1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika - općenito

• nascar
  • November 13, 2021 at 10:37 AM
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 21, 2024 at 7:08 PM

e pa to su normalne stvari , al to je na zalost dijametralno suprotno od sve ostale ljevice jer oni samo zele vece poreze

ne znam zasto smo dosli gdje ovakve logicne stvari su negdje na margini

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • April 21, 2024 at 7:19 PM

nemoj bit naivan. sto mislis da hdz ne zeli uvest nove poreze za svoje uhljebe? samo su sutili prije izbora za razliku od lijevice koja se uliziva ovima koji ih nemaju. vidjet cemo sto ce bit slijedece godine oko toga. sto desnicari ne smanje malo pdv kad su protiv poreza sto su digli porez na kapitalnu 2% ove godine? sto su uveli novu poreznu obvezu za iznajmljivače apartmana. Osim paušalnog iznosa koji trenutno plaćaju po krevetu također će morati plaćati porez na nekretninu za odmor.

Jenkač: Porez na nekretnine sve bi aktivirao, Vupora: Regulacija poreza na dobit povećala bi plaće
    Saborski zastupnik HDZ-a Siniša Jenkač u našoj emisiji govorio je o porezu na nekretnine koji bi doveo do boljeg iskorištavanja i brže prodaje…
    evarazdin.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 21, 2024 at 7:35 PM

nisam naivan, pricam o programu

ne znam zasto uvijek se spominje hdz kada se prica o drugim strankama

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 21, 2024 at 9:26 PM

nije važna tema, važan je mentor 😀

jasno je zašto je precjednik nevaspitan😀

VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću
    Počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac u nedjelju je odao cijeli državni vrh, pa tako i Andrej Plenković. U koloni se našao i bivši predsjednik Stjepan…
    dnevnik.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 22, 2024 at 3:40 PM

glavni pregovarač nestao, ručak je na titinom Brdu, kasnije će:)

DP: ‘Nemamo s kim pregovarati na ljevici. HDZ ima tim!; Ćipe: ‘Izjava o Plenkoviću? Bilo je jedan u noći!‘
    Press konferenciju Domovinskog pokreta pratite uživo na portalu Jutarnji.hr
    www.jutarnji.hr
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 22, 2024 at 7:54 PM

Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr

lol

oni bi napravili agenciju koja ce kontrolirati cijene
    mislim sta reci...plenky spasi nas

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 22, 2024 at 8:22 PM
    Quote from zdenkic

Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr

lol

jasno se vidi da ovaj program ide u korist isključivo bogatim strancima, a ne domaćoj populaciji.

u prilog tome ide i činjenica da agencije za luksuzne nekretnine niču kao gljive poslije kiše i da mediji isključivo njihove predstavnike guraju kao "stručnjake" koji domaćoj populaciji budu objasnili da će porezi na nekretnine riješiti sve njihove probleme.

još gore od kontrole cijena je da bi ovi kontrolirali i broj kvadrata.

jel bi to značilo da ako muž, žena i dijete žive u stanu s 3 spavaće da moram plaćat i porez na sobu viška?

mislim, svako zdrave glave jasno vidi di ova ludost vodi.

ovima kao da su program pisali američki Demokrati i to oni iz Kalifornije.

dobro da nisu rekli i da će ukinuti sredstva policiji, al jbg. onda bi sličnost bila preočita 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • April 22, 2024 at 8:47 PM
    Quote from zdenkic

lol

Sreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.
    HDZ je milost Božja prema ovima.

Mene je osvojila točka dvostrukog poreza na dobit, kome je to palo na pamet 😂

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 22, 2024 at 9:09 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zdenkic

lol

Sreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.

dobro da nisu naveli i da će uvesti i porez na ostalu sveobuhvatnu dobit.

trenutno je ta "kućica" u financijskim izvještajima prazna, pa šteta da se i od tu država ne "omasti".

istina SDP je, u svemu ovome, nešto blaži, ali ipak je 1/3 birača birala da bude još više osiromašena, a da zauzvrat ne dobije ništa.

btw., slažem se da se kapitalizam treba kontrolirati i ja sam prvi za ojačavanje institucija, prvenstveno AZTN-a, jer manjak konkurencije dokazano šteti pravoj tržišnoj ekonomiji, ali ovo šta ovi predlažu je gore nego u najgorem komunizmu.

btw., i, naravno, ni riječi o tome da treba poticati malo i srednje poduzetništvo kao generator razvoja i inovacija, već od države žele napraviti Big Tech korporaciju.

znači, čista preraspodjela privatnih resursa prema velikim korporacijama i državi, po krinkom zelene agende, u zemlji sa 4.000.000 ljudi, koja bi, po svom geostrateškom položaju, trebala biti mala, vibrantna i prilagodljiva ekonomija.

btw., nastave li se ove ludosti, pokrenut ću peticiju na forumu da osnujemo političku stranku, jer ovo pranje mozga postaje, blago rečeno, neizdrživo!

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • April 22, 2024 at 9:21 PM

"Uz sve navedeno potrebno je uvesti i dodatni porez na dobit. Posebno je to važno u sektoru trgovine i u financijskom sektoru”

"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”

Ovi bi nas na burzi desetkovali, još samo tražim točku javnog streljanja ako ste zaradili preko 100.000 eura u godini.

I onda mediji pišu da je DP crna desnica. A što je onda ovo iz Možemo ??

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 22, 2024 at 9:22 PM

a mislim da je i ona udruga poduzetnika pokusala, ali tesko je to gurati kada su ljudi financijski nepismeni

mislim vidis sto celni stranke pricaju, a sad zamisli kakvi su im tek glasaci, koji te celne ljude vide kao iskusne i pametne

oni uvedu dupli porez bankama, nama banke uvedu duplo dizanje cijena transakcija
    i sve dodje na isto, osim sto potrosaci najebu

cijeli taj mozemo su kao mala naivna djeca , ali mi ne ide u glavu kako odrasli ljudi vjeruju u te bedastoce

Quote from Paulie

"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”

eto, to ti je produkt osobe koja nikad nije radila u svom zivotu, nikad nije imala firmu, nikad nije kupila dionicu, niti nikad nije iznajmila stan

dobijes upravo ovo

Edited once, last by zdenkic: Merged a post created by zdenkic into this post. (April 22, 2024 at 9:23 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 22, 2024 at 9:31 PM
    Quote from zdenkic

a mislim da je i ona udruga poduzetnika pokusala, ali tesko je to gurati kada su ljudi financijski nepismeni

mislim vidis sto celni stranke pricaju, a sad zamisli kakvi su im tek glasaci, koji te celne ljude vide kao iskusne i pametne

oni uvedu dupli porez bankama, nama banke uvedu duplo dizanje cijena transakcija
    i sve dodje na isto, osim sto potrosaci najebu

cijeli taj mozemo su kao mala naivna djeca , ali mi ne ide u glavu kako odrasli ljudi vjeruju u te bedastoce

Quote from Paulie

[…]

eto, to ti je produkt osobe koja nikad nije radila u svom zivotu, nikad nije imala firmu, nikad nije kupila dionicu, niti nikad nije iznajmila stan

dobijes upravo ovo

Display More

zato što su se i Bujas i ekipa uhvatili oko nebitnih gluposti.

btw., i oni su mantrali oko dizanja neoporezivog dohodka, šta je, po meni, krivo, jer to ne pogoduje malim poduzetnicima već korporativnim uhljebima.

neka šta više ljudi plaća, ali po malim stopama, čisto da se počnu pitati: dobro, di mi ta lova ide?

ja bi cijelu kampanju bazirao na podatcima, što se iz čega financira, i koliko, i na što se taj novac troši.

snimao i edukativne videe na YouTube, itd.

inače, sam miran i tolerantan lik, al kad mi netko digne živce, onda idem glavom di netko ne bi ni nogom.

a trenutno nisam daleko od toga!

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 22, 2024 at 9:43 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

dobro da nisu naveli i da će uvesti i porez na ostalu sveobuhvatnu dobit.

trenutno je ta "kućica" u financijskim izvještajima prazna, pa šteta da se i od tu država ne "omasti".

istina SDP je, u svemu ovome, nešto blaži, ali ipak je 1/3 birača birala da bude još više osiromašena, a da zauzvrat ne dobije ništa.

btw., slažem se da se kapitalizam treba kontrolirati i ja sam prvi za ojačavanje institucija, prvenstveno AZTN-a, jer manjak konkurencije dokazano šteti pravoj tržišnoj ekonomiji, ali ovo šta ovi predlažu je gore nego u najgorem komunizmu.

btw., i, naravno, ni riječi o tome da treba poticati malo i srednje poduzetništvo kao generator razvoja i inovacija, već od države žele napraviti Big Tech korporaciju.

znači, čista preraspodjela privatnih resursa prema velikim korporacijama i državi, po krinkom zelene agende, u zemlji sa 4.000.000 ljudi, koja bi, po svom geostrateškom položaju, trebala biti mala, vibrantna i prilagodljiva ekonomija.

btw., nastave li se ove ludosti, pokrenut ću peticiju na forumu da osnujemo političku stranku, jer ovo pranje mozga postaje, blago rečeno, neizdrživo!

Display More

stranka bi se trebala zvati Forum.......

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • April 22, 2024 at 9:44 PM
    Quote from etoimene
    Quote from etoimene

Jedan komentar s index-a s kojim se slažem.

Ništa NijeNormalno

prije 6 minuta

U krasnoj demokraciji živimo, nema šta! Da je pameti, oformila bi se vlada od kompletne oporbe. Odmah maknuti Turuda, ukinuti lex AP i promijeniti izborni zakon na način da budu dvije izborne jedinice- cijela Hrvatska i dijaspora. S tim da dijaspora može glasati samo za predstavnike dijaspore. I da imaju samo jedno mjesto u Saboru. Nakon toga raspustiti Sabor i na nove izbore.

Evo, i Lovrinoviću došlo u glavu ...

https://www.facebook.com/plugins/post.p…=true&width=500

I dalje se širi ideja ...

Fokus odlučio: 'Ne ulazimo u većinu s HDZ-om'
    Iako je Dario Zurovec posljednjih dana davao izjave da su mu u razgovorima o sastavljanju većine prihvatljiva i jedna i druga strana, njegova stranka Fokus…
    www.tportal.hr

"Nakon toga raspisali bi se novi izbori, poručuju iz Fokusa."

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 22, 2024 at 9:48 PM

na zalost novinari vise nisu novinari, pa pustaje takve ljude da pricaju gluposti umjesto da ih pitaju gdje su podaci, analize, statistike, itd

kao kad je zoki pricao ne znam di o trosku neto placa, i po tome radio racunicu koliko trgovacki lanci trose na place
    a novinar samo klima glavom, umjesto da mu kaze da je trosak bruto 2 a ne neto

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 22, 2024 at 9:50 PM

gledam Pregled dana, izjave DP suizgleda malo umirile revolucionare, Peđa je toliko postao pametan u ovih ni tjedan dana, čisto ga je lijepo slušati i da nisu prošli izbori skoro bih mu dao glas, Benčićka nastupa upravo i mislim da ću ipak prebaciti program, malo teža bezveznjakinja,

evo ga i glavni smutljivac, smirio se i on na svježem slovenskom zraku,

sada je vrijeme da gospođa Sanja prošeta do Ustavnog suda i objasni sucima da "mali" mora postati premijer inače će odnijeti svoju loptu kući

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 23, 2024 at 5:58 PM

stvarno imate previše vremena kad se čitaju i komentiraju bezveznjaci. sve je bilo jasno već u nedjelju oko 23 sata. barem meni, jer se ništa promijeniti neće.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 1, 2024 at 10:46 AM

Srdačan pozdrav DP-u i stjecanju reputacije kao još jedne stranke koja je izdala birače i dovela HDZ na vlast ...dobro došli u klub sa strankom Most koja nikada nićim neće oprati promiskulitetnu sramotu avanture sa HDZ-om 8)

i još jedna prigodna što vam kolege iz Mosta mogu posvijedočiti:

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava
    Hrvatska vam zaboravit neće nikada!8)

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 2, 2024 at 3:00 PM
    Grbin predstavio SDP-ovu listu za EU izbore: 'Bit ćemo kao Robin Hood'
    Šef SDP-a Peđa Grbin u pratnji kandidatkinja i kandidata predao je izbornu listu za nadolazeće EU izbore
    www.tportal.hr

"Moramo raditi na tome da oni koji imaju najviše i mogu dati od sebe daju onima koji nemaju. Ponašat ćemo se kao legalni Robin Hood', dodala je Borzan."

Ovi se stvarno trude da poželim da HDZ skupi većinu. Šteta, ta Borzan je uspjela odraditi neke dobre stvari u Europskom parlamentu, ne bih očekivao da će se na domaćoj sceni probijati nadom u legalnu krađu?

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • May 2, 2024 at 3:02 PM

Ili HDZ ili se osiromašiti!!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt