1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 21, 2024 at 7:26 PM
    • #4,201
    Quote from Zlatek

Da je bolje imati PPHE uopće ne sporim.

Ali smješno mi je logično zaključivanje da mama "sisa" što bi trebalo značiti da uništava kćer i to dioničari mame honoriraju sa tolikim rastom na burzi.

Jel tebi to logično?

To je čista zavist, jer i ARNT posluje dobro, a tebe muči što nisi unutra.

Jer da jesi, to ne bi napisao.

kolega

znam da niste na burzi od jučer. zašto se praviti grbav? sam graf kretanja cijene govori više od bilo koliko postova, da ne rečem fin izvješća. 2,3,5,8 ili 10 godina unatrag.... katastrofa.

• hromax
    Student
    Reakcija primljeno
    58
    • March 21, 2024 at 7:35 PM
    • #4,202
    Quote from Junius
    Quote from hromax

Ja "pametujem", a vi fulate ceo fudbal...😂😂😂

Što sam falio??? Turistički promet u hotelima i kampovima je rastao cijelu tu godinu, kako u RH , tako i u Puli i Medulinu, od 2019 gotovo 5-6 milijardi kuna investicija, ARNT je 2023 ostvarila ATH prihode, uz kamatne stope od 2-3% na dug, te upola manju amortizaciju od konkurencije i usprkos tome nema dobiti...to je samo potvrda da većinski vlasnik izvlači dobit, preko svojih firmi koji rade sa ARNT.

To pišete sada, a tada pred godinu dana ste pisali da će cijena dionice krenuti uzlazno, i gle čuda, to se nije ostvarilo već je pala za 25%. Da ste tada pretpostavili da većinski vlasnik izvlači dobit, vjerojatno ne bi paušalno procjenili i napisali da će cijena dionice porasti, tako da pustite te priče...

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 21, 2024 at 9:40 PM
    • #4,203
    Quote from hromax
    Quote from Junius

Što sam falio??? Turistički promet u hotelima i kampovima je rastao cijelu tu godinu, kako u RH , tako i u Puli i Medulinu, od 2019 gotovo 5-6 milijardi kuna investicija, ARNT je 2023 ostvarila ATH prihode, uz kamatne stope od 2-3% na dug, te upola manju amortizaciju od konkurencije i usprkos tome nema dobiti...to je samo potvrda da većinski vlasnik izvlači dobit, preko svojih firmi koji rade sa ARNT.

To pišete sada, a tada pred godinu dana ste pisali da će cijena dionice krenuti uzlazno, i gle čuda, to se nije ostvarilo već je pala za 25%. Da ste tada pretpostavili da većinski vlasnik izvlači dobit, vjerojatno ne bi paušalno procjenili i napisali da će cijena dionice porasti, tako da pustite te priče...

Sve sam vam lijepo napisao,,,,sve je ukazivalo na enorman rast prihoda i posljedično dobiti....sad se zapitajte zašto je izostala dobit, a ja sam si to odgovorio u lipnju 2023. Uostalom zato sam i prodao 2/3 ARNT od lipnja do kolovoza, ostatak sam ostavio, jer kao možda bude dobar 3Q, je kako da ne...^^

• hromax
    Student
    Reakcija primljeno
    58
    • March 21, 2024 at 10:21 PM
    • #4,204
    Quote from Junius
    Quote from hromax

Sve sam vam lijepo napisao,,,,sve je ukazivalo na enorman rast prihoda i posljedično dobiti....sad se zapitajte zašto je izostala dobit, a ja sam si to odgovorio u lipnju 2023. Uostalom zato sam i prodao 2/3 ARNT od lipnja do kolovoza, ostatak sam ostavio, jer kao možda bude dobar 3Q, je kako da ne...^^

Pa tako ste odmah trebali reći, da ste prodali i sad kad dionica raste nije ugodno za gledat ak' ste vani s većim dijelom...😉

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • March 22, 2024 at 7:33 AM
    • #4,205

hromax

Eto, došli smo do istog zaključka.

Junius

Dakle, ipak je čista zavist što ARNT posluje dobro, a tebe muči što nisi unutra.

Jer da jesi, ovako ne bi napisao. Pisao bi isto što si pisao prije godinu dana.

Ali evo, imaš priliku da se popraviš: što misliš kud će sad cijena ARNT?

Dolje, jer većinski PPHE, koji dobro upravlja investicijama, naplaćuje to upravljanje?

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 22, 2024 at 9:23 AM
    • #4,206
    Quote from Zlatek

hromax

Eto, došli smo do istog zaključka.

Junius

Dakle, ipak je čista zavist što ARNT posluje dobro, a tebe muči što nisi unutra.

Jer da jesi, ovako ne bi napisao. Pisao bi isto što si pisao prije godinu dana.

Ali evo, imaš priliku da se popraviš: što misliš kud će sad cijena ARNT?

Dolje, jer većinski PPHE, koji dobro upravlja investicijama, naplaćuje to upravljanje?

Display More

Je zavistan sam, jer ARNT vrijedi približno isto kao prije 12 mjeseci:D

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • March 22, 2024 at 10:02 AM
    • #4,207

Junius

Imaš priliku da se iskupiš: što misliš kud će sad cijena ARNT?

Dolje, jer većinski PPHE, koji dobro upravlja ARNT koja dobro posluje, naplaćuje to upravljanje?

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • March 22, 2024 at 10:34 AM
    • #4,208

Cijena će rasti ali ne koliko je mogla da gazde ne tunelare

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 27, 2024 at 2:29 PM
    • #4,209
    Quote from Paulie
    Quote from emil

pa ovdje se zanemaruje jedan veliki problem. Gdje ce to zivjet ako ne odu u rat? sto misle da ce sve ostat kao prije ako ih rusija okupira? oni ce i dalje veselo trolat internetom ?

Moći će živjeti na potpuno istom mjestu, samo pod ruskom vlašću, morat će slušat Putina i ne talasati. Ako mene pitaš, bolje je to nego izgubit glavu. Ukrajinci rat odavno ne mogu dobiti, to je već svima jasno.

Pa onda nije problem ni da Italija recimo nas napadne i osvoji, jbga 15tak puta je veca i mocnija, mi ni nemamo oruzje, jedino nas nato stiti.
    Ali kako kazes svejedno ti je, glavno da je glava na ramenima jso to malo godina zivota 🥴. A isto sve ono vrijedno u HR, Istra, obala, otoci su uglavnom bili pod njima vise nego pod HR.

Ali danas se to u modernom svijetu radi puno pametnije i suptilnije, dovoljno je imati banke, energetiku, medije, telekomunikacije, i par glavnih jakih kompanija u vlasnistvu… pa preko toga imas i sve ostalo.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 27, 2024 at 3:00 PM
    • #4,210

Kome se ratuje za pravdu i ideale može se prijaviti u ukrajinsku vojsku kao dobrovoljac. Lako je palamuditi za tipkovnicom, drugo je staviti život na kocku, pa da ti djeca ostanu bez oca.

Ne znam koliko pratite neovisne kanale po Telegramu (ne ovom našem), Ukrajina je u užasnom položaju. Potpuno mi je jasno zašto mladi momci ne žele izgubiti glavu.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 27, 2024 at 3:18 PM
    • #4,211
    Quote from Paulie

Kome se ratuje za pravdu i ideale može se prijaviti u ukrajinsku vojsku kao dobrovoljac. Lako je palamuditi za tipkovnicom, drugo je staviti život na kocku, pa da ti djeca ostanu bez oca.

Ne znam koliko pratite neovisne kanale po Telegramu (ne ovom našem), Ukrajina je u užasnom položaju. Potpuno mi je jasno zašto mladi momci ne žele izgubiti glavu.

malo si pobrkal loncice.

nije mi ni na kraj pameti ratovat u ukrajini kao sto nije ni ukrajincu bilo na kraj pameti ratovat u hrvatskoj.

ovdje je bila rijec o ratu u tvojoj zemlji ne tudjoj. i ponovit cu. ako mu se ne ratuje nek se skriva... sto vristi s naslovnica?

mada je cijela prica netegnuta do bola. kao ne mogu ga nac ovi za regrutirat al ga je bez problema nasao novinar za intervju .je je.. ruska propaganda na steroidima ...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 27, 2024 at 3:24 PM
    • #4,212

Ništa ja nisam pobrkao. Granice nemaju smisla u eri zamjene stanovništva. Ovdje će za 20 godina biti više Nepalaca nego Hrvata. Hrvatice malo rađaju, izumiremo. Za koga si onda ginuo, za Nepalce ? Tko je sada na vlasti, oni koji su ginuli, ili oni koji su bili daleko u diplomaciji ?

Neću ulaziti u dubine ovdje, ali imam svoje stajalište o tome za koga se isplati gubiti glavu. Za svoju obitelj sigurno, i vjerojatno za nikog drugog. Život je samo jedan.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 27, 2024 at 3:32 PM
    • #4,213
    Quote from Paulie

Neću ulaziti u dubine ovdje, ali imam svoje stajalište o tome za koga se isplati gubiti glavu. Za svoju obitelj sigurno, i vjerojatno za nikog drugog. Život je samo jedan.

pa s ovim ste sve rekli. stvarno mislite da je rusko-cecenski bradonja(s pradinim cizmama) drugaciji od nasih cetnika? da ce doc i rec hvala sto ste nas pustili u svoj dom u kojem cemo pazit da vas ne ometamo? da ti nece kcer zenu i mamu silo... odrezat joj sto vec takvi rezu -tebe skratit za jaj... pa ti nastavi dalje zivjet u miru s takvima...

milina za zivjeti ...

Supruga ruskog vojnika: 'Smiješ silovati Ukrajinke, ali uz zaštitu'
    Telefonski poziv su presrele ukrajinske sigurnosne službe na području Hersona, a u njemu se, navodi Radio Slobodna Europa, može čuti kako žena muškarcu daje…
    www.24sata.hr
    Humanitarac otkrio strašnu priču: Ukrajinku (15) Rusi silovali i snimali, pred njom ubili dječaka i ženu
    - Kada mi je ispričala cijelu ovu priču, dva dana nisam spavao. Sutradan nisam otišao u Vorzel, samo sam plakao - kazao je muškarac
    www.vecernji.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • March 30, 2024 at 3:20 PM
    • #4,214

Oprosti na izravnosti, ali ako ne znaš gdje naći osnovne bilančne stavke poput novca na računu, možda ne bi trebao trošiti vrijeme i novac na burzi jer ćeš vrlo skoro gubiti živce i kosu

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • April 3, 2024 at 9:45 PM
    • #4,215

I da, neko moje mišljenje u vezi dividende, da bi dividenda proizvela najbolji učinak po cijenu dionice, trebala bi se objaviti nakon ex dividenda dan na ZABA-i. Jer realno, HPB je cijeli 1Q žrtva dividende ZABA-e.

• hromax
    Student
    Reakcija primljeno
    58
    • April 3, 2024 at 9:56 PM
    • #4,216

Ovo je najjače što sam do sad ovdje pročitao...😂😂😂😂😂😂

• villach007
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • April 4, 2024 at 8:12 AM
    • #4,217
    Quote from Ebenezer
    Quote from villach007

osvrnuo bih se na ovaj pad cijene zadnjih 2 mjeseca.

Smatram da od dividende neće biti ništa ni ove godine. Vjerojatno Uprava ima namjeru kupiti neki veći paket dionica početkom 5 mjeseca. Vjerujem kako je cijena dogovorena na oko 2.5 eura.

Iz tog razloga se sad drži cijena ispod te razine, da bi se i formalno mogla provesti transakcija u tim okvirima. Vjerujem kako su dogovorili kupnju paketa od Tromonta s obzirom da su oni s nekoliko sitnih transakcija početkom godine pokazali namjeru prodaje vjerojatno cijelog paketa.

Od kud vam ovo? Bas svaka recenica je "vjerojatno", " "vjerujem" bez ikakvih argumenata i cinjenica. Kako moderatori dozvoljavju ovo?

s činjenicama se budete uskoro upoznali. Evidentno ste iz krugova Uprave, pa vam ovakvo pisanje ne odgovara. Trebalo bi zabraniti profile poput vašeg npr

Ebenezer
    Student
    Reakcija primljeno
    232
    • April 4, 2024 at 9:49 AM
    • #4,218
    Quote from villach007
    Quote from Ebenezer

Od kud vam ovo? Bas svaka recenica je "vjerojatno", " "vjerujem" bez ikakvih argumenata i cinjenica. Kako moderatori dozvoljavju ovo?

s činjenicama se budete uskoro upoznali. Evidentno ste iz krugova Uprave, pa vam ovakvo pisanje ne odgovara. Trebalo bi zabraniti profile poput vašeg npr

Opet, ovakvo prozivanje je za administratore koji znaju da nemam veze s ingrom (osim sto imam dionice) jer sam za registraciju ovdje morao dati sve svoje podatke.

p.s. sad ste s vjerojatno i vjerujem presli i na "evidentno"... sve argument do argumenta

• villach007
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • April 4, 2024 at 10:44 AM
    • #4,219
    Quote from Ebenezer
    Quote from villach007

Opet, ovakvo prozivanje je za administratore koji znaju da nemam veze s ingrom (osim sto imam dionice) jer sam za registraciju ovdje morao dati sve svoje podatke.

p.s. sad ste s vjerojatno i vjerujem presli i na "evidentno"... sve argument do argumenta

vrijeme će pokazati tko je u pravu a tko u krivu

• Axel13
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • April 12, 2024 at 9:53 PM
    • #4,220
    Quote from JozoMetak
    Quote from mooji

Koliko sam cito o NIS 2 to nije toliko da bude godišnjeg posla. NIS2 je više kao ISO kada se jednom po složi rade se Audit svega godine, a mislim da Span nije cert za Audit opciju.

E moj Jozo, ovo ni glavu ni rep nema, bez ljutnje.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice