Justin Trudeau accuses Jewish Member of Parliament for Supporting Nazis
Mislim, WTF?!?!?!
Slabo ima informacija o konvoju po našim medijima ali tamo je prilična bitka.
Justin Trudeau accuses Jewish Member of Parliament for Supporting Nazis
Mislim, WTF?!?!?!
Slabo ima informacija o konvoju po našim medijima ali tamo je prilična bitka.
koja traje već 10-ak godina sa jačim ili slabijim intezitetom.
Bi(den)ti ili ne bi(dine)ti, pitanje je sad.
tko hoće znat šta se stvarno događa u svijetu, evo malo pogleda na međunarodne vijesti iz indijske perspektive.
meni ih je preporučio punac, a ja vam za Uskrs poklanjam znanje
Još jednom hvala za WION.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…rajina-20210823
Plenki čačka mečku.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…estica-20210823
Ne razumijem što to nama treba.
"samo se igraj i dobit ćeš hipersonic"
evo još malo "zlata" iz Indije
koji su ovo šupci, pa to nisu istine.
glavno da Rusija nije bila prijetnja svjetskom poretku dok ste mogli cicati naftu i plin jeftino, što sad rade Indija i Kina, pa su kompanije odbijale prijelaz na obnovljive izvore energija.
a da napokon počnete nešto proizvoditi u Europi, pa vas za svjetski poredak ne bi bilo briga.
mislim, kupujem proizvode za dijete i doslovce sve je Made in China, pa derete na marži (cijene tih proizvoda su sulude u odnosu na utrošak materijala), umjesto da nešto od toga proizvodite u Europi.
fuj!
p. s. pohvale našem MTČ-u 💪
zaebani su igrači ovi Kinezi.
dok smo mi (Europa) tamo 2008. provodili "mjere štednje", oni su obilazili zemlje emerging markets-a i davali im kredite u zamjenu za kolateral (sirovine), a sada, kad su ovi prezaduženi, ne misle im te iste kredite reprogramirati.
šta mislite kako će se onda naplatiti?
btw., zbog lockdowna, nitko više ne priča o Evergrande-u i pucanju nekretninskog balona tamo, a i ta će se priča vjerojatno riješiti na način da ćeš moći birati hoćeš li živjeti zatvoren u stanu u Pekingu ili Šangaju ili ćeš prihvatiti preseliti u neki od onih njihovih "gradova duhova" po izboru, jer Evergrande ti gotovo sigurno neće vratiti već uplaćeni novac.
dapače, drugi gradovi ti čak daju kredite da tamo preseliš.
p. s. šta zbog sporazuma s Rusima šta zbog ove gore opisane situacije u emerging marketsima, vidimo da Kina uopće više neće kupovati sirovine na tržištu, pa se s razlogom postavlja pitanje na kojim osnovama ovi špekulanti nabijaju cijenu na "tržištu" kad zemlja koja ima najveći demand tamo više ni ne kupuje.
bit će stvarno zanimljivo kad jednom okinu margin call-ovi kolika će stvarno bit cijena sirovina
zadnjih dana sam nešto raspoložen za piskaranje, pa evo još jedna opaska.
gledam sad malo ovaj cirkus oko Ukrajine, Finska i Švedska u NATO i Milanovićevo dizanje glasa oko BiH, i mogu reć da je skroz u pravu.
mislim, EU se sad premišlja hoće li Ukrajini dati status kandidata (vjerojatno hoće) i ostaje neriješeno pitanje "zapadnog Balkana" di još uvik ne znaju šta će s tim.
e sad, da je EU pametna sad bi svim tim zemljama koje su ostale "u zraku" dala status kandidata i da situaciju tamo kontrolira povjerenik za proširenje, a ne nekakav diplomat nižeg ranga kao što je ovaj Visoki predstavnik u BiH.
isto tako, opet se poteže pitanje oko granice sa Slovenijom i međunarodne arbitraže, a vjerojatno i neke druge zemlje u EU imaju neriješene bilateralne odnose.
i sad se postavlja pitanje zašto EU nema svoje arbitražno sudište koje će prelomiti ta pitanja jednom za svagda.
to može biti i Europski sud koji ionako rješava neka pitanja u sporu između država članica.
nakon krize 2008., pa migrantske krize i covid krize, sad opet imamo krizu i rat u Ukrajini, i ovi se opet kilave umjesto da baš sad ojačaju savez i pokažu odlučnost.
tu još ostaje i turski status kandidata i kontrola migracija.
al glavno da smo riješili "svjetski problem" oko punjenja mobitela koje ćemo sad svi moći puniti sa istim kabelom/punjačem 🤦
al glavno da smo riješili "svjetski problem" oko punjenja mobitela koje ćemo sad svi moći puniti sa istim kabelom/punjačem 🤦
Da bar jesmo. USB Power Delivery specifikacija je trenutno na oko 450 stranica i nema jedne osobe na ovom svijetu koja to sve razumije.
I da, svaka tri mjeseca dodaju jos pedesetak stranica novih promjena specifikacija.
evo još malo "zlata".
Xi kaže jedno, zapadni mediji interpretiraju drugo.
a nitko da prenese That's what Xi said
Da li će u skoroj budućnosti nama susjedna BiH kao i sve zemlje u Europi dobiti jednog premijera, jednu vladu, jednog predsjednika i da se prestane pitati i da bude nevažno što je premijer ili ministri po nacionalnosti, to bi zaista bio strateški interes za Hrvatsku imati stabilnu demokraciju u svom susjedstvu.
da ovo uvedu kod nas, svi bi kolektivno otišli na bolovanje
Misliš da kod njih neće?
BTW, ovo si planiram pogledat, prvom prilikom.
U svaku ustanovu treba ugraditi termostat da održava temperaturu u uredima zimi na 18 stupnjeva a ljeti na 26, i sa ušteđenim novcima postaviti klimatizaciju djeci u školama i bolesnicima u bolnicama.
ovo je kratkoročno dobro za market, ali je dno dna.
znači, Kinezi nisu ispoštovali trade deal, nisu odgovarali za štetu od virusa i sad ovo
moje mišljenje je da Xi nije idiot, na skupštini Partije je rekao da ovaj ekonomski model više ne funkcionira, a USA i EU mu se i dalje čmare, jer je najbolnije provesti reforme koje idu u korist naroda i malog i srednjeg poduzetništva, a na štetu velikih konglomerata koji sve kontroliraju.
btw., probali su mu isto i njegovi, pa je brzo to potaracao.
čini se da sve vodi ka tome da će im pustit još malo i iscicati iz njih sve šta može, a onda roknuti po Tajvanu i svima reć f*ck off.
Kina je jedina zemlja koja je kroz razno razne modalitete osigurala da je samoodrživa i samo je pitanje vremena kad će "izaći iz ormara" 🤷
Nitko ne komentira izjavu prvog čovjeka britanske vojske, o potrebi pripreme za kopneni rat na tlu Europe
Nitko ne komentira izjavu prvog čovjeka britanske vojske, o potrebi pripreme za kopneni rat na tlu Europe
Brzo danas po bidu prodat mediku i onda kupit jeftinije kad pocne treci svjetski rat.
No krasni, postali ste i zločesti.
To zarazna bolest.
Ako do toga dođe dionice i burzovno poslovanje biti će nam najmanji problem.
Al' nije to lijepo čitati. Zabrinjavajuće je.
Uoči rata u Ukrajini mislila sam .... pa neće valjda
I sada mislim - pa neće valjda, pa se zabrinem