Kupovali su po 60, a prodaju po 50. Ne da je cudno nego i vise nego cudno. I to prodaju kao da su kruha gladni
Bili gladni, ne gladni, nas su dosta sj...i
Kupovali su po 60, a prodaju po 50. Ne da je cudno nego i vise nego cudno. I to prodaju kao da su kruha gladni
Bili gladni, ne gladni, nas su dosta sj...i
Crni labud dogadjaj na SPAN, definitivno.
Ali izvjesce je skroz ok, jos malo ti woke novi djelatnici neka zapnu i na istoj smo dobiti kao 2022 uz 200 novih ljudi. Povecanje izdataka za place su vise od 3,5 miliona eura, a neto dobit je manja samo 1 milion eura. EBITDA je ista kao H1 2022.
Mora im se skinuti kapa kakva je to produktivnost i progutati 200 novih uposlenih i biti u dobiti. Nisu oni kao ona Elizabeth Holmes i kako li se vec zove ta firma .
Ali kupovati po 60 pa prodavati po 50 i to na ovaj nacin je do sada nevidjeno. To ima razlog.
A prosjek? 😁😁
Šta nije on cca 35 max...
A prosjek? 😁😁
Šta nije on cca 35 max...
Ja bi rekla 40 + prosjek, ali nije ovdje prosjek bitan.
Bitan je nacin i razlog.
Dakle radi se o nevidjenom.nacinu prodaje dionica koje radi ekipica s nekavim razlogom. Najvjerojatniji razlog je nekakva korist koja se iz toga moze izvući. Ekipica koja ovo prodaje nije nevična dionicama i da nikada nisu culi za burzu i brokere, a sto se sjecamo dobro kod one " kupovine " Kraša i nacina stjecanja kras dionica.
Jednako tako znamo i tko ekipicu instruira.
Pa ne vjerujete valjda da su bez razloga prodali u 2 do 3 dana sve dionice SPANA. Zbog woke price i loseg izvjestaja ? To se tako ne radi i tako to ne rade niti diletanti, a ne ova ekipica i njihovi brokeri.
Ovaj dogadjaj je dogadjaj s razlogom. Koji je razlog ?
Ne znam puno o ovoj dionici ali nevjerojatni ste mi s ovim pričama. Pa zar nije dionica i nakon ovog pada odradila baš lijep rast u tih nepunih 2 godine? Ne treba se puno zamarati kratkoročnim oscilacijama cijena. One nisu predvidljive. Svatko treba za sebe imati svoju procjenu vrijednosti i time se voditi a ne brinuti što tko radi sa svojim dionicama.
Ova dionica je značajno bolja od CROBEX-a od IPO vremena do danas, što je samo po sebi čudno za IPO dionicu. Ili je IPO bio značajno ispod fer vrijednosti (nije bilo interesa, a oni baš nisu htjeli odustati iz nekog iracionalnog razloga, ponosa?) ili se vrijednost snažno promijenila ubrzo nakon IPO (došlo do nekog velikog rasta biznisa kakav uprava svega godinu dana prije nije mogla predvidjeti pa zato nisu radili IPO po višoj cijeni?).
Ne znam što je po srijedi ali ja dokle god vidim da to pobjeđuje CROBEX meni izgleda skroz OK za jednu svježu IPO dionicu.
Ne znam puno o ovoj dionici ali nevjerojatni ste mi s ovim pričama. Pa zar nije dionica i nakon ovog pada odradila baš lijep rast u tih nepunih 2 godine? Ne treba se puno zamarati kratkoročnim oscilacijama cijena. One nisu predvidljive. Svatko treba za sebe imati svoju procjenu vrijednosti i time se voditi a ne brinuti što tko radi sa svojim dionicama.
Ova dionica je značajno bolja od CROBEX-a od IPO vremena do danas, što je samo po sebi čudno za IPO dionicu. Ili je IPO bio značajno ispod fer vrijednosti (nije bilo interesa, a oni baš nisu htjeli odustati iz nekog iracionalnog razloga, ponosa?) ili se vrijednost snažno promijenila ubrzo nakon IPO (došlo do nekog velikog rasta biznisa kakav uprava svega godinu dana prije nije mogla predvidjeti pa zato nisu radili IPO po višoj cijeni?).
Ne znam što je po srijedi ali ja dokle god vidim da to pobjeđuje CROBEX meni izgleda skroz OK za jednu svježu IPO dionicu.
Ako je to istina, onda je bas to razlog za jos sumnjiviji nacin prodaje ovoga paketa dionica. Bas iz tog razloga kvalitete firme i dionice je sumnjivo prodati veliki paket dionica u 2 dana uz ovakav urusaj cijene. Od strane ljudi koji nisu neuki ili nevicni burzovnoj trgovini.
. Sumnjivo je na manipulaciju trzistem. Jako je cudan ovaj dogadjaj. Nije cudno sto su prodali, nego je cudno zasto su kupili i cudan je nacin na koji su prodali. A pattern recognition govori u prilog manipulaciji cijenom. Zasto ?
Ako je to istina, onda je bas to razlog za jos sumnjiviji nacin prodaje ovoga paketa dionica. Bas iz tog razloga kvalitete firme i dionice je sumnjivo prodati veliki paket dionica u 2 dana uz ovakav urusaj cijene. Od strane ljudi koji nisu neuki ili nevicni burzovnoj trgovini.
. Sumnjivo je na manipulaciju trzistem. Jako je cudan ovaj dogadjaj. Nije cudno sto su prodali, nego je cudno zasto su kupili i cudan je nacin na koji su prodali. A pattern recognition govori u prilog manipulaciji cijenom. Zasto ?
Ne znam, ali zvuči mi kao da previše histerizirate oko kratkoročnih kretanja cijena. Mene ne bi puno iznenadilo niti zabrinulo da moje dionice tako odrade par dana pada od 7 % jer sam dovoljno uvjeren u njihovu vrijednost.
Ako odzumirate vidite da je dionica u lijepom plusu pa je pričati o nekom padu bezveze. Dokle god se ne poništi vodstvo iznad CROBEX-a kroz te sad skoro 2 godine nema tu nekog pada, nego prije će biti “nevjerojatan rast” (za kojeg dioničari možda imaju objašnjenje).
Trebate se držati vlastitih analiza vrijednosti i ne dati se uznemiriti tržišnim kretanjima.
Ne znam, ali zvuči mi kao da previše histerizirate oko kratkoročnih kretanja cijena. Mene ne bi puno iznenadilo niti zabrinulo da moje dionice tako odrade par dana pada od 7 % jer sam dovoljno uvjeren u njihovu vrijednost.
Ako odzumirate vidite da je dionica u lijepom plusu pa je pričati o nekom padu bezveze. Dokle god se ne poništi vodstvo iznad CROBEX-a kroz te sad skoro 2 godine nema tu nekog pada, nego prije će biti “nevjerojatan rast” (za kojeg dioničari možda imaju objašnjenje).
Trebate se držati vlastitih analiza vrijednosti i ne dati se uznemiriti tržišnim kretanjima.
Savršeno. Upravo to.
Ovu 'dramu' pratim uz kokice. Ne vidim razlog za prodaju.
Savršeno. Upravo to.
Ma daj, cca SPAN je skliznu za cca 15 eura, možda godinu dana izgubljenih u investiranju u samo 3 dana.
Pa zar nije cilj ulagati, zaraditi i sačuvati dobit.
Dobar tek.
Savršeno. Upravo to.
Pa ovo je sigurno za praćenje 😉.
If you know what I mean :). Posebno od kada su prijatelji u operativi od lipnja 2023. 💪😉 Sve se to prati :). Jer kada krene po operativi poreznih obveznika moglo bi biti jos zanimljivije nego sada. 😉
Savršeno. Upravo to.
Ma daj, cca SPAN je skliznu za cca 15 eura, možda godinu dana izgubljenih u investiranju u samo 3 dana.
Dobar tek.
previše se u tom periodu pojavilo članaka o uspješnosti, analiza i svakojakih hvalospjeva, iskusni znaju da ovo i nije moglo drugačije završiti, podsjetilo me na negdašnji frizerski, ide novi trend, retrofrizure
Tko je malo pobliže pratio rasprodaja je krenula koji sat nakon što je Milan Horvat slavodobitno objavio da je Span i dalje odlična kompanija, ali da mijenja svoju preporuku iz Buy u Hold. Da li je to sve smišljena taktika kako bi jeftinije dokupili nakon rasprodaje koja je uslijedila, moguće da je, ali je došla i nakon višemjesečnih pisanja i hvalospjeva tog istog Mr. Riziko Milana o podcijenjenosti dionice u odnosu na strane tech kompanije.
Tko je malo pobliže pratio rasprodaja je krenula koji sat nakon što je Milan Horvat slavodobitno objavio da je Span i dalje odlična kompanija, ali da mijenja svoju preporuku iz Buy u Hold. Da li je to sve smišljena taktika kako bi jeftinije dokupili nakon rasprodaje koja je uslijedila, moguće da je, ali i nakon višemjesečnih pisanja i hvalospjeva tog istog Mr. Riziko Milana o podcijenjenosti dionice u odnosu na strane tech kompanije.
sada nam samo ostaje da ocijenimo i procijenimo, je li Miki veći guru od Nene
ali da guraju, bome da, naguralo se to točno do analitičke cijene, a dolje kako vidimo ide i samo bez problema
Dobar tek.
previše se u tom periodu pojavilo članaka o uspješnosti, analiza i svakojakih hvalospjeva, iskusni znaju da ovo i nije moglo drugačije završiti, podsjetilo me na negdašnji frizerski, ide novi trend, retrofrizure
Dobar tek.
I mene podsitilo na " Jugo se sprema " i na onaj brod " Malo vitra ". To je bas retro, a aktualno 🤣💪. A nikada nisi siguran na sto ce to sve izaci. To je bio onome kancelaru neocekivani frizerski btw jel on jos uvijek u salonu ?
Tko je malo pobliže pratio rasprodaja je krenula koji sat nakon što je Milan Horvat slavodobitno objavio da je Span i dalje odlična kompanija, ali da mijenja svoju preporuku iz Buy u Hold. Da li je to sve smišljena taktika kako bi jeftinije dokupili nakon rasprodaje koja je uslijedila, moguće da je, ali i nakon višemjesečnih pisanja i hvalospjeva tog istog Mr. Riziko Milana o podcijenjenosti dionice u odnosu na strane tech kompanije.
sada nam samo ostaje da ocijenimo i procijenimo, je li Miki veći guru od Nene
ali da guraju, bome da, naguralo se to točno do analitičke cijene, a dolje kako vidimo ide i samo bez problema
Ne ide samo. Ide s kokošama. Moras biti istinit
Pivci imaju prosjecnu nabavnu preko 50 eur, jer su kupovali i do 70 eur. Tu sad su vec blizu 0 i ne bi se iznenadio ak bi u petak vec bili na kupovni strani. Zivi bili pa vidjeli…za par dana u knjigi. Po meni je na 55 opet strong buy.
Pivci imaju prosjecnu nabavnu preko 50 eur, jer su kupovali i do 70 eur. Tu sad su vec blizu 0 i ne bi se iznenadio ak bi u petak vec bili na kupovni strani. Zivi bili pa vidjeli…za par dana u knjigi. Po meni je na 55 opet strong buy.
Mislim da je ipak ispod 40 ili oko 35 realno.
Nebitno, cijena dionice je bila jako prenapunpana iz nekog razloga očito, nakon lošijeg izvješća je pala, pa i vi ste pisali da će 2 kvartal biti puno bolji nego prvi, a od onoga Horvata se nije moglo živjeti...
Po meni dugoročno neloša investicija...ali za rezultate će trebati pričekati godinu dvije...
Pa ako su na 30ak eura poceli kupovati, a kupovali i po 65-70 eura, ne moze im prosjek biti ispod 50 eura...samo od izvješća za prvi kvartal kada je cijena bila oko 55eura oni su kupovali možda i pola portfelja po cijenama 55+ eura (neka me netko ispravi ako sam neprecizan)
Nebitno, cijena dionice je bila jako prenapunpana iz nekog razloga očito, nakon lošijeg izvješća je pala, pa i vi ste pisali da će 2 kvartal biti puno bolji nego prvi, a od onoga Horvata se nije moglo živjeti...
Po meni dugoročno neloša investicija...ali za rezultate će trebati pričekati godinu dvije...
Rekla bi da je pivcima 45 minimalno, A vjerojatnije onoliko koliko kaze mooji 50 +. Mislim da je upućeniji.
Market dao, market uzeo
27.4. kad je bila prosjecna cijena 60,73 eur, Pivci su imali 26557 dionica. To znaci da su kupili sledecih 21.000 dionica po cijeni od 60-70 eur. Mislim da je prosjek iznad 50 eur. Meni se cini da je razprodaja do 52 bila panika od malih spekulanta. I da nisu Pivcu razbili trziste. Ako je tako onda strong buy tu.