Tko ja ovaj novi gospodin, pun znanstvenih članaka kao Split turista?
baš san i ja bacia oko.
po radovima bi reka upgrade na Marića, al akademci su dosad uvik zakazivali u provedbi.
zato i jesmo tu di jesmo 🤷
Tko ja ovaj novi gospodin, pun znanstvenih članaka kao Split turista?
baš san i ja bacia oko.
po radovima bi reka upgrade na Marića, al akademci su dosad uvik zakazivali u provedbi.
zato i jesmo tu di jesmo 🤷
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…nkovica-1206009
Koga će sad naći na nekom semaforu da čeka?
Taj zna pobic prije nego postane klimavo, znaci za cca godinu dana mogli bi neki potres imati samo ovaj put na malo vecoj razini od agrokora , ako je istina da odlazi.
Dobro je i izdrža u ovakvom ambijentu
Za sada mrkva.
Za sada mrkva.
mislim da to nije dobro rješenje, onda bi morali svi "spojeni funkcioneri" putovati u jednu općinsku birtiju i tražiti će putne troškove, a kada se ponapijaju moglo bi doći do obračuna oko "projekata" jer neće svi jednako moći biti uključeni u iste, tko to napraavi gubi izbore sigurno, jer lokalni šerifi neće džabe odrađivati za savezne
Neke stvari ne daju se popravljati, treba lokalnu upravu organizirati potpuno nanovo sa općinama, a gradove i županije potpuno ukinuti. Da li se Nin, Komiža, Vis, Obrovac itd nazvati gradovima
Ma da. Kao što je i Šeks spreman do 2026 krenuti u teretanu i poraditi na škembi.
Za sada mrkva.
Za koga glasati na nadolazećim izborima ? Evo jedan dobar prijedlog, Fokus. U većini gradova gdje imaju vlast su ukinuli ili smanjili prirez.
za onoga koji prolazi 5% ili koliko je već prag u tvojoj izbornoj jedinici.
sve ostalo je bačen glas, odnosno alociran najvećoj stranci, nažalost 🤷
Fokus nepostojeća stranka u Dalmaciji...
Za koga biste glasali i zašto, što mislite tko je najbolja stranka za nas poduzetnike/investitore/radnike, odnosno vrijedne ljude koji misle na svoju budućnost. Spomenut ću samo stranke koje prelaze barem 1% po anketama.
Teme koje ja gledam su:
Stranke i moj kratki rezime:
za onoga koji prolazi 5% ili koliko je već prag u tvojoj izbornoj jedinici.
sve ostalo je bačen glas, odnosno alociran najvećoj stranci, nažalost 🤷
Ja ću definitivno glasati za Fokus. Bude li se samo vodilo ovom logikom male stranke nikad neće postati bitne, i uvijek će sve ostati onako kako i jest. Fokus nije guran u medijima kao što se guralo Možemo, čisto zato jer su financijeri medija i financijeri Možemo isti ljudi.
Fokus nema tu sreću da ga mediji guraju.
Nekako mi se čini da agencije uvijek kasne s ocjenama i da se njihove procjene više odnose na proteklo razdoblje nego na ono što dolazi tj. da više reagiraju naknadno nego što predviđaju. Ali u svakom slučaju sad ćemo nominalno imati bolji investicijski rejting čak i ako rast BDP-a bude slabiji.
naveli ste 13 stranaka koje sada imaju više od 1%. po meni najviše 4-5 njih bude prešlo prag od 5%.
dakle, masa raspršenih glasova koje će pobrati pobjednik izborne jedinice, a u velikoj većini to bude hdz. zato sam i napisao da će rasturiti na izborima. ne bih se uoće iznenadio ako bude sam mogao sastaviti vladu.
Ja ću definitivno glasati za Fokus. Bude li se samo vodilo ovom logikom male stranke nikad neće postati bitne, i uvijek će sve ostati onako kako i jest. Fokus nije guran u medijima kao što se guralo Možemo, čisto zato jer su financijeri medija i financijeri Možemo isti ljudi.
Fokus nema tu sreću da ga mediji guraju.
a šta, društvene mreže kao ne postoje?
Facebook ads, Google ads, LinkedIn ads, nastavi niz...
treba animirati onih 55% koji na izborni dan rade bilo šta drugo osim se prošeću parsto metara da zaokruže broj na papiru.
neka ulože para u alternativno oglašavanje i angažiraju nekog PR stručnjaka koji zna šta radi, na način da im složi kratke, ali efikasne poruke koje imaju dobar reach.
neka razmišljaju na način HDZ je Windows.
što trebam napraviti da mu otkinem tržišni udio?
uostalom, kako bi bilo koji poduzetnik i razmišljao.
evo, tu se najbolje vidi koja stranka ima poduzetnički mindset, a koja samo blefira da to ima.
a, iskreno, većina samo blefira, jer će, ako dođu, opet biti uhljebi up, porezi up, itd. 🤷
sta je sa onom udruga poduzetnika? nisu li oni pricali da bi u politiku? ili su vec napravili stranku?
Valjda je tebi u korist da glasaš za stranku koja će ti osigurat najbolji život, ili ti ga barem neće otežati.
Pomiješao si karte jer za razliku od poduzetništva koje se bori za market share da vlasnicima bude bolje, ovdje je glasaču gore ako glasa pogrešno. Dakle, ovdje glasač treba biti proaktivniji od stranke da istraži tko mu kreira bolji život.
Google oglasi i medijski prostor mnogo koštaju. Mediji obožavaju Možemo od samog starta, mnogo je tu novaca uplaćeno za PR.
Valjda je tebi u korist da glasaš za stranku koja će ti osigurat najbolji život, ili ti ga barem neće otežati.
Pomiješao si karte jer za razliku od poduzetništva koje se bori za market share da vlasnicima bude bolje, ovdje je glasaču gore ako glasa pogrešno. Dakle, ovdje glasač treba biti proaktivniji od stranke da istraži tko mu kreira bolji život.
ništa ja nisam pomiješao.
oni se bore za fotelje i povlastice.
znači, uvjeri me da nisi blefer i moj glas imaš.
većina birača se ionako ne može koncentrirat na išta duže od naslova, tj. kratkih poruka.
ne treba on meni pisat elaborat ako nema 5% (tad ću ga možda i pročitat).
onda ga, jednostavno, nema ni na radaru 🤷
znači, uvjeri me da su ti postojeće fotelje i povlastice dovoljno i potrudi se da si vidljiv i moj glas imaš.
prosto ko pasulj 🤷
Nitko tebe ne treba uvjeravati u ništa. Ako si odgovoran građanin istražit ćeš sam, ako nisi kukat ćeš da su svi isti i plakat kako je loše.
Svaka stranka ima plan i program, minimum odgovornosti je proći ga na brzinu.
Poduzetničkoj stranci je bavljenje politikom kontraproduktivno, jer svaki ozbiljan poduzetnik zarađuje više od 2-3 tisuće eura mjesečno. Ali zato je raznim aktivistima ta suma novca itekako primamljiva.
Zato je mnogo više prevarantskih stranaka od onih pravih.
prvo moraš imat reach i zanimljive reklame s upečatljivim porukama.
onda ću se malo zamislit i pročitat tvoj politički program, koji isto mora bit jasan i konkretan, a ne paušalan.
i to je to.
a većina birača će ostat na ovome prvome i glasovat, jer se radi o nekim novim, zanimljivim likovima.
nije stvar ni u lovi koju ćeš utrošit u oglašavanje, već da je to kreativno i upečatljivo, i drugačije.
primjer SDP-a i sucidalnih poruka je baš ono kako to ne treba radit
Nitko tebe ne treba uvjeravati u ništa. Ako si odgovoran građanin istražit ćeš sam, ako nisi kukat ćeš da su svi isti i plakat kako je loše.
Svaka stranka ima plan i program, minimum odgovornosti je proći ga na brzinu.
Poduzetničkoj stranci je bavljenje politikom kontraproduktivno, jer svaki ozbiljan poduzetnik zarađuje više od 2-3 tisuće eura mjesečno. Ali zato je raznim aktivistima ta suma novca itekako primamljiva.
Zato je mnogo više prevarantskih stranaka od onih pravih.
onda to samo znači da im je dobro, da ne žele da im bude bolje, i da im bavljenje politikom ne treba.
ako hoćeš razdrmati postojeći sustav, nekad u životu moraš nešto i žrtvovati.
ako ne za sebe, onda za svoju djecu.
ako će svi opet čekati da im vlast samo padne u krilo, onda će HDZ imati landslide win.
onaj tko želi promjenu, taj će nać način i da je iskomunicira, isprezentira i da to prikaže kao svoju žrtvu.
btw., zato je Trump i dobio izbore u USA, a mogao je lagano jesti i piti sa postojećom klikom, dok se sad bori da ne svrši u pržun.
ima li iti jedan takav "mudonja" na našoj političkoj sceni?
ako ga nema, HDZ ovo mete 🤷