se sami ciste, rezije ne postoje, nema poreza nema pristojba, ni pdva na provizijske usluge agencija...

turisti sami ulaze i odlaze, ne piske i ne kakaju, perpetum mobile apartman koji ima popunjenost 373 dana u godini

upravo tako. i onda se u clanku napise da je dohodak oporezovan s npr 18000kn godisnje a povlasteni iznajmljivac daje 300kuna po krenetu do 300 000kn. i nijednom rijecju ne spomene koliko to kreveta moras imat i koliko t odana moras iznajmljivat i po kojoj cijeni da bi dogurao do 300 000kn

citatelj odma misli da iznajmljivac daje godisnje 300kn a zaradjuje 300000kn . da ne spominjem da je taj krevet kostao, da posteljinu treba prat da je cigla oko kreveta takodjer kostala itd. da klima-komunalije -struja-odrzavanje te radnik koji to sve radi takodjer kosta i da se sve to mora platit iznajmljivac a radnik s dohodkom to ne placa jer to placa poslodavac(iznajmljivac).

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 11:18 AM

nakon svih ovih upisa, definitivno ozbiljno razmišljam da sve svoje nekretnine objedinim u jednu firmu, uživam benefite poreznih olakšica i portfolio diverzificiram, što bi bilo za turistički najma, a što ne.

kako stvari stoje, sve ide u tom smjeru, jer njušim da će ovo kačiti isključivo fizičke osobe, a ne banke, crkvu, fondove, itd.

nekretnine će, jednostavno, uvijek rasti u cijeni, jer će, zbog nerada i neadekvatne stambene politike uhljeba, uvijek biti scarce asset 🤷

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • March 11, 2023 at 11:20 AM

Paulie

vidim pišeš da se svi znoje od rada s tim apartmanima jer 'treba platiti čistaćicu' i 'pospremiti iza gosta'

što je najbolje, ja zaista počistim iza sebe kad napuštam apartman

no svi se svejedno bave apartmanima ili rječima jednog mog poznanika, koji je u Crikvenici kupio apartman za rent, samo radim/kopiram što i drugi rade!

pa kako to kad se toliko plaća državi?

aaaaaaaa pa visoki su doprinosi na plaću i porez i prirez... ovo je ipak bolje, gosti stalno dolaze

u isto vrijeme, svugdje fali konobara, kuhara, ali bogami i knjigovođa (ako niste znali)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 11, 2023 at 11:24 AM
    Quote from accountant

Paulie

vidim pišeš da se svi znoje od rada s tim apartmanima jer 'treba platiti čistaćicu' i 'pospremiti iza gosta'

što je najbolje, ja zaista počistim iza sebe kad napuštam apartman

no svi se svejedno bave apartmanima ili rječima jednog mog poznanika, koji je u Crikvenici kupio apartman za rent, samo radim/kopiram što i drugi rade!

pa kako to kad se toliko plaća državi?

aaaaaaaa pa visoki su doprinosi na plaću i porez i prirez... ovo je ipak bolje, gosti stalno dolaze

u isto vrijeme, svugdje fali konobara, kuhara, ali bogami i knjigovođa (ako niste znali)

Display More

treba ovdi gledati i koja će zanimanja uskoro zamijeniti AI, a, bogami, ono di je fizički rad neophodan ili robotski rad preskup, to sigurno nikad neće

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 11, 2023 at 11:26 AM

Prosjecna popunjenost apartmana u hrvatskoj (podaci od ministarstva) je 50ak dana.

Znaci tih 50 dana pomnozis sa prosjecnom cijenom apartmana, koja je 60 eura.

To je 3 tisuce eura. PRIHODA.

Oduzmi od tri tisuce eura rezije, porez, pausal, pdv, cistacicu, potrosni materijal, a i taj apartman je na kraju kostao.

Pa i da ne platis nista poreza ni troskova, i da cijelih tri tisuce eura zadrsis, ako si apartman platio 150 000, znaci da si isplatio apartman i dosao na nulu nakon 50 godina.

Naravno, gornja racunica je samo prosjek.

I nitko ne tvrdi da se ne moze zaraditi, normalno da moze, i to puno vise nego prosjek, ali moze se zaraditi radom i trudom i upornoscu.

Nije to tako da kupis apartman i odjednom si milijunas nakon dvije sezone kao sto novinari i neradnici vole lupetat.

cesta je uzrezica kod nas, kao sto je i accountant rekao "pa da se ne isplati onda nebi iznajmljivali", pa normalno, nebi ni ljudi isli na posao da im se ne isplati, rade i dobiju placu za to, s time da svi kukaju kako su place male.

ali kada se netko odvazi na nesto privatno, i ulozi svoje novce i vrijeme, da bi se maknuo od te male place

e onda ne moze brale, odmah ti moramo uzet sve, vrati se nazad kod nas u konzum da zajedno kukamo

ok dosta vise od mene za ovo jutro, dobiti cu infarkt ^^

• tupko
    Početnik
    Reakcija primljeno
    7
    • March 11, 2023 at 11:31 AM
    Quote from accountant

A onima koji će odmah skočiti na zadnje noge i reći da i druge zemlje, koje imaju visoku stopu poreza na nekretnine i nasljedstvo, i dalje imaju visoke cijene kvadrata... mogu odmah odgovoriti : Zadar će biti Zadar, a Zagreb Zagreb, kvalitetne lokacije neće pasti. Ali bi zato ostatak tržišta prodisao, stranci bi shvatili da im se više ne isplati kupiti vikend appt u Splitu, kod nasljeđivanja ne bi se samo dijelilo na jednake dijelove jer bi na svoj dio platio porez, već bi ta nekretnina završila na tržištu i netko bi je uredio.

Kratkoročni efekt bi sigurno bio takav, no nema političara i min. financija s mudima. Eto

Molim za Vaš komentar slijedećeg scenarija:

- troje djece nasljede stan roditelja

- jedno dijete plati porez na svoju trećinu nasljedstva, ali drugo dvoje ne želi

- tko će biti vlasnik stana?

Molim uzeti u obzir Ustav Republike Hrvatske:

- članak 3. : "nepovredivost vlasništva"

- članak 48. : "Jamči se pravo vlasništva. Jamči se pravo nasljeđivanja."

Istina, postoji i članak 50. : "Zakonom je moguće u Interesu Republike Hrvatske ograničiti ili oduzeti vlasništvo, uz naknadu tržišne vrijednosti".

Ali ne zaboravite na događaje iz 1573. godine zbog zlouporabe prava (feudalaca).

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 11, 2023 at 11:42 AM

Moram jedino reci da je hrpa tih apartmana i kuća naslijeđena.. i k možda malo preuređena..tako da je ispaltivost puno prije od 50 godina

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Porez na nekretnine

911 Replies, 2 years ago
  • Nekretnine opcenito u HR

904 Replies, 5 years ago
  • Porez na iznajmljivanje nekretnina

100 Replies, 2 years ago
  • Iznajmljivanje nekretnina

26 Replies, A year ago