Na europskim burzama je puno veći minus.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
strašno kako banke rokaju po vani, mi smo super, prednost malog i autonomnog tržišta
Deutsche Bank AG 9.398 -0.704 -6.97% Societe Generale 21.57 -1.56 -6.75% UBS Group 14.63 -1.00 -6.40% Credit Suisse 6.95 -0.35 -4.74% Banco Comercial 0.1401 -0.0059 -4.04% Erste Group Bank AG 28.14 -1.935 -6.43% Raiffeisen Bank 12.605 -0.495 -3.78% Intesa Sanpaolo 1.9706 -0.1134 -5.44% -
Kontinuirano izazivamo:
- šaljemo Ukrajini 40 kamiona naoružanja i opreme u vrijednosti od 124 milijuna kuna,
- Plenković govori da je vojska podigla stupanj pripravnosti,
- naši plaćenici idu tamo,
- itd.
Da, naravno da je plemenito pomoći zemlji koja je napadnuta, ali na taj način mi direktno postajemo dio rata, u ratu koji je mnogo veći od nas. Putin je na početku rekao da će skupo platiti onaj tko se bude miješao.
Ovo je sukob u koji se mi stvarno ne moramo miješati niti nas itko što pita, premali smo da bi išta promijenili ionako, a samo možemo navući bijes Rusije na sebe. Dovoljno da nas Kremlj primijeti pa ako nas do sada nisu imali na nišanu, da nas ubuduće stave na nišan. U najmanju ruku u onom najvećem ludilu ako se odluče iskoristiti nuklearni arsenal imaju cca 6000 nuklearnih bojnih glava. Ja bi radije da nas zaborave nego da smo im na nišanu, pa da jedan manji dio tog arsenala odvoje za nas.
Pritom zaboravljamo da nam je Rusija i bitan trgovinski partner, i da ćemo nakon rata opet početi trgovati s njima. Ali naši vlastodršci nemaju nimalo taktičnosti, niti pameti.
kad smo se mi trebali braniti su nam zakeljili embargo na oružje a sad mi šaljemo jadnim Ukrajincima oružje. Europske radio postaje u 8.45 sve pustile giv pis a ćens... jadno, prozirno i licemjerno. EU je carstvo LAŽI
Dodao bih... EU je degutantno licemjeran. A SAD su posebna priča.
Osuđujem rat. Smatram da iste sekunde treba prestati. Ali ako se pogledaju zbivanja zadnjih par godina vezana uz Ukrajinu, EU itekako ima tu ima svoje prste i odgovornost. Gade mi se svi redom.
-
Tko misli da ce dionice padati neka ceka ili prodaje.
Moje je misljenje da ce oni koji sada prodaju po skuplje kupovati.
Rat ce u ovom obliku uskoro stati.
1.rusi ce zauzeti kijev i postaviti svoju vladu
2.putin ce izazvati pobunu ruskog naroda i agresija ce stati.
Manje gerilske aktivnosti ce trajati i ako rusi zauzmu kijev.
Ekonomske sankcije ce ubrzati pobunu ruskog naroda.
Sto duze agresija traje svijet ce vise izolirati i osudivati rusiju radi civilnih zrtava.
Ako zapad dostavi moderno oruzje protiv oklopa i aviona ruski gubici ce se jako povecati i pritisnuti diktatora od rusa.
Moguce je i brzo postizanje dogovora sa kojim ce svi biti nezadovoljni jer obje strane su pod velikim vremenskim pritiskom da se dogovore.
Sve upucuje na kratak rat sto je dobro za burze i cijene dionica.
Zivi bili....
-
strašno kako banke rokaju po vani, mi smo super, prednost malog i autonomnog tržišta
Deutsche Bank AG 9.398 -0.704 -6.97% Societe Generale 21.57 -1.56 -6.75% UBS Group 14.63 -1.00 -6.40% Credit Suisse 6.95 -0.35 -4.74% Banco Comercial 0.1401 -0.0059 -4.04% Erste Group Bank AG 28.14 -1.935 -6.43% Raiffeisen Bank 12.605 -0.495 -3.78% Intesa Sanpaolo 1.9706 -0.1134 -5.44% Koliko su navedene banke izložene Ruskom tržištu? Što vlasničkim udjelima što kreditima?
A koliko su Hrvatske banke izložene Ruskom tržištu?
-
Bolji su rusi, tamo u moskvi nista ne pada 🤣🤣🤣, i to su genijalno apravili blokiraj sve dok se ne iskristalizira, tjedan, mjesec, par mjeseci… nevazno. Ali ne dozvoli manipulacije i spekulacije. Iako kad otovre ce sve roknuti poprilicno, ali nikad neznas kako ce se sve razvijati.
Ovi na zapadu bi pustili da ode sve na -90%, da netko pobere vrhnje. U nekim stvarima su pametniji, mora im se priznati.
-
Ajoooooooj, što sve neću pročitati.
Samo nam još treba pobuna ruskog naroda. Ne dao nam Bog još i to. Uz nuklearni arsenal itd
Ajmeeeeeeee.........
Neka lijepo svi sjednu za stol, uz posredovanje, i dogovore kompromis sa kojim nitko neće biti u cijelosti zadovoljan. Jer je samo takav dobar.
Kontam si, da li da napišem što stvarno mislim o posljedicama ove krize na tržište kapitala ili da mudro šutim
Ako mudro mislim
-
Ajoooooooj, što sve neću pročitati.
Samo nam još treba pobuna ruskog naroda. Ne dao nam Bog još i to. Uz nuklearni arsenal itd
Ajmeeeeeeee.........
Neka lijepo svi sjednu za stol, uz posredovanje, i dogovore kompromis sa kojim nitko neće biti u cijelosti zadovoljan. Jer je samo takav dobar.
Kontam si, da li da napišem što stvarno mislim o posljedicama ove krize na tržište kapitala ili da mudro šutim
Ako mudro mislim
umjesto Putina neki novi Lenjin, ha?
-
Ovo gore moje je bilo sarkazam 😉 ako si na to mislio
-
2.putin ce izazvati pobunu ruskog naroda i agresija ce stati.
Zar da? Agresija će stati kad se narod pobuni i bude želio Putina svrgnuti?
Manijak sa 5000 nuklearki kad mu narod sa vilama, ognjem i mačem dođe na vrata će raditi (za promjenu) sasvim razumne odluke.
Raspad SSSR-a se srećom dogodio kako se dogodio, ljudi su htjeli bolje živjeti i okrenuli su se zapadu i pokušaju ekonomskog prosperiteta. Uz slabu Rusiju zapad je mogao "odratiti" i "integrirati" istočni blok. Raspad Rusije je teža kategorija jer ne vidim da bi i jedna struja dozvolila da se Rusija integrira u zapadni svijet. Vjerovatno bi i u slućaju raspada Rusije, Kina išla uzeti svoj dio davno pripojenih pokrajna Rusiji.
Sa gledišta "sa strane" zemlje koje se raspadaju a imaju nuklearno oružje su tempirana bomba.
-
-
Crna gora jest malena al je hrabra i poštena, dobro, znaju nekada zapucati na Dubrovnik, ali to je čisto da se jave da su tu
Crna Gora protjeruje ruskog diplomata: ‘Ima 72 sata da napusti našu državu‘Ime i funkcija diplomate neće biti objavljeni, što je u skladu s diplomatskom praksomwww.jutarnji.hr -
Deutsche Bank AG 9.398 -0.704 -6.97% Societe Generale 21.57 -1.56 -6.75% UBS Group 14.63 -1.00 -6.40% Credit Suisse 6.95 -0.35 -4.74% Banco Comercial 0.1401 -0.0059 -4.04% Erste Group Bank AG 28.14 -1.935 -6.43% Raiffeisen Bank 12.605 -0.495 -3.78% Intesa Sanpaolo 1.9706 -0.1134 -5.44% Koliko su navedene banke izložene Ruskom tržištu? Što vlasničkim udjelima što kreditima?
A koliko su Hrvatske banke izložene Ruskom tržištu?
Moglo bi se lako desit situacija da opet strane banke izvlacu dobit od hrvatskih jer njima skripe gubitci
-
Izgleda da se i kod nas provode psihološke operacije. Tko to nama piše članke... I ajd sad ti vjeruj ovakvim vijestima.
Copy / paste sa tportala...
15:02 Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će naredni dani “verovatno biti još gori” pošto se očekuje da če ruske snage dovesti teže naoružanje i nastaviti napade širom Ukrajine.
Govoreći posle vanrednog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a, Stoltenberg je rusku invaziju na Ukrajinu opisao kao “najgoru vojnu agresiju u Evropi u više decenija”.
-
Rat većeg intenziteta mogao bi trajati bar 6 mjeseci, kasnije će biti stanje ni rata ni mira, a rješenje spora je vojna neutralizacija Ukrajne koja bi se mogla desiti za 5 do 6 godina. Burze će se vrlo brzo prilagoditi novoj situaciji, a to je dugotrajna izolacija Rusije. Europa će živjeti bez ruskih energenata, to košta ali bolje biti u hladnom stanu nego u blatom rovu.
-
Manji je problem u hladnom stanu nego li je gubitak ruskog trzista.
Sankcije su mac sa dvije ostriice
-
Ako mogu ukrajinci podnositi genocid valjda i mi mozemo malo oduzeti od vlastitog komoditeta?
Privremeno se zadovoljiti malo nizim prinosima koji ce se poslije nadoknaditi,posebice ako cemo opet u meduvremenu pokupiti vrlo visoke dividende na brodarima i jos nekim dionicama?
tko kaze da nece neke dionice i jako rasti usprkos ratu?
Nisu krive dionice ako zelimo biti sljepi i ne kupujemo one koje rastu i koje ce rasti?
Sve je >10x nacrtano reklo bi se da i "vrapci" vec cvrkucu🐥🐦🐔🐓
🤭😅
-
Intenzivni rat 6 mjeseci? Pod ovim sankcijama? Rusi ce kihnuti za mjesec-dva.
-
Intenzivni rat 6 mjeseci? Pod ovim sankcijama? Rusi ce kihnuti za mjesec-dva.
Neka još malo zatopli tamo za 15dana, smanjit će im kupovinu plina za 50%, pa će tek onda biti kmečanja...a možda i Ukrima punke film, pa digu u zrak sve plinovode i naftovode preko svog teritorija..to bi obogaljilo Rusiju...a kao krajna mjera mogu izvest sabotaže plinovoda i naftovoda preko Bjelorusije.
-
Pratim intenzivno energetski sektor zadnjih 6 mjeseci na temi dry bulk i tankerasi strani i domaci.
Medu prvima sam skrenula paznju i najavila sve sto se je dogadalo ove zime na energetskom planu.
Putin je od jeseni pripremao agresiju na ukrajinu neprestano
spustajuci ruske rezerve plina u skladistima u europi kako bi mogao sto jace ucijeniti EU da suti na agresiju.
Sve uzalud jer porazit ce ga drustvene mreze i Internet kao neposredna demokracija.
Egzekuciju moraju odraditi rusi jer to je njihov voljeni voda.
-
Znacajna promjena okolnosti ruskom agresijom na ukrajinu moze zahtjevati i promjenu strategije ulaganja?
Tko ce biti najveci dobitnici ili gubitnici ruske agresije na ukrajinu?
Pojedinacni, sektorski?
Kako se najbolje repozicionirati za bolje prinose ili smanjivanje rizika u 2022?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun