1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

SPAN (SPAN d.d.)

• LodeRunner
  • May 26, 2021 at 12:21 PM
  • pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • August 8, 2023 at 12:44 PM
    • #1,401
    Quote from Robbie

Pivac mesna industrija nastavlja i dalje kupovati na Zse

može info neki podrobniji o tome?

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • August 8, 2023 at 12:45 PM
    • #1,402
    Quote from pikolito
    Quote from Robbie

Prešli su 5% na Podravci, maloprije je stigla obavijest

Quote from josip100
    Quote from Robbie

Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...

Vidjet će se na promjenama top 10 dioničara, ali do sada nisu bili skloni prodavati, već investiraju na duže staze sa viškom likvidnih sredstava.

Edited once, last by Robbie: Merged a post created by Robbie into this post. (August 8, 2023 at 12:45 PM).

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • August 8, 2023 at 12:47 PM
    • #1,403
    Quote from Robbie
    Quote from pikolito

Prešli su 5% na Podravci, maloprije je stigla obavijest

Quote from josip100

Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...

Vidjet će se na promjenama top 10 dioničara

joj sorry, mislio da govoriš o nastavku kupovanja span-a pa si mislio da mi je promaklo nešto...

• domagojd
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 8, 2023 at 1:29 PM
    • #1,404

Ne znam ste vidjeli Bakićev post na FBu:

'Prodao sam neki dan dionice SPAN, nakon izvješća koje se bavi polugodištem umjesto zadnjim kvartalom (pa se lijepo zadnji kvartal usrednji s prvim), i nekom woke pričom, a ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor što me malo već smeta u njihovom slučaju (ne uvijek). 100% prinosa u 8 mjeseci, zahvalan sam upravi i radnicima na do sada sjajnim rezultatima i vjerujem da ću se vratiti u tu dionicu nakon što se rezultati poprave, a burza je dala kompaniji snažan signal.'

Mišljenja?

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • August 8, 2023 at 2:13 PM
    • #1,405

Ništa, svatko kupuje ili prodaje kako hoće.....unatoč što je često puta bio u pravu, a onda preko bloga bildao pozitivan dojam pojedinih dionica, imao je i dosta failova...tako da, vidjet ćemo koliko je u pravu da je izašao skroz.

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • August 8, 2023 at 2:14 PM
    • #1,406
    Quote from domagojd

'Prodao sam neki dan dionice SPAN, nakon izvješća koje se bavi polugodištem umjesto zadnjim kvartalom (pa se lijepo zadnji kvartal usrednji s prvim), i nekom woke pričom, a ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor što me malo već smeta u njihovom slučaju (ne uvijek). 100% prinosa u 8 mjeseci, zahvalan sam upravi i radnicima na do sada sjajnim rezultatima i vjerujem da ću se vratiti u tu dionicu nakon što se rezultati poprave, a burza je dala kompaniji snažan signal.'

Mišljenja?

S obzirom da je gospodin i vjerojatno njegova FB sljedba prodala, dionica će dalje nastaviti rast, pa će dotični poslije kupovati u rastu i govoriti kako se sada poslovanje Span-a popravlja, s obzirom na 200-tinjak više zaposlenih ljudi u zadnjih godinu dana. Slično je prije govorio i za Podravku, pa je poslije ponovno uskakao u rastu cijene. Kompanija Span je kao i Vlen u razdoblju ekspanzije i ulaganja u dugoročno povećanje prihoda kroz iduću i nekoliko idućih godina i ove povremene korekcije je dobro pametno i mudro iskoristiti, jer su obje kompanije dokazale da imaju dobre i iskusne uprave koje su preko 20 godina u struci, a sve s obzirom na specifičnosti pojedine branše.

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • August 8, 2023 at 2:30 PM
    • #1,407

Mesna industrija braća Pivac kupuje dionice tvrtki za koje smatra da su dobre tvrtke i da postoji prostor za dodatno poboljšanje poslovanja a time i vrijednosti tih kompanija. Ovo je i dokaz da nakon iznenadne smrti predsjednika Uprave Ivice Pivca, nije došlo do poremećaja u vođenju vrgoračke kompanije jer je upućenima to jasno zato što je mlađi brat Neven bio upućen u sve tajne i sudjelovao je u kreiranju strategije vođenja kompanije. Naime, braća pokojni Tonći, Ivica i Neven sve su odluke donosili dogovorno i u sve projekte su bili uključeni. U zadnjih petnaestak godina u sve je bio upućen, a uostalom sukreirao je i odluke, i Tonćijev sin Miljenko.

‘Kupujemo dionice Podravke jer smatramo da se radi o dobrom ulaganju‘
    ‘Ovo, kao i sva buduća ulaganja Grupe Pivac, usmjerena su na prepoznavanje dobrih prilika na tržištu‘
    novac.jutarnji.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 8, 2023 at 2:33 PM
    • #1,408
    Quote from domagojd

Mišljenja?

nakon dužega vremena i naša glavna koka progledala, prema trgovanju reklo bi se prije pijetao i naravno lagano testiranje sljedbe, za sada mu ne ide loše

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • August 8, 2023 at 9:43 PM
    • #1,409
    Quote from domagojd

Mišljenja?

ništa neobično.... dvije strane iste medalje. dok netko stvari vidi kao dotični i smeta ga pad prihoda i dobiti, netko to vidi kao prolaznu smetnju i priliku za kupnju uslijed pada cijene. nekom čaša poluprazna, drugome polupuna.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • August 9, 2023 at 4:53 AM
    • #1,410

G. Bakić se i dalje ponaša kao neki activist investor iako za to već godinama nema živaca. Bavio se totalno drugim stvarima. Bar ne onako kako je tražio preokret poslovanja na DDJH ili VART, pa je shodno tome i 'stavio novac tamo o čemu su usta pričala'.

Iz tog aspekta ne razumijem njegovu potrebu da komentira/kritizira rad uprave SPANa. Mislim da je gašenjem Ecletcice weba pogriješio u tom smislu, tamo je imao vrijedne pratitelje. No opet, možda je baš neuspjeh s gornja dva 'projekta' kumovao tome, a PTKM tek da ne spominjem...

• Ebenezer
    Student
    Reakcija primljeno
    232
    • August 9, 2023 at 7:49 AM
    • #1,411

Da... a bilo kakavo propitivanje i konstruktivna kritika odmah zavrsava s blacklistanjem. Zato je ovo korisan forum i hvala sto ste tu prenjeli info za nas odavno blokirane.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • August 9, 2023 at 8:41 AM
    • #1,412

Ne kužim, pliz pojasnite mi: Bakić je pogriješio što je rekao da ga malo smeta što je SPAN "...ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor..."?

Pa i mene to smeta. I da sam dioničar i ja bih prodao.

Ali ne bih kupio Podravku.

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    407
    • August 9, 2023 at 9:33 AM
    • #1,413
    Quote from Zlatek

Ne kužim, pliz pojasnite mi: Bakić je pogriješio što je rekao da ga malo smeta što je SPAN "...ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor..."?

+17 % Prihodi Spana je vrlo realna rast. Bakic si mora kupit nove naocale i prestat sa BS. Neko bi ga morao prijaviti na Hanfu. Jer to sto radi je manipulacija trzista.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • August 9, 2023 at 10:40 AM
    • #1,414

Gdje vidiš +17%? ili gledaš konsolidirano? (jel to sad tvoja manipulacija?)

Pa SPAN je ostvario gubitak u 2Q2023 od 445kEUR.

Gdje je tu manipulacija?

Disklejmer: nisam Bakićev odvjetnik niti imam dionice SPAN-a.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 9, 2023 at 10:45 AM
    • #1,415
    Quote from mooji
    Quote from Zlatek

+17 % Prihodi Spana je vrlo realna rast. Bakic si mora kupit nove naocale i prestat sa BS. Neko bi ga morao prijaviti na Hanfu. Jer to sto radi je manipulacija trzista.

Prihod matice (Span d.d.) je rastao 5%, a što je manje od stope inflacije i zbog toga je napisano da se radi o realnom padu, a isto tako matica u Q2 nije ostvarila dobit što očito proizlazi iz FI tako da polako s optužbama i prijavama...

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    407
    • August 9, 2023 at 3:08 PM
    • #1,416

Prihod matice nije bitan, kad ima firma toliko firma u 100 % vlasnistvu u inozemstvu. Uvijek se gleda cijela grupa. To su konsolidirani prihodi. A oni raste +17 %, sve ostalo je cista manipulacija.

Kad Span uradi projekat u USA ili Ukrajini vidi se to kod konsolidiranih prihoda, ne na matici. Isto sa Ebitda i profitom. Zato je bitan konsolidiran - grupni rezultat. A tu nema gubitka.

I sve analize investitora se rade na bazi konsolidiranih prihoda. Matica ne interesuje nikoga od profesionalnih ulagaca.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • August 9, 2023 at 3:14 PM
    • #1,417
    Quote from mooji

Prihod matice nije bitan, kad ima firma toliko firma u 100 % vlasnistvu u inozemstvu. Uvijek se gleda cijela grupa. To su konsolidirani prihodi. A oni raste +17 %, sve ostalo je cista manipulacija.

Kad Span uradi projekat u USA ili Ukrajini vidi se to kod konsolidiranih prihoda, ne na matici. Isto sa Ebitda i profitom. Zato je bitan konsolidiran - grupni rezultat. A tu nema gubitka.

... a ti ćeš dobiti dividendu iz firme-matice koja stvara gubitak, ako ta matica koja je vlasnik svih ostalih firmi odluči ostaviti dobit u nizozemskoj, švicarskoj, Cipru...?

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 9, 2023 at 3:17 PM
    • #1,418
    Quote from mooji

Optužili ste čovjeka za manipulaciju i laži, a iznio je točne podatke. Poanta je bila da se ne optužuje olako za ozbiljna kaznena djela, forum je isto tako javni prostor. O tome da je bitniji konsolidirani rezultat se slažem, ali treba malo pripaziti...

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    407
    • August 9, 2023 at 3:19 PM
    • #1,419
    Quote from Zlatek
    Quote from mooji

... a ti ćeš dobiti dividendu iz firme-matice koja stvara gubitak, ako ta matica koja je vlasnik svih ostalih firmi odluči ostaviti dobit u nizozemskoj, švicarskoj, Cipru...?

Kolege Zlatek, ja nisam tu zbog dividende nego ocekujem veliku rast vrijednosti kompanije i cijene dionice u sledecem periodu. Ako ste vi na burzi zbog dividende kupite HT.

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    407
    • August 9, 2023 at 3:24 PM
    • #1,420
    Quote from Philidor
    Quote from mooji

Optužili ste čovjeka za manipulaciju i laži, a iznio je točne podatke. Poanta je bila da se ne optužuje olako za ozbiljna kaznena djela, forum je isto tako javni prostor. O tome da je bitniji konsolidirani rezultat se slažem, ali treba malo pripaziti...

Bakic kupi i posta da je kupio. Cijena poleti. Bakic proda i posta da je prodao i cijena padne. Zna da ima jako grupu koja ga sljedi na FB. I sljede na burzi sa trejdima. To je manipulacija. Ako bi bio pošten, javio bi svoje poteze prije kupnje/prodaje na burzi.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago