Gosp.Zlatek Zar kod nas se kao predkrizno vrijeme ne računa od 1980.g. Mi smo rekorderi u trajanju krize, iz krize izlazimo ovu godine zahvaljujući Plenkoviću. 😍😍😍😍😍😃😃😃😃😃😃
Dividendne dionice
-
-
-
Hm.
Moram priznati da često pomislim da uopće ne razumijem dioničarstvo.
Zašto bi me išta natjeralo kupiti dionicu tvrtke koja ne isplaćuje dividendu ? Što ja imam od toga da tvrtka sjajno zarađuje ako meni ne isplate dio dobiti ?
Nadu da ću naći većeg Magarca od sebe, pa mu prodati papir skuplje ?
To bi ga u prijevodu bio Momentum
Kako je slikovito napisao Kostolany, pričajući o tome kako su njemu davno pojasnili burzovno poslovanje, još u doba kada se trgovalo na parketu.
- Mladiću moj, cijena papira ti ovisi samo o tome ima li ovdje danas više magaraca sa papirima ili sa novcima u džepu
-
Najbolja mi je kupnja dionica za koje nanjušim da bi mogle isplatit dividendu, a do tad nije bilo isplate ili nije bilo duže vrijeme. Primjerice jdos ove godine. Ili medika prije koju godinu ili pevec. To mi jedino ima logike ako kupujem dionicu koja ne daje divku ili nije pred preuzimanjem. To je ono što ima veze sa zdravoseljačkom logikom, međutim, povijest nas uči da se najmasnija lova dala zaradit na bitcoinu, tesli, amazonu, ko se sjeća nekad na ingri i igh i takvim sličnim. Ja nažalost nemam talenta za zaradit na takvim investicijama.
-
Hm.
Moram priznati da često pomislim da uopće ne razumijem dioničarstvo.
Zašto bi me išta natjeralo kupiti dionicu tvrtke koja ne isplaćuje dividendu ? Što ja imam od toga da tvrtka sjajno zarađuje ako meni ne isplate dio dobiti ?
Nadu da ću naći većeg Magarca od sebe, pa mu prodati papir skuplje ?
To bi ga u prijevodu bio Momentum
Kako je slikovito napisao Kostolany, pričajući o tome kako su njemu davno pojasnili burzovno poslovanje, još u doba kada se trgovalo na parketu.
- Mladiću moj, cijena papira ti ovisi samo o tome ima li ovdje danas više magaraca sa papirima ili sa novcima u džepu
a jbga, ja ne vidim svrhu da mi isplate divku, a da mi cijena dionice padne… rađe biram obratno pogotovo ako dobit ulazu u daljnje poslovanje.
-
Znam da je tema CRO / EU ali evo ako netko želi se zezati s Amerikom oni imaju vrhunske dividiende fondove.
Aristokrati su dionice koje barem 25 godina isplaćuju dividnednu i svake godine mora biti veća, ako jedan od tih uvjeta nije ispunjen izlaze is liste i treba proći 25 godina da opet na nju dospiju.S&P 500 Dividend Aristocrats - Wikipedia
How To Invest In The Dividend AristocratsIn the world of investing, dividend aristocrats are companies with a proven track record of raising their dividends annually. Because of this consistent…www.forbes.com2022 Dividend Aristocrats List | Updated Daily | All 66 AnalyzedImmediately get a free spreadsheet of all 66 Dividend Aristocrats now. The Dividend Aristocrats are stocks with 25+ years of rising dividends.www.suredividend.com -
ima li prijedloga za novu sezonu, što će se "nositi" ove godine od dividendnih modela
-
Zaba-puna ko brod, bit će nešto, nadam se 80-90 centi, slično kao prošle godine
Adris-nadam se 2 i pol eura (Kod nas u Istri bilo više ljudi nego ikad)
Kodt-konstantno viši prihodi i dividende, tu očekujem cenera
Ernt-također očekujem cenera i to kao neki minimum
Span-prošle godine su dali 0,66 eura, ove godine očekujem skoro duplo, ajmo reći 1,1 ili 1,2 eura
Uvijek zanljivi a koji bi mogli biti široke ruke:
Rivp i Mdka
Za optimiste koji bi povoljno kupili potencijalno dobru dividendušu za 2024. pa nadalje možda adpl? na ovu cijenu će kad krenu isplaćivati divka blizu dvoznamenkastih postotaka. A bit će, samo je pitanje kad...
-
Par dividendnih: NYMT, NLY, ABBV, BEN, ENB, ...
-
ima li prijedloga za novu sezonu, što će se "nositi" ove godine od dividendnih modela
Ja sam više za ove klasike koji su višegodišnji (npr. JDGT), al nema dionica.
-
ht, zaba, adris, rivp, adpl, lijepo im rastu prihodi
-
-
imam i ja takvih starih, ali malo su mi demode, mislim na onako neki hit sezone, koji bi mogao ugodno iznenaditi
-
Span bi mogao dati solidnu dividendu
-
imam i ja takvih starih, ali malo su mi demode, mislim na onako neki hit sezone, koji bi mogao ugodno iznenaditi
Šta će vam to? Vi mi ipak djelujete kao jedan ozbiljan i duhovit gospodin (gospođa možda ?) Ove novotarije vas samo mogu iskvarit pa da dobijemo nekog dioničkog modnog mačka. Ostanite vi nama ovakvi kakvi jeste.
-
Šta će vam to? Vi mi ipak djelujete kao jedan ozbiljan i duhovit gospodin (gospođa možda ?) Ove novotarije vas samo mogu iskvarit pa da dobijemo nekog dioničkog modnog mačka. Ostanite vi nama ovakvi kakvi jeste.
ma i to je, bolje konzervativno sakupljati od starih, nego tražiti kruha preko pogače, gospodin za sada, nisam još dobio ovo novo određenje, jesam li ono, ovo ili no
-
Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.
-
Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.
https://www.mojedionice.com/fund/KalendarDividendi.aspx?god=2022&SortEx=Prinos&SortDPoštovani
Poštovani DiAbLeRo, (nisam dioničar ATPL ) , želim da Atpl udjeli najveću dividendu un 2023. god. ,međutim zemljište gdje se trebaju graditi stanovi ( na Batali, a taj dio zemljišta vidim svaki dan sa mog balkona ), gradnja te nekretnine je usporena jerbo nemaju novaca . Sada ja Vas pitam , ako je to tako, odakle će dijeliti ikakvu dividendu ?
-
Imate sve u objavljenim izvješćima, lako je provjeriti kolika je ostvarena dobit u posljednje dvije godine, tako da ta Vaša tvrdnja da nemaju novaca lako pada u vodu.
-
Imate sve u objavljenim izvješćima, lako je provjeriti kolika je ostvarena dobit u posljednje dvije godine, tako da ta Vaša tvrdnja da nemaju novaca lako pada u vodu.
Ja ništa ne tvrdim, samo govorim što mi ljudi govore. Gradnja je sasvim usporena jerbo nemaju novaca za nastavak gradnje, a moraju nešto usporeno graditi da nebi izgubili građevinsku dozvolu. Kažem opet o tome neznam ništa , ali svaki dan tuda dva puta prolazim i čujem i vidim da se gradnja totalno usporila. To je moja tvrdnja koju vidim mojim očima , a za drugo neznam.
-
Ostvarena dobit ne znači da imaju novaca.
Osnove ekonomije...
-
Nije ovo tema za raspravu o Atlantskoj Plovidbi, ja sam iznio točan, dostupan i lako provjerljiv podatak o jednoj od najizdašnijih prošlogodišnjih isplaćenih dividendi i iznio svoja očekivanja za ovu godinu. Za razliku od rekla-kazala gluposti, brojke jasno govore: https://investiramo.com/dionice/ATPL/kljucniPokazatelji.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner