Inace, FB - Meta Threads je jako dobro startao. U USA ce to biti novi Tik Tok.
A EU i Cro spremaju nove zakone. Kojk ce ici u prilog IT ind.
Inace, FB - Meta Threads je jako dobro startao. U USA ce to biti novi Tik Tok.
A EU i Cro spremaju nove zakone. Kojk ce ici u prilog IT ind.
Ovo je jedan od jačih komentara na forumu - Da microsoft ili amazon nesto valjaju valjda bi ih pivci kupovali...
Dodao bih tu i naše fondove, osim Pivaca...
Kažem, dijona je na ATH, a mislim da sam s tim sve rekao...kao svojedobno i za VLEN kada je bio iznad 4 ojra..pa za ERNT pišem već tjednima....pa za ATPL prošle godine na 75 ojra...nastavi dalje niz...sve piše u history-u...ajd bok...želim vam sve najbolje i sretno trgovanje svima...
I kolega kako je more, jel se zagrijalo na ATH ?
10. | SPAN-R-A | 8. | 8. | MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC D.O.O. | +1.741 | +0,09% | +0,12M | 41.759 | 68,60 | 10.07.23 | 2,86 | 2,13% |
9. | 9. | PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D./GENERALI JUGOVZHODNA EVROPA, DELNISKI | -1.000 | -0,05% | -0,07M | 30.750 | 68,60 | 10.07.23 | 2,11 | 1,57% | ||
10. | 10. | ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEGORIJA A | -2.000 | -0,10% | -0,14M | 26.171 | 68,60 | 10.07.23 | 1,80 | 1,34% |
I u ponedjeljak dobar dokup Pivaca.
Ukupno protrgovano 6887 komada. 25% pivci, 75% su kupili neki drugi investitori.
Najniza cijena 64, najvisa 68.6
Nek' prvo pokažu izvješće.
Moja procjena:
30-35 miliona prihod2-2.5 miliona dobit
To bi bilo sasvim dobro.
Sta znamo do sada oko izvjesca za q2 ?
Estonska Tarkvara ce dati extra oko 5 mio EUR prihoda, a dobili su iz javnih nabava u q2 skoro 6 mio EUR.
Link :
U q1 je bilo 25,6 mio EUR prihoda (javne nabave 0, Estonija 0)
To znaci u q2 extra 11 mio EUR odnosno + 40% rast na q1.
Konačno i sa strane Spana potvrda zašto su se u zadnje vrijeme specializirali za Cybersecurity i zaposlili toliko ljudi na novo u tom segmentu. Novi blog na temu EU direktive NIS 2 :
Display MoreMoja procjena:
30-35 miliona prihod2-2.5 miliona dobit
To bi bilo sasvim dobro.
Sta znamo do sada oko izvjesca za q2 ?
Estonska Tarkvara ce dati extra oko 5 mio EUR prihoda, a dobili su iz javnih nabava u q2 skoro 6 mio EUR.
Link :
https://www.ictbusiness.info/vijesti/rast-i…tovo-1333-posto
Vezano za Tarkvaru, ovdje su i neki brojevi za Q2:
https://www.teatmik.ee/en/personlegal…ing-GT-Tarkvara
Taxable turnover za Q2: 11 954 006.36
Sta god njima znaci taj turnover, vidi se da je u prva 2 kvartala znacajno veci nego prijasnjih godina.
Display MoreDisplay MoreSta znamo do sada oko izvjesca za q2 ?
Link :
https://www.ictbusiness.info/vijesti/rast-i…tovo-1333-posto
Vezano za Tarkvaru, ovdje su i neki brojevi za Q2:
https://www.teatmik.ee/en/personlegal…ing-GT-TarkvaraTaxable turnover za Q2: 11 954 006.36
Sta god njima znaci taj turnover, vidi se da je u prva 2 kvartala znacajno veci nego prijasnjih godina.
Taxable turnover za Q2-po mom shvaćanju to bi bili ukupni prihodi TTM znači u zadnja 4 kvartala jer google kaže:
Profit refers to the amount that remains after you've paid the necessary expenses. Turnover refers to the net amount over a certain period of time. In the case of taxable turnover, this is typically the previous 12 months (this can be any 12 month period).
Span je sada na 116 milijuna eura TTM. Samo Tarkvara bi mu to povećala za 10%. Neloše...
Taxable turnover za Q2-po mom shvaćanju to bi bili ukupni prihodi TTM znači u zadnja 4 kvartala jer google kaže:
Profit refers to the amount that remains after you've paid the necessary expenses. Turnover refers to the net amount over a certain period of time. In the case of taxable turnover, this is typically the previous 12 months (this can be any 12 month period).
Span je sada na 116 milijuna eura TTM. Samo Tarkvara bi mu to povećala za 10%. Neloše...
Mislim da podatak na ovoj stranici nije TTM. Nikako ne mogu povezati brojeve iz te tablice sa godisnjim izvještajima. Prošle godine je GT Tarkvara imala prihod nesto veci od 17 miliona eura.
Ima poseban dio gdje su malo detaljizirani podaci o Q2 i tamo piše da je po mjesecu u Q2:
Taxable turnover: | 3 984 668.79 EUR |
3 puta ovaj iznos daje tocno tih spomenutih 11 590 000 eura.
Kako god bilo, ocito je da se volumen poslovanja GT Tarkvara povećava i možemo očekivati značajan pozitivni utjecaj na konsolidirani FI SPANa.
Jos zanimljivih podataka sa ove stranice ( https://www.teatmik.ee/en/personlegal…ing-GT-Tarkvara ) vezano za natječaje javne nabave koje su dobili.
Od većih ugovora ove godine se ističe jedan od 4,5 miliona eura i jedan od 1.3 miliona eura (oba kroz 36 mjeseci ). No, ako pogledamo malo u prošlost imamo jedan ugovor od 20 miliona eura od prošle godine (na 48 mjeseci) i jedan od 27.9 miliona eura iz 2021 (36 mjeseci).
I još puno manjih ugovora sa državnim institucijama. Fantastična transparentnost.
Izgleda stvarno odlična kupnja ova GT Tarkvara.
Nikola Dujmović svoje je planove otkrio Jutarnjem
Zadnji post danas obecajem..
Na ovoj stranici daju i procjenu prihoda i dobiti obzirom na Taxable turnover. Za 2022 su bili točni.
Obzirom na službene podatke, procjena je da je u prvom polugodištu GT tarkvara već dostigla prihode cijele prošle godine.
Procjena za cijelu 2023. je:
Prihod: 33.8 milona
Dobit: 1.8 miliona
To je otprilike 30% prošlogodišnjih SPANovih rezultata.
Mislim da one procjene o padu prihoda i dobiti ove godine mozete lagano u Recycle bin.
Display MoreZadnji post danas obecajem..
Na ovoj stranici daju i procjenu prihoda i dobiti obzirom na Taxable turnover. Za 2022 su bili točni.
https://ssb.ee/en/10235193-GT…ssets-forecasts
Obzirom na službene podatke, procjena je da je u prvom polugodištu GT tarkvara već dostigla prihode cijele prošle godine.
Procjena za cijelu 2023. je:
Prihod: 33.8 milona
Dobit: 1.8 miliona
To je otprilike 30% prošlogodišnjih SPANovih rezultata.
Mislim da one procjene o padu prihoda i dobiti ove godine mozete lagano u Recycle bin.
Link i info kojeg ste dali kaže da je procijenjena neto dobit u 2023. oko1,82 mil eur. To nam ispada oko 0,92 eura zarade po dionici Span-a, a to onda daje dividendu od 0,18 do 0,46 eura samo od toga. Politika dividende spana je od 20 do 50% neto dobiti. jako lijepi brojevi. Nadam se da će se ostvariti.
Ima netko pretplatu na Jutarnji?
Kaže da unatoč smirenju u globalnoj IT industriji, poslije jake rasti uzrokovane pandemijom, Span ne vidi smanjenja potraznje po njihovim uslugama. Ništa planirano odnosno dogovoreno nije otkazano. Rade velike projekte, gdje su meseci pripreme.
I da neče pustit tvrtku djeci
Kaže da unatoč smirenju u globalnoj IT industriji, poslije jake rasti uzrokovane pandemijom, Span ne vidi smanjenja potraznje po njihovim uslugama. Ništa planirano odnosno dogovoreno nije otkazano. Rade velike projekte, gdje su meseci pripreme.
Naravno kada je d.d.......samo dionice.
Nije mislio ni na dionice. Reko je da jim plati samo studij bilo gdje žele. Ali nije point u tome.
Nije mislio ni na dionice. Reko je da jim plati samo studij bilo gdje žele. Ali nije point u tome.
I Gates i Rockeffeler i Kennedyevi to kaźu, a onda otvore zakladu iz koje se generacije bezporezno financiraju...svi mi tako mislimo, osiguramo im studij a onda kada stigne sudnji dan sve ostavimo susjedovim mačkama.....ma čovjek je napravo firmu, zaradio na njoj i može se baviti filantropijom raditi i pričati što želi. Moram priznati da mi je dionica SPAN donijela dobar prinos i svaka mu čast.
Slovenci ponovo kupuju. Čim cijena padne oni kupuju, a Pivci pogotovo.
I Gates i Rockeffeler i Kennedyevi to kaźu, a onda otvore zakladu iz koje se generacije bezporezno financiraju...svi mi tako mislimo, osiguramo im studij a onda kada stigne sudnji dan sve ostavimo susjedovim mačkama.....ma čovjek je napravo firmu, zaradio na njoj i može se baviti filantropijom raditi i pričati što želi. Moram priznati da mi je dionica SPAN donijela dobar prinos i svaka mu čast.
Moja teorija je da ce Dujmovic prodati tvrtku kad bude zavrsio pricu koju ima u glavi. U tom smislu razumijem izjavu da nece pustiti Spana djeci. To bi odgovaralo odnosno bilo u kontekstu i sa onima izjavama od pre 2 godine, kad je rekao da ce prodati kad bude cijena dionice 1000 kuna. Al to je samo moje misljenje. Ko zna sta ima u glavi danas.