e pa to su normalne stvari , al to je na zalost dijametralno suprotno od sve ostale ljevice jer oni samo zele vece poreze
ne znam zasto smo dosli gdje ovakve logicne stvari su negdje na margini
e pa to su normalne stvari , al to je na zalost dijametralno suprotno od sve ostale ljevice jer oni samo zele vece poreze
ne znam zasto smo dosli gdje ovakve logicne stvari su negdje na margini
nemoj bit naivan. sto mislis da hdz ne zeli uvest nove poreze za svoje uhljebe? samo su sutili prije izbora za razliku od lijevice koja se uliziva ovima koji ih nemaju. vidjet cemo sto ce bit slijedece godine oko toga. sto desnicari ne smanje malo pdv kad su protiv poreza sto su digli porez na kapitalnu 2% ove godine? sto su uveli novu poreznu obvezu za iznajmljivače apartmana. Osim paušalnog iznosa koji trenutno plaćaju po krevetu također će morati plaćati porez na nekretninu za odmor.
nisam naivan, pricam o programu
ne znam zasto uvijek se spominje hdz kada se prica o drugim strankama
nije važna tema, važan je mentor 😀
jasno je zašto je precjednik nevaspitan😀
glavni pregovarač nestao, ručak je na titinom Brdu, kasnije će
Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr
lol
oni bi napravili agenciju koja ce kontrolirati cijene
mislim sta reci...plenky spasi nas
Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr
lol
jasno se vidi da ovaj program ide u korist isključivo bogatim strancima, a ne domaćoj populaciji.
u prilog tome ide i činjenica da agencije za luksuzne nekretnine niču kao gljive poslije kiše i da mediji isključivo njihove predstavnike guraju kao "stručnjake" koji domaćoj populaciji budu objasnili da će porezi na nekretnine riješiti sve njihove probleme.
još gore od kontrole cijena je da bi ovi kontrolirali i broj kvadrata.
jel bi to značilo da ako muž, žena i dijete žive u stanu s 3 spavaće da moram plaćat i porez na sobu viška?
mislim, svako zdrave glave jasno vidi di ova ludost vodi.
ovima kao da su program pisali američki Demokrati i to oni iz Kalifornije.
dobro da nisu rekli i da će ukinuti sredstva policiji, al jbg. onda bi sličnost bila preočita 🤷
lol
Sreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.
HDZ je milost Božja prema ovima.
Mene je osvojila točka dvostrukog poreza na dobit, kome je to palo na pamet 😂
lol
mislim sta reci...plenky spasi nasSreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.
Mene je osvojila točka dvostrukog poreza na dobit, kome je to palo na pamet 😂
dobro da nisu naveli i da će uvesti i porez na ostalu sveobuhvatnu dobit.
trenutno je ta "kućica" u financijskim izvještajima prazna, pa šteta da se i od tu država ne "omasti".
istina SDP je, u svemu ovome, nešto blaži, ali ipak je 1/3 birača birala da bude još više osiromašena, a da zauzvrat ne dobije ništa.
btw., slažem se da se kapitalizam treba kontrolirati i ja sam prvi za ojačavanje institucija, prvenstveno AZTN-a, jer manjak konkurencije dokazano šteti pravoj tržišnoj ekonomiji, ali ovo šta ovi predlažu je gore nego u najgorem komunizmu.
btw., i, naravno, ni riječi o tome da treba poticati malo i srednje poduzetništvo kao generator razvoja i inovacija, već od države žele napraviti Big Tech korporaciju.
znači, čista preraspodjela privatnih resursa prema velikim korporacijama i državi, po krinkom zelene agende, u zemlji sa 4.000.000 ljudi, koja bi, po svom geostrateškom položaju, trebala biti mala, vibrantna i prilagodljiva ekonomija.
btw., nastave li se ove ludosti, pokrenut ću peticiju na forumu da osnujemo političku stranku, jer ovo pranje mozga postaje, blago rečeno, neizdrživo!
Quote"Uz sve navedeno potrebno je uvesti i dodatni porez na dobit. Posebno je to važno u sektoru trgovine i u financijskom sektoru”
Quote"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”
Ovi bi nas na burzi desetkovali, još samo tražim točku javnog streljanja ako ste zaradili preko 100.000 eura u godini.
I onda mediji pišu da je DP crna desnica. A što je onda ovo iz Možemo ??
a mislim da je i ona udruga poduzetnika pokusala, ali tesko je to gurati kada su ljudi financijski nepismeni
mislim vidis sto celni stranke pricaju, a sad zamisli kakvi su im tek glasaci, koji te celne ljude vide kao iskusne i pametne
oni uvedu dupli porez bankama, nama banke uvedu duplo dizanje cijena transakcija
i sve dodje na isto, osim sto potrosaci najebu
cijeli taj mozemo su kao mala naivna djeca , ali mi ne ide u glavu kako odrasli ljudi vjeruju u te bedastoce
Quote"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”
eto, to ti je produkt osobe koja nikad nije radila u svom zivotu, nikad nije imala firmu, nikad nije kupila dionicu, niti nikad nije iznajmila stan
dobijes upravo ovo
Display Morea mislim da je i ona udruga poduzetnika pokusala, ali tesko je to gurati kada su ljudi financijski nepismeni
mislim vidis sto celni stranke pricaju, a sad zamisli kakvi su im tek glasaci, koji te celne ljude vide kao iskusne i pametne
oni uvedu dupli porez bankama, nama banke uvedu duplo dizanje cijena transakcija
i sve dodje na isto, osim sto potrosaci najebu
cijeli taj mozemo su kao mala naivna djeca , ali mi ne ide u glavu kako odrasli ljudi vjeruju u te bedastoce[…]
eto, to ti je produkt osobe koja nikad nije radila u svom zivotu, nikad nije imala firmu, nikad nije kupila dionicu, niti nikad nije iznajmila stan
dobijes upravo ovo
zato što su se i Bujas i ekipa uhvatili oko nebitnih gluposti.
btw., i oni su mantrali oko dizanja neoporezivog dohodka, šta je, po meni, krivo, jer to ne pogoduje malim poduzetnicima već korporativnim uhljebima.
neka šta više ljudi plaća, ali po malim stopama, čisto da se počnu pitati: dobro, di mi ta lova ide?
ja bi cijelu kampanju bazirao na podatcima, što se iz čega financira, i koliko, i na što se taj novac troši.
snimao i edukativne videe na YouTube, itd.
inače, sam miran i tolerantan lik, al kad mi netko digne živce, onda idem glavom di netko ne bi ni nogom.
a trenutno nisam daleko od toga!
Display MoreSreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.
Mene je osvojila točka dvostrukog poreza na dobit, kome je to palo na pamet 😂dobro da nisu naveli i da će uvesti i porez na ostalu sveobuhvatnu dobit.
trenutno je ta "kućica" u financijskim izvještajima prazna, pa šteta da se i od tu država ne "omasti".
istina SDP je, u svemu ovome, nešto blaži, ali ipak je 1/3 birača birala da bude još više osiromašena, a da zauzvrat ne dobije ništa.
btw., slažem se da se kapitalizam treba kontrolirati i ja sam prvi za ojačavanje institucija, prvenstveno AZTN-a, jer manjak konkurencije dokazano šteti pravoj tržišnoj ekonomiji, ali ovo šta ovi predlažu je gore nego u najgorem komunizmu.
btw., i, naravno, ni riječi o tome da treba poticati malo i srednje poduzetništvo kao generator razvoja i inovacija, već od države žele napraviti Big Tech korporaciju.
znači, čista preraspodjela privatnih resursa prema velikim korporacijama i državi, po krinkom zelene agende, u zemlji sa 4.000.000 ljudi, koja bi, po svom geostrateškom položaju, trebala biti mala, vibrantna i prilagodljiva ekonomija.
btw., nastave li se ove ludosti, pokrenut ću peticiju na forumu da osnujemo političku stranku, jer ovo pranje mozga postaje, blago rečeno, neizdrživo!
stranka bi se trebala zvati Forum.......
Jedan komentar s index-a s kojim se slažem.
Ništa NijeNormalnoprije 6 minuta
U krasnoj demokraciji živimo, nema šta! Da je pameti, oformila bi se vlada od kompletne oporbe. Odmah maknuti Turuda, ukinuti lex AP i promijeniti izborni zakon na način da budu dvije izborne jedinice- cijela Hrvatska i dijaspora. S tim da dijaspora može glasati samo za predstavnike dijaspore. I da imaju samo jedno mjesto u Saboru. Nakon toga raspustiti Sabor i na nove izbore.
Evo, i Lovrinoviću došlo u glavu ...
https://www.facebook.com/plugins/post.p…=true&width=500
I dalje se širi ideja ...
"Nakon toga raspisali bi se novi izbori, poručuju iz Fokusa."
na zalost novinari vise nisu novinari, pa pustaje takve ljude da pricaju gluposti umjesto da ih pitaju gdje su podaci, analize, statistike, itd
kao kad je zoki pricao ne znam di o trosku neto placa, i po tome radio racunicu koliko trgovacki lanci trose na place
a novinar samo klima glavom, umjesto da mu kaze da je trosak bruto 2 a ne neto
gledam Pregled dana, izjave DP suizgleda malo umirile revolucionare, Peđa je toliko postao pametan u ovih ni tjedan dana, čisto ga je lijepo slušati i da nisu prošli izbori skoro bih mu dao glas, Benčićka nastupa upravo i mislim da ću ipak prebaciti program, malo teža bezveznjakinja,
evo ga i glavni smutljivac, smirio se i on na svježem slovenskom zraku,
sada je vrijeme da gospođa Sanja prošeta do Ustavnog suda i objasni sucima da "mali" mora postati premijer inače će odnijeti svoju loptu kući
stvarno imate previše vremena kad se čitaju i komentiraju bezveznjaci. sve je bilo jasno već u nedjelju oko 23 sata. barem meni, jer se ništa promijeniti neće.
Srdačan pozdrav DP-u i stjecanju reputacije kao još jedne stranke koja je izdala birače i dovela HDZ na vlast ...dobro došli u klub sa strankom Most koja nikada nićim neće oprati promiskulitetnu sramotu avanture sa HDZ-om
i još jedna prigodna što vam kolege iz Mosta mogu posvijedočiti:
Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava
Hrvatska vam zaboravit neće nikada!
"Moramo raditi na tome da oni koji imaju najviše i mogu dati od sebe daju onima koji nemaju. Ponašat ćemo se kao legalni Robin Hood', dodala je Borzan."
Ovi se stvarno trude da poželim da HDZ skupi većinu. Šteta, ta Borzan je uspjela odraditi neke dobre stvari u Europskom parlamentu, ne bih očekivao da će se na domaćoj sceni probijati nadom u legalnu krađu?
Ili HDZ ili se osiromašiti!!