Treba shvatiti sklop Zapadnih političara, bojim se da će oni raditi na tome da Putinu neće dozvoliti lagani izlazak iz rata. Želiti će ga potpuno iscrpiti financiski ne samo sankcijama nego i sve većem ukopavanju u Ukrajnskom blatu, cijenu će platiti Ukrajinci i Rusi. Pogledajte EU političare kakav je to cinizam, nesmeta im Plenković sa svojim korumpiranim ministrima ili dvadesetogodišnja nacionalistička i svađalačka politika u BiH.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Uglavnom je zbunjujuće. Može rat i završiti za 3 dana, a možda potraje dugo i rasplamsa se.
Srebro i zlato imaju dosta veliku sljedbu, a najveća sljedba na svijetu su i dalje ljubitelji dolara. A i SAD je u boljoj poziciji nego EU. Realno commoditiesi su preskupi a ne bi bilo čudno da na njima krene manija. Za kripto nemam pojma.
Sve što profitira ratovima je već naglo poskupilo tipa RHM.F ili LMT
Američki čelični sektor tipa X ili CLF, te razni rudari, poljoprivredni giganti itd.
Moguće je da se Južna Amerika počne vraćati iz gliba.
Ali opet možda sve brzo završi.
-
Intenzivni rat 6 mjeseci? Pod ovim sankcijama? Rusi ce kihnuti za mjesec-dva.
Neka još malo zatopli tamo za 15dana, smanjit će im kupovinu plina za 50%, pa će tek onda biti kmečanja...a možda i Ukrima punke film, pa digu u zrak sve plinovode i naftovode preko svog teritorija..to bi obogaljilo Rusiju...a kao krajna mjera mogu izvest sabotaže plinovoda i naftovoda preko Bjelorusije.
ako i tako bude ja sam spreman.......nisam uzalud biciklirao zadnjih godina........radit na području gdje moram do 100 km dnevno ću moći a ako budem trebao na dalji službeni put krenit ću dan, dva ili tri ranije........bit ću zdraviji, živjet s manje stresa i financijskih apetita........
bit će to i dobar poguranac na bicikl zelenu tranziciju.......iovako planiram kupit još jedan a sad ću požurit prije nego cijene odu u nebesa.......
shvatit ćemo, ako tako bude, da nije život ono što smo si mi zamislili nego ono što on nosi.......ako nam politike i "veliki umovi" to donose, neka im je......mi se ionako samo prilagođavamo njihovim "mudrim" odlukama.......
za burze me tad baš briga.......nek idu gdje hoće.......
ali vidim ipak da se amerima trenutno baš i ne sviđa to "bicikliranje" i da njihove burze iako i dalje prenapuhane, ne padaju drastično i ne predaju se s obzirom na tu napuhanost (pa se pitam, kako to?) , dok mi "potpisujemo kapitulaciju" zbog "darova" koje nam oni šalju u Europu i "divnog sjemenja" koje su nam posijali zajedno sa zapadnim čelnicima koji se nisu pokazali baš mudri..........
-
Uglavnom je zbunjujuće. Može rat i završiti za 3 dana, a možda potraje dugo i rasplamsa se.
Srebro i zlato imaju dosta veliku sljedbu, a najveća sljedba na svijetu su i dalje ljubitelji dolara. A i SAD je u boljoj poziciji nego EU. Realno commoditiesi su preskupi a ne bi bilo čudno da na njima krene manija. Za kripto nemam pojma.
Sve što profitira ratovima je već naglo poskupilo tipa RHM.F ili LMT
Američki čelični sektor tipa X ili CLF, te razni rudari, poljoprivredni giganti itd.
Moguće je da se Južna Amerika počne vraćati iz gliba.
Ali opet možda sve brzo završi.
meni je još od onih najava rata izgledalo da je USA ta koja će kratkoročno izgubiti najmanje ako uopče i izgubi .......srednjoročno i dugoročno mogli bi biti veliki dobitnici ako se nisu preračunali a ne vjerujem da jesu.........Rusija i Ukrajina več su izgubile a s njima i Europa (barem kratkoročno)..........uz to, lijepa su ovo vremena za one jake svjetske igrače koji nisu ovdje nabrojani a od svega će ovoga imati velike koristi......
-
da se podsjetimo gdje mi živimo
VIDEO Veliki prosvjed podrške Rusiji u Beogradu: "Putin je najjači"ISPRED spomenika caru Nikolaju u Ulici kralja Milana u Beogradu počeo je "prosvjed podrške ruskom narodu" u organizaciji nekoliko desničarskih grupa.www.index.hr -
jel imaju oni kakvo predstavništvo John Deere ili Massey Ferguson tamo?.........
-
jel imaju oni kakvo predstavništvo John Deere ili Massey Ferguson tamo?.........
Rakovica im je br. 1
Mudraci su se biće dogovorili sa vladajućima.
Jedni sankcijama protiv njih, drugi navijaju za njih pa ispadnu neutralni 🤗
Glava na ramenu!!
-
Rusija stranim tvrtkama: Ostanite, otiđite ili predajte ključeveMOSKVA je danas od stranih tvrtki i investitora zatražila da žurno odluče hoće li otići ili ostati u Rusiji te im ponudila da predaju sredstva lokalnim…www.index.hr
Velikodušno nude čak 3 opcije, pa ti sad biraj , ovo je kao u Hugo igrici , što god izabereš pogriješiti ćeš .
-
Lako za prosvjed, počeli su zvati rezerviste na vježbe...zvuči vam poznato???
-
Misliš gdje oni žive :-)?
-
-
Rusija ,srbija i iran , destabilizirajući faktor oduvijek
Lako za prosvjed, počeli su zvati rezerviste na vježbe...zvuči vam poznato???
Mogu oni zvat rezervista koliko oće , i probat opet nesto pošto nisu do dan danas odustali od svoje "vekovne" politike , ali ne znam kako ,sa čim i protiv koga !?
-
Rat za Ukrajinu što će dulje trajati će Putinu praviti sve više problema - "denacifikacija i razoružanje" već sada koštaju više od plana jer iznenađenje nije dalo rezultate, a teritorij neće nikad stvarno biti osvojen jer je okrenuo protiv sebe većinu od 44 miliona stanovnika Ukrajine. A tek kad se vojska i mrtvi počnu vraćati i krenu priče, biti će sve više problema to držati pod kontrolom. No za to treba vremena.
Za sada je Rusija je pod čvrstom internom medijskom blokadom i ljudi uglavnom ne znaju što se točno događa u Ukrajini (ne znamo ni mi) jer im njihovi mediji neprestano serviraju da se bore protiv zlih nacista. Za pad ekonomije krive zapad i protuzakonite sankcije, tako da s te strane Putin zapravo trenutno dobija još veću podršku unatoč prosvjedima koje režim očito trenutno uspjeva držati pod kontrolom.
Putinu je jasno da se uvalio u teški šit, nije zadovoljan, a pošto je već od korone zapravo u stalnoj izolaciji - paranoja da ga netko ne likvidira postaje sve veća jer poznaje mehanizme kako djeluje održavanje vlasti na sovjetski način. A to bi najprije mogli biti ljudi iz njegove blizine koji znaju što se događa i koji imaju aspiracije to preuzeti. Pitanje je - bi li to išta riješilo, ako opet neka druga budala dođe na vlast kao što vidimo na primjeru Srbije.
Sumarno - neizvjesnost s te strane će vjerojatno potrajati skup sa svim ekonomskim posljedicama i na to valja biti pripravan. Nuklearnu opciju ne smatram realnom jer poslje nje više nema nikakvih opcija.
-
buda.e bile, bud.le ostale, jbga…. Neka njih tamo pa nek se glupiraju..
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ve/2344697.aspx
Velikodušno nude čak 3 opcije, pa ti sad biraj , ovo je kao u Hugo igrici , što god izabereš pogriješiti ćeš .
Ade naš ADPL😢😢😢😢. Mislim dvije tvornice u Rusiji kojima je vlasnik ADPL. 😢😢😢😢😢
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ve/2344697.aspx
Rusi moraju biti svjesni da ako krenu s nacionalizacijom da će im na zapadu svo bogatstvo biti nacionalizirano, pa nek procijene, je li oni imaju više love na zapadu - vile, jahte, bankovni računi i investicije oligarha ili zapad ima više investicija u Rusiji - samo investicije, jer zapadnjaci u Rusiji nemaju niti vile, niti jahte, niti tu čuvaju novce.
Za sad je imovina oligarsima samo zamrznuta, ne i nacionalizirana, ali krenu li oni s nacionalizacijom moraju biti spremni izgubiti nekoliko puta više nego će dobiti.
-
Ovako ruski izvoz u % svijeta izgleda u brojevima.
-
Ma mozda je fakat najbolje to odsjeci kompletno i neka se krckaju tamo u svojoj diktaturi. Jer cinjenica je da zapadni dolari samo osnazuju nasilnike.
-
Neka se svi normalni oligarsi i normalni rusi pridruze lukoilu i rat ce stati trenutno.
Neka to ucine radi sebe ako ne zele radi ukrajinaca.
Key Russia Oil Producer Lukoil Calls for Peace in Ukraine
-
Ma mozda je fakat najbolje to odsjeci kompletno i neka se krckaju tamo u svojoj diktaturi. Jer cinjenica je da zapadni dolari samo osnazuju nasilnike.
Što je najgore sada će se Arapi nakrcat para zbog visoke cijene nafte i plina, pa eto za par godina opet problema kod njih...
-
Promatrajmo dali ce ratni profiteri imati vise stete ili koristi.
Rusija je prodala naftu sa velikim popustom.
znaci manji prihod a svijet je dobio naftu koju treba da cijena ne explodira.
To nece ubrzati kraj rata.
Shell buys cargo of Russian crude loading mid-March from TrafiguraShell bought a cargo of Russian crude oil from Swiss trader Trafigura in S&P Global Platts window loading from Baltic ports at a record low of dated Brent…www.reuters.com -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM