za tu situaciju i reakciju "nadležnih stručnjaka", mislim da je svaki komentar suvišan. sramota je preblaga riječ.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
talibani i kinezi odlično surađuju. bačena lova američkih poreznih obveznika. pola ukradeno pola bačeno. paradigma zapadih medija se je već odavno promjenila. većina muslimana je protiv zapadne šuplje priče. putin je jednom rekao da su ameri napravili stratešku grešku jer su se zavadili sa narodima bliskog istoka koji su puno pametniji od njih samih.
Da, tako su pametni ovi sa bliskog istoka da eto svjetski razvoj oni predvode.. svasta se nece ovdje procitati.
Da nemaju nafte i plina, na razvoju bi bili na razini afrike, kolika je tehnoloska i zivotna razlika sa zapadom.
Realno ovaj nagli prelazak na obnovljive izvore, pogotovo u automobilskoj industriji, koji je stvarno i meni neshvatljivo brz, je vjerovatno okidac za ovaj rat, jer su to zadnji trzaju ovih koji imaju sve te goleme izvore nafte i plina. Nakon toga postaju beznacajni. A i Kina je jako rasla zahvaljujuci tom “nepametnom” zapadu koji je tamo preselio glavne proizvodnje sve tehnologije, pa sada ovi preuzimaju primat
-
ne znam koliko godina imaš i kakve si škole išao ali bi ti preporučio da proučiš zlatno doba islama i njihov doprinos spašavanja antičkog nasljeđa i kulture. matematiku su smislili amerikanci pa se po njima i brojevi zovu. što se tiče ekologije u prevozu to ćeš osjetiti puno brže nego što se nadaš. to ti je ono kad hodaš pješke ili na biciklu. neće više biti nafte za šareni papir. arapi će koristiti svoju, rusi svoju, englezi svoju, nijemci i talijani isto svoju. tko bude imao višak čak će ga i prodavati kome poželi i za šta poželi. ja ne znam je li ima išta lakše zamisliti nego taj napredni svijet bez nafte, plina, urana i ugljena.
-
Slovačka odobrila raspoređivanje NATO-ovih snaga: "Budući da očekujemo napade Rusije na ukrajinski aerodrom blizu granice..."Slovački parlament u utorak je odobrio stacioniranje NATO-ovih stranih vojnika u zemlji, kojih bi broj mogao dosegnuti 2100.dnevnik.hr
Nisu ovo dobre vijesti.
Samo je jedan je prst brži od pameti dovoljan da sukob Eskalira
-
Ukrajina gubi ovaj rat i to uvjerljivo.
Kijev i Harkov su okruzeni, Mariupol se razara je su tamo "Bandere" koji se nece predati jer znaju sto ih ceka ako padnu u ruke Rusima, a najvaznije od svega, 50.000 najboljih Ukrajinskih vojnika na Istoku je u okruzenju, ne moze ih se izvuci, a pitanje je do kad ce se drzati. Ti vojnici su trebali izvesti "Oluju" na Donbass, ali Putin je napao prvi.
Šta Zelensky i Zapadni mediji pricaju za to vrijeme? Rusi su iscrpljeni, Ukrajina ce ih rasturiti, pitanje je dana. Samo ako Putin ne napravi neku glupost kao npr. takticko nuklearno oruzje ili... kemijskol-biološko?
A NATO se mobilizira i gomila snage uz Ukrajinu.
Bojim se da se samo ceka zeleno svjetlo da NATO krene, a to bi po dobrom starom Americkom obicaju mogao biti neki false flag sa kemijskim oruzjem po civilima koji su Rusi u"ocaju" koristili da bi ih "kaznili" jer se predobro brane, kao nedavno Asad...
Trump tada nije zagrizao pa je maknut, Biden ce raditi sto mu se kaze. Bojim se da je eskalacija rata jako blizu, a koliko smo mi sigurni moglo se vidjeti nekidan na Jarunu...
PS: Ameri su ovu priliku dugo cekali, bojim se da je nece propustiti...
-
Uz sve interpretacije, novinarske članke pristrane ili nepristrane treba gledati comodities.
Oni određuju koliko je blizu kraj rata i mislim da su najpouzdaniji indikator.
Zlato i nafta su drastično pali.
-
Strašno je koliko je ljudi napumpano da pokažemo mišiće Putinu i da se ide u juriš na Moskvu, pa da opalimo djedicu po nosu! Neka vidi ko smo! Isprani mozgovi!
-
...
PS: Ameri su ovu priliku dugo cekali, bojim se da je nece propustiti...
pa već su u ratu ameri, onako kako oni to vole: ukapljeni plin (šteta što nemaju više kapaciteta za izvoz) i uvaljuju oružje na veliko
pod krinkom diplomacije i zaštite NATO granica što god to bilo
super mi je kako smo jučer na modrom nebu iznad Zagreba (sad je popularno opet jel' da; nego zašto Vlatkica nije nastupila kao mentor u Zvijezde pjevaju?) digli one bučne kante taman za vrijeme presice, btw bili su i Migovi: Prelet Rafalea i Migova (vecernji.hr)
ne bu nas nitko...
-
Uz sve interpretacije, novinarske članke pristrane ili nepristrane treba gledati comodities.
Oni određuju koliko je blizu kraj rata i mislim da su najpouzdaniji indikator.
Zlato i nafta su drastično pali.
to je bilo pravilo koje je vrijedilo do nedavno. vidite da se puštaju na tržište i strateške rezerve nafte. izuzmimo iz računa ameriku koja ima svoju naftu pa vrlo lako možemo doći do neke spoznaje koliko je preostale nafte u opticaju (samo da znate da se i tu brojke lažiraju ali da se nešto sa sigurnošću zaključiti). i onda glavno pitanje: koliko je nafte u zadnjih par godina izašlo iz petrodolarskog sustava? već ide priča (do kraja ovog mj.) o petroyuanu. nemojte zaboraviti ovi poremećaji su tektonski. ništa više neće biti kao prije u međunarodnoj razmjeni. mi već živimo u tom svijetu samo to još treba publici prezentirati. vjerovali ili ne za budućnost toga svijeta jedan iran je važniji od kompletne zapadne evrope.
-
ne znam koliko godina imaš i kakve si škole išao ali bi ti preporučio da proučiš zlatno doba islama i njihov doprinos spašavanja antičkog nasljeđa i kulture. matematiku su smislili amerikanci pa se po njima i brojevi zovu. što se tiče ekologije u prevozu to ćeš osjetiti puno brže nego što se nadaš. to ti je ono kad hodaš pješke ili na biciklu. neće više biti nafte za šareni papir. arapi će koristiti svoju, rusi svoju, englezi svoju, nijemci i talijani isto svoju. tko bude imao višak čak će ga i prodavati kome poželi i za šta poželi. ja ne znam je li ima išta lakše zamisliti nego taj napredni svijet bez nafte, plina, urana i ugljena.
Pusti sta je bilo pred parsto ili tisuca godina. Ne zivis po tom obrascu i takvim stilom danas.
Veliki problem je upravo to sto nafta, ugljen bi postali uskoro puno manje bitni uz obnovljive izvore energije, fizijske reaktore, elektrovozila ili na vodik, koja su se tako brzo i masovno pocela izbacivati. I sam sam mislio da ce to biti onako usput, paralelno, da nema sanse da ce izbaciti klasicna vozila zbog kompletne industrije koja lezi na njima.
Jos fali da se izbaci fiat valuta i okrene kriptu blockchain tehnologiji i NFT prenosu i dokazivanju vlasnistva na svjetskoj razini, da nema gotovine, pecata i drzavnih intervencija pa da se puno lakse nadzire kriminal, mafija, droga, politicke igre, vjerovatno i to ide u sljedecem razdoblju kroz 10-15 godina. Osim ako bas ta ekipa to ne zeli pa zato i pokrece unistavanje, vrag ce ga znati.
Ista situacija je bila sa mobitelima pred 15-20 godina, tko je mogao zamisliti da ces u rukama imati to sto imas danas.
Ni ratovanje nije isto kao prije, vise ni ne trebaju poslati ljude bilo gdje, imaju dronove, naoruzane robote, samohodne tenkove…. Uglavnom zlo kako god okrenes, nece dobro zavrsiti za nikoga trenutno. Sta ce biti kad sve prođe, pricat ce tko prezivi. Nadam se brzom smirivanju i hlađenju usijanih glava svih.
-
-
Zanimljivo koliko se ovdje namnožilo rusofila? Kao da većina uvijek slučajno zaboravi da mi slobodu (opcenito) možemo zahvaliti stupnju demokracije i vladavine ljudskih prava. A to se bas u Rusiji i njezinim prikrpama uvelike njeguje.
A sto se tiče ove gluposti oko petroyuana to je simbolična gesta i nije nikakva prijetnja američkom dolaru. A i bas me zanima sto bi Arapi s yuanima, koristili ih za kupovinu dobara i usluga i Kini? Pekinške patke i ostalih svenarodnih delicija. Za srusiti dominaciju američkog dolara biti će potrebno mnogo vise i resursa i vremena. Tko vjeruje u suprotno, prilično je naivan.
-
mi ćemo se sigurno jednom prebaciti na eko vozila i sve drugo samo ako do tad ne umremo od gladi. u svaki narativ koji netko pokušava plasirati bila to greta ili bilo tko drugi treba unijeti činjenice izražene u arapskim brojevima. da pojednostavim ako njemačka godišnje troši plina 500 miliona kubika ili ne znam čega, a svjetska proizvodnja lng je 400. kako oni misle pokupovati sav lng od kojega je dio i ruskog ja to neznam. mene ne bi začudilo da je ona berbokova toliko glupa da i sama u to vjeruje.
-
-
Zanimljivo koliko se ovdje namnožilo rusofila? Kao da većina uvijek slučajno zaboravi da mi slobodu (opcenito) možemo zahvaliti stupnju demokracije i vladavine ljudskih prava. A to se bas u Rusiji i njezinim prikrpama uvelike njeguje.
A sto se tiče ove gluposti oko petroyuana to je simbolična gesta i nije nikakva prijetnja američkom dolaru. A i bas me zanima sto bi Arapi s yuanima, koristili ih za kupovinu dobara i usluga i Kini? Pekinške patke i ostalih svenarodnih delicija. Za srusiti dominaciju američkog dolara biti će potrebno mnogo vise i resursa i vremena. Tko vjeruje u suprotno, prilično je naivan.
Kolega gledajte to ovako, za analogiju ću uzeti 1939: Imate Sovjetski savez po Staljinom i Nazi Njemačku pod Hitlerom. U sredini je Poljska. Jedni je napadaju sa zapada, a drugi je "brane" sa istoka. Laže se na sve strane, a tko god razmišlja kritički i svojom glavom automatski je Hitler / Staljin, ovisno gdje se nalazi.
Samo otiđite 83 godine u budućnost, Poljsku zamjenite Ukrajinom, a povjesne aktere današnjim u ulogama kako vam paše, dobit ćete jako sličan rezultat.
NITKO ovdje nije za Putina, bez brige. Ali pola nas je neutralno, preziremo obje strane i pokušavamo misliti svojom glavom i gledamo da nas se ne uvuče opet u neki prokleti rat. A druga polovica čita i što je još luđe vjeruje Index.hr i ostalim ratnohuškačkim tabloidima i optužuje prvu polovicu da "navija" za Ruse...
-
havi sad ću ti to objasniti. s. arabija je potpisala ugovor sa kinom da će im prodavati cca pola svoje proizvodnje nafte ali za to ne traži dolare jer ni sama ne zna kud će s njim pa je dogovoreno da će se to zapravo pretočiti u njihove investicije u kini. da li je to izbjegavanje petrodolara? pa naravno jeste. ja bi tebe a i sve druge zamolio da moje komentare prestanete obarati naštrebanim budalaštinama zapadnog narativa. ako to već i radite pokušajete predočiti nekakve cifre da podržite svoje teorije. razgovor na taj način za mene je čisto gubljenje vremena. ti meni nisi rekao nikakvo svoje mišljenje već papagajski ponavljaš nešto što ti imputiraju. a to je završilo i sad ide buđenje. i još jedo. ja nisam nikakav rusofil već sam produkt stare škole koja nas je učila da ne vjerujemo rusima, amerikancima još manje, švabe da su f. a englezi g.
-
Samim tim kaj su rusi napali drugu drzavu su dno dna, kao i amerikanci koji takodjer tlace druge pa popuse kao i rusi.
Na kraju krajeva kao i srbi 91.
Ili da pojednostavim ,91 bio dragovoljac i nije problem bio po rh ratovat, ali u bosnu nisam htio ic jer to nije moja drzava ili nedaj boze ratovat po juznoj srbiji...
Uz dužno poštovanje ja mislim da je kupovina nafte za yuane deklarativni prdac u prazno koji se ne događa prvi puta. I nema bitan znacaj za globalno trgovanje naftom. Arapi mogu prodavati dio nafte za yuane al samo u onoj mjeri u kojoj im yuaji trebaju za bilateralnu ili multilateralnu razmjenu.
Sto se tiče rusofilstva, sama činjenica da ovdje možete pisati kojekakve gluposti i insinuirati bedastoce je ocit dokaz da imate slobodu govora i izricanja mišljenja. Probajte to napraviti negdje iza granice Rusije pa možemo dalje raspravljati sto bi vam se moglo dogoditi i da li bi ovako blentavo i dalje branili promašene stavove jednog nazadnog i poremećenog idiota kakav su Putin i njegova svita oligarha.
-
Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...
Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.
-
Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...
Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.
Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...
Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.
-
-
koje ti gluposti govoriš pa to je čudo
zar si zaboravio koji je bio narativ onda, a koji je sada? i zašto su BaBe govorile da treba primiti te ljude?
upravo zato jer te (uglavnom) muslimane iz izbjegličkog vala, tamo nekih sjevernoafričkih zemalja, nitko nije htio primiti
a to sada nije slučaj jer su ukrajinci i ukrajinke onako lijepi, plavi, skoro arijevci koje je napao zloduh Putin
znači dvije situacije s izbjeglicama, totalno drugačiji odgovor
ili si zaboravio Orbana i bodljikavu žicu?
to je vrlo, vrlo okrutno i dvolično od 'Zapada', da ne koristim neku drugu riječ
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 266
- calypso