Čudna vremena

 • Otvaram ovu temu da raspravimo što se u stvari zbiva zadnje dvije godine.

  Do kovida živjeli smo u stabilnom okruženju bez velikih oscilacija, iako je i tada puno toga bilo nepredvidivo, ipak je čovjek mogao lakše procijeniti budućnost nego danas.

  Od početka 2020. ušli smo u doba velike volatilnosti svih vrsta imovine. Oštri padovi, oštri spikovi, sve potraje koji mjesec pa se ispuše, ogromna neizvjesnost.

  Neke stvari i pojave koje smo uvijek uzimali zdravo za gotovo danas više ne vrijede.

  Kako uopće danas netko može započeti nekakvu veliku proizvodnju bilo čega kad ne može procijeniti hoće li mu se doslovno u godinu-dvije a da ne kažem dugoročnije bilo koja ili ulazna sirovina ili gotov prizvod utrostručiti ili prepoloviti u cijeni. Na stranu sad "teorije zavjera", ali netko stvarno želi demolirati svijet na kojeg smo navikli do 2020. Uz sve mane to je bio najbolji period u povijesti.

  Imali smo stabilnost, sad ulazimo u nestabilnost. Sje**t će nas sve ovaj novi svijet co2 certifikata, "zelene transformacije", kripta, zakrčenih luka, ljudi koji mjenjaju poslove svako malo, stalne ekstremne volatilnosti svega i svačega... Jest da će tu i tamo poneki brzi špekulant postati milijarder ali za veliku većinu masa ovo je katastrofa.

  Još je tu kovid sam po sebi najmanji problem kad vidimo sve ostalo.

 • evo, ne znam u koju drugu temu ovo staviti, pa ću probati ovdje


  Naš je čitatelj ostao je šokiran: ‘Peć hrvatskog proizvođača u Austriji sam kupio za 40 posto nižu cijenu, a ovo nije prvi put‘; Proizvođač objasnio zašto je tome tako
  Ako se ubrajate među one koji odluku o kupnji pojedinog proizvoda temelje na najboljoj ponuđenoj cijeni, onda vas pristup našeg čitatelja, koji je na tom tragu…
  slobodnadalmacija.hr


  dok god se ovako ponašamo jedni prema drugima, a prema vani skidamo gaće, nema nama naprid.

  btw., samo da se zna, moj dida prodaje maslinovo ulje domaćima za 80 kn, a Austrijancima za 20€.

  a ove majmune šta deru domaći svit, a strancima skidaju gaće, jer in prodaju ispod cijene, nabijem na onu stvar.

  taj mentalni sklop se još od Yuge i Yuga za američko tržište nije promijenio.

  žalosno

  Pretpostavka je majka svih za*eba - Few understand this

 • Ciljano se radi na destrukciji globalizacije, poremećajima u lancima opskrbe, poremećajima u industriji, namjernom smanjenju proizvodnje električne enerergije. Namjernom izazvanim poremećajima u dotoku plina... možete nabrajati do mile volje...

  Ovdje na forumu vidim samo veselje likova koji imaju par postotaka imovine u kakvim brodarima. U medijima standardno samo zezancije oko kovida.

  A narod samo luduje za nekretninama.

 • Namjerna destrukcija globalizacije je teška psihijatrija kroz smanjenu opskrbu el.energije i plina, miniranje opskrbnim lanaca, stvaranje krize EU-Rusija. Jasno je ko dan da se SAD i Kina boje razvojne sinergije EU i Rusije.

 • Ciljano se radi na destrukciji globalizacije, poremećajima u lancima opskrbe, poremećajima u industriji, namjernom smanjenju proizvodnje električne enerergije. Namjernom izazvanim poremećajima u dotoku plina... možete nabrajati do mile volje...

  Ovdje na forumu vidim samo veselje likova koji imaju par postotaka imovine u kakvim brodarima. U medijima standardno samo zezancije oko kovida.

  A narod samo luduje za nekretninama.

  pravo ludovanje za neketninama nam tek predstoji uvođenjem eura. a nije niti čudno zašto! dva solidna rentana stana podmiruju skoro mjesečne potrebe četveročlane obitelji!! ovisno u kojem dijelu HR živite. a cijene kvalitetnijih nekretnina će konstantno rasti.

 • Kod nekretnina treba paziti na lokalnu komunalnu problematiku (zvučno onečišćenje, neugodni mirisi, septičke jame, roštiljanje susjeda, uske ulice, parkiranje na kolniku, postavljeni uspornici koji ograničavajuće brzinu ispod 5 km/h, ulice bez staza za pješake i bicikliste)

 • Zanimljivo razdoblje.


  Neki kažu da je dobro živjeti u zanimljivim vremenima! :) :S

 • “people could declare themselves a woman just before retirement and leave a year earlier.


  “A single man who declares himself a woman can, for example, receive an AVS pension from the age of 64,”


  Fast forward two months and that is precisely what one individual has opted to do.


  Swiss man changes gender to retire and receive his pension a year earlier
  A man in Switzerland has exploited an administrative loophole and formally changed his gender in order to retire a year earlier, it has emerged. New rules…
  rmx.news


  One social media user suggested there was nothing stopping a male from applying for a gender change at the age of 17 to avoid military conscription. “At 30, you go back and change your name to man and that’s it,” wrote one user, all for the cost of 150 Swiss francs.  Ne treba anemija više.

 • Zatvaraju se klinike za pobačaje po SAD-u. Na Hodu za život u Rijeci slavili odluku
  IZ MINUTE u minutu pratimo najnovija događanja nakon odluke američkog Vrhovnog suda o pobačaju.
  www.index.hr

  Ovo je dakle tek početak.

  Zbornog pjevanja i diktature svake vrste. Iskusili smo već i lockdown i plaćanje kazne za izlazak iz kuće za radove na njivi.

  Sjedim danas poslijepodne uz ručak, pasja vrućina, i mislim si kako sam u stvari sretna. Okupljeni za svojim stolom, tko zna hoćemo li za par godina od danas sjediti tako okupljeni, u miru ?

  Na dana pomislim da sve ovo vodi Ratu. Pravom, velikom Ratu

 • Pa valjda će se urušit 2023 ili 2024. Nekako mi ova jesen izgleda prerano da bi vidjeli ozbiljne probleme.

  Ako povučemo paralelu s 2008. kod nas je još bilo sve ok. Tek su kola krenula nizbrdo 2009.