“Intrinsic valuation” po Capital Experience analizi je 82,74-130,8 eur…..Ova panika stvara odlicnu priliku za kupnju.
I preporuka nije Sell nego Hold. Ko bi razumjeo ove prodavace.
“Intrinsic valuation” po Capital Experience analizi je 82,74-130,8 eur…..Ova panika stvara odlicnu priliku za kupnju.
I preporuka nije Sell nego Hold. Ko bi razumjeo ove prodavace.
jel može netko prikvačit ovdje tu IC analizu?
Hvala
MM već dugo diktira cijenu,pitanje je samo za koga,mali uvjek prvi nastradaju naravno ako prodaju..
A kako to mali nastradaju ako prodaju? Neće stići nazad jer će cijena pobjeći gore? Ako požele uvijek se mogu vratiti. Trenutno se cijena ispuhuje nakon lošeg izvješća. Da nema MM bio bi bezdan.
neka se MM makne sa prodaje ,pa ćeš viditi zvjezde..
A kako to mali nastradaju ako prodaju? Neće stići nazad jer će cijena pobjeći gore? Ako požele uvijek se mogu vratiti. Trenutno se cijena ispuhuje nakon lošeg izvješća. Da nema MM bio bi bezdan.
neka se MM makne sa prodaje ,pa ćeš viditi zvjezde..
Funkcija MM-a je da ublaži cjenovne oscilacije. To na ne likvidnom tržištu može umrtviti dionicu, no kad dođe pravi impuls na bilo kojoj strani, ne može se zaustaviti pomak.
Intercapital analiza - hold
Intercapital nije izbacio nikakve Hold analize. Koje su to laži kolege Takamina? Analiza Intercapitala je jos uvijek Buy i target price iznad 70 eur. Ako imate vi neku novu od njih postajte slobodno! Hvala.
Ovo je palo kao da prijeti stečaj😲
Bid je iza treće crte obrane, market maker ruke u džepovima, trezor se pravi lud.
Na marketu se sve svede na strpljenje.
Čekaš da cijena naraste., ili da padne, u međuvremenu se ovdje žafrkavamo.
Al' palo je brutalno na povelikom prometu.
Kupila sam prvu količinu na 59, i sad se solidarno sa vama patim 🙃
Display MoreOvo je palo kao da prijeti stečaj😲
Bid je iza treće crte obrane, market maker ruke u džepovima, trezor se pravi lud.
Na marketu se sve svede na strpljenje.
Čekaš da cijena naraste., ili da padne, u međuvremenu se ovdje žafrkavamo.
Al' palo je brutalno na povelikom prometu.
Kupila sam prvu količinu na 59, i sad se solidarno sa vama patim 🙃
Steta sto nisam sudjelovao na IPO.
Sada kad sam odgledao "brutalnu" zaradu onih koji jesu, opet me ova dionica odvraća od ulaska u nju.
HT IPO me nekim stvarima poducio.
Može li samo provjera ako sam dobro pohvatao, trezor je na IPO-u prodao 578.200 vlastitih dionica po cca 23 eura, a sada niti dvije godine nakon kupuje nazad te iste dionice po 60+ eura?
trezor je prije ipo-a imao nekakve dionice da ih prodaje?ne razumijem šta si htio reći,da nije bilo ipo-a nebi se ni znala moguća vrijednost dionice.trezor ih sada kupuje jer je dužan radnicima koji dosad nisu prodali dodati novih 10%.kad se išlo u ipo i navedena cijena je bila previsoka za neke ulagače.
Da, trezor je imao jako puno dionica prije IPO, pitanje je više koliko ih je prodao nego da li je prodao. U prospektu je navedeno da će trezor kroz IPO prodati točno ovaj broj dionica kojeg sam napisao u postu, ali nisam pratio koliki dio toga se stvarno realizirao pa zato pitam.
Dobra naša stara ZSE, kao kolonizacija; prvo idu popovi (hvalospjevi da se podignu očekivanja), onda topovi (igra velikih za spuštanje cijene i pripremu za novi krug) i onda lopovi (nova kupnja i sakupljanje prije novog vala) . Ako sam išta naučio na ovoj burzi u zadnjih petnaestak godina je znati ugasiti monitor na nekoliko dana kad krenu topovi. Sada je tako na SPAN-u (iako ga nemam trenutno), bilo je na nekim drugim dobrim firmama, a bit će i na još nekima koje se stalno ističe.
Podsjetio me Takamina sa svojim "Čekam ga na 50" na mojih nekoliko čekanja koji su došli blizu mog targeta, odbili se, ja uskočio, a onda novi val prema dole. E neš majci, više. Prvo nek se slegne prašina nakon rusvaja.
Mozda jos cekati s kupovinom. Ispod 55 ?
trezor je prije ipo-a imao nekakve dionice da ih prodaje?ne razumijem šta si htio reći,da nije bilo ipo-a nebi se ni znala moguća vrijednost dionice.trezor ih sada kupuje jer je dužan radnicima koji dosad nisu prodali dodati novih 10%.kad se išlo u ipo i navedena cijena je bila previsoka za neke ulagače.
Da, trezor je imao jako puno dionica prije IPO, pitanje je više koliko ih je prodao nego da li je prodao. U prospektu je navedeno da će trezor kroz IPO prodati točno ovaj broj dionica kojeg sam napisao u postu, ali nisam pratio koliki dio toga se stvarno realizirao pa zato pitam.
IPO je vodila zagrebačka banka sa ponuđenih 578000 dionica,tek nakon toga je bilo moguća kupovina u trezor.
Mozda jos cekati s kupovinom. Ispod 55 ?
Ja bi eventalno usao u ovu dionicu sa max. 20% iznad cijene koja je na IPO bila!
Koji razlog za vise nuditi, ja ga ne vidim.
IPO je vodila zagrebačka banka sa ponuđenih 578000 dionica,tek nakon toga je bilo moguća kupovina u trezor.
Iz teksta prospekta:
"Prije preoblikovanja u dioničko društvo, Izdavatelj je stekao vlastite poslovne udjele koji su uslijed preoblikovanja postale vlastite dionice Izdavatelja. Na Datum ovog Prospekta Izdavatelj drži 609.100 dionica svaka u nominalnom iznosu od 10,00 HRK, što čini 31,08 % udjela u temeljnom kapitalu Izdavatelja. Od sveukupno 609.100 vlastitih dionica, ukupno 578.200 vlastitih dionica su kao Ponuđene dionice predmetom Ponude kako je opisano u točki 6.3.1. ovog Prospekta."
pa molim za objašnjenje kako su tek nakon toga mogli stjecati dionice...
Ovo je dobra dionica i dobra tvrtka, odradila je brutalan rast, dio ljudi se iskrcava, po ovoj cijeni ja mislim da je ulaz odličan. Živi bili pa vidili
Iz teksta prospekta:
"Prije preoblikovanja u dioničko društvo, Izdavatelj je stekao vlastite poslovne udjele koji su uslijed preoblikovanja postale vlastite dionice Izdavatelja. Na Datum ovog Prospekta Izdavatelj drži 609.100 dionica svaka u nominalnom iznosu od 10,00 HRK, što čini 31,08 % udjela u temeljnom kapitalu Izdavatelja. Od sveukupno 609.100 vlastitih dionica, ukupno 578.200 vlastitih dionica su kao Ponuđene dionice predmetom Ponude kako je opisano u točki 6.3.1. ovog Prospekta."
pa molim za objašnjenje kako su tek nakon toga mogli stjecati dionice...
a kako su ih stekli prije toga..
Intercapital analiza - hold
Nije točna informacija. Može li objašnjenje?... Takamina
Sami pad od 10% ne zabrinjava da se ne radi ujedno i o prometu preko 600k €
Izgleda da Dujmović neće u penziju tako skoro...
nema mjesta za paniku, ovdje je i tako nevazno Bakicevo misljenje, nekog tamo investicijskog fonda ili brojke u izvjescu... Tu je samo bitno da li pivci kupuju 😁