Ja super zadovoljan, jedina dionica koju nadokupljujem bez razmisljana o prodaji
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
Po meni su prebacili neke fakture v Q1 zbog ekstra poreza. Plus 40 % pojacanje zaposlenika, koji se na pocetku uče posla i nema od njih prihoda.
Šampanjac bude na hladnom još malo do Q1 izgleda 😆
Mudro igraju, prefrigani su. To se vidi. Ovo je dugoročna priča, a još bitnije od brojki su perspektive Span.zone i naravno povlašteni porezni tretman do 2025. godine.
Smatram da je moguća milijarda ove godine. Ili blizu toga. Do tamo kraja 2027. godine očekujem da bi moglo biti puno više od trenutnih razina. Nemamo kristalnu kuglu, ali nemaju ni oni puno konkurencije u tome što rade ovdje.
-
Po meni su prebacili neke fakture v Q1 zbog ekstra poreza. Plus 40 % pojacanje zaposlenika, koji se na pocetku uče posla i nema od njih prihoda.
Mudro igraju, prefrigani su. To se vidi. Ovo je dugoročna priča, a još bitnije od brojki su perspektive Span.zone i naravno povlašteni porezni tretman do 2025. godine.
Smatram da je moguća milijarda ove godine. Ili blizu toga. Do tamo kraja 2027. godine očekujem da bi moglo biti puno više od trenutnih razina. Nemamo kristalnu kuglu, ali nemaju ni oni puno konkurencije u tome što rade ovdje.
Bila bi jako blizu mlrd da nije bilo rata u Ukrajini, cca 100 milja manje prihoda je tamo u odnosu na 2021.
-
skupljam i prodajem kad Dujmović bude prodavao svoje...
-
On je rekao kad će. Na 133 €
-
Span briljira: Prošla godina najbolja u povijesti kompanije (VIDEO)ZAGREB - Span je objavio nerevidirane financijske rezultate za 2022. godinu. Unatoč izazovnim geopolitičkim i tržišnim okolnostima, godina je zaključena rastom…www.seebiz.eu
Zar ovo nije dobro izvješće
-
Za mene najbitnija stvar u ovom izvjestaju je visoki porast usluga sa visokom dodanom vrijednošću:
"...od čega su prihodi u segmentu IT usluga s visokom dodanom vrijednošću rasli za 100.689 tisuća kuna,.."
Uz stabilan posao sa licencama kao jamstvom stabilnosti, ovo su dijelovi poslovanja koji donose dobit, a čiji daljnji rast će osiguravati i daljnji rast dobiti.
SPAN ce biti fantasticna prica, a vjerujem da ce u jednom trenu krenuti i price o preuzimanju SPANa ili nekih njegovih dijelova od strane većih europskih/svjetskih firmi.
-
Ako bi htjeo CEO prodat po toj cijeni vjerovatno bi to več uradio. Ali mislim da če za par godina prodati po puno višoj cijeni.
Ova kompanija dolje kupuje sve po spisku firme slične Spanu (Microsoft partneri) na trzistima u razvoju (emerging markets). Otvorili su i kancelarije u Sloveniji i Hrvatski.
Noventiq announces strong results for Q3 FY2022, including 45% turnover growth and 75% gross profit growth28 February 2023, London, UK - Noventiq (LSE:SFTL), the global digital transformation and cybersecurity solutions and services provider, announces unaudited…noventiq.com -
Ako bi htjeo CEO prodat po toj cijeni vjerovatno bi to več uradio. Ali mislim da če za par godina prodati po puno višoj cijeni.
Ova kompanija dolje kupuje sve po spisku firme slične Spanu (Microsoft partneri) na trzistima u razvoju (emerging markets). Otvorili su i kancelarije u Sloveniji i Hrvatski.
Da ce za par godina cijena biti puno veca od 133 je znanstvena fantastika. Kako je moguce vec sada prodati po 133, jer tu bi cak i ja izasao?
-
Pa za tu cijenu bi moralo ići preuzimanje firme.
-
-
SPAN ne plaća porez na 'ekstraprofit'. Iz FI:
"Člankom 15. istog Zakona detaljnije su pojašnjeni obveznici dodatnog poreza na dobit a koji su stekli status korisnika poticajnih mjera u skladu s propisom
o poticanju ulaganja. Prema tom članku obveznik dodatnog poreza na dobit svoju obavezu umanjuje primjenom stope kojom se umanjuje i obveza poreza na dobit prema propisu o poticanju ulaganja u istom poreznom razdoblju.
Društvu je navedenim potporama omogućeno oslobađanje poreza na dobit dva puta:
2015. godine u iznosu od 50% te 2022. godine u iznosu od 50%. Više detalja o dobivenim olakšicama se nalazi u poglavlju „Odgođena porezna imovina". Sukladno navedenom Društvo ima oslobođenje plaćanja dodatnog poreza na dobit u iznosu od 100%." -
SPAN ne plaća porez na 'ekstraprofit'. Iz FI:
"Člankom 15. istog Zakona detaljnije su pojašnjeni obveznici dodatnog poreza na dobit a koji su stekli status korisnika poticajnih mjera u skladu s propisom
o poticanju ulaganja. Prema tom članku obveznik dodatnog poreza na dobit svoju obavezu umanjuje primjenom stope kojom se umanjuje i obveza poreza na dobit prema propisu o poticanju ulaganja u istom poreznom razdoblju.
Društvu je navedenim potporama omogućeno oslobađanje poreza na dobit dva puta:
2015. godine u iznosu od 50% te 2022. godine u iznosu od 50%. Više detalja o dobivenim olakšicama se nalazi u poglavlju „Odgođena porezna imovina". Sukladno navedenom Društvo ima oslobođenje plaćanja dodatnog poreza na dobit u iznosu od 100%."A u PM
Neće bit sretni u Vladi kako su ih izigrali.
To je onaj prijedlog Spanov koji je usvojen, da se stopa poreza na ekstra profit umanji za stopu ostvarnenih poticaja (smanjenja dobiti)
X umanjen za 100% = 0
-
Onda ne znam zasto je Dujmović digao takvu buku oko toga.
-
Onda ne znam zasto je Dujmović digao takvu buku oko toga.
U početku. Onda je to nekako palo u drugi plan i nije se više povlačilo po medijma, vjerojatno nakon što je Spanov prijedlog usvojen
-
Ako dobro tumačim ovaj dodatak zakonu o extra profitu, onda ni KODT neće platiti dodatni porez radi poticaja na ulaganje u solarnu elektranu?
-
Dobit 50 mil kn, politika dividende je da ide 20-50% u dividendu, znači ugrubo između 5 i 12 Kn, nek onda lijepo stave 1€
-
Upozorio bih na stanje novca na računu kraj godine 142 mio HRK i na samo još 7 mio duga do banaka. Neto pozicija para je tako skoro 135 mio HRK odnosno 20 % mCapa.
To bi dalo koeficijent EV/EBITDA = 7.13 i to je zaista jeftina valuacija za IT sektor. Ako se ne varam kod ERNT je ta koeficijent iznad 10. Gledajuci stope rasti EBITDA u zadnje dve godine, bi SPAN morao imat dosta veči koeficient od ERNT.
-
Revizija CROBEX10 je: "Polugodišnje, treći petak u mjesecu ožujku i rujnu."
Mogao bi SPAN upasti ovaj puta umjesto ADPL.
Nije nesto pretjerano bitno, ali neka se vidi da se pripada eliti.
-
Zadnja dva kvartala, svaki po 17-18 miliona kuna dobiti. Znači, zadnja dva kvartala dobit 18 kuna po dionici.
Profitabilnost očito raste, prihodi također.
Recimo 30ak kuna po dionici dobit ove godine... konzervativno.
To bi bilo 60M Dobiti cca..
Čak ni ja nisam toliki optimist
Morao sam se vratit na ovaj post od prosle godine.
Promasio sam za 10ak miliona... ali nije ni bilo daleko.
Koliko li ce biti za 2023?
-
Očekivao sam knjigovodstvenu vrijednost veću od prošlog kvartala, a ona iznosi -9.568.383 €.
Tako da je P/E sa 13,4 porastao na 15,8 (približno) i očekivao rast cijene dionica na približni P/E ERNT čiji ne 20. Još navode u Izvješću ERNT kako najbolje prihode ostvaruju u ICT-u, a Span se u cijeloj proizvodnji bavi informatičkim tehnologijama. Ne znam gdje je nastalo to smanjenje knjigovodstvene vrijednosti iako je broj novozaposlenih u SPAN-u poprilično povećan. Možda proizvodnja u Ukrajini ima kakve veze. Ako je Microsoft omogućio korištenje proizvoda bez naknade taj rok je trebao završiti posljednjim danom prošle godine. Ili je produžen;
"Prihodi društva TOV Span u 2022. godini značajno su pali u odnosu na isto razdoblje
prošle godine jer je za period 1.4.2022. – 31.12.2022. Microsoft omogućio našim korisnicima u Ukrajini korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade…..
Prihodi društva TOV Span čine 9% konsolidiranih prihoda Span Grupe u 2022. godini.
U 2022. doprinos konsolidiranoj EBITDA-i je negativan (-1.250 tisuća HRK), a udio u
EBITDA-i Grupe iznosi -2%.
Društvo je na dan 31.12.2022. provelo vrijednosno usklađenje ulaganja u TOV Span za
3.265 tisuća HRK te ono sada iznosi 1.399 tisuća HRK."
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k