Ima li kakvih informacija za dan, da li su Pivci kupovali?
Najvjerojatnije je netko prodao njima.
Ima li kakvih informacija za dan, da li su Pivci kupovali?
Najvjerojatnije je netko prodao njima.
Span prodire u SAD
Neki kolege tu na forumu jos uvijek misle da je Span kiosk kompanija.
Njihov novi klient Ace Hardware International iz Chicaga, SAD, imao je u 2021 godini 8,6 milijarde USD prihoda i 5500 ducana u 70 zemljama.
Ko primjer dobre prakse migracije u Azure, koje je za njih uradio Span pise i Microsoft na svojoj službenoj internet stranici. Span je spomenut ko izvodjac na nekoliko mjestima u clanku.
Priznam da nedovoljno znam o poslovanju SPANA ali vidim agresivno širenje poslovanja, pa stoga je moja odluka da zadržavam ovaj papir u okviru 20% portfelja
Par bitnih stvari iz konferencijskog poziva za analiticare Spana, koji je bio danas ujutro.
1. GT Tarkvara ima 60 % trzista velikih korporativnih klienata u Estoniji. Ne rade nista osim prodaje softwear licenca. U brojkama to znaci par 10 velikih korporativnih klijenta v glavnom iz Estonije i Finske kojima ce Span sad ponuditi svoje ekspertize na podrucju usluga sa visokom dodanom vrijednoscu (Cyber Security, Razvoj softweara i poslovnih rjesenja). Finansijski rezultat se konsolidira sa 1.4. 2023. Tako da ce bit vec Q2 ukljucen.
2. Losiji rezultat v Q1 u segmentu Cloud i Cyber Security u usporedbi sa Q1 22 je samo zbog vrijemenske dinamike zavrsavanja projekta i posljedicno fakturiranja. Rade na puno i to ce se vidjet na prihodima u sledecih kvartalima.
3. Za širenje odnosno nove akvizicije gledaju DACH regiju (Njemacka, Austrija, Svajcarska) i Sjeverna Italija. Poceli su dobro raditi i u Azerbejdzanu, a za USA sam vec pisao, necu da se ponavljam.
4. Jos dalje traze nove zaposlenike. Sad jih ima oko 850.
5. Nema recesije u IT, barem oni ne vide da bi sta pogorsalo se kod njihovog biznisa.
Hvala na izvještaju...
Prijavio sam se za konferenciju, ali jednostavno nisam stigao danas.
Odlično zvuči ovo što ste napisali.
Izvrsno je biti SPAN dioničar.
I tak, firma prema tumačenju mnogih forumskih stručnjaka imala koma rezultate, vrsni eksperti mirovinci prodaju, Pivci ne kupuju, a cijena blizu ath unatoč činjenici da je već ove godine ohohho odradila...pa kaj će onda biti kada se neki od parametara promjene? Pitanje je retoričko, ne tražim odgovore
Mnogi parametri kažu potencijal rasta prihoda, a i dobiti je golema, rade u nišama u kojima rast poslovanja gotovo bezgranična, samo što nitko nikome ne može garantirati budućnost, čak i malog psihopata treba ukalkulirati u crni scenarij atomske kataklizme
Vjerojatno zatišje što se trgovanja tiče negdje do pred kraj 6. mjeseca i približavanja dividende i FI za Q2.
Q2 je prošle godine bio najslabiji (cca. 1 miliona eura dobiti) i puno bolji Q2 ove godine je vrlo izgledan.
Možda bi mogli uračunati i neke druge azijske zemlje, a ne samo euroazijske. S tim da bi to moglo biti i poticaj.
Q2 ce bit puno puno jaci od Q1. Konsolidira se prvi put v financijski izvjestaj GT Tarkvara, akvizicija Spana v Estoniji. To ce bit oko 5 mio Eur, plus u travnju su dobili 4 tendere za javne nabave u IT u vrijednosti 6 mio Eur.
Samo to je vec 45 % prihoda cijelog Q1
Jos rezultati romunske IT kompanije Safetech, koja se bavi izkljucno sa Cyber security za q1 2023.
Turnover Q1 23/Q1 22 + 129 %
Ebitda + 177%
Net result + 197 %
Manite se rezultata, zna li se da li Pivci kupuju i zasto ne?
zaboravljamo da ulažemo u budućnost firmi koje kupujemo,prošli rezultati i rezultati drugih sličnih firmi,te tko kupuje i zašto ne bi trebalo biti mjerilo naših ulaganja,bar ne bitni i odlučujući faktor..
Zašto vam Pivci smetaju u vlasničkoj strukturi, pa nemaju svinjsku kugu ni trihinelozu😃
Smetaju onima koji su propustili zaraditi na spanu, pa nas koji smo zaradili dobronamjerno educiraju da mi nebi trebali kupovati span samo radi toga što to Pivci kupuju. A mi smo kupovali samo radi Pivaca navodno. Preporučujem jedno Pivce za živce. I drugi puta da paze i da ne budu opet po SPAN i dok zarada prolazi
Ma ne smetaju oni meni, stovise ja nikad ni ne gledam tko kupuje, a tko prodaje. To je samo sala zbog onih koji su dizali Pivce u nebo kao glasnike da je span dobra firma. Mene zanimaju podatci iz izvjesca, a ne knjige dionicara.
Ja span imam skoro od pocetka i tu sam uvijek pisao da sam dugorocno. Pola sam prodao kad je preslo 60 kako sam tu i pisao jer je naglo raslo i ocekivao sam pullback. Negdje oko 55 sam vratio i taj dio tako dam sam opet na pocetnoj kolicini. Ispod 50 nadokupljujem iznad 70 opet dio prodajem. Eto transparentno da ne bi bilo da navlacim pad ili rast.
Pa Pivci su ušli među prvih 10. Sve je jasno. Jedino ako je nekome bitno jučer i prekjučer.
Span je otkupio vlastite dionice, izvan burze.
Obavijest na ZSE
Span mi je jedan od većih propusta, al' nije mi drag. A još k tome ne znam zašto.
Kolika mu je sada tržišna kapitalizacija ? Kao Ernt ili više ?
Nisam jalna , svima čestitke
Span ima kvartalno oko 2 do 3 miliona eura neto dobiti,a s obzirom da se tržište širi očekuje se i više, Valuacije ovise o kojoj se vrsti usluga radi. O cybersecurity ili visokodiferenom savjetovaju i održavanju poslovanja u cloudu ili se radi o trgovini. Valuacije za cybersec. su jako visoke zato što je je i nettoproft margin prosječno oko 20 %. i zato što se radi o poslovima sa dodanom vrijednosti.
Aplikacije cloud poslovanja su tek u porastu. Vezani su Microsoft Azure i nedavno su završili posao u USA. Cloud i security valuacije su od PE 15 do 20. Radi se o poslovima s velikim znanjima i dodanom vrijednosti pa tako i marginom.
Ima oko 2 miliona dionica. Pa računaje. Elementarna matematka,
S tim da je Azure MS u jakoj ekspanziji i cybersecurity opet dolazi u modu. A do 2027 će vjerojatno doći u potrebu.
BTW u prošlom kvartalu oko 25 % prometa odnosilo se na cyber i cloud i ostalo, a udio u neto profit oko 65 % - to je moje mišljeje.
Po tome SPAN zna kako do još većih zarada, a ova je valuacija za sada fer, ali ako ovako nastavi rasti s viskodif uslugama na vanjskim tržištima valuacija će biti malena. Čekamo 2. kvaral.